[Re:] [Geri Bátyó:] ELMŰ helyett nemzeti szolgáltató - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Agyturbina
(senior tag)
Blog

Örökérvényű film: Terry Gilliam - Brazil.

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(nagyúr)

Hagyj ki pár számlabefizetést, egyből megtudod, ki a gazdája a szolgáltatásnak... ;]


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Méd in Hungari... Mégis mit vársz??? Ez megy nálunk. Felelőse? Ugyanmár...
Mit művelnek az M0-ás híddal. Japánban meg 1 percet késik a vonat, a vasúttársaság elnöke már harakirizik.


Dilikutya
(nagyúr)

Igazából az a közlekedési miniszter volt, és csak lemondott, és még az is lehet, hogy urban legend, normális forrást nem találtam hozzá. :)


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Szerintem eleget elmond, hogy a Shinkansen vonatnál az 1 másodperces késés se nagyon van megengedve :D


Chaser
(titán)

nem mindegy kinek fizetsz?
ha nem fizetsz 1-2 számlakimaradás és úgyis kikaccsojják' a villanyt - jogosan -

szerk:
csak a címet olvastam, "bentivel" együtt értem mi a probléma :R

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(őstag)
Blog

Meg az is, hogy sok helyen teljesen automatizáltak a vonalak.
De a hír ettől függetlenül is kamu. Az egy másodperc méréspontossága hibahatárán belül van. A legkeményebb esetben is +-5% a hibahatár. Egy háromperces úton +-3 másodperc elfogadható illetve korrigálható a további útszakaszon.
Arról ne beszéljünk, hogy a helyi és távolsági közlekedés szereplőinek többsége nem közvetlen állami tulajdonban van. Magán, városi és részben önálló államitulajdonban van. A közlekedési minisztereknek felügyeleti jogköre van és nem irányítási. A magyar MÁV állami tulajdon (elméletileg) de nem a minisztérium irányítja. Felügyeli és távlati stratégiai döntéseket hoz. Azt is az igazgatósági testületen keresztül, a stratégia esetében.


Lalikiraly
(őstag)
Blog

:R


Somatom
(addikt)
Blog

Átszámoltam a mi idősíkunkra és még úgy is elég rosszul áll a MÁV.
Japán ugyebár egy nagyon távoli, mesebeli ország. Az Hieronymus által vázolt adatokból biztosra vehető, hogy még az időválasztó Óperenciás tengeren is túl van, tehát ott már csak három nap egy esztendő. Vagyis, az idősíkjaink között némi kerekítéssel 120 a váltószám. Ez azt jelenti, hogy egy ottani 3 perces vonatút az nálunk hat óra. Ez nagyjából stimmel is. Viszont ezalatt a MÁV csak hat percet késhetne.
Azt hiszem, hogy most már aludnom kéne. :DDD

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(nagyúr)

Nálunk a 6 perces úton késik 6 órát. ;]
Botrányosak. De az egész mögöttes infrastruktúra is. IC-re akartunk egyszer jegyet venni (elismerem, gyorsban, mert közel volt a vonat, de az online rendszerben több felnőttre és gyerekre nem mertük, miután legutóbb az egyik gyereket másik vagonba sorsolta a gép), először azt hebegte a pénztáros, hogy nincs már helyjegy a 15 perc múlva érkezőre, majd végül csak adott négyet. Nézzük, melyik kocsiba szól, hát egyikbe se. Gyorsan elrúgtam az épp aktuális vásárlót, hogy bocsi, de hogy is van ez. Hát izé bocsi, még sincs jegy. Kérdezem, akkor állva utazhatnánk-e, alig egy óra az út, kibírja mindenki, jobban mint hogy +1 óra a következő IC, vagy egy zsúfolt húgyszagú sebesvonat. Hát, azért pótdíjat kell fizetni. Anyád.


D1Rect
(félisten)
Blog

A nyáron többször voltam vonattal, 1p-en belül volt a start-végállomás minden esetben.
~140km ~15 megállóval(de lehet több, nem számoltam).

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(nagyúr)

Azért ez nem reprezentatív példa. :)
A vonatdroid szerint most is 87% a menetrendszerűség.
De az igazán rossz az a pénztári és online rendszerük. A közlekedés olyan amilyen, azt befolyásolja sok külső tényező is, de az online rendszerre mi a mentség? Nem tudsz helyet választani IC-re, és akkor a 2 gyerek, 2 felnőttből a 6 évest másik kocsiba rakná, miközben négyes hely is van szabadon.


doeeg
(senior tag)
Blog

Ha lehet tárgyilagosan, és politkamentesen elmondani a rezsicsökkentés lényegét (mert valami jogszabályban biztos formalizálva van), akkor nekem valaki elmondhatná amúgy, mert két esetet tudok elképzelni: az állam az adókból odaadja a szolgáltatóknak a lakosságtól kieső részt, vagy pedig ez a rész egyszerűen elveszik a szolgáltatók bevételi oldaláról, előbbi simán csak röhej lenne (hisz akkor semmi nem csökkent csak máshonnan veszik el tőlünk), utóbbi meg rohadt szomorú és megmagyarázná miért hallok (na persze nem Budapestről, hanem ÉK Mo a szülőktől) egyre több áramszünetről, csőtörésről amit két nap után "javítanak" de egy hónap múlva 15 méterrel arrébb lesz csőtörés, stb...

A psozthoz (meg azért a fentiekhez is): nagyon durva mennyire triviálisnak gondoljuk a közműveket, pedig a világ nagyobb részén egyáltalán nem nyilvánvaló hogy 0-24 van áram, ivóvíz, melegvíz stb... :)

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(nagyúr)

Szolnok belváros: két fix hely is van, ahol a forgalmas főutcát évente egyszer biztosan fel kell verni. Nem külváros, hanem egyenesen a közepe.
De ha javítják sincs köszönet, az egyik forgalmas kerékpárúton pl. nyár óta fel van szedve a térkő, és körbe szalagozva egy gödör.
Szolnok melletti kisváros: szeles időben rendszeres, hogy fixen ugyanazokon a részeken nincs közvilágítás, olykor napokig. Ezt mondjuk nem varrnám a rezsibiztos nyakába, mivel 10 éve képtelen/nem akarja megcsinálni a villamos szolgáltató.


D1Rect
(félisten)
Blog

Pontosan annyira reprezentatív mint a te példád.


Chaser
(titán)

annak gondoljuk, mert nagyobb falvakban itthon azért a 24/7 közmű szolgáltatás adott
pesti faluban is bőven van csőtörés, csoda is lenne ha nem lenne
sokszor mondtam már, sokan ebecsülik ezt az országot, pedig igenis sok jó van benne amellett hogy nagy része gyönyörű is
itthon szerencsére nagyobb esélye van egy csőtörésnek, minthogy hátba lőjenek fényes nappal...van ahol ez fordítva van
a politika meg olyan amilyen


Somatom
(addikt)
Blog

No, igen. A Földön sokkal több olyan ember él, akivel nem cserélnék sorsot, mint akivel igen.

[ Szerkesztve ]


Zigur
(senior tag)

Mind a két válasz igaz, az önkormányzati hőerőműveknek ad pénzt a kormány külön, mert veszteséges.
Az áramszolgáltatásról mondta abban az ágazatban dolgozó ismerős, hogy míg régebben idejében cserélték a különböző egységeket az életttartamuk vége felé (a legtöbb cuccról tudják hogy kábé hány hónapot bír ki) cserélték automatikusan, a rezsicsökkentés óta akkor cserélik, ha már tönkrement. Egyébként elég sok embert rugtak ki annó az ilyen közüzemi cégektől a rezsicsökkentés után.

Azoknak akik írják hogy van rosszabb is : igen, van, de nem tud érdekelni. EU ország Magyarisztán, és már lassan teljesen lesüllyedünk Bulgária szintjére, már a szlovák színvonal is egyre távolibb.


Agyturbina
(senior tag)
Blog

A világot más ember szemeim keresztül nézve, teljesen új képet látsz. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mi jobb vagy rosszabb. Mert túlélési esélye alapján rangsorolni, hát nem tudom, lehet, csak úgye nem csak a túlélés a fontos. Rengeteg olyan hely van, ahol rossz a túlélés, sőt nem is egyszerű, de mégis gondtalanabb életet élnek mint ahol nagyobb az esély a túlélésre.

Vagy anyagilag, hát USA a numero uno, nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy oda költözzek. Egyszerűen a gondolat is taszító.

Vagyis amíg nem élte át az ember egy másik szemszögből az életet, addig egyszerű azt mondani, Minden a legnagyobb rendben van, és ez a leges legjobb ami nekem lehet.

Persze a bangladesi csatorna tisztítóval nem cserélném el az életem, mert nincs gyomrom egy levegővel meztelenül a szarban úszni, ez tény. :(


D1Rect
(félisten)
Blog

Ez nagyon igaz.
Ha valahol le merem írni, hogy szerintem tök jó itt mindig én leszek a hülye.


Chaser
(titán)

én igazából senkivel nem cserélnék :N
és szeretek itt élni, nem tökéletes, no de mi az? bőven élhető kategória és tényleg sok gyönyörű hely/épület van nálunk

D1Rect
aki ezért lehülyéz tegye
tisztelt combos edina kiköltözött a nagy jueszébe', vlogolt róla
nem szokásom, de írtam alá, persze nem válaszolt
kb agyonajnározta mekkora flesss' már usa, mo. pedig mekkora sz@r
az egyik legjobb az volt, hogy ott az emberek mindig mosolyognak, az eladók meg különösképpen, akkor is ha rossz napjuk van, vagy bármi nyűgjük
ugyan tudja hogy ez csak felszínes...de azért jól esik neki
no, pont erről szól usánka, egy kirakat az egész, a felszínesség mintapéldája
rákérdeztem azért milyen érzés a szabadság hazájában hogy a legtöbb helyen fényes nappal kaphat egy eltévedt golyót, de nem válaszolt ;]


Somatom
(addikt)
Blog

Ez ecccerű matek. Ha már más szemével kell néznem a világot, akkor az a szem ne legyen ferde! Kínában nem élnék. Ezzel 1,4mrd sors kiesett. Indiai, bangladesi, eritreai, stb. sem lennék. Afgán, szír meg pláne nem. Ne ihassak meg egy sört? Iszlám országok szintén felejtő. Eszkimóként már öngyilkos lettem volna. Pikkpakk összejön az 50% fölötti arány.

Chaser:
Én is elvagyok Magyarországon, de ha adódna egy lehetőség, hogy valahol a Cote d'Azur -ön éljek, azonnal költöznék.

[ Szerkesztve ]


Agyturbina
(senior tag)
Blog

SZVSZ minden helynek megvannak a maga előnyei is.
Engem pl nem érdeke, hogy nem ihatok meg egy sört, de az ópium nem tiltott ahogy a fű sem. Az hogy több asszony vár haza, hát ki tudja lehet még jó is.
:DDD


D1Rect
(félisten)
Blog

Van Magyarországtól jobb hely, de elég kevés.


Dilikutya
(nagyúr)

Így van. Lehet rosszat találni itthon, de attól még a világnak csak a tágabban vett élvonalába tartozunk öngyilkosságilag, rákilag, meg gazdaságilag is. Megkockáztatom, hogy politikailag is, Orbán Viktor meg Lölő ide vagy oda.


D1Rect
(félisten)
Blog

List of countries by suicide rate
Jó lesz az gyenge középmezőnynek.
Daganatos megbetegedésekben tényleg élen járunk, de valószínűleg az egyéni döntések az okai.
Politika?
Lehetne Merkel is vagy Biden, esetleg Trudeau.
Na ugye, hogy nem is olyan rossz. ;] :DDD


Dilikutya
(nagyúr)

A gazdaságot, politikát iróniamentesen gondoltam. :) Tényleg lehetne a jelenleg legitim 195 országból szerintem legalább 100 sokkal rosszabbat találni, a maradék 95-nek is inkább a felső felében vagyunk. Még. :)


tope
(addikt)

A rizsacsökkentés az egyértelműen szavazatszerzés és a kis cégek kivéreztetésére lett kitalálva. (A közműadóról meg ne is beszéljünk)
A kiadás minden évben nő, a bevétel pedig stagnál... konkrétan csődbe viszik a nem állami cégeket, hogy államiba kerüljön. (az állami is rég csődben lenne, ha nem kapna vissza több milliárdos támogatást az államtól)
Nincs pénze semmire a cégeknek, mert a kiadási oldalt a bevétel nem tudja kompenzálni. Dilikutya által felhozott példa meg elég jól mutatja mi a gond (múlt héten is volt az említett szakaszon főnyomócső törés), a vízvezetékek katasztrofális állapotban vannak, több 10, hanem több 100 milliárd Ft kéne a cserére országos szinten.


D1Rect
(félisten)
Blog

Mindig jót szórakozok azon amikor valaki szerint a 100+ éves vízvezeték azért 100 éves, mert 6 éve lement a rezsicsökkentés c. bohózat.


Eastman
(őstag)
Blog

Szerintem az ivóvízeink magas mésztartalma és a magyarországi szív- és érrendszeri megbetegedések nagy száma között összefüggés lehet. Ami a térség előnye, az végeredményben hátrány a lakói számára. Nézzétek csak meg egy vízforraló belsejét...

"A zanyag nem vész el, csak átalakul." Az emberi testen belül is. Morva sok meszet töltünk magunkba.


tope
(addikt)

Na jó, azért is, mert előtte az Önkormányzati/állami, magán cégek is tojtak rá nagy ívben, mert minek költsünk olyanra ami "működik"...
Elsősorban az lett volna a mondandóm lényege, hogy elég nagy tőkét kéne bevonni az ágazatba, hogy rendben legyen a szolgáltatás.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Ha a csökkentés helyett emelés lett volna és minden 2x annyiba kerül, érdemi fejlesztést akkor sem lehet végezni pár éves távlatban.
Ezek évtizedekben mérhető beruházások lennének, de mindenki szarik rá, mert amíg nincs baj, nem látszik.
Ha meg csinálják, akkor baromi népszerűtlen húzás feltúrni az utat hónapokra közműfejlesztés címszóval.
Drága és népszerűtlen, nem véletlen, hogy csak akkor fognak hozzá amikor már rég késő.

[ Szerkesztve ]


Dave™
(nagyúr)
Blog

Nem vagyok szakértő, de a kemény víz oka tudomásom szerint a sok oldott kalcium és magnézium, és ez jó is a szervezetnek. A napi beviteli szükséglet 1000-1500mg Ca és a keményebb vizekben van kb. 300mg literenként. Ha ezt nézem, kifejezetten egészséges a magyar ivóvíz. A vízforralóban is ezt látod, leülepedik, ahogyan a plusz tablettából is. A sok betegség oka inkább lehet a kiugróan sok dohányos, alkoholista, depressziós, mozgásszegény és egészségtelen étrendet folytató ember, illetve ezek kombinációja.


Chaser
(titán)

akit zavar vannak jó vízszűrök, a "kancsós" megoldás jó betéttel sok mindent kiszűr a vízből


Narxis
(nagyúr)
Blog

Nem kevés jobb hely van csak nem egyszerű oda letelepedni. Részben azért jobb helyek.

#4Dilikutya
viszont a helyi újságokban bocsánatot kell kérniük ha nem tudom hány percnél többet késik, ezt egy japán youtuber videójából tudom. Ezt a gondolatot ültessük át a magyar viszonyokba, vajon hányszor kellene a BKV-nak, MÁV-nak a helyi újságokban megjeleníteni, hogy bocs a késésért. :D

[ Szerkesztve ]


Eastman
(őstag)
Blog

[OFF]Én sem (bár több klinikai tárgyat is tanultam), ez csak egy "megérzés", egy észrevétel ami akár vitaindító lehet itt...[/OFF]


doeeg
(senior tag)
Blog

kb agyonajnározta mekkora flesss' már usa, mo. pedig mekkora sz@r

Mondjuk ez pont ugyanaz a sztereotípia csak a másik irányba :)

az egyik legjobb az volt, hogy ott az emberek mindig mosolyognak, az eladók meg különösképpen, akkor is ha rossz napjuk van, vagy bármi nyűgjük
ugyan tudja hogy ez csak felszínes...de azért jól esik neki

Volt szerencsém két hetet kint tölteni a nyugati parton, pont ugyanez a gondolat kísért végig az első 3-4 napon, képmutató dolognak tartottam. A buszon tök random emberek elkezdtek beszélgetni velem hogy háj, há varjú, majd rögtön egy fullos beszélgetésbe váltottak át, én meg csak pislogtam.

Az óceánparton egy kutyasétáltató fazon meghallotta hogy magyarok vagyunk, odajött aztán mesélte hogy járt már itt, meg egyszer majdnem megvett egy rádióállomást, meg hángöribjútiful stb., kb. ugyanakkora esélye volt hogy minden igaz amit mondott mint hogy full kamu :D

Na de nem ez a lényeg, más az életfelfogás, ha erre átáll az ember agya, könnyű átvenni ezt, és tényleg működik a fake it till you make it, ha búvalbaszott napod van, de magadra erőlteted azt a rohadt mosolyt, és az emberek visszamosolyognak rád, lehet hogy attól még búvalbaszott napod marad de legalább arra a pár percre egy kicsit kiszakadsz belőle.

Szerintem sokkal lelombozóbb ha itthon megkérdezel valakit, hogy mi újság, ömlik a panasz, hogy jajj hát drága a párizsi, megdöglött a kutya, jönnek a pomogácsok.... Egy semleges vagy akár kamu pozitív I'm fine, we have a nice weather, right? legalább nem lefelé ad egy lökést.

no, pont erről szól usánka, egy kirakat az egész, a felszínesség mintapéldája
rákérdeztem azért milyen érzés a szabadság hazájában hogy a legtöbb helyen fényes nappal kaphat egy eltévedt golyót, de nem válaszolt ;]

Ez a fegyvertartós dolog és a velejárók csak nekünk furcsa, ott ez az élet része. Azt meg ne mondjuk már hogy itthon nem megy a kirakatozás, amikor mindenki a szomszédnak meg a rokonoknak veszi mutatóba a házat/autót/telefont/, természetesen hitelre :D ;]

Mondom a fentieket úgy, hogy ha nem lennének a kölykök, valószínűleg már rég utazgatnék a világban, imádtam az USA-t, Spanyolországot, Franciaországot, bakancslistás Olaszország, bármikor hetekre felköltöznék a Tátrába vagy Erdély bármelyik részére, de utána mindig hazajönnék, és egész addig megértem ha valaki világot lát vagy ép ésszel megindokolhatóan költözik más országba, amíg nem akarja megideologizálni valami bezzegmagyarországon bullshittel, mert szerintem ha az ember kizárja az életéből az aktuálpolitikát, alapvetően semmi gond nincs itthon (olyan ami ne lenne máshol ugyanúgy vagy még rosszabb).

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

nézd, ámérika'
csak rá kell nézni az emberekre, szép dolog a rikítóan fehér fog is, nem tagadom
csak amikor az is csak egy adalék a felszínességből, az már sokkkk
én mióta pesti faluban élek ugyanígy odajönnek hozzám random emberek oszt' dumálunk csak úgy, én is odamegyek máshoz
no ez itt már akkor valami amerika ( :

fegyvertartás ide vagy oda, itt vagy usánkában nagyobb az esélye hogy fényes nappal hátba lőnek? vagy a gyerekedet az iskolában?
itt is vannak gyilkosságok, de ilyenek azért nagyon-nagyon ritkán - persze usánka elég nagyocska, nyilván nem minden szegletét érinti a dolog -

az hogy kényszerből/megszokásból/elvárásból rám vigyorogjanak hát, valahogy megvagyok nélküle személy szerint
valószínűleg nem véletlen taszítanak a felszínes emberek ( :

itthon inkább a kivagyiság megy, nekem ez van az van, amaz van, de legalább az nem felszínes ( : a magyar virtus meg a hülyeség - itt is persze van sok felszínrs ember, de amerika az egész más tészta, ahogy elnézem ott kb minden arról szól, mi van a kirakatban, hogy mögötte..az már sokadlagos -

simán tudnék élni pl görögországban is, lehet mo. sem hiányozna onnantól - tavasztól őszig biztos nem ( : -, ettől független nagyon jó helynek tartom kicsiny hazánkat - persze sok mindenben fejlődhetne/lehetne javítani -
no az ott lévő embereken nem azt láttam amikor mosolyognak hogy muszájból teszik
a legutolsó vendéglátós rikkancs emberkét látva is olyan jó érzés töltött el, hogy jééééé, tudom hogy pénzből él a rikkancs és a vendéglátós is, érdeke hogy bemenjek
de! az ember azért invitál be hogy egyek jót és jól érezzem magam
na ez a nem mindegy
azért elég sok helyen megordultam a görögöknél, kevés helyen tapasztaltam ennek ellenkezőjét
horvátokról pl ugyanezt már nem mondanám el, de nem is láttam nagy felszínességet

politika meg pffffffffff, szerencsére lépten-nyomon nem ütközöm ilyenbe - perpill az amcsi elnük nevét sem tudnám megmondani, pont ennyire érdekel, itthon tudom apánk a vezír, ennyi elég is nekem

akinek kell a nagy amerika menjen nyugodtan, engem nem zavar
az ilyen combos edina féle csájék' pontosan odavalóak, nem erre a sz@r magyarországra :N


Somatom
(addikt)
Blog

Vannak dolgok, amik hiányoznak és otthon nem megoldhatók. Pl. nemhogy nincs pálma a homokos tengerparton, de homokos tengerpart sincs. Ezzel szemben van tél, hideg, meg hó, amiket teljesen kihagynék az életemből. Amikor Németországban melózok, számolom a napokat, hogy mikor húzhatok el onnan. Amikor Korzikán melóztam, vagy amikor a barátnőmnél laktam spanyolban, akkor az fájt, amikor haza kellett jönnöm. Tavaszi születésű vagyok. Sztem a gólya szájzárat csőrzárat kaphatott, mert sokkal hamarabb kellett volna lepottyantania. :O :)

[ Szerkesztve ]


Eastman
(őstag)
Blog

[OFF]"Jól kell tudni eladni magad!" Hát, izé. :U

Kifejtettem már a Kollégáknak egy másik topicban, hogy mi ezzel a baj. Nem értették. :N [/OFF]

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

én is tavasszal születtem és szeretem a telet - nem izzadok, nincsenek rovarok, nincsenek pollenek -
a nyarat utálom...ha nincs tengerpart vagy nagy folyó ( :

Eastman
ezt mire?


Eastman
(őstag)
Blog

usák vágyakra s trendekre...

[ Szerkesztve ]


Tikakukac
(titán)

Mert szeretsz apró és jól kiszabott mintavételekkel dolgozni, amiből számodra lehet, hogy igaz lesz a kijelentés, csak másokat kicsit bizgerál a dolog :B

Mint amikor jobb helyeken felnőtt és dolgozó, valamint élő emberek tesznek nagyon vad kijelentéseket az ország állapotával és úgy általában a benne lakó emberek állapotával kapcsolatban. Tezsvéreim, nem 1 megyéből áll az ország vagy 100km-nyi útszakaszból. Lehet bátran jönni meglátogatni a többi részt is, de esetleg tudok prezentálni egy 2 órás Skype előadás során képeket, videókat és jó kis sztorikat, hogy hogyan is megy ez a kis buborékon kívül.
Neked a vonatos esetre speciel ajánlom a Budapest-Nyíregyháza vonalakat. Nem poén és nem vicc, megtörtént eset: egyetem alatt Dani haverom 7 egymást követő héten húzta be a legalább 2 óra késést. Egy papíron 3 órás útra nézve :DDD Akkoriban jött meg az Oszkár és nagyon gyorsan leszokott a vonatról. Én magam akkor ülök rá, ha már tényleg nincs semmilyen létező megoldás az utazásra, azt hiszem most már beszélhetek nyugodtan 2 évtizedes tapasztalatról, ami alapján kijelenthetem, hogy soha és sehova nem értem oda vonattal időben, de ha késtem, akkor legalább jó sokat.

Így lehet, hogy mind a kettőnknek igaza lesz, a kérdés, hogy ki mekkora területről szívta fel a tapasztalatait.

szerk.: Van Magyarországtól jobb hely, de elég kevés.

Elég kövér hüüüüüüü hagyta el a számat az előbb. Basszus azért 1-1 napra néha cserélhetnénk, valami nagyon szerencsés csillagállás alatt lehetsz.

[ Szerkesztve ]


Agyturbina
(senior tag)
Blog

Ezt már nagyon sokszor elmondtam, leírtam pont múltkor mi lett az osztályom sorsa nagy vonalakban.
Ez csak egy ~2000 fős falu volt 2000 környékén, Somogyban.
Nem hiszik el, hogy sajnos vidéken ez az általános. :(


Somatom
(addikt)
Blog

Nem kell cserélnünk. Amit én melózok, ahhoz nem kell doktori, 8 általánossal bárki csinálhatja. Hiányszakma, biztos meló és elég jól fizet. Ha vki elégedetlen a környezetével, akkor változtathat rajta. Ez rám is igaz, csak meg kéne tanulnom franciául.

[ Szerkesztve ]


Tikakukac
(titán)

Mindig felajánlom, hogy ezen emberek ingyen szállást és kaját is kapnak, csak jöjjenek le egy hétre és utána nézzenek mélyen a szemembe és mondják ki megint a tételmondatot, de ritka a jelentkező valamiért :DDD


totron
(senior tag)

Az angoloknál jól visszanyalt a fagyi, nem is tudom mit gondoltak.


Tikakukac
(titán)

Nem kell cserélnünk. Amit én melózok, ahhoz nem kell doktori, 8 általánossal bárki csinálhatja. Hiányszakma, biztos meló és elég jól fizet.

Ez jelenleg itthon a bármi. Egy IT végzettséggel és építészmérnökivel simán beleállunk húgommal falazni, csempézni és bútort szerelni, mert ha van is szakember/melós, az is olyan munkát végez, ami nem értelmezhető színvonalú. Kivételnek tisztelet, nem sok van.

Ha vki elégedetlen a környezetével, akkor változtathat rajta.

Én próbálkozom még mindig, szelektíven gyűjtöm a szemetet, nem pazarlok, amit lehet megjavítok, nem autózom, csak ha muszáj, nem égetem a bálásruhát és a frissen lopott fát a Tiszáról, próbálok emberként viselkedni a környezetemben, de sajnos amíg ez a fajta magatartás a masszív kisebbség, addig itt nem változtatás lesz, hanem földbe döngölés. Vagy el lehet takarodni, esetleg buborékban élni. De ez egyik sem változtatás, hanem menekülés/feladás.


Agyturbina
(senior tag)
Blog

Bejártam Somogyot, Tolnát, Baranyát. Aki nem látta Kazsok-Büssü vidéket az nem látott semmit.
Dalmand, Patalom, Orci, Osztopán.... Folytathatom a sort a végtelenségig.
Persze Kaposvár szép, ha nem mész a Nyár utcába, vagy éppen a Csillag, Hold, Nádasdi utca vidékre.

Ezek csak azok a helyek, ahol majd Mindenki szegény, de nem csak szegény, kilátástalan. :(


Somatom
(addikt)
Blog

Jaja. Most már vízumokat osztogatnak, de kenhetik a hajukra. Ingázáshoz messze van, annyit meg nem fizetnek, hogy odaköltözzek. Főleg úgy, hogy egy sofőr Európa bármelyik országában azonnal kap melót.

Tikakukac:
"Vagy el lehet takarodni, esetleg buborékban élni. De ez egyik sem változtatás, hanem menekülés/feladás."
Na, de mit adsz fel? Amit vázoltál azért nem nagy kár. Sztem nézz körül Európa nyugati részén! Nekem nagyon megváltoztatta az élet fontos dolgairól alkotott elképzeléseimet. És ezalatt nem gazdagságot értek.

[ Szerkesztve ]

üzenetek