Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Vesa
(addikt)

"Mivel emberek vagyunk, olcsón szeretjük megoldani a dolgokat és az „Almára” csak vágyakozunk, de nézzük, mit kezdhetünk egy alapban "olcsó" konfiggal."

Magam részéről egyáltalán nem vágyom az almára, szimplán szakmai szemmel sem. A iMac egy végtelenül elcseszett konstrukció, amit az AIO jelleg miatt gyakorlatilag laptop alkatrészekből építenek fel. Ennél is nagyobb baj, hogy az integráció miatt a bővítése vagy lehetetlen, vagy rémálom. Az iMac támogatás ráadásul legendásan rossz, gyakorlatilag ezt a vonalat elengedte az Apple, noha 1-2 modell megjelenik, de ez már régen nem a fő csapásirány. Szép és dizájnos mai napig, csak már sajnos fele annyit sem ér mint az ára.
Mióta az Apple váltott Intelre, már a megbízhatósággal kapcsolatos régi érvek felett is eljárt az idő, és bár volt idő, amikor pl. a grafikusokban -én is az vagyok- fel sem merült egy PC használata, ez mára pont megfordult.

A hangzatos "Retina" kijelző valójában egy LG panel (abból viszont kétségtelenül egy jó minőségű darab), viszont EIZO és NEC fronton már sokkal jobbakat is kapni lehet munkára, vagyis ez sem szól már mellette.
Az egyetlen terület ahol még indokolt lehet, az audio/music szegmens. Amióta az MS kivégezte a Direct Audio-t, kevésbé jó megoldás a PC egy stúdióba, bár az audio interfész gyártók ma már ezt a problémát is nagyrészt megoldották, tehát a különbség már itt sem annyira jelentős.

Oda akarok kilyukadni, hogy az "olcsó alternatíva" már nem lesz feltétlen rosszabb az eredetinél, sőt, okosan építve még előnyt is fog élvezni a gyári iMac-el szemben, hiszen így a bővíthetőség, fejleszthetőség és testreszabhatóság lehetősége meg lesz teremtve.

üzenetek