Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


nyunyu
(félisten)

Képernyő: 14" HD (1366x768) TN LED képernyő

Ezt a szemetet még mindig nem tudták a 2021-es modellévben elfelejteni?

Munkahelyen kaptam egy legolcsóbb kivitelű, leharcolt 840 G3-at (2016!) ugyanezzel a kijelzővel, de egyszerűen nem tudok rajta dolgozni, mert a szoftverfejlesztő eszközök felülete nem fér rá ki rendesen.
Vagy 20 sor kódból látom az első 50-60 karaktert, vagy 10 sor kód mellé fér 5 DB rekord.
Kénytelen vagyok lecsukott fedéllel, külső monitorral használni, hogy ne legyek hozzákötve a kijelző geometriai közepéhez, mert 5 centiről odébbról már nem látszik semmi :(

Előtte a saját, fullHD IPS?/VA? kijelzős 840 G2-mön sosem volt ilyen problémám, azon nagyjából kényelmesen elfért minden.
Ja, meg azt oldalról is kiválóan látni.
Csak mostani melóhelyen szigorúan tilos a bring your own device, nem engedik melóra használni.

[ Szerkesztve ]


hunluki
(senior tag)

Az ára jó a mai viszonyokhoz képest, de könyörgöm, engedjék már el a 720p kijelzőket. Nálam instant dealbreaker :(


nyunyu
(félisten)

Alább található a kiváló, akár 4 ujjas gesztusokat is támogató tapipad, mely külön gombokat kapott. Részemről imádom. Annyi, hogy gomb nincs a kikapcsolására, viszont a Windows 10-ben be lehet állítani, hogy amikor külső egeret használunk, akkor kapcsolja ki.

Ezt nem lehet a bal felső sarkában dupla koppal kikapcsolni, mint a 8xx-ekét?
Mondjuk azokon van egy apró lyuk, ami alatt világít egy LED, ha kikapcsoltad.


UnA
(Korrektor)
Blog

Kettes számú kizáró tényező a billentyűzet, mert ez csak egy gagyi átmatricázott US kiosztás, béna méretekkel, lásd Enter és Í, na meg oldalt az a gombsor...


UnA
(Korrektor)
Blog

Megnéztem még egyszer, és megláttam a nyilakat is.... inkább nem minősítem :)


hunluki
(senior tag)

Na igen, ez lenne a második ami miatt elfutnék messzire amint rám akarnák sózni :D

Igazából kinek mi az igénye, nekem pl egy minimum fullHD felbontás és egy kényelmes billentyűzet aminek van egy kellemes (nem csilivili RGB) háttérvilágítása sokkal többet ér mint a nyers teljesítmény. Sőt, ha passzív hűtés is befigyel jó üzemidővel megtámogatva akkor instant győztes.
Valakinek meg gémer laptop kell, a lehető legtöbb teljesítmény, had zúgjon mint állat.


Aweriot
(veterán)
Blog

720p kijelző? 2021-ben? Nemá... értem, hogy ez valamire biztosan jó lesz, de az embernek nincs pénze olcsó szart venni. Ez meg az.


hallador
(addikt)

Azért 140 000 Ft-ért mindent is elvárni elég naiv lenne. Itt azért ez a gép menni fog éveken keresztül. Ellentétben az olcsóbb Lenovo Ideapad, Asus gépekkel, amik azért még ha van IPS panel is bennük, de a HP 200-as széria irodai laptop. Arra van gyártva, hogy egy nagyon kis összegből gazdálkodó minicég is meg tudja venni és megbízhatóan tudja használni. Megfelelő szerviz időkkel stb.
Nem elvárható, hogy ennyiért legyenek benne olyan extrák, amik egy nála legalább 3 * drágább gépbe.

Persze abban nagyon igazad van, hogy ezeket a TN paneleket el lehetne felejteni, a felbontás más kérdés, fejlesztésre ezek a gépek teljes mértékben alkalmatlanok, nem ilyenre van gyártva.


hallador
(addikt)

Nem szar. Amire gyártották igencsak jó. A kategóriájában meg a legjobb. Sajnos könnyű fikázni mindaddig, ameddig, nem neked vannak alkalmazottaid, és akarsz beindítani egy vállalkozást. Mert ezek a gépek erre vannak, és arra pont alkalmasak.
Persze azt is értem, hogy vannak olyan irodák, ahol MacBook Pro-k vannak de valljuk be ez nem a legjellemzőbb példa. Amióta pedig a Small Business kategória árai is 1,5*-ődtek, a kis irodákban az sem mindig tud játszani.

Én nem tartom szarnak, ha valaki ilyennel tudja elindítani a vállalkozását, hát szerintem ezzel tegye, mert ugye arra van.


Aweriot
(veterán)
Blog

Nem szar. Amire gyártották igencsak jó. A kategóriájában meg a legjobb. Sajnos könnyű fikázni mindaddig, ameddig, nem neked vannak alkalmazottaid, és akarsz beindítani egy vállalkozást.

Vannak, megvolt. De akkor sem ilyen szarokat kaptak, hanem munkára alkalmas gépeket. 4 giga ram és 720P TN panel 2021-ben? Nem veszünk ilyet, mert egész egyszerűen arra jó, hogy az ember kidobja a pénzt az ablakon.

Ha valaki vállalkozást akar indítani és erre tellik neki, akkor ne akarjon vállalkozást indítani, mert teljesen alkalmatlan rá.


libit
(tag)

Nem olvastam a cikket, de "Az olcsó üzleti" ez mitol uzleti?
jo uzlet a HP-nak, hogy ilyet is arul vagy miert?

... akkor a probookok es elitebookok micsodak?


nyunyu
(félisten)

Nem várunk el mindent is.

Nézegetem ugyanennek a laptopnak a lakossági verzióját (245 G8 nincs a customizálható listán), +60$ lenne fullHD TN, +90$ a fullHD IPS.


Kansas
(őstag)

14"-ra irodai munkára teljesen alkalmas a 768p. A TN ami a probléma... bár van abból is már elfogadható minőségű, de nem ebben az árkategóriában, hanem pl ThinkPad X-ekben - nekem volt korábbi munkahelyemen TN-nel szerelt X230-am, teljesen elfogadható képminőséggel, nagyon nézni kellett, hogy észrevegye az ember rajta hogy nem IPS...
Nekem a legutóbbi két céges laptopom(ThinkPad T470 és T14) mindkettő 14" FHD, és kénytelen vagyok 150%-os skálázást beállítani, ha el is akarok tudni olvasni valamit... az mennyivel jobb? OK, élesebbek a betűk, de a munkaterület nem lesz több tőle, ha csak nem 30-40 centiről akarom nézni, ami meg egyéb ergonómiai problémákat okoz...

"Ha valaki vállalkozást akar indítani és erre tellik neki, akkor ne akarjon vállalkozást indítani, mert teljesen alkalmatlan rá." :W Az nem alkalmas rá, aki ilyen kijelentéseket tesz...szvsz.


Kansas
(őstag)

3-400$-os kategóriában rohadt sok az a +60-90$, és szerintem FHD felbontás se való 15"-nál kisebb kijelzőkre(maximum gamer gépben).


Aweriot
(veterán)
Blog

Az nem alkalmas rá, aki ilyen kijelentéseket tesz...szvsz.

Aki a munkaeszközére igénytelen, az a munkájára is az lesz.


Kansas
(őstag)

Ez egyrészt egy demagóg lózung, másrészt meg Mancikának teljesen jó egy ilyen felbontású kijelző Outlook-hoz meg Word-höz. Vagy Józsinak a raktárba a készletező szoftverhez.

Abba a hibába esel, hogy mintha el se tudnád képzelni, hogy profi IT-sen kívül más is használhat munkára laptopot...

[ Szerkesztve ]


Aweriot
(veterán)
Blog

Ez egyrészt egy demagóg lózung

30 év tapasztalat.

másrészt meg Mancikának teljesen jó egy ilyen felbontású kijelző Outlook-hoz meg Word-höz. Vagy Józsinak a raktárba a készletező szoftverhez.

Most én értem, hogy megmagyarázzuk, hogy a szar az miért is jó, csak nem veszem komolyan.

Abba a hibába esel, hogy mintha el se tudnád képzelni, hogy profi IT-sen kívül más is használhat munkára laptopot...

Dehogynem. Ugyanis többek között én sem vagyok profi IT-s.


Kansas
(őstag)

"Dehogynem. Ugyanis többek között én sem vagyok profi IT-s." Csak sznob, láthatólag...


Aweriot
(veterán)
Blog

Sznob? Ha az sznobság, hogy nem bírom a gagyit akkor felőlem nevezhetsz annak is.


nyunyu
(félisten)

Vigyázat, gagyifónnal készült kép.

Biztos bennem van a hiba, hogy 11 évvel a szemműtétem után is el tudom olvasni a fullHD-s 840G2-t ebből a távolságból (~70 centi), pedig nulla nagyítás van beállítva.
Jobb oldali HD TN-nel megvert 840 G3-at inkább hagyjuk.

Más kérdés, hogy a háttérben lévő 32" WQHD-n dedikált billentyűzet+egérrel JÓVAL kényelmesebb dolgozni. :DDD
Kénytelen voltam saját zsebből venni egy DPs KVM switchet, hogy az asztali gépem cuccait tudjam home officeban használni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek