üzenetek

hozzászólások


Lackooo84
(nagyúr)

Ha bemész a beállítások - bluetooth menübe, akkor a típusoknál láthatod, hogy pulzusmérő is ott van, tehát igen. Viszont ennek a szenzora elég pontos, a mellkasi szenzorhoz képest szinte semmi eltérés nincs, szóval szerintem felesleges.

[ Szerkesztve ]


zzola
(félisten)

Köszi. Nincs ilyen órám, csak érdeklödöm. :R


zzola
(félisten)

Valakinek sikerült megfejtenie, hogy a Stravara szinkronizált távolság miért rövidebb (megtett távolság) az óra által rögzített távolságnál. GPX-et küld a Huawei a Stravanak, nem értem, hogy mi történik...


Lortech
(addikt)

Sajnos alacsony a GPS mintavételi frekvencia és így kiegyenesíti és levágja a két pont közötti távolságokat, ami így 10k alatt már 200-300 métert is jelenthet. Strava nem tud kalkulálni olyan adatokkal, amikkel az óra futás közben igen (giroszkóp, accelerometer).
Sokat futok és több 100km megfigyelés alapján az óra elég pontosan számol. A megtett távban nagyon alacsony a hiba akkor is, ha a GPS alapján rajzolt út alapján utólag látszik is eltérés.
Pont pár napja teszteltem egy telefon + polar H10 mellkaspánt + strava appon indított futást és közben órán indított futást, 12k terepfutás alatt 10 méterre pontosan ugyanazt az eredményt adta mindkettő.
Aztán amint a huawei health feszinkronizálta megint ugyanazt a futást, már 140 méterrel kevesebb lett a megtett táv.
Egyébként a HR AVG 3 ütéssel tért el (az óra mért magasabbat), ami végeredményt tekintve nem tűnik rossznak, de az óra sokkal lassabban tudta lekövetni a hirtelen változásokat és volt egy perc amikor beakadt és teljesen fals adatot adott. Érik a visszaváltás Garminra, szeretem az órát, de a huawei szoftveres ökoszisztéma egy nagy nulla, és sehova nem fejlődik.

[ Szerkesztve ]


zzola
(félisten)

Köszi. Egyébként egy Garminhoz képest (FR965, Fénix7) elég pontosan méri a megtett távolságot (GT4).

Aki androidról szinkronizál, megnézné, hogy weben Stravában egy futás tevékenységnél van-e ilyen lehetősége?

[ Szerkesztve ]


Lortech
(addikt)

Azoknál az activityknél van ilyen lehetőség, amit a strava mobil app töltött fel, a huawei health által feltöltötteknél nincs.
Sajna a huawei által feltöltötteken nincs is nagyon mit korrigálni, ha kiexportálod a gpx és beimportálod valami térképappba, ami tud távolságot nézni, ott is kevesebbet fut mutatni mint amit a telefon ír távnak.


zzola
(félisten)

A Garmin fiókból átszinkronizáltaknál is van ilyen opció.

Pedig a GT4-et +30%-kal pontosabb GPS-szel reklámozták. Na mindegy, valamitől olcsónak kell lennie.
Köszi az infókat.
:R


Celithrandi
(addikt)

Sziasztok,

tudnátok nekem segítni kicsit? Asszonynak vettem egy HUAWEI Band 8-at, mert kicsit szeretett volna, de se bicikli se síelés nincs benne így kuka, nem tudja használni semmire. Utánaolvastam és azt írták a watch széria tudja ezeket így vettem egy Huawei Watch Fit 2 Active-ot, ez már biciklit tud, de síelést nem; ellenben már méretre elég határeset. Van olyan típus ami esetleg tudja ezeket rendben? Nekem GT2 Pro, GT3 Pro és Ultimate van, amikkel semmi gondom nem volt, így nem gondoltam, hogy ennyire alap dolgokat hiányozhatnak egy kisebb szériából. Valahogy egy aktivitásmérőnél a biciklit alapabnak gondonám mint a lézerharcot és egyéb baromságokat :(


Celithrandi
(addikt)

gyári bőr szíjat nem cserélne valaki gyári kaucsukra? vagy lehet már valahol kapni?


sirály69
(őstag)

Én bőrt cserélnék bőrre, de nem találok…. :O


Lortech
(addikt)

Nekem pár hónap folyamatos hordás után a bőrszíj megkeményedett, berepedezett, elhasználódott. Én nem adnék egy újért egy forintot sem, szerintem gagyi minőségű. Most egy egyszerű szilikon van, eggyel szűkebbre állítva is kényelmes. De amúgy ezek a szíjak szabványosak, nem? Mielőtt a szilikont vettem, gondolkodtam rajta, hogy egy óráshoz vagy szakboltba bemegyek, ahol tudnak adni olyat, ami jó minőségű és passzol is hozzá.


Lackooo84
(nagyúr)

Nekem van az eredeti titán szíj, és vettem egy kényelmes nylon szíjat is lazulósabb napokra, ezek nekem tökéletesek.


Energie X
(őstag)
Blog

Huawei óránál én mindig baromi nehezen találtam eredeti szíjat...


gyuri2008
(veterán)

Nekem van ilyen, nagyon szeretem.

[ Szerkesztve ]


Lackooo84
(nagyúr)

Én is. Anno még a GT2-höz vettem, de ehhez is tökéletes.


Celithrandi
(addikt)

én a gt2 pro sziját használtam gt3 pro nál a titán helyett, de a 2 prot átadtam mutternak igy jó lenne szerezni egy gyári újat


vlesi69
(senior tag)

Ha nem ragaszkodik valaki a gyárihoz, és nem használná vízbe, órásoknál lehet kapni jó bőr szíjakat. Jó nem gyors cserés a stift de én meg tudom oldani. Budapesten egy elemcsere 3000-4000 forint egy hagyományos órába, pénteken cseréltettem két órámba elemet, és vettem két bőr szíjat feketét és fehéret / a fehér párom Xiaomi órájához, feket Blitzwolfhoz / hozzá két pár stiftet 5000 forintot fizettem Szolnokon, és van több szín, fazon 14-24 mm között.

[ Szerkesztve ]


Celithrandi
(addikt)

hát már ahol, nekem 15-20az elemcsere is sajnos a tissotba.

üzenetek