Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Komplikato
(veterán)

Aporopó 144Hz. A tesztben megemlített monitorral mennyire vagy megelégedve? Tudom, nem a témába vág, csak rajta van egy listán amiből választani fogok.


DanielLong
(aktív tag)
Blog

A Milyen monitort vegyek topikba írtam részletesen róla. Mai napig meg vagyok vele elégedve, tényleg jelentősen folyamatosabb a kép, ami szerintem inkább a 144Hz, mint a Freesync hatása. TN panelt már semmiképp sem vennék, persze nem vagyok fizetett játékos.


Komplikato
(veterán)

Köszönöm szépen. :R


arpii
(aktív tag)

Ez egyáltalán nem igaz. A 400-as polaris nagyrágrendekkel jobb ár-érték aránnyal került a vásárlók kezébe, mint az akkor aktuális 1060 3gb és 6gb.
Az AMD-ra jellemző kb. 3 évente aktuális komplett architektúra frissítés szokott ilyeneket hozni, a köztes években meg megy az átnevezett kártyák forgalmazása. Szóval joggal remélhetünk egy jókora ugrást a NAVI-val. A döntés mindenkinek a saját kezében van mit akar vásárolni, Én jobb price/perf arányú kártyát, mint ami most Nvidia oldalon van.

[ Szerkesztve ]


b.
(nagyúr)
Blog

Ez a "nagysagrendekkel" az 25% arelony 10 % teljesitmenyhatrany és 30 % fogyasztastobblet volt akkoriban. (RX 480 VS GTx 1060)

[ Szerkesztve ]


arpii
(aktív tag)

Igen, a 10% teljesítményhátrány jellemző az első fél-egy évben, aztán hirtelen mindig minden jobban megy a későbbi driverekkel. Ezt már ATI koruk óta meg lehet figyelni szintén.
Közel azonos teljesítmény negyedével olcsóbban azért mennyivel kevésbé állja meg a helyét, mint kijelentés, mint az, hogy az AMD folyamatosan kullog az Nvidia után... Nálam a 25% nyert.


b.
(nagyúr)
Blog

Kb egyetértek, mindkettő kissé túlzás.
De Cifu szerintem általánossagban beszélt, a válasz nélküli felsokategoriat is ideértve vagy az erőltetett Radeon 7 kártyát.
A 199$,MSRP elég botrányba fulladt anno, ugye pár kiemelt bolt kapott annyiért kártyát limitált példányban. Gyakorlatilag 30 dollár különbségek voltak ami aztán jó sok időre atfordult a bányászat miatt a zöld oldal javára.


arpii
(aktív tag)

Abszolút, a jelenlegi tendencia a katasztrófa felé sodorja az AMD dedikált VGA részlegét, amit ha nem sikerül kimenteni a NAVI-val, akár be is lehet majd zárni. Remélem, hogy nem követnek el több hibát, mert nemigen lesz a jövőben választásunk, ha csak az nvidia marad a piacon.


b.
(nagyúr)
Blog

Ilyen nem lesz szerintem.Azt is szinte biztosra ki merem jelenteni,( persze csak saját kútfőre hagyatkozva) hogy van a háttérben egyfajta kartelezés mind az Intel és AMD , mind az Nvidia és AMD között.
Nvidia valószínűleg hamarosan kiszolgáltatott helyzetben lesz az Intel színre lépése miatt, mert AMD is Intel is rendelkezik saját CPU val, ehhez kapcsolódó szabadalmakkal, és össze tudják kötni komplett rendszerré a GPU- CPU-t akár chipletes formában, amire Nvidiának nem igen lesz lehetősége az ARM nélkül. Úgy gondolom AMD vel ki fognak egyezni az zöldek a háttérben ilyen -olyan módon.Mindkét nagyobb cégnek szüksége van az AMD re a monopol helyzet elkerülése miatt, Intel és Nvidia pedig kb kutya-macska kapcsolatban állnak.
Navi szerintem jól fog sikerülni, hozza a kötelezőt. :K

[ Szerkesztve ]


arpii
(aktív tag)

Nekem 8, ha az intel tud hozni egy jó ár érték arányú megoldást, arra is nyitott vagyok. És akár kicsit kompromisszumokkal, hangosabb hűtés, többlet fogyasztás, minimálisan kevesebb átlag teljesítmény, mint a tapasztaltuk a múltban is az aktuális amd nvidia vetélytársak esetében. De belegondolunk, normális európai bérek mellett, vagy kevesebb sarc esetén sokan gondolkodás nélkül megvehetnék a csúcskártyákat és akkor nem lenne miről beszélni a belépős és közepes kategóriában :)


b.
(nagyúr)
Blog

Teljesen egyetértek. Ezt én is tapasztalom, emberke akikkel együtt játszom Angliában el és nem gond nekik egy RTX 2080. Persze ott sem fenekik tejfel az élet, mert mellette 800 ezer a havi alberletuk..


Chaser
(titán)

de a fizetésük is pöppet' több mint az itthoni átlag
800e-ért uk-ban gondolom egy komplett házat bérelnek, nem is nagyon kicsit, nem is nagyon rossz környéken:)


b.
(nagyúr)
Blog

nem rossz a fizetésük, de a tömegközlekedés és a rezsi / albérlet egy vagyonba kerül nekik.
Persze jól keresnek, de arányaiban ahhoz képest is sok. London külváros részén vannak és tömegközlekedést használnak, de már elfelejtettem , hogy fejenként mennyit fizetnek havonta érte .Arra emlékszem, hogy valami iszonyatos számot mondtak, hogy metrózhassanak..
A termékek ára nem probléma nekik, a szolgáltatások és az élet maga az brutálisan sok. Ráadásul valami förtelmes rossz netjük van, sokszor hülyét kaptunk, mikor hol az egyiknek hol a másiknak lefagyott, elment satöbbi.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

az élet drágább arra, fizetésekhez igazodik, ettől független ahogy mondod, nem feltétlen nagy érvágás egy 2080 megvétele, az étel sem drágább, lakhatás az igen, nálunk a bkv ára sztem jó, persze itteni minimálbért nézve annyira mégsem jó :d lakás árak is nagyon elszálltak, mind vásásrlás, mind bérlés szempontjából, de a net az jó ( : azon meglepődtem h sokan mondják itt-ott-amott milyen béna net van, legalább nekünk is legyen valami pozitív:)


arpii
(aktív tag)

És most egy percben tisztelettel emlékezzünk azokra a leleményes szakemberekre, akik a brutál jó dollár, euró, font fizetésüket, amit remote munkából kerestek meg home office-ban, itthon költhetik el :)


D1Rect
(félisten)
Blog

Ez sajnos nem igaz.
Sose láttam csodadrivert, pedig mindig bizakodó voltam.
Ár/értékben meg talán a 7950@7970 volt az amire tényleg érdemes volt rámenni, azóta csak cirip-cirip.

Pár hónapja bepróbáltam egy 580 8GB-ot, de inkább vettem helyette egy 1070-et...

"hogy az AMD folyamatosan kullog az Nvidia után..."
Pedig ez sajnos legalább 6-8 éve így van.


gbors
(nagyúr)
Blog

A csodadriver valóban nem jellemző, viszont az új architektúrák megjelenése utáni 1-1.5 évben általában tényleg javulnak az AMD kártyák 5-10%-ot - nem egy lépésben, hanem apránként.

A kullogást többféleképpen is lehet érteni - technológia terén nagyon régóta lépéshátrányban vannak, viszont ár / értékben általában sikerül versenyképes dologgal eljönniük, legalább a középkategóriában. Az 570 / 580 pedig télen nagyon ütős ajánlat volt - ha valakinek megfelel az a sebesség.


arpii
(aktív tag)

Abszolút így van, nem általánosíthatunk, már csak azért sem, mert nem mindenki a zászlóshajót veszi. Entry level és a mainstream alján jobb ár/érték arányúak az AMD-k. Szinte mindig is jobbak voltak.
Amiről a kedves kolléga beszél, 7970 , soha büdös életben nem volt jó ár/érték arányú. Pontosan oda volt árazva az aktuális nvidia mellé, hiszen a 7000-res széria majdnem csúcsa volt.

Ahhoz képest, hogy nagyságrendekkel kevesebb fejlesztésre szánt pénzük van, egész jó eredmény, hogy mind az Xbox One és Ps4, mint két csúcs konzol is AMD GPU-val van szerelve.

Rx-re mennyit pótoltál egy használt 1070-re? Az RX árának 60%-át? Annyival nem tud többet, akkor már inkább 2060.


D1Rect
(félisten)
Blog

Voltak 7950-ek amiket át lehetett flashelni 7970-re.
Az 1-1.5 év alatt 1 számjegyű százaléknyi gyorsulás pedig az érzékelhetetlen kategória, olykor a mérési hibahatáron belül van a "gyorsulás".


gbors
(nagyúr)
Blog

Az 5-10% (ami jellemzően közelebb van a 10-hez) egyáltalán nem mérési hibahatár-kategória, annyit jelent, hogy a vásárolthoz képest fél lépéssel feljebb lesz a kártyád 1 év múlva. Tehát ha most kijönne egy AMD kártya, ami az 1660-nal van pariban, akkor az 1 év múlva az 1660Ti-hez lenne közelebb. Ha ez neked érzékelhetetlen, az a te dolgod :)

üzenetek