Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Kampó
(senior tag)
Blog

annyiba r9 270 x is van :D (22.000) igaz az 2x6 pin és kb 170w tdp :D De sok gamet tol full hd-ban high-on mai napig :D

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Riva TNT kettőt a népnek! ;]


Malák
(tag)

Elég válogatós vagy :D
Jópár kommented után kezdek hálás lenni az életnek, amiért ilyen problémáim nincsenek és csak próbálok a valós igényeimnek megfelelő (lehetőleg) ár/érték arányban jó PC-t fenntartani és időnként bővítgetni, ha úgy hozza a szükség.
Mert az biztos, hogy nehezebben találsz számodra megfelelő alkatrészt, mint én :D


Malák
(tag)

[LINK]

teljesítményben masszívan veri, ráadásul jó áron vetted és még évekig nem fogja "kicsinek" érezni a kártyát, ha nem akar fullHD fölött játszani

(A fogyasztása nyilván nagyobb, de 100W alatt van terhelve és terhelés nélkül pedig 10W környékén megáll, tehát még azt sem mondanám vészesnek)

[ Szerkesztve ]


Malák
(tag)

Kivéve, ha valakinél érv a HDMI 2.0, tehát nem a játék a fő cél (ilyen kártyákról beszélünk) hanem egy szép 4K monitoron mindenféle 3D nélküli művelet végrehajtása (amire még sok is a 1030). Erre a 750Ti még 10k-ért se jöhetne szóba, mert nincs rajta megfelelő port.

[ Szerkesztve ]


Cingáriusz
(őstag)

Azért ez nem az az általános élethelyzet, ami olyan gyakran előfordul, hogy valaki 1030-al vagy 750ti-vel akar 4K-s monitort hajtani. Szerintem statisztikailag nem is kimutatható azoknak az user-eknek a száma, akik 1030-assal hajtanak 4K-s monitort.


dugo_
(veterán)

Pedig elég gyakran felmerül a gépépítős topikban igényként. És amíg nem voltak elérhetőek az AMD APU-k, illetve alig találni HDMI 2.0/DP portos alaplapot az olcsóbb szegmensben, addig ez egy tök jó ajánlás volt. Pláne a bevezetőárán.


Chaser
(titán)

amennyiben annyi gar van a 750ti-re is mint az 1030-ra, egyéb esetben nagyobb a lutri is
játékra meg kb mindegy, 1050ti kell oda, ott is lesz kompromisszum de kevesebb, persze drágább
valaki mondta koca gamere 1070-e van, én is azt akartam tavaly venni, ha havi 1-2x játszom a gépigénye még nem változik meg sajnos a játéknak, akkor már ne kelljen vacakolni felbontás meg részletesség csökkentéssel - szerencsére felmentek az árak és letettem az asztali gépről -


Malák
(tag)

Akkor úgylátszik, hogy más körökben mozgunk. Ha tényleg semmi játékigény nincsen, de 4k-ban akar valaki dolgozni, akkor tök jó választás.
Például ha fotós vagy, semmi előnyöd nem származik belőle, ha 2080Ti fekszik a gépedben a 1030 helyett. Viszont a megmaradó pénzből vehetsz egy jó monitort, amiből pedig valós előnyöd származik. De ugyanígy excel táblát kezelni is hasznos lehet a nagy felbontás.

Nagyon sok ember létezik, aki egyáltalán nem játszik, a tesztből pedig megtudjuk, hogy még játékra is reális elvárások mellett használható.
De az biztos, hogy nem neked való jószág :D


Cingáriusz
(őstag)

Most komolyan! A teljes userállomány hány %-át teszik kia fotósok? 0,00009%-át? :DDD


Malák
(tag)

Jó, de ilyen alapon a User állomány 95%-a csak facebookra használja a gépét, így még a legbutább IGPU is bőven sok nekik :D


palfitom
(nagyúr)

Gratulálok, jó cikk lett!


palfitom
(nagyúr)

"új 8.gen i5-ös (4magos, 8 szálon)" - Biztos vagy te ebben? :N


orion1025
(őstag)
Blog

Szeretem a környezetemben az igényes és egyszerű dolgokat, ennyi az egész.


SyMbioTe
(Ármester)
Blog

Köszönöm :R

Laposban lehetséges a 4/8-as 8xxx i5.

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(addikt)

Valószínűleg igen :R


ribizly
(veterán)
Blog

Gratula a cikkhez! :C
Igazi hiánypótló.
Jó látni, hogy mostanra már vannak elérhető áru kártyák, amelyek elegendőek 1080p@60fps-re.


snecy20
(veterán)
Blog

Szerintem bármilyen körülmények között előnyösebb vétel egy 1030, mint egy 750Ti.
Az, hogy van köztük mondjuk 10-15% erőbeli különbség a 750Ti javára... majdhogynem elhanyagolható szempont, hisz ahová a gyengébbik kevés, ott az erősebb sem fog világmegváltást csinálni.


Chaser
(titán)

sztem is, de látod, van akinek az a kicsi is számít:) ahova nem elég az 1030 750ti is kevés lesz, de legalább sokkal régebbi, kevesebb garral v gar nélkül, meg többet is eszik - akkor is ha az csak 30-40w -
ahogy egyik idős tanult barátom mondta...mindenki másképp hülye :d nálam sokkal fontosabb a gar és fogyasztás, mint 10-15% + kraft
most rákerestem 1050-ekre, látom van már 3gb-os is a normál verzióból, le vagyok maradva..csak az ára sántít ( : tavaly még a 4gb-os ti-t is olcsóbban zsákoltam be erősen "válság" idején

üzenetek