Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Gyuri27
(félisten)

Két probléma van itten kérem.
Az egyik a felbontás. A másik a 2 mag.
A felbontás ha nem is 1920x de legalább 1600 ha már 2021-t irunk. 2 mag meg már a facebooknak kevés.
A 4 giga ram egy dolog mert az viszonylag egyszerüen lehet bőviteni.
A szép az, hogy ez 140k. Nos kb + 40k-ért megkapjuk valamelyik u magos 4/4-4/8 ryzent 1920 és 8 giga ram társaságában. Igaz azon nem hp logó van.
Nem sokkal többért már kapni 32xxU 8 GB 1920 kombót.
Szóval ez a noti nincs az az univerzum ahol megéri az árát.
A hp logó és a telepitett windóz miatt se.


hallador
(addikt)

Gondolom 2021-es árakon vettél gépeket ugye? Nem pedig, akkor amikor még ennyibe került egy ProBook, Vostro, vagy E sorozat?
Ma is 300 ezerért vennél notebookokat? Sztem a vállalkozók pénze nem nőtt annyival, hogy meg tudják fizetni a 1,5* árakat, ez mondjuk csak az én véleményem.
Amúgy egy levelezetésre, Wordre, valamennyi Excelre miért nem jó egy ilyen gép? Sztem elég.
Ez persze magánvéleményem. Nekem elég lenne.
Arról nem is beszélve, hogy azért nem mindig 20 éves az ember, az 50 év feletti embereknek hiába fogsz fullhd kijelzőt tenni 14"-on, mert ott már nem annyira fogja látni. Szóval azt gondolom megvan ennek is a helye. Amiket írsz abban van igazság csak az érem egyik oldala.


hallador
(addikt)

És benne van a 3 év helyszíni garancia is ugye?


Aweriot
(veterán)
Blog

Gondolom 2021-es árakon vettél gépeket ugye? Nem pedig, akkor amikor még ennyibe került egy ProBook, Vostro, vagy E sorozat?

Is.

Ma is 300 ezerért vennél notebookokat?

Többért szoktam.

Sztem a vállalkozók pénze nem nőtt annyival, hogy meg tudják fizetni a 1,5* árakat, ez mondjuk csak az én véleményem.

Ő... ez a kérdés így ebben a formában értelmezhetetlen. Aki erre mond egy igent vagy nemet az hülye.

Amúgy egy levelezetésre, Wordre, valamennyi Excelre miért nem jó egy ilyen gép? Sztem elég.

Mert a billentyűzete nem jó, az anyagminősége kuka, a kijelzője pedig szimplán kínzás. Értem, hogy egyesek szerint ez rendben van és tökjó, sokan járnak 20 éves lekoszlott Swiftekkel is. De attól az még nem lesz jó.

Szóval azt gondolom megvan ennek is a helye.

Természetesen, ha nem lenne meg a helye, akkor nem gyártanának ilyet. De attól ez még nem lesz egy jó termék, mert az emberek megveszik. Tudod, a legyek repülnek a szarra, de attól az még nem lesz kaviár.


hallador
(addikt)

Azt ne mond hogy Te 50 - 55 évesen fogod látni a fullhd 14"-os kijelzőn a mindent is mert akkor nem hiszem el. Max szemműtéttel. Szóval persze értem én, csak ne magyarázzuk meg.

Persze azt is értem, hogy ha lehetne 4k legyen és legyen 100 000 Ft 3 év helyszíni garival, de azért ne legyél demagóg. Szarozni a legegyszerűbb. Csak abból nem lesz semmi.


Aweriot
(veterán)
Blog

Azt ne mond hogy Te 50 - 55 évesen fogod látni a fullhd 14"-os kijelzőn a mindent is mert akkor nem hiszem el. Max szemműtéttel. Szóval persze értem én, csak ne magyarázzuk meg.

Van ez a csodás találmány, az a neve hogy szemüveg. Anélkül még most se látnám a kijelzőt. Mondjuk semmit sem.

Persze azt is értem, hogy ha lehetne 4k legyen és legyen 100 000 Ft 3 év helyszíni garival, de azért ne legyél demagóg.

Ne legyen 100K, a minőségért nyugodtan kérjenek el annak megfelelő összeget. Mert azt meg kell fizetni. Csak akkor kezeljük a helyén a világot, és az egyértelműen gagyi cuccot ne álljuk neki mosdatni, hogy ez igazából nem is rossz, mert hát a Gézukának jó lesz...


hallador
(addikt)

Ja ja, nem értünk egyet. Én a szokásos nagyképüséget látom a válaszaidban. Bocs, arra nem gondolkodtál, hogy aki Swifttel jár az nem igénytelen, hanem nem akar autóra költeni? (Mondjuk hitelből a hülye is tud vásárolni, de nekem soha nem volt hitelem, nem is lesz... )
Csak kérdezem.
Igen én sem venném meg saját használatra, nem is vagyok képmutató, de attól még ha a kezembe adnál egy munkahelyen, mert erre van keret, akkor nem kezdeném el szarozni.


hallador
(addikt)

Én szemüveges vagyok 5 éves kormom óta, szóval sajnos rossznak magyarázod meg. De szemüveggel sem látod, már 55 évesen. Mert hát az van, hogy ennyi idősen az ember hiába Sztahanov, akkor sem fog jobban látni.
Szerintem.


Aweriot
(veterán)
Blog

Ja ja, nem értünk egyet. Én a szokásos nagyképüséget látom a válaszaidban.

Nincs ebben nagyképűség. Egyszerűen helyén kezelem ezt a cuccot.

Bocs, arra nem gondolkodtál, hogy aki Swifttel jár az nem igénytelen, hanem nem akar autóra költeni? (Mondjuk hitelből a hülye is tud vásárolni, de nekem soha nem volt hitelem, nem is lesz... )

Ezzel nincsen semmi gond, lelke rajta. De attól az a Swift még objektíven mérhetően 2021-ben egy rossz autó. Ahogy ez a gép is objektíven mérhetően egy rossz laptop. És akkor most ezt próbáljuk meg megmagyarázni, hogy igazából nem is rossz.... mosdatjuk a szerecsen kisbabát.

Igen én sem venném meg saját használatra, nem is vagyok képmutató, de attól még ha a kezembe adnál egy munkahelyen, mert erre van keret, akkor nem kezdeném el szarozni.

Erre van keret? Hát... ott se dolgoznék.


nyunyu
(félisten)

2 mag meg már a facebooknak kevés.

CPU: AMD Athlon Silver 3050U APU

Ezt azért nem temetném annyira.
Neten található prociösszehasonlító oldalak szerint gyorsabb, mint a 840 G2-mben lévő i7-5500U.


Gyuri27
(félisten)

+4k ért kapsz 32xxU-t + 1920-t + 4 giga ramot.
Nincs miről beszélni.


<Lacy85>
(addikt)
Blog

“ , és szerintem FHD felbontás se való 15"-nál kisebb kijelzőkre(maximum gamer gépben).”

Akkor nézz meg egymás mellett egy régi TN paneles 1440*900-as MacBook Air-t és egy mostani 2560*1600-ast 900p-re állítva. Ha azt mondom, hogy 3 fényév a különbség, akkor finoman fogalmaztam. :D
Mindezt ugye 13,3”-on.

[ Szerkesztve ]


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Szia! Sajnos nem lehet, ez engem is zavar...


hunluki
(senior tag)

+1 a mondandódra. Aki ilyen gépet vesz a munkaerőnek az inkább ne vállalkozzon mert simán lehet hogy pár hónap múlva már a dolgozó bére lesz kockán. Akkor már szerezzen be asztali gépet töredék áron, elsőre akár használtan is ha ennyire kritikus az ár, később pedig lehet cserélni.

Ha meg mindenképpen musthave a laptop és tényleg csak mancikának kell három levél elküldésére meg egy kis office-ra... hát... én biztonsan nem lennék ennél a cégnél mancika.

A swiftet pedig kéretik nem bántani, nekem van olyan ismerősöm akinek van X6-os bömöse, asszonynak valami fullos audija, meg egy ócska bevásárlós swift amit megvettek 5 éve ~150k hufért és azóta csak tankolják, többet nem szánnak rá. Arra tök jó hogy nagy áruházakba nekivágják a bevásárlókocsit vagy meghúzzák bármi más módon, ha meg nem megy át a vizsgán kb leadják a méhbe aztán vesznek egy hasonlót. De a kis szívós dög azóta is hibátlanul megy, pedig a lehető legkevesebb törődést kapja, jóformán mindig hidegen jár, nóném benzint kap, kvázi tényleg a létminimumon van tartva.

[ Szerkesztve ]


Kansas
(őstag)

A Mac-ek "csöppet" máshogy kezelik a magas ppi-s kijelzőket... itt PC-ről van szó, nem Macről.


nyunyu
(félisten)

Asztali gépet elég nehéz a nem home office napokon becipelni az irodába.

Nálunk a banknál tavaly mindenkit hazazavartak, de a legtöbb irodistának nem volt céges laptopja, így az irodában nekik dedikált HP SFF gép+billzet+egér+monitor kombót cipelték haza, és arról dolgoznak másfél éve.

Most meg megy a fejvakarás, hogy októbertől 60% jelenlétet várnának el a banki HQn, úgyhogy a helpdesknek a nyakába szakadt az, hogy szerezzenek száz laptopot, és mindenkinek személyre szabottan húzzák fel, VPN, tűzfal, vízfal, szerver hozzáférések, office, banki kliensek, stb, aztán ha minden klappol, akkor az asztali gépek mehetnek a bontóba.
(saját belépéskori kálváriámból kiindulva minimum 1 embernap/laptoppal lehet számolni. :DDD)

[ Szerkesztve ]


<Lacy85>
(addikt)
Blog

Felbontást írtál 15” alatt, nem platformot. :)


hunluki
(senior tag)

Korrekt, de egy bankot ne hasonlítsunk mancika zrt-vel :)

Nálunk amúgy úgy van megoldva hogy cégnél vannak gépek vegyesen, van asztali meg rakat NUC, HO időszakra a nuc-okat monitorral hazaküldték és céges infrán futnak virtuál PC-k, ezekre lehet VPN-el becsatlakozni, vagy akinek volt otthon gépe (kb mindenkinek) annak sima VPN be a céges NUC-ra és úgy lehetett dolgozni.

Ha mancika BT-nek nincs erre lehetősége akkor tényleg a laptop a legkézenfekvőbb megoldás, de ez akkor sem menti meg ezt a gépet. Tényleg minimális rálocsolással nagyságrendekkel jobbat kapsz, ha a munkáltató azt a tizenhuszonpárat sajnálja rá, akkor ott bizony baj van.


Kansas
(őstag)

Mert a konkrétan a cikkben tárgyalt gép miatt a platformot adottnak tekintettem...


PDA_FAN
(csendes tag)
Blog

Képernyő: 14" HD (1366x768) TN LED képernyő

Szó szerint használhatatlan, szemrongáló. Nem lenne szabad ilyet még a teszkógazdaságos gépekbe se rakni, nemhogy üzletinek mondott gépbe. Nekem is a 840 G3 figyel az asztalomon a nagy hómoffiszban, céges masina, és egy normális, Full HD IPS paneles monitor van ráakasztva, hogy normálisan lehessen használni.

Pedig tud a HP, ha akar. A maszek gépem 850 G5. Na annak tényleg korrekt a képe.

üzenetek