üzenetek

hozzászólások


Duree
(veterán)

Ez jó nagy blama a részükről.


nexplo
(őstag)

Ezért nem jó kijönni egy teszt készülékkel amit a mérnök keze alól húznak ki. Egy még reszelgetni kéne egy darabig :W


ultrasound
(tag)

Hát, van még hova fejlődnie az ígéretes technológiának!


nexplo
(őstag)

Ez még kb demo darab sem :DDD


Youri
(veterán)

mi ebben az ígéretes?


Acélfarkas
(senior tag)

Pl ilyet lehetne járművek szélvédője helyett berakni, rajta adott járműhöz tervezett HUDdal. A sofőr látja az előtte lévő dolgokat és mellette lényeges információkat a HUDon, anélkül hogy a kinti világról le kéne vennie a szemét. Tuti lehetne még sok mindenre használni ezenkívül. Eléggé jövőálló technológiát ki lehetne ebből hozni.


Balika911
(félisten)

Ilyen már most is van, csak egyszerűbben, projektorral vetítik a szélvédőre.


Acélfarkas
(senior tag)

Projektoros megoldás szerintem inkább afféle félmegoldás. A beeső fény sokat ront a láthatóságán.


Jesus_Shaves
(tag)

Szerintem egy ilyen kijelző baromi messze van azoktól a fizikai tulajdonságoktól, amikkel egy szélvédőnek rendelkeznie kell. Másrészt a szélvédő arra való, hogy lássak kifelé, a műszerfal meg arra, hogy visszajelzést kapjak a járműről. A kettőt vegyíteni egyáltalán nem jó ötlet szvsz.


Balika911
(félisten)

Élőben csak valamilyen régit láttam, azt se tudom felidézni már. A modern változatok videóról nagyon komolynak tűnnek (nem is tudom, milyen projektorokkal, hogyan csinálják), azt nem tudom, hogy a gyakorlatban milyenek.

Nekem kérdéses, hogy az OLED ilyen környezetben miként muzsikálna, mert a technológia egyik korlátja, hogy nem tud magas fényerőt. Nekem ez szélvédőben "házhoz a pofonért" dolognak tűnik egyelőre, aztán ki tudja.

[ Szerkesztve ]


Acélfarkas
(senior tag)

Most még igen, de a flexibilis oledek felé is haladnak a fejlesztések. Ezt már össze lehet kombinálni egy fizikailag ellenálló réteggel. Persze ez a fajta technológia még erősen gyerekcipőben jár.


temppro
(kezdő)

Milyen jó a feketėje..?! :D


janos666
(nagyúr)
Blog

Szerintem triviális, hogy nem a szélvédő helyett, hanem annak a belső oldalára teszik be.


nexplo
(őstag)

Lehet ez bármelyik verzió. Akár harcászat vagy bárhol ki lehet találni olyat ahol ez jól jöhet. Szuper az innováció és biztos hogy ha mást nem arra jó lesz hogy valami újat felfedeznek. A probléma hogy ezt így kár volt még mutogatni. :)


mad823
(senior tag)

Az a probléma ezzel, hogy vezetés közben a szemed jellemzően nem a szélvédőre fókuszál, hanem jóval továbbra. Az igazi az lenne, ha valamilyen AR megoldással tudnák megjeleníteni, amit kell.


arty
(addikt)
Blog

ár nélkül felesleges temetni... ha az lg megoldása alá tudnak jelentősen menni, akkor reklámcélra, kirakatba, buszablakba, stb lehet jövője "tökéletes fekete és 8k nélkül" is.


nexplo
(őstag)

Így van. A blama hogy miért kellett bemutatni mint tv-t. Ez öngól gyanús. Inkább egy évig mér reszelgetik és amikor még profibb akkor bemutatni mint tech demót. Így inkább vicces mintsem innovatív..


Maxtreme
(addikt)

Kb 2 éve a Xiaomi és ugyanezzel próbálkozott, óriási bukta lett belőle. A miértnek' melyik része nem volt nekik világos?


nexplo
(őstag)

A bukta lehet tv-ként borítékolható, de mint fejlesztés máshol még jó lehet. Temetni talán nem feltétlen kell szerintem :)


ddekany
(veterán)

OK, gyér a képminőség egy rendes képernyőhöz képest, de cserébe nem is tud (szinte) teljesen átlátszóvá válni? Mellé tehették volna, hogy mi a cél alkalmazás. (Nyilván nem otthoni média fogyasztás, nincs értelme egy rendes TV-hez hasonlítani.)


nexplo
(őstag)

Ezer kérdés van a termékkel kapcsolatban. Sőt inkább több kérdést vet fel mint amit megválaszol :)


mad823
(senior tag)

Sőt, olyan kérdést próbál megválaszolni, amit senki sem tett fel. :D


konzumpro
(senior tag)

Lehetne 3D igazán!


nexplo
(őstag)

Igen az hiányzik belőle végképp :DDD :D 3D szellemkép kb :DD


VIC20
(őstag)

,,megnéztük a Metz átlátszó OLED tévéjét, de nem kellett volna"

Megszülettünk, és firkászkodunk. De nem kellett volna.


nexplo
(őstag)

Uborkaszezonban jók ezek a cikkek is :DDD


Bohus
(aktív tag)

Nem tudni kinek, milyen célra ajánlják. Lehetséges, hogy megvan a célcsoport, de csak demózni kitenni egyértelműen baklövés volt. A kijelző transzparens mivolta miatt borítékolható volt a csapnivaló kontraszt, hiszen minden képpont saját fényerejéhez hozzáadódik a háttérből érkező fény is. Az autós fotón a háttérben húzódó függőleges led csík pl. tökéletesen megsemmisíti a tartalmat.

Bennem két kérdés merült fel. Mit produkál sötét környezetben a készülék? Nem tartom kizártnak, hogy leesne az állunk... Vajon hogyan látható a tartalom hátulról? Ebben egyedi a készülék, legalább egy fotót a készülék mögül is lőni kellett volna.


nexplo
(őstag)

Szerintem ha sötétben villantana egy nagyot a tv akkor csináltak volna neki egy sötét szobát.... :U


JoolsNOS
(veterán)
Blog

Hát ja. Pont az oled lényege veszik el...


nexplo
(őstag)

Feketére festett falon még van esélye ;) :D


ddekany
(veterán)

De mi az előnye, ha valaminek sötét kell? Egy szokványos kijelzőnek nem kell, és sötétben is jó.


tomcat78
(őstag)

Pedig nem mai találmány a dolog. Igaz, hogy nem autóknál, de főként harci repülőgépeknél évtizedek óta teljesen sztenderd dologról beszélünk....


Bohus
(aktív tag)

Sötét környezetben nem jön elő a lényeg, az átlátszó kijelző. Világos környezetben meg oda kontraszt.
Dicsekedni nappal kell vele, este (sötétben) pedig mehet a tévézés.


nexplo
(őstag)

Arra próbáltam utalni hogy szerintem sötétben sem esne le az ember álla a képtől. Az biztos hogy egy nappal kiállított tv-nek azért kéne fényben is valamit mutatni... Amennyiben nem tud akkor legalább sötétebb részen állították volna ki hogy legalább valami látszódjon....

üzenetek