üzenetek

hozzászólások


mad823
(senior tag)

A 8. generációs panelből lehetett volna 110"-osat is vágni, ha nem keresztben, hanem hosszában vágják. De gondolom majd jövőre kihozzák, mint újabb világszenzációt. :DDD


Balika911
(félisten)

8,5 generációs (2200 x 2500 mm) az alap, ebből kettő 97"-ost tudnak kivágni.
Ráhagyás nélkül kettő 99,3"-os, vagy egy darab 132,8"-os az elméleti maximum.

***

"Arról egyelőre még nincs információ, hogy mikor és milyen áron érhető majd el a tévé, de jó eséllyel kegyetlenül drága lesz."

Márciusi Flatpanels cikk szerint 25000 euró, tényleg nem egy válságbarát árszabás. Legalább a nappalit nem kéne fűteni mellette, bár szerintem azt a 83-as mellett se nagyon kell majd. :))

[ Szerkesztve ]


Duree
(veterán)

Igazából a fogyasztása érdekelne, gondolom alapos hőtermelés mellett, simán megeszik 800wattot, igaz akinek erre van pénze annak ez nem számít.


mad823
(senior tag)

Én is ekkora lapmérettel számoltam, de lehet, hogy rossz a számológépem. :D
(Nem kell belőle kettőt vágni, a leesőből biztosan ki lehet legózni pár kisebb panelt alacsony leeső anyag aránnyal.)

De egy ekkora méretű üveglap szállítása, kezelése szerintem önmagában is necces - fogyasztás ide vagy oda.


Balika911
(félisten)

Lehet úgy is, de valahol fejtegették, hogy a gyakorlatban kettőt vágnak belőle. Ez a "valahol" 90%, hogy Vincent, AVS Forum, vagy mindkettő. :) Valószínűleg egyszerűbb így, mint MMG-vel. De ez már mindenhogyan egy szörny, igen. :)

Ránéztem most, a 83-asra az EU energy label 351 kWh / 1000 órát ír HDR-ben. Nem fogom összenézni a többi modellel, majd trendfüggvényekkel szórakozni. de ha csak suttyón a képátló négyzetéhez arányítom a fogyasztást (mert a tévé felülete is ezzel arányos), akkor a 97-esre 480 KWh / 1000 óra adódik.

[ Szerkesztve ]

üzenetek