üzenetek

hozzászólások


ribarszki
(senior tag)
Blog

Csak a giroszkópot használja helymeghatározáshoz, vagy a kemarákat is? Ha nem térképez a kameráival, csak a giroszkópra hagyatkozik, akkor nem teljesen szisztematikus. Legalábbis ebben az esetben sokkal pontatlanabb a helyzetének meghatározása mint pl. a Xiaomi LIDAR modulos lézeres távolságmérő esetében.


bloggiold
(tag)
Blog

Kamerákat nem használja, könnyenbben átverhető, a Xiaomi pontosabban feltérképezi a lakást.


GerykO
(aktív tag)

Mennyire öli a kutyaszőr, vagy a hosszú haj?


bloggiold
(tag)
Blog

Kutyaszőr nincs a lakásban, ellenben hosszú haj bőven. Minden gond nélkül megbirkózik vele.


GerykO
(aktív tag)

Jól értettem, hogy miközben megy porszívózik, s ugyanazzal a lendülettel fel is mos? Vagy megy egy kört söpörni, s végzett még egy kört felmosni? Lehet olyan trükköt csinálni, hogy melegvizet kap felmosáshoz, hogy gyorsabban száradjon? Időzíthető indítás, mondjuk minden este 11kor tegyen rendet?


bloggiold
(tag)
Blog

Igen jól értetted. Külön por és külön víztartály van. Elől söpör, porszívózik, a gép hátsó részén lévő víztartály és mop segítségével felmos. A meleg víz jó ötlet, (mikróban kicsit megmelegíteni) csak lágy vizet kell használni és foltmentesen felmos. Igen lehet időzíteni a takarítást, de akár akkor is takaríthatsz vele, hogyha nem vagy otthon. A kamerán keresztül meg körbe is nézhetsz a lakásban (meg irányíthatod is a takarítás útvonalát) miközben a kis rabszolga dolgozik.

[ Szerkesztve ]


Williamgrant
(veterán)
Blog

Küszöbökkel hogy boldogult?
Xiaomit vagy ezt ajánlod járólapra inkább?


bloggiold
(tag)
Blog

Xiaomi fan vagyok, de ezt vettem. Az ILIFE V5S Pro robottal van tapasztalatom, attól jobb mászóképességgel rendelkezik és sokkal erősebb, olyan mint egy mini tank. Szerintem sok különbség nem lehet a Xiaomi és ez között a küszöbök leküzdése terén.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Azon agyalok hogy melyiket vegyem. Adott egy kb. 45m2-es egybefüggő küszöb, de nem ajtó mentes terület, ami hidegburkolat, fa erezetű mintával. Az már önmagában sokat segítene a takarításban, főleg ha a felmosó része nem csak kamufícsör hanem tényleg ér valamit.
A szobák parkettásak, arra gondoltam hogy ha a küszöb elé tennék egy kis "rámpát" vajon be tudna-e oda is mászni... Nem kis segítség lenne, 200m2-t tudna így bejárni.
Ami még kérdéses, hogy a Xiaomival vagy ezzel járnék jobban. Árban most baromi közel vannak egymáshoz, 11.11-én jön a 30%-os akció.


bloggiold
(tag)
Blog

Nagyon nem lősz mellé eggyikkel sem. A rámpa jó ötlet. A Haier olcsóbb kicsit, EU raktárból gyorsabban megjön, porszívóz-felmos egyben. Xiaomi ezzel szemben okosabb. Szoftveres részről a Haier sincs elhanyagolva, a héten is jött egy frissítés rá. De nekem is piszkálja a csöröm hogy milyen lehet a Xiaomi porszívó, egy második generációsra lehet benevezek, ha majd jó árban lesz.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Vehetnél fürgébben :D


palika!
(csendes tag)

Pótalkatrészeket (kefék, szűrők, aksi) hol lehet a C3-ashoz kapni? A GB-n egy kedvező árú 14.43 $-os csomag out of stock. Vagy esetleg más gyártó (pl. Ilife) keféje (hengerkefe, oldalkefe) cserekompatibilis a C3-aséval?

[ Szerkesztve ]


johnnyjungle
(tag)

Emberek! Nekem is van egy ilyen, nagyon popec kis gép, de nem lehet rajta beállítani az időt. Vagy legalább időzónát, mert hogy az idő pontos, csak kínai zóna szerint. A leírás szerint járok el, de az utolsó lépésben egyszerűen nem menti el a változtatásokat... Valakinek ötlete?


#46482688
(újonc)

Fasza kis porszívó csak kb semmire sem jó.
https://www.youtube.com/watch?v=QYBP0O_SmTY&t=2085s


Williamgrant
(veterán)
Blog

Végre megjött a robotposzívók földreszállt mágusa és rájött hogy az olcsóbb gépek nem boldogulnak a fekete szőnyegekkel. :D


bloggiold
(tag)
Blog

Földreszállt mágus, ez teszik. Rövid ideig volt a gearbest raktárában pótalkatrész a HXS C3 porszívóhoz. Már meg is érkezett az enyém a pesti posta elosztóközpontba.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Az a bosszantó, hogy volt már vagy tíz porszívója - azt mondta legalábbis - és még most sem tudja hogy a fekete szín és a leesés elleni szenzor között mi az összefüggés, de fikázni az megy.


korimv6
(tag)
Blog

Szia. Szeretnék én is egy ilyen gépet venni, de sehol sem találtam leírást a felmosó részével kapcsolatban. Nyugalmi helyzetben nem folyatja a vizet? Vétel óta nem volt vele semmi problémád? Előre is köszönöm a választ.


klaci67
(újonc)

2 hete jött meg.., nem egy nagy dobás de az árát megérte szerintem. Ebay-ről rendeltem, pár nap alatt megjött, Xiaomi1-es pont a duplája, de nem 2x olyan jó..
Valamennyire szisztematikusan takarít állítólag de mégis rossz nézni ahogy bolyong a lakásban és fogalma nincs hogy merre jár. De ezt leszámítva alaposan takarít, ahol végigmegy ott rendesen feltakarít, eszméletlen hogy egy tisztának látszó szobából mit össze nem szerd. Egy másik baj vele hogy egy normál szőnyegre alig tud felmenni (ha fel tud egyáltalán), kínlódikkínlódik és persze elfordul a próbálkozástól az eredeti irányból, majd valamerre elindul, de tutti nem arra amerre addig tartott, onnantól borul minden. A konyhasarok is kifog rajta, a konyhabútor lábazatát nem érzékeli mert az bennebb van mint a bútor előlapja, a szenzorok szerintem túl alacsonyan vannak és állandóan nekimegy aztán nem érti hogy mi van és nem tud szabadulni, ott bolyong fél órán keresztül egy 1 nm-es konyhabútor sarokban :( (ezt úgy oldottam meg hogy pár cm magas lécet tettem körbe a bútor alá)
Felmosni meglepően egyenletesen mos, csak ugye a felesleges köröknek köszönhetően hamar kifogy az az 1 deci víz, és nem jut mindenhova (egy 40 nm-es nappali/konyháról beszélünk ahol van 1 normál szőnyeg is.)
A kamerának nem tulajdonítottam jelentőséget de mégis meglepően hasznos pl ha egy szőnyeg szélén elakad és nem vagy otthon akkor rá tudsz nézni távolról és ki tudod szabadítani a csapdából..
Természetesen folyatja a vizet nyugalmi helyzetből, felmosni csak úgy lehet ha feltöltés után rögtön indítod.
Mindezek ellenére nem bántam meg h megvettem, akkor kell indítani amikor nem vagy otthon, biztosan tisztább lesz a lakás hazatéréskor, ha pedig elakadna már az elején valahol akkor a kamera segítségével segíteni tudsz rajta mert üzenetet küld a telefonra h elakadt. Remélem segítettem :)


Williamgrant
(veterán)
Blog

Tényleg, nem 2x, hanem 3x jobb. ;] ;)


szegto
(senior tag)

Üdv.
Lehet nem olvassa ezt senki, azért próbálkozok.
Vásároltam egy ilyen kis robotot, viszont problémám adódott a wifi kapcsolattal.
Akárhogy is végigcsinálom a leírtakat, nem kapcsolódik a wifire, csak villog a wifi fel.
Mikor rácsatlakozok a készülékre, 50% környékén lecsatlakozik a wifiről aztán pedig kiírja az alkalmazás, hogy nem tudott csatlakozni.
Már mindent próbáltam, ha valakinek van tippje, megköszönném. :)

Üdv

üzenetek