Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


paprobert
(senior tag)
Blog

Nem beszólásképp, hanem komolyan kérdezem: Miért jó MacOS-t használni? Mi az, amire megoldást nyújt?


hunluki
(senior tag)

Én pl final cut miatt használom/tam rengeteget. Meg valahogy jobban kézreesik. Megszokás kérdése.


Beniii06
(őstag)

Gyorsan átfutva a leírást, bennem ezek a kérdések merültek fel:

Ezt tényleg az Apple szerverei is "legit"-nek látják?
Hivatalos úton is telepíthetőek rá alkalmazások?
Ugyanúgy lehet ios alkalmazásokat fejleszteni rajta, mint a "rendes" apple gépeken?

Amiket eddig láttam Hackintosh leírásokat, ott említettek valami licensz vásárlást is, tehát megvették a MacOS-t, de ennek ellenére nem 100%-ban legális, mert a MacOS szerződésében vcalahol apró betável le van írva, hogy csak Apple hardware-n futtatható.


Beniii06
(őstag)

Egy alkalmazás miatt megéri váltani?
Az office miatt az lenne az első dolgom, mint minden MacOS-t használó ismerősnek, hogy a virtaulbox lenne az első alkalmazás feltelepítve egy win7-el. :U


consono
(veterán)

Office van Macre is, ugyan úgy letölthető a Microsofttól, mint a Windowsos verzió. Ha van O365 előfizetésed mindegy melyik verziót használod. Felesleges ezért a Virtualbox...


Tibor1987021
(újonc)
Blog

Szia! Nem teljesen ugyanis.... Serial generatorral addig kell játszani míg az Apple care egy olyan Serialt nem talál amit még nem használnak. Ugyanis ha bejelentkezel egy olyan gép serialjaval amin ténylegesen használ valaki. Azt fake-nek jelezhet és kitilthatja a fiokokat ellenőrzési. Gyanús tevékenység érzékelése végett. Így csak azoknak ajánlott akik nem épp legális forrásokból töltenek le vagy csak alap programokra. Hozzá teszem nekem van külön erre egy fiókom és még 6 év alatt nem volt kitiltasom!


Tibor1987021
(újonc)
Blog

Szia! Én netezni képszerkesztésre videóvágásra használom gyorsabb és stabilabb mint a Windows nálam.


Tibor1987021
(újonc)
Blog

Szia ha ráérzel nem tudod elengedni.


hunluki
(senior tag)

Ízlés kérdése. Nekem jobban bejön és sokkal kényelmesebb. Pl dinamikus mappák (xy típusú file ami xy ideje volt utoljára módosítva pl), ott a terminál is ami nekem hatalmas plusz, néhány specifikus program (pixelmator), plusz szépen összejátszik iPad-el meg iPhone-al. Meg ezer apróság ami valahogy jobban kézreesik, pl több asztal kezelése kb természetes, windows alatt valahogy egyáltalán nem érzem hatékonynak, illetve trackpaddel a gesztusok is hatalmas plusz.


Cucuska2
(őstag)
Blog

Bármi olyan munkakör, ahol szükséged van a terminálra és UNIX alkalmazásokra.


Tibor1987021
(újonc)
Blog

A legalitásra visszatérve ebben a linkben találhatod azt, hogy elvileg az EULA EU-ban érvénytelen. Elvileg! De ez végülis mindegy is mivel legális gépnek úgysem használja szerintem szinte senki az OSX-et PC-n :) 2 okból maximum, vagy próbaként, vagy olcsón futtatni drága programokat....


kovinor
(csendes tag)

Köszönöm a leírást! Jó volt erről olvasni, és még AMD FX-re is ráhúzható :) Egyébként tavaly jutottam el odáig, hogy azt mondjam, fizetek a Windows-ért, mert a 10 nálam nagyon stabil. A Linux-ot is kipróbáltam pár éve, lehet, hogy ezt is egyszer kipróbálom. :R


Vesa
(addikt)

"Mivel emberek vagyunk, olcsón szeretjük megoldani a dolgokat és az „Almára” csak vágyakozunk, de nézzük, mit kezdhetünk egy alapban "olcsó" konfiggal."

Magam részéről egyáltalán nem vágyom az almára, szimplán szakmai szemmel sem. A iMac egy végtelenül elcseszett konstrukció, amit az AIO jelleg miatt gyakorlatilag laptop alkatrészekből építenek fel. Ennél is nagyobb baj, hogy az integráció miatt a bővítése vagy lehetetlen, vagy rémálom. Az iMac támogatás ráadásul legendásan rossz, gyakorlatilag ezt a vonalat elengedte az Apple, noha 1-2 modell megjelenik, de ez már régen nem a fő csapásirány. Szép és dizájnos mai napig, csak már sajnos fele annyit sem ér mint az ára.
Mióta az Apple váltott Intelre, már a megbízhatósággal kapcsolatos régi érvek felett is eljárt az idő, és bár volt idő, amikor pl. a grafikusokban -én is az vagyok- fel sem merült egy PC használata, ez mára pont megfordult.

A hangzatos "Retina" kijelző valójában egy LG panel (abból viszont kétségtelenül egy jó minőségű darab), viszont EIZO és NEC fronton már sokkal jobbakat is kapni lehet munkára, vagyis ez sem szól már mellette.
Az egyetlen terület ahol még indokolt lehet, az audio/music szegmens. Amióta az MS kivégezte a Direct Audio-t, kevésbé jó megoldás a PC egy stúdióba, bár az audio interfész gyártók ma már ezt a problémát is nagyrészt megoldották, tehát a különbség már itt sem annyira jelentős.

Oda akarok kilyukadni, hogy az "olcsó alternatíva" már nem lesz feltétlen rosszabb az eredetinél, sőt, okosan építve még előnyt is fog élvezni a gyári iMac-el szemben, hiszen így a bővíthetőség, fejleszthetőség és testreszabhatóság lehetősége meg lesz teremtve.


hunluki
(senior tag)

+1
Én G3-as iMac-el kezdtem, utána G5, aztán egy inteles iMac, majd egy Mac mini meg egy MBP. Utána már nem láttam olyan almás gépet ami megfelelne az igényeimnek, szóval építettem egyet és azóta is boldogan használom.

A szoftver egyéni ízlés kérdése, nekem pl mind a mai napig a lent már emlegetett dinamikus mappák illetve a touchpaddal való fő integráció ami annyit dob a felhasználói élményen amit win alatt akárhogy is próbálkoztam nem tudtam megoldani, pedig nem idegenkedek se linuxtól, se ablaktól.

A stabilitás mondjuk egyre jobban felértékelődik, főleg amióta az MS a W10 féle szarokatesztelésre filozófiát nyomja, a telefonnal tablettel összejátszás pedig szintén "just works" egy windowshoz képest.

A hackli ilyen 2in1 győzelem, saját magam raktam össze igényeim szerint a vasat, megvan a szeretett szoftveres környezetem, egy reboot után pedig ott egy combos gémer PC ha épp nem PS-el nyomom az ipart.

ps: mondjuk hozzátenném hogy mostanában egyre ritkábban bootolok be rá, egyszerűen tableten kb el tudok intézni mindent, de azt a 120-as SSD-t nem igazán tudom másra használni. Nagyobb videóvagdosáskor vagy desktop használatra vágyáskor meg jó ha van.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(addikt)

"A hackli ilyen 2in1 győzelem, saját magam raktam össze igényeim szerint a vasat, megvan a szeretett szoftveres környezetem, egy reboot után pedig ott egy combos gémer PC ha épp nem PS-el nyomom az ipart."

És ennyi! Az a lényeg ugyanis, hogy a felhasználónak megfeleljen a hardveres/szoftveres környezet amiben produktív tud maradni.

Nekem is hiába dumál bárki arról, hogy W7-ről váltanom kéne 10-re, addig nem fogok amíg a 10-el grafikai alkalmazások alatt olyan gondok vannak, amilyenekből eddig már többet átéltünk. A 7 jelenleg beton stabi a Dual Xeonos WS-eken, és évek óta nincs abból infarktus közeli állapotom, hogy ha reggel bekapcsolom a gépet, akkor az _OS miatt_, nem lesznek-e stabilitási vagy egyéb problémáim.

Ha Te az OSX-et szoktad meg az évek alatt, akkor teljesen érthető, hogy ehhez ragaszkodsz, különösen, ha az alternatívák nem képesek kiváltani a megszokott funkciókat. (Amit egyébként megértek, mert az Inteles korszakig mi is MAC-en dolgoztunk napi szinten)

A legalitás valóban más laprta tartozik, ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy céges környezetben mennyiben jelenthet ez problémát.

[ Szerkesztve ]


devil-k
(veterán)
Blog

Win7? 😂


UnA
(Korrektor)
Blog

"Nem beszólásképp, hanem komolyan kérdezem: Miért jó MacOS-t használni? Mi az, amire megoldást nyújt?"

Minden olyan problémára, amit te magad is megtalálsz a mai Windows7-es cikknél a hozzászólások között ;) De ott is aktív voltál, vagyis talán te is ismered ezeket...

Megjegyzés: én meg Linuxot használok. :)


Bici
(nagyúr)

Az almánál nem a hardver a lényeg, hanem az OS.
Nagyrészt ízlés dolga, főleg a Win10 linuxos integrációja óta. Előtte azért voltak észérvek is a Win ellen Unix szemszögből. pl. egy rakás script fut Mac-en, amit linuxra írtak, de régen Windows-on nem.
Sosem próbáltam a Win10 linux megoldását, de kollegák változó véleménnyel vannak róla.

Sajnos, amint átkerül az OS PC-re, elveszik egy csomó jó tulajdonsága;
- hatalmas tapipad,
- gesztusok (kis picsa PC-s tapin nem jó élmény), egérrel meg semmilyen,
- haptic feedback,
- fasza üzemidő

Szóval nekem is kétségeim vannak, hogy PC-n mennyire reális döntés egy ilyen OS, de meg tudom érteni, hogy valakinek ehhez húz a szíve a Windows helyett.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(addikt)

"Az almánál nem a hardver a lényeg, hanem az OS."

Ez valóban így van, de ennek véleméányem sszerint főleg addig volt igazán nagy jelentősége, amíg a régi RISC arhcitektúrán futott. Sokkal stabilabb volt a rendszer, és olyan képességekkel rendelkezett, amivel az akkori Win+X86 nem. A hardver+szoftver egysége alkotott olyan szintű stabilitást és képességeket, melyek pozícióba emelték bizonyos szegmensekben (ilyen volt a 2D grafika például). Később ez az előny elveszett, egy mai iMac dedikáltan már nem jobb a komoly grafikai programok alá, mint egy windows PC.


Bici
(nagyúr)

Nem csak ilyen technikai jellemzők léteznek egy OS megítélésénél.
Az OSX egy csomó olyan funkciótkínál, amitől kényelmesebb és élvezetesebb használni.
Én szívesebben dolgozom vele, mert fejlesztéshez sokkal jobban kézre áll a konzol, mint egy windows esetén, sokkal kevesebb dolog áll az utamba, egyszerűen számomra kényelmesebb.
Nagy szerepe van ebben a konzol mellett a gesztusoknak, amivel sok asztalt tudok kezelni sok monitoron.
A mellettem ülő srác meg utálja.
Szóval számolni kell a szubjektív szempontokkal is.

üzenetek