Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Turbokecske
(újonc)

Ez így csúnya munka.


[K2]
(csendes tag)

Ez így nem warez témakör...?


Vesa
(addikt)

Ezzel egyetértek! Én elsősorban grafikusként tudom megítélni a kérdést mert az vagyok, és ilyen minőségemben dolgoztam rengeteget a RISC érában Mac gépekkel, most meg már Xeon alapú WS-eken Windows-on. Ott ezek a különbségek nem voltak ilyen látványosak, mivel a Photoshop és a többi alkalmazás felülete -amit ugye bámulunk egész nap- kb. azonos volt a Win verzióval.

Gondolom Te programozol, ott nyilván más szempontok a fontosak és ezért egészen más megítélés alá eshet ez a kérdés is.


jimbimx
(csendes tag)

Érdekes kérdés ez. Magam Apple "hater" voltam. Lett egy iPhone 5s-em (amúgy csak a mérete miatt), majd egy SE. Nem tudtam belekötni, nem is vagyok hajlandó SE-ről egyenlőre váltani. Adta a helyzet, hogy kipróbáljam a Hackintosht. X220/X230-on gyönyörűen megy, a telefonnal integráltsága megfogott nagyon, és a rendszert is megkedveltem (pedig windowsról Ubuntura váltottam anno), és mai napig ezt használom, stabil, szinte mindent tud alapból, amire szükségem van, jobban kézre áll mint a windows vagy ubuntu. Ez van....szarul esik belátni, de jó az OSX, és az iOS is.
Aztán hogy a gépeik nekem sem jönnek be az másik lapra tartozik. Viszont ez ad létjogosultságot a hackintoshnak. MB billentyűzetét képtelen vagyok megszokni az x220 után, úgyhogy marad a hack. Lehet nem szép dolog, de hasznos :)

[ Szerkesztve ]


Turbokecske
(újonc)

Persze, hogy jó, és az imac is jó, ha tudod, mire számíts. Más kérdés, hogy itthon minden vérjózsi utálkozik, mert csak a forint/fps arányt ismerik :)


CsabaZz
(tag)

Én is váltottam Macbookról Windowsos laptopra, mert úgy döntöttem, hogy 1-1.3 milliót nekem abszolút nem ér egy olyan konfig, amit Windowsra építve kihoztam 400.000-ből. Az egyetlen, ami bosszant, az az akksiidő, a felét se hozza a Ryzenes jószág annak, amit a Mac produkált, igaz, jóval erősebb ez a konfig (na jó,a TouchBar is elég hasznos volt). És még 360-as képernyője van, plusz egy remek toll, amivel fasza UML diagramokat rajzolok unalmamban. :D

[ Szerkesztve ]


Vesa
(addikt)

Csak párat kellett volna visszaolvasnod, hogy ráébredj: Egyáltalán nem erről van szó!


Vesa
(addikt)

Ennek mondjuk tényleg nincs sok köze ahhoz, hogy Apple vagy sem, mert az alkalmazott hardvertől függ elsősorban, hogy milyen lesz a fogyasztás...Az Apple is szimpla Intelt és más sztenderd komponenseket használ, tehát ha egy azzal megegyező Windows-os laptopot válaszottál volna, akkor nem lenne számottevő különbség az üzemidőben sem.


Turbokecske
(újonc)

nálad nem, mert ahogy írtad is, a risc érában már ilyeneken dolgoztál :)
józsi csak azt látja, hogy 400e egy imac, azt' integrált grafika van benne :)


paprobert
(senior tag)
Blog

Köszönöm a válaszokat!


tlac
(nagyúr)

szerintem de
van egy topik dedikáltan erre a témára, de ott tiltva vannak az ilyen előre összerakott telepítők
ami el van nézve, az ha hivatalos úton szerzed be a telepítőt


joey04
(titán)

jó és hasznos, csak pont a rendszer 2 lényege veszik el vele, hogy nem kell vele törődni, valamint a hardver-szoftver egységének előnye.


hunluki
(senior tag)

Jelenlegi rendszeremet még el capitannal telepítettem, azóta csak frissítgetem és simán hozza a mac életérzést. Mármint update full automatán megy, hálózatra készül TM mentés ha esetleg valami elfeküdne de sose volt még rá szükségem.

Az összes törődés annyi volt amikor összeraktam hogy kerestem tonymac-en egy kompatibilis alaplapot meg install után fel kellett tenni a hálókártya/hangkártya driverét ami kb egy next-next-finish kategóriás feladat volt. Azóta semmi gondom vele.


Breaker
(tag)

Nem.

Az image letoltheto kozvetlenul az apple store-bol is.

Igaz en vmware-el hasznaltam a Catalina betat tavaly osszel, de az is csak surolta a temakort. Ugyanis az image letoltheto legalisan, vlaamint a vmware workstationhoz valo patch hogy felismerje az OS-t nem illegalis, mert nem modositanak gyari rendszerfileokat vele. Raadasul a Mac-es magazinok nagy reszerol letoltheto vagy be van linkelve honnan lehet letolteni.

Ami pedig a letjogosultsagat illeti, ezzel a modszerrel tudsz xcode-al fejleszteni appot iphonera es macre anelkul hogy tulajdonodban lenne apple hardware. xcode for windows csak korulmenyesen letezik - sokkal bonyolultabb mint virtualizalni a MacOS-t vagy pedig a cikkben leirtakban hackintost epiteni.

Üdv
Breaker


joey04
(titán)

jó neked


Dißnäëß
(őstag)

Azt a Data+Privacy képernyőt nem értettem, de mindegy is..

;]


Beniii06
(őstag)

Troll on:

[link] (YT) :DD :C

;]

[ Szerkesztve ]


Gasmonkey
(csendes tag)

Üdv!

Kipróbálnám a rendszert. Sajnos a közelemben nem akad Apple gép így marad a Hackintosh. Van egy Dell Latitude E5450 laptopom. A bemutatott telepítővel fel varázsolható? Esetleg tudtok egy jó fórumot hasonló gépekhez?

Köszönöm szépen mindenkinek aki tud segíteni!


moleculez
(addikt)
Blog

Azt hiszem ennyi a lényeg.
Nekem nagyon kézreáll. Több, mint egy éve van nálam az MBAir 2018, a világon semmi szoftvetes karbantartása nem volt, és hibamentesen fut minden amire használom. (Webfejlesztés, kép sőt néha kis videó szerkesztés).


winhate
(őstag)
Blog

Ha van valakinek xeon(1366) on mukodo verzioja irjon privatot legyszi.
Koszi


Trailblazer
(addikt)

Csak az maradt ki, hogy ez a Clover honnan és hogy is kerül a pendrive-ra. Törökül meg nem tudok, úgyhogy a forrásoldal sem jelent megoldást.

üzenetek