üzenetek

hozzászólások


kcsa
(veterán)
Blog

Ennyi év után egyszer csak eljutok már hozzátok, remélem idén tényleg összejön. :R


mg1992mg
(senior tag)

Tavaly kimaradt, de idén ott leszünk :B


Necroman_Mk2
(őstag)
Blog

Kár, hogy ennyire félreesik, de impozáns kiállítás, az biztos.


scdlsc
(aktív tag)

A cikk végén az iPon linkje is az Elitrora mutat.


UnA
(Korrektor)
Blog

Tavaly volt számlaszám is, az még működik? 🙃


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Igen működik, de mivel nem lehet csak úgy "anonim módon" utalni, (elvileg hajléktalannak sem adhatsz pénzt, ha nem ad róla számlát, bizonylatot, akármit, és nem adózik belőle) Szóval minden támogatást szívesen fogadunk, de azt akkor előre meg kell beszélnünk, és én adok róla számlát :)


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Köszi, javítva :R


UnA
(Korrektor)
Blog

Nem tudtam, hogy az céges számla.


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

nem céges... magán...
De mint a könyvelőm elmondta, hogy olyan ohgy Orsovai Sándor kap csak úgy random támogatást... na az nem lehetséges... magánszemély sem kaphat elvileg semmiféle támogatást.... Akarunk egy egyesületet majd ez miatt, de sajna idénre már nem lesz meg :(


macilaci78
(nagyúr)

Egyesülethez sok ember kell, tagság. Alapítványhoz elég 3 személy is. A szponzorokkal is érdemes megbeszélni, az alapítványnak nem feltétlenül van olyan jó csengése.


kcsa
(veterán)
Blog

lehet hogy inkább a civil társaság lenne itt a megfelelő megoldás, radikálisan kevesebb formalitás miatt.

[ Szerkesztve ]


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Egész pontosan Civil szervezet leszünk :) oda is sok ember kell. de hát... 60 fős a BRSZK csapata, szóval nem gond a "humán erőforrás" :D
Szponzorok? valahogy eddig sem jöttek...
Ne tévesszen meg a Foxpost, és az Ipon, ők tényleg nagy nevek, de első sorban a személyes kapcsolatnak köszönhető a szponzoráció, különben kutya nem áll velünk szóba továbbra se' :U


macilaci78
(nagyúr)

A civil társaság létrehozása nem igényel bírósági, vagy hatósági bejegyzést, regisztrációt. Bár nem írja, de gondolom, ebből se adószám, se bankszámlaszám nem lesz.

bacsis: Hajrá! Legyetek nonprofit szervezet, lehet majd pályázni, illetve egyéb bevételetek is lehet.
Feleségem egy amatőr zenekarban játszik évtizedek óta, a nagymúltú zenekar egyesületi formában működik, ilyen-olyan pályázatokat, megbízásokat kapnak, ebből tartják fenn magukat. Például önkormányzati rendezvényeken (szüreti bál) adnak szabadtéri koncertet valami kis gázsiért*, a zeneiskolától kapnak próbatermet, pályázaton nyertek pénzt könyvelőre, fellépő ruhát vesznek, újítanak fel belőle, stb.
*50-200k közötti összeg szokott ez lenni, 20-50 fő áll színpadra. Ebből a tag nem lát egy vasat sem, általában önköltségen jut el a fellépésre is.
De amikor összejön a pénz, mennek erre-arra kirándulni. Idén 4 nap a Dunakanyarban jelképes 20k/fő hozzájárulással, amiben benne van a szállás, napi 3 étkezés és egy 3 órás próba.

Hasonló nálatok is összejöhet, például a terembérlés, benzinpénz a kiállításra, marketingre. Közhasznú nonprofit szervezet jogosult adó 1%-ra is. Ideiglenes tárlat más helyszíneken, pl a szegedi Agóra kapható lehet rá. Persze munka nem lesz kevesebb vele, de hátha nem neked kell azért fizetned, hogy dolgozass vele.


Z_A_P
(addikt)

Tavaly voltam, nagyon jo volt! :R
Lehet iden is sikerul menni!


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Hát ez a terv igen :)


myckey
(veterán)
Blog

Zseniális :C


UnA
(Korrektor)
Blog

Ha ez nem céges / vállalkozói számlaszám, akkor egyrészt semmilyen módon nem adhatnál erről számlát :) másrészt pedig ez szürke zóna, ezen a szinten egyszerűen nem érdemes követni a NAV felől a banki pénzmozgásokat.

A könyvelő felől ez inkább egyfajta félelemkeltés, amíg valaki nem akar milliós szinten támogatást küldeni, addig ezzel nem lesz probléma.


myckey
(veterán)
Blog

Hasonló dolog bennem is megfogalmazódott, és találkoztam már ezzel azzal, gy érdekesnek találtam az álláspontot, szintén. :K


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

A számlaszám magán és egyben vállalkozói is...
Próbálunk törekedni arra, hogy minden a lehető leg legálisabb kereteken belül történjen :)


bitpork
(veterán)
Blog

Szerintem magánember is állíthat ki 'számlát'. Mivel az adományozás is jelentésköteles valaminek lennie kell róla. Más kérdés hogy hogyan kell adózni vagy adózik-e egyáltalán utána az illető. Vannak az ÁFAtv-nek kivételei pl speciális adószámmal vagy melléktevékenység adott körben, ha jól rémlik.

üzenetek