Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


bobalazs
(veterán)
Blog

Lehet hülyeség de nálam a nagy fogyasztás magasabb hibaarányt jelent.


b.
(nagyúr)
Blog

Persze, semmi sem számít. Mit gondolsz az RX 580 nal miért jön előbb könnyebben a coil whine? Mert 50 %kal nagyobb fogyasztashoz jobb VRM és kondifelhizatal kell, ami éppen nincs, erre nem költenek a gyártók ebben a szegmensben, illetve egy kaptafara használják őket egy adott fogyasztás keretig.
A cikk is pont ezt hozta fel, hogy milyen hangos volt és a fogyasztás mérséklésevel javult csak a dolog. é+ nem mindenki 14 éves tini hogy egyedül él vagy játszik a szobájában, hanem vannak családos emberek akiket korulvesznek a csaladtagjaik, akiket ugyan úgy zavar egy coil whine. Havi 1000 forint baromi sok erre szerintem, de itt nincs akkora különbség.

[ Szerkesztve ]


DanielLong
(aktív tag)
Blog

Amíg nem mini-ITX házam volt, addig a fogyasztás engem sem kifejezetten érdekelt, bár megjegyezném, hogy egy 180W-ot fogyasztó kártya esetén fokozottabban érvényes az olcsó húsnak híg leve, már gondolván itt a zajra. Mostani házamban barkácsolás nélkül nagyon rossz a szellőzése a VGA-nak, a 144Hz mellett az RX 580 félpasszív hűtője percenként ki-be kapcsolt böngészés alatt.

Kisebb házzal egyre inkább előtérbe kerül a hűtés és zaj problémája.


Viktor77
(félisten)

Ja, mindegy mennyit fogyaszt, mindegy mennyivel több a számla, mindegy mennyivel hangosabb, mindegy mennyivel melegebb, cserébe még lassabb is. Észszerű választás lehet.


Cifu
(nagyúr)
Blog

A probléma, hogy az AMD adott teljesítményszinten fogyaszt többet. Tehát ha X teljesítményt akarsz, akkor az AMD kártya még többet is fogyaszt és a magasabb fogyasztás miatt azonos kaliberű hűtésnél még zajosabb is lesz.

Ezek után érthető, hogy miért fontos a fogyasztás. Mondom egy olyan videókártyával, ami 300W felett is tud fogyasztani... :DDD


snecy20
(veterán)
Blog

Single vs Dual Channelt mérni mi értelme van? Teljesen egyértelmű az utóbbi sok-sok évben már, hogy a Dual Channel teljesen alap. És az is nyílt titok, hogy a single channel visszafogja a gépet.


vhunor
(őstag)
Blog

Igazából 130-140 wattból kb. GTX 1070 Ti / GTX 1080 teljesítményt simán ki lehet hozni Nvidia oldalon. Az RTX 2060 gyárilag 160 wattra van specifikálva. Kicsit alulfeszelve (nálam a gyári 1,03 helyett 0,93 V) máris ott vagy 140 W körül, de teljesítményben az RX 580 fasorban sem lenne.


Chaser
(titán)

lehet picsogásnak hívni, lehet olcsójánosozni, részemről némi környezettudatosság, ha mindenki úgy gondolkodna mint te, még hamarabb lesz élhetetlen a sárgolyó, globális szinten az ilyen kis apróságok azért elég sokra mennek
villanyszámlán mennyit érződik mennyit nem az felhasználás függő, ha egy pc-n több családtag játszik akkor már meg lehet az említett ezer ft difi is havonta, ami egy évnél 12e ft, máris nem volt olcsóbb az rx 1060-hoz képest, teljesítményben meg nem tud többet
jelenleg az egyetlen vitatható kártya amd-nél ilyen szempontból az 570, az már számottevően jobb egy 1050ti-nél, 1650-nél is gyorsabb, de dupla akkora fogyasztása is lehet, árban viszont akár jobb is lehet a felsoroltaknál


gbors
(nagyúr)
Blog

Azért, mert te leszarod, másnak ne legyen már kötelező :)
Amúgy ha a havi egy ezrest leszarod, az csak azt bizonyítja, hogy nem gondolkodsz - az 3 év alatt 36e pénz, amiből nem egy, hanem két lépcsővel gyorsabb kártyát tudsz venni.
Egy survival horror mellett pl. elég zavaró a hangos ventillátor, még fülessel is. És így tovább - rá kéne ébredni, hogy nem csak a te igényeid és szempontjaid vannak a világon.

A cikkhez: jó kis írás, érdekes volt. Annyit javasolnék, hogy a konfigurációkat / órajeleket táblázat formában tedd be, sokkal áttekinthetőbb.


vhunor
(őstag)
Blog

Érdekes egyébként, látszólag milyen sokaknak mindegy, hogy nyáron 150-200 watt fűti a szobát vagy 300-400. Pl. -0,1 V-tal offsetelt Ryzen 2600 (no tuning) és ha mondjuk megelégszem 1850 MHz körüli boosttal, akkor 0,86 V-ra alulfeszelt RTX 2060 négy SSD-vel megáll kb. 150-160 W körül konnektorból mérve (nem stressz teszt alatt persze), ami szvsz marha jó a kapott sebességhez képest.

[ Szerkesztve ]


DanielLong
(aktív tag)
Blog

Köszi, megnézem a dolgot és frissítem a cikket!

(#30) vhunor
Azért mérd le egy játék alatt, hogy mennyit nyersz így. Úgy sejtem, hogy átlagban max 60W-ot. :)) Nem hiszem, hogy nyáron kifejezetten éreznéd a különbséget.
Heti 8 óra játékkal pont 1000Ft-ot lehetne így spórolni egy év alatt. Igazság szerint ilyen tételeknél baromi olcsó az elektromosság, adott esetben jobban megérheti inkáb maxra húzni a konfigot, persze csak ha engedi a hűtés és a füled.

[ Szerkesztve ]


EclipseGT
(addikt)
Blog

Egy normálisan szellőző házban egyáltalán nem melegszik az RX 580 sem.
Kicsit alul lett feszelve, a freesync miatt 60-ra limitálva az FPS, és 100-120W körüli fogyasztással minden játék megy FHD High / Ultra beállítás mellett.
A kártya hűtését meg kb. nem is hallom.
Szóval egyáltalán nem olyan horror a helyzet, mint ahogy páran be akarják állítani.


b.
(nagyúr)
Blog

60 ra limitált FPS sel ez azért nem túl pozitív nyerő kijelentés. A 120 wattot nagy jó indulattal talán elhiszem de a 100 wattot akkor sem. És ez így nem RX 580 teljesítmény , ha így használod.


EclipseGT
(addikt)
Blog

Az AMD szoftvere szerint ennyi.
Ha valaki elhiszi, akkor jó, ha nem, akkor is jó :K

"És ez így nem RX 580 teljesítmény , ha így használod"

Nem is az volt a cél, hogy RX 580 teljesítmény legyen, hanem az, hogy a stabil 60FPS meglegyen FHD felbontáson. Az meg megvan.
Amikor vettem, akkor a 3GB-os 1060 kb. 15 ezerrel volt több, mint a 4GB-os 580, a 6GB-os meg durván 30 ezerrel. Teljesítményben meg kb. pariban vannak. 3GB-os kártyát meg már nem akartam venni.
Ezért vettem meg életem első Radeon kártyáját.
Ha most kellene venni, akkor nyilván 1660 lenne, mert a 6GB-osat ki lehet már fogni 80 alatt is.

De ettől függetlenül egyáltalán nem rossz a Radeon sem. Normális házban nem melegszik, és nem is hangos.
Semmivel nem zajosabb, mint előtte a 1050Ti volt.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

"Semmivel nem zajosabb, mint előtte a 1050Ti volt."
annyit azért elárulok, mindkettőből lehet kapni hangosat ( : teljesen ugyanolyan hűtővel összehasonlítva azért meglepne, ha mindkettő uo. hangos csak uo. hőfokok mellett, gyári állapotában talán a nitro+ kártyáknak van csak értelmes fogyasztásuk, többieknél 180-200w repked, de egyéb zafíroknál is


EclipseGT
(addikt)
Blog

A 1050Ti egy 2 ventis Gigabyte volt, a Radeon meg egy szintén 2 ventis zafír Pulse.
200W-nak a környékén sem járt szerintem soha, de majd megnézem gyári fesz mellett, FPS limit nélkül.
Pontosan már nem emlékszem, hogy úgy mennyi volt.


domos
(senior tag)
Blog

“Egy normálisan szellőző házban egyáltalán nem melegszik az RX 580 sem.”

Hülyeségeket ne beszéljünk már. Minden gépházban, vagy akár anélkül is, ugyan úgy fűt, max könnyebb/nehezebb elvezetni a hőt. Ennyi.

Maga a GPU lehet kevésbé lesz meleg, de ugyan annyi watt hőt tol be a szobába.

[ Szerkesztve ]


gbors
(nagyúr)
Blog

Az AMD szoftvere a GPU fogyasztását mutatja - abban nincsenek benne a memóriák meg a kártya többi része.


Chaser
(titán)

abból h egy vga hűtése két ventis, nem sok minden derül ki:) pontos típus kell ha hasonlítunk, elég sok tesztet megnéztem az 580-akról fogyasztásméréssel, nitro+ 120-130w, többi 180-200w


EclipseGT
(addikt)
Blog

Ha a GPU hűvös marad, a hűtése meg halk, akkor ki a franc foglalkozik azzal, hogy hány W-ot tol a szobába? :D
Ennyi erővel 1060-nál erősebb kártyát ne vegyél, mert meleged lesz a szobában.

üzenetek