üzenetek

hozzászólások


aerosmith
(őstag)

Szuper ötlet, már csak csajos színekben és kevésbé bumfordi formában kellene kijönnie.

Ára?

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(nagyúr)

Csak előfizetős Family csomaghoz van (havi +1990ft). Úgy ingyenes.

[ Szerkesztve ]


Steve_Brown
(aktív tag)
Blog

Értem én, hogy tök jó tudni arról merre csavarog/hol jár a gyerek de akkor sem túlzás egy kicsit GPS-el figyelni?


Corleone33
(aktív tag)
Blog

szerintem is az

Oké, értem hogy szülők aggódnak a gyerekükért, de erre nem az a megoldás hogy akkor kölyköt pórázra kötjük majdnem és megfigyeljük kém módjára.

Főleg mert így nem alakul ki az az alapvető bizalmi lánc sem a gyerek és a szülő közöt.

[ Szerkesztve ]


velizare
(nagyúr)

igaz, sokkal jobb kisírt szemekkel jelenteni a rendőrségen, hogy nem jött haza este, merre lehet...
ezeket az órákat azért nem a nagy kamaszoknak találták ki, hanem kisiskolás-ovis gyerekeknek. őket még inkább nyugtatja is a tudat, hogy apa-anya tudja, hol vannak, akkor is, ha nem látja őket.


D1Rect
(félisten)
Blog

Nem.

Egy 3-4-5-6-7+ éves gyereknek nagyon hasznos.
Afölött meg valószínűleg úgyis van saját telefonja.


gliskard
(senior tag)

Az app alapvetően orosz, bár tud más nyelveket és elég randa...

Vodafone a németeknél is árulja vagy csak minket lepett meg vele? Ott kicsit bekeményítettek a témában.

https://www.index.hu/tech/2017/11/20/a_nemetek_betiltjak_a_gyerekeknek_keszult_okosorakat_mert_kemkednek_utanuk/

[ Szerkesztve ]


velizare
(nagyúr)

az ilyen órák egy része a nyomkövetős funkciót havidíjas szolgáltatásként nyújtja. ilyet mondjuk eleve nem vennék.

régebben a voda árult ilyet (afaik nem ezt a modellt, de ugyanúgy gyerekeknek szánt változatot) a németeknél is, most nem tudom, mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]


Hunpriest
(senior tag)

Ezt már azért elég túlzásnak tartom. Hadd szokja a gyerek már kiskorától kezdve, hogy állandóan nyomon van követve, felnőtt korára már eszébe se jusson megkérdőjelezni ezt a módszert ...


ubbconfig
(aktív tag)

Már bocs, de 3-4-5-6-7 éves gyereked mikor ment el egyedül bárhová? :U
Nekem két kamasz fiam van, de sosem voltak digitális pórázon, mert amíg kicsik, szülői kísérettel mentek mindenhova, utána meg jöhetett a mobil (9-10 éves kor körül)
Chipet is ültetünk majd a bőrük alá, mint a kutyáknak? :F


velizare
(nagyúr)

úgy érted, látómezőn kívülre? kb. bármelyik játszótéren, bújócskázás közben. aztán onnantól igazából attól függ, hogy meghallja-e a hangod, amikor hívod, hogy mennyire merült éppen bele a játékba. egyszer kb. 10 percig kerestem a gyereket, mert bemásztak a mászóvárban egy olyan helyre, ahol nem látott, és úgy elvoltak a kis haverjaival, hogy nem hallotta a hangomat. nem volt egy mennybemenetel.

az én esetemben egy ilyen eszköz inkább erősíti a bizalmat. egyszerűen hamarabb elengedem a gyereket, mert tudom, hogy ha gond van, még mindig itt van ez az eszköz. nem, nem figyelem 0-24, meg az anyja sem. napközben mi dolgozunk.

láttál már egyébként elveszett kisgyereket? van, amelyiknek totál kiszalad a lába alól a talaj, szinte sokkot kap, és képes annyira behisztizni magát, hogy akár órákkal később tud csak annyira megnyugodni, hogy egyáltalán a nevét elmondja. vagy ha éppen olyan sérülés éri, hogy erre még akkor sem képes (pl. elcsúszik a strandon, beveri a fejét, agyrázkódást kap, elájul, mentőt hívnak, kórház, stb).

igazából az lenne jó, ha lenne az ilyen óráknak egy ~2 atmoszférás vízállósága, és akkor nyugodtan a gyereken lehetne hagyni úszás alatt is. nem az ip68-ról és társairól beszélek. sajnos ezek már kimondottan sportórák, (több) százezer forintos árral, és valószínűleg ilyen geofence és egyéb appok sincsenek hozzájuk.


D1Rect
(félisten)
Blog

Múlt héten.
5 évesen simán lemegy a boltba a nővérével.


Reggie0
(félisten)

Nemetorszagban ez konkretan illegalis es buntetik.


indigen205
(tag)
Blog

Másik oldal:
Nincs gyerekem, de pl. tatámnak adnék egy ilyet. Nincs mobilja, soha nem is volt, nem is akar. Felnőtt ember, oda megy ahova akar, de 2 infarktuson túl van. Én nyugodtabb lennék ha lenne rajta egy ilyen és mikor 12-14 órára eltűnik csak megnézném hol van, talán rácsörögnék és nyugodt lennék. Nem egyszer volt már olyan hogy reggel 6kor eltűnt és csak este 6kor jött haza, senki nem tudta hol van és kiderült hogy biciklivel kiment a Tiszára horgászni, csak nem szólt senkinek, mert minek? Hasznos cucc ez.


Reggie0
(félisten)

Azert felnott eseten mas a helyzet, mert bele tud egyezni a megfigyelesbe.


velizare
(nagyúr)

he? a gyerek nem? :F

németországban valóban nem engedélyezett, de nem azért, mert a köcsög germánoknak nem tetszik, hogy tudni akarod, hol van éppen a gyereked, hanem azért, mert ezek alkalmasak arra is, hogy a segítségével a gyereket és környezetét a tudtuk nélkül lehallgasd. na és persze ezeknek a felvételeknek a feldolgozása az előfizetéses rendszerben legtöbbször eu-n kívül történik.

[ Szerkesztve ]


Reggie0
(félisten)

A gyerek nem, mert jogilag nem cselekvokepes. Ehhez analog modon peldaul ingatlanugyekben a gyereket a gyamugy kepviseli, mert a szulo ellenerdekelt lehet.

[ Szerkesztve ]


velizare
(nagyúr)

továbbra sem értem, miért ne lenne képes a gyerek ebbe beleegyezni, vagy ezt elutasítani. továbbra sem jogi aktusról beszélünk.


otapi
(tag)

Ha már van annyira érett a gyerek hogy ezt meg tudod beszélni vele, akkor azt is meg tudod vele beszélni hogy mi a teendő ha elveszne. Akkor meg minek ez a távfelügyeletes játékóra? Ha meg nem elég érett hozzá és mégis távfelügyeled, és varázslatosan mindig ott teremsz ha eltűnik öt percre, akkor meg jó eséllyel sosem fogja érni olyan élmény ami érettebbé - és önállóbbá tenné.
Csak mi lesz ha egyszer elhagyja az óráját 13 évesen? Nem lesz felkészülve arra a sokkra :)

[ Szerkesztve ]


dabadab
(titán)
Blog

"Már bocs, de 3-4-5-6-7 éves gyereked mikor ment el egyedül bárhová? :U"

Általános iskolában az első hetek után már egyedül jártam és volt, hogy a két évvel fiatalabb húgomat is elvittem előtte az óvodába.


Tapsi
(addikt)

Svájcban bevett szokás, hogy az óvodába is egyedül járnak a gyerekek. Láthatósági mellényben, rajta a szülő elérhetőségeivel. Mondjuk ahhoz kell egy olyan társadalom is.


velizare
(nagyúr)

ez a tanulás dolog azért kevés 3-8 éves gyereknél működik úgy, hogy az elméletben elmondottakat egy olyan stresszes helyzetben, amilyenben még soha nem volt, tökéletesen alkalmazza a gyakorlatban. pláne, ha esetleg van még halmazati büntetésként némi hendikepje is a témában.


otapi
(tag)

Amikor a gyereknek elmesélsz egy jó mesét, azt ők átélik, ezért náluk az elmélet és gyakorlat összefolyik. De gyakorlat is kell, és pont erről beszélek: ha sosem engeded el a gyereket még öt percre sem egyedül, akkor valóban váratlanul fogja érni egy durvább helyzet.


velizare
(nagyúr)

feljebb írtam:
az én esetemben egy ilyen eszköz inkább erősíti a bizalmat. egyszerűen hamarabb elengedem a gyereket, mert tudom, hogy ha gond van, még mindig itt van ez az eszköz. nem, nem figyelem 0-24, meg az anyja sem. napközben mi dolgozunk.


-Skylake-
(addikt)

-

[ Szerkesztve ]


-Skylake-
(addikt)

Ez egy tokeletes gondolatmenet. +1


otapi
(tag)

Úgy látom, akkor nem érted hogy mit csinál egy ilyen eszköz: megfigyel 0-24 órában. A gyerek meg vagy hozzászokik ehhez vagy el kezd lázadozni, nem tudom melyik a jobb.


velizare
(nagyúr)

afaik ezek az órák alapesetben félóránként beküldenek egy gps pozit. összehasonlításul a telefonom a google maps timelinejának ~2 percenként küldi a gps pozikat.
én ezzel együtt tudok élni, a gyerek meg majd eldönti. ha nem akarja hordani az órát, egy bizonyos életkor után úgy sem fogom tudni ráerőltetni.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Hát nem érted, hogy az ovis gyerek jogai sérülnek és nem adja a beleegyezését, hogy a hülye szülője elő tudja keríteni, ha elcsatangol?

Mert egy ilyen korú gyerek hollétéről nem tudja egyébként is 24/7, hogy hol van(vagy kéne lennie).


Reggie0
(félisten)

Mas kerdes tudni, hogy hol van es mas kerdes megfigyelni. Az utobbinak csak egy osszetevoje az, hogy tudod hol van. Nyilvan kenyelmesebb akar csippelni a gyereket es hozzaszoktatni az allando megfigyeleshez, mint felelossegteljes szulokent jol nevelni. Kamerazd be a szobajat is, hogy lasd mit csinal napkozben, elvegre amugy is barmikor megnezhetned szulokent, sot a mellekhelyiseget is, hiszen kimenni is segit a szulo.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

A WC bekamerázása és az, hogy vészhelyzetben van egy gomb amin eléri az anyukáját/apukáját és ők is meg tudják találni pont ugyanaz.


velizare
(nagyúr)

alapvetően állandó megfigyelésből indul minden gyerek, amit fokozatosan, bizalmi alapon építünk le. a bizalommal meg lehet élni, meg visszaélni, de onnantól, hogy a gyerek elkezd intézménybe járni, már nem kizárólagosan a te nevelésed.
igazából amióta elkezdtünk oviba járni, az otthoni nevelés jó 50%a az oviból/iskolából hozott nem megfelelő viselkedésmintákról való leszoktatás. nem köpködünk, nem káromkodunk, nem túrjuk az orrunkat, nem esszük meg, amit kitúrtunk az orrunkból, nem böfögünk, nem rángatjuk másnak a haját, nem kenjük a kaját/szart a falra, nem fogdossuk a pöcsünket, nem járunk sután, 90 fokban befordított lábfejjel, napszaknak megfelelően előre köszönünk az idősebbeknek a házban, stb-stb.-stb. estig sorolhatnám,

majd ha lesz gyereked, rájössz, addig meg úgyis hiába beszélek.


Reggie0
(félisten)

Nyilvan az allando megfigyelesbol indul, de baromira nem mindegy, hogy te eszkozokkel figyeled meg es lathatatlan modon ez mindig jelen van, vagy te szemelyesen figyeled, mert azt a gyerek is latja es igy tudja mikor figyeled es mikor nem. Az ilyen eszkozok terben es idoben ezt kitoljak, mikozben egyoldalubba is teszik. Ketlem, hogy ez mentalisan egeszseges lenne. Pont emiatt tilos pl. egy iroda bekamerazasa, pedig a fonok is barmikor ott lehet a helyisegben.
Persze belatom, hogy erre nemely szulonek szuksege van, viszont egy gyereknek sincs ra szuksege.

(#31) D1Rect: Ez az ora pont nem csak veszhelyzetben egy gombnyomasra van, ha nem tunt volna fel.

[ Szerkesztve ]


velizare
(nagyúr)

mentális egészség? oké, én itt kiszálltam.


Tibor_560sec
(aktív tag)
Blog

Jo ez gyerekek ...
Akit haziorizetbe vesznek azok is ilyesmit kapnak , nem panaszkodnak ... ;]

üzenetek