üzenetek

hozzászólások


janeszgol
(nagyúr)

A mobil, a billentyűzet koszosabb, mint a WC, mivel az utóbbit sokkal rendszeresebben takarítják, mint az első kettőt. :)


toronyhaz
(tag)

Én eddig is hetente 2x tisztítottam a telefonomat isopropil alkohollal,gyógyszertári alkohollal vagy sima szappanos vízzel. Van komoly vágható ragasztó szalagom. De volt mikor sima celluxot húztam rá. Hiába vízálló a telefon ezek a szerek nem tesznek jót sem a hangszórónak sem a töltő csatlakozónak.Azokra tettem pár csíkot és jöhetett a cucc rá. Vak plusz üveg a telefonon így nyugodtan lehetett erősebb szerel is nekimenni. 2 éves emúlt a telóm de mit az új! Ezért nem vennék már használt telefont mert 90% okádék módjára áll a telefonjához.

[ Szerkesztve ]


WhiteWalker
(veterán)
Blog

Spídsop fizetett hirdetését láthatjuk , olvashatjuk.

Szánalmas , hogy erre is fel kell hívni a figyelmet , jelenlegi helyzet ide vagy oda. Pont , mint , hogy figyelmeztetni kell az embereket , hogy moss kezet :((( . Agyrém.


janeszgol
(nagyúr)

Egyesek annyira igénytelen okádék emberek, hogy eladáskor maszatos, szaros állapotban fotózza le a telóját. Hányinger.

[ Szerkesztve ]


toronyhaz
(tag)

Jó régen néztem már használt mobilos hirdetést. De el tudom képzelni. Az enyém előtt megnéztem egy 3 hónapos használtat.70-nel olcsóbb lett volna. Állt a retek mindenhol ahol csak lehetett. Mondtam is neki hogy köszi tedd is vissza a zsebedbe én inkább veszek újat.


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

A szpídsop egy huncut garast sem fizetett ezért (mint ahogyan nem hirdet már nálunk évek óta, csak kampány jelleggel, de te ezt biztos jobban tudod onnan a monitor másik oldaláról), egyszerűen náluk volt ilyen masina és odaadták, mert mi meg tökre akartunk írni egy ilyen anyagot.

Mert azt gondoltuk, hogy hasznos.

De tök jó, hogy idejössz osztani az észt és konteót gyártani, pont nagy szükség volt rá.

[ Szerkesztve ]


#07746304
(senior tag)
Blog

Dettol használható?

Természetesen nálam az A50 védve van üvegfóliával, a hátulján meg Defender tok

[ Szerkesztve ]


Atomgeszi
(veterán)

Mi napjában többször is fertőtlenítettük a telefonunkat, már a járvány előtt is.
Reggel, ahogy hazaértem, illetve lefekvés előtt. Ezért rengeteg ismerős hülyének nézett, persze pont olyanok, akik soha nem fertőtlenítették a telefonjukat, sőt wc-re is azzal járnak, és még az ágyba is beviszik lefekvés előtt. Na és akkor ilyen embereknek fogd meg a telefonját, ha mutatni akarnak valamit. :(( Tiszta élő mocsok az összes.
Nálunk ágyban telefonozás még fertőtlenítés után is tabu.
Sőt, utcai ruhában sem megyünk az ágyra.
De még a kulcsokat, az autók kormányát, váltó, indexkarok, kilincsek(házban, autóban egyaránt) a napi fertőtlenítési rutint képezik..


INGJOKE
(veterán)

Jó ez a sterilizáló cucc. Mondjuk 35e-t akár jó is lehet. Meg kell néznem nincs-e ilyen cucca a Xiaominak.

Bog

Mennyire szoktak ezek a cuccok elromlani, mennyi időt bír ki? 10-20-30 év? :D

Atomgeszi

Attól hogy most van egy ilyen komoly járvány a "betegségetek" most sem igazolja... :D :D :D

[ Szerkesztve ]


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát szerintem kb a LED izzó élettartamával egyenértékű, de nincs itthon egy 22 éves sterilizálóm, hogy mondhassam, hogy ez még mindig működik :D


scream
(veterán)

Kulcsokat hogyan tudtokhatékonyan fertőtleníteni? Vagy nektek is van egy ilyen UV sterilizálótok? :F


Sendrov
(csendes tag)

Biztos jó ez az UV dobozka, de a speedshop honlapjáról hiányzik a legfontosabb infó. Ha már az ember vesz egy ilyen drága dobozkát jó lenne tudni, hogy mi fér bele.
Szóval némi guglizás után megtaláltam:
Az 59S S2 UV doboz belső méretei: 200 x 87,5 x 37,5 mm
Úgy tűnik egy nagyobb tepsifon is belefér, legalábbisaz elég nagy Redmi Note 8 Pro biztosan.


kbyte1024
(addikt)

Most majd mindenki leírja Ő hogy fertötlenit? :)) ne már...akkor gyorsan megelőzöm a dolgot:Én az egész lakásba almatura nagyságú UV lámpákat szereltem fel :C na ezt lehet űberelni :K


Atomgeszi
(veterán)

De legalább jobbat alszunk, és ez a napi pár perc civódás belefér szerintem. :) Az autós nem mindennap jön össze, de a telefon tisztítás mindig!
A ruhás dolog pedig még onnan maradt meg, hogy busszal jártam mindennap, ahova hadd ne mondjam milyen emberek után is le kellett ülni, mert hát 1 órát csak nem állok végig, akkor meg a kapaszkodót kéne fogni.
De fb-s csoportokban is láttam már a nagy tisztaságban tartott buszok üléseiről képeket...

[ Szerkesztve ]


GoldhandRent
(őstag)
Blog

a LED nem izzik :U
((normál körülmények között. ahol izzik, ott már baj van))


Soltee1
(tag)

Azért azt tudni kell, hogy ha túl sterilizálunk mindent és a szervezetet nem érik ezek a mikroorganizmusok, gyakorlatilag lenullázódik az immunrendszer és ha mégis, akkor már meg is betegszünk. Aki pedig NORMÁL!!! érintkezik ezekkel, semmi baja nem lesz!

Tehát óvatosan a túl steril környezettel!

[ Szerkesztve ]


AliceWake
(HÁZIGAZDA)
Blog

Abban benzalkónium-klorid van. A 0,05-0,2 százalékos oldat elvileg nem olyan hatékony a vírussal szemben, mint az alkohol vagy a hypo.


Viktor77
(félisten)

Miért, ha nem fertőtlenítesz, akkor egész éjjel a vírusokra, baktériumokra gondolsz?


Viktor77
(félisten)

Armatúra.


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

A galagonya sem, oszt mégis használjuk rá ezt az igét... (izzik = fényt bocsát ki, nem csak a szó fizikai-kémiai értelmében adekvát módon, hanem simán úgy is, hogy világít, tökmindegy, hogy mitől)


Atomgeszi
(veterán)

Nekem rossz érzésem van eleve, ha a mocskos kijelzőjű telefonra nézek. :D


Flexman
(csendes tag)

Azért ha rákeresünk 20000ft-ért is kapható, csak valahogy most kiürült a raktár! :(


Atomgeszi
(veterán)

Egy ezen kívül másra nem használt műanyagtálkába teszem a kulcsokat, és befújom Sanytol vagy Dettol vagy más antibakteriális szórófejes flakonos fertőtlenítővel és hagyom úgy állni, ahogy a flakon leírása is hangsúlyozza. :D Semminél biztos többet ér. És ugye, ha boltból beszállsz a kocsiba a kulcs az első amit megfogsz, aztán meg a lakáskulcsot.


scream
(veterán)

Csak azért kérdeztem, mert épp módszert keresek eme problémára és ha náltok napi rutin, akkor gondoltam hátha van bevállt eljárás. :R

[ Szerkesztve ]


Atomgeszi
(veterán)

Persze, ez is igaz. Arra bőven elegendő szerintem, amit a napi rutinból az utcán boltból véletlenszerűen összeszedünk. :D

Amúgy ne felejtsétek el a pénzt sem tisztára főzni: [link] :D


body007
(addikt)
Blog

...Dugjuk be a Type-C csatlakozóban végződő, 700 amperes hálózati adaptert... - jó nagy áram kell a szerkezetnek :D


AliceWake
(HÁZIGAZDA)
Blog

LoL, milliamper, nyilván, javítottam :R


BoneDragon
(addikt)

Ezért veszek mindig vizálló telefont. Évek óta heti 1x minimum lemosom a telefonom, ha olyan helyen jártam vagy csináltam, akkor többször is.. Folyékony szappan rá, jól bedörzsi aztán lemosás. Az elmúlt hetekben ha kimentem minden nap végén lemostam. Billentyűzet, kilincsek átmosva detollal. Remélem ér valamit. :D Ja és nem vagyok hipohonder. :P

[ Szerkesztve ]


Tikakukac
(titán)

Belem is beleremeg a röhögéstől. Most mindenki 2 tonna fertőtlenítővel jár mindenhova, a keze elkopik annyit mossa, a telója olyan, hogy műteni lehetne, már mintha a BKK is hajlandó lenne takarítani néha-néha, de ha nem majréztatták volna be rendesen a népet, akkor ugyanúgy 2cm-es koszréteggel hasítani minden, ahogy eddig. Influenza ide, átlagos higiénia oda. Még mielőtt jött ez az egész röhögött rajtam egyik kolléga, hogy hát minden reggel billzet-egér-teló, füles, asztal stb. áttörléssel indítok odabent. Mert ez senkinek eddig nem volt természetes dolog. Most meg jahj, hát ezt kell csinálni.

Nevetséges. Kíváncsi vagyok mennyi idő után megy megint minden ahogy eddig.


WhiteWalker
(veterán)
Blog

Hát bocs hogy beletapostam az érzékeny lelketekbe. Nem volt direkt , azért ezt elhiszed?
Ettől függetlenül totál úgy jött át a dolog , ahogy írtam, a mai világban elég nehéz elhinni , hogy csak úgy említésre kerül egy cégnév , mint jófej.
A mondandóm többi részét fenntartom , ettől függetlenül.
Lassan már a helyes fürdésől is lesz média tartalom. :(((
- Ezt viszont nem rátok értem.

[ Szerkesztve ]


MCs88
(aktív tag)

Ár-érték arányban ez [link] vagy ez [link] jobbank tűnik, nagyobb és több led is van benne.


Izzé
(őstag)

Nagyon jól összeszedett írás lett, köszi! :R

Én eddig sanytol fertőtlenítő törlőkendőt használtam, de rápróbálok az uv-s tisztításra is. Whitestone üveghez járt kis 5W-os uv lámpa, gyártó szerint elvileg tisztításhoz is alkalmas. Mondjuk specifikációt nem találtam róla.


AliceWake
(HÁZIGAZDA)
Blog

Én és az érzékeny lelkem elég sokat dolgoztunk ezen az anyagon, baromi rosszul esik, ha ab start egyszerű marketinganyaggá degradálják, csak mert van benne egy termék, ami a számos másik, hatékony és biztonságos felhasználás miatt nem kevés utánajárást igénylő módszer mellett említésre került mint opció :(

[ Szerkesztve ]


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Np.
Az van, hogy a Speedshop ultra jó fej volt velünk, mert amikor már látszott, hogy home office lesz erősen, akkor végignyálaztam a kínálatukat és összeírtam egy listát olyan termékekről, amelyeket tudunk tesztelni az előttünk álló időszakban. És ezeket el is küldték első szóra, sőt, direkt szóltak, hogy van egy ilyen sterilizáló dobozuk is, ami pont kapóra jött, mert akartunk írni amúgy is egy anyagot a telefonok tisztításáról. Szóval szerintem az a minimum, hogy feltüntetjük, hogy honnét érkezett a motyó.

Most egyébként sem könnyű összevadászni a tesztcuccokat, de volt pár cég, akik hajlandóak voltak előre elküldeni olyan termékeket is, amelyeket csak majd a közeljövőben jelentenek be hivatalosan, hogy mi már tudjunk ezekkel is foglalkozni. És ez nekünk nagy segítség, most csak annyi a dolgunk, hogy hetente egy alkalommal lemegy valaki az irodába és megcsinálja a fotózást meg a fénymérést, aztán otthonról meg lehet oldani a többit.

Egyébként a fent említett cégek között van például egy kínai webshop is, ahol a Lengyelországban dolgozó srác is full korrekten áll a dologhoz, oda is összeírtam egy listát olyan okosságokkal, mint a telefonos appal működő horkolásgátló maszk, meg az összecsukható e-roller, szóval tényleg igyekszünk felkészülni arra, hogy a következő X hónapban nem megyünk személyesen sehová cuccokat szerezni és barátkozni. Több lesz mostanság a non-telefon téma, mert az új készülékek rendre csúszásban vannak (például Nokia 6.2-t sehonnan nem tudunk keríteni, ahogyan Note 10 Lite-ot sem), de a cél az, hogy akármi is a kinti helyzet, tudjunk csinálni tartalmat, most úgy is többen interneteznek, tehát van rá igény.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(félisten)

Esetleg nem árt elgondolkodni még antibakteriális fóliákon.


#07746304
(senior tag)
Blog

Főleg mert itt, antivirális kellene...


BoneDragon
(addikt)

Ez aztán sokat érhet. :DDD


janeszgol
(nagyúr)

A Nokia 6.2 az majdnem ugyan az (legalábbis specben), mint a 7.1. Nagyobb a kijelzője, és kapott egy ultrawide kamerát pluszban. De mondjuk a MA-ban azt szeretem, hogy sok telefonról van teszt.

[ Szerkesztve ]


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát ettől még ha valaki 6.2-t akar venni és érdekelné egy teszt, akkor nem a 7.1-re fog keresni ;)


vicze1
(félisten)

A metál oxid réteg(simán réz oxid amúgy) pont ugyan olyan hatással van, a vírusokra is. Így reklámozzák mert erre van meg az ISO bevizsgálásuk.
Rengeteg termékre csak antibakteriális van felírva annak ellenére, hogy minden megöl ugyan úgy.


janeszgol
(nagyúr)

Igen ez igaz. Nézd ha leárazzák májusra, és esetleg azt választom egy hosszabbításhoz, akkor odaadom. :)
Ha megkereslek, akkor azt választottam, ha nem, akkor nem azt vagy időközben lett teszt itt. :)


FIREBLADE78
(addikt)

Minden este lefújom dettollal vagy sanitollal amikor elmegyek fürdeni. Addigra pont kinyír mindent. Amikor fújom,lefogom wc papírral a hangszórót és nem megy bele,de ha belemenne,akkor sem lenne baja. Évek óta így takarítom a kijelzőt, hátulját. Ok,üvegfólia van rajta. Nem kell ezt túllihegni.


WhiteWalker
(veterán)
Blog

Ez így már tiszta :R

Az hogy milyen csúszások vannak , ezzel tisztában vagyok/vagyunk.
Akinek van egy kis csöpp esze , az tudja és megérti a mostani állapotot.
Örülünk ha ebben az időszakban kenyér jut az asztalra.

Engem személy szerint bosszant , hogy alapvető higiéniás dolgokat taglalni kell és magyarázni. Ez a sokadik ilyen cikk volt a témában amivel találkoztam , kicsit kezd sok lenni... Lehet nálam itt telítődött az a bizonyos pohár.
Nyilván nem a munkába fektetett időt és energiát becsmérlem , egyszerűen kezdünk átesni a túlsó ló túloldalára ezzel kapcsolatban.


Trevize1987
(aktív tag)

Pár oldalon megtaláltam ugyanezt a cuccot még a vírus előtti árán (persze már nincs raktáron), 16-20e Ftért. Kereslet, kínálat, kapitalizmus, stb.

Páran azért mocskosul meggazdagodnak ebből a vírusból. A többség persze tönkremegy.

[ Szerkesztve ]


hemaka
(nagyúr)

Nem csinálok nagy ügyet belőle, ilyennel telibe fújom, rajta hagyom, aztán majd elpárolog. Foltos marad, de jó van az.

WhiteWalker
Melóhelyen hugyozok, mellettem a kolléga épp végez, simán kiment kézmosás nélkül, szóval azt hagyjuk is, hogy idehaza milyen a higiénia, de legalább azzal többet nem kell kezelnem. Mondjuk most amúgy is tiltva vagyon. :DDD

[ Szerkesztve ]


Jeanne d'Arc
(addikt)

Folyamatosan tisztogatom én is, napjába többször az eszközöket, főleg ha kimegyek a lakásból.


GoldhandRent
(őstag)
Blog

értem amit mondasz, de helytelenül ne használjuk már. főleg egy szakmai portálon.
ez nem csak neked, hanem úgy mindenkinek szól.. országszerte

máskülönben pedig a LED maga jelenti, hogy fénykibocsájtó dióda (light emitting diode), és ebben a tekintetben ő akkor duplán világít
--> "fénykibocsájtó dióda izzó élettartama"

LED-nél kerüljük az égést, meg az izzást. a LED-nek meg a LED csipnek lehet élettartama, a LED égőnek és a LED izzónák már nincs

angoloknál jó a helyzet, mert mindenre csak annyit húznak rá, hogy bulb, light, meg lamp, ami elég univerzális.
nálunk ugye az izzókörte, izzólámpa, villanykörte volt a régi elnevezés, és ebből ténylegesen a körte, a lámpa, meg a villany maradt meg, az izzás meg az égés már nem.. helyesen LEDkörte, LEDlámpa lenne, nem pedig LEDizzó. vagy LEDégő.


Gempas 70
(aktív tag)

Odahaza? Mármint magyaro?
Itt svájcban 10 ből 4 kimegy kézmosás nélkül..
Mindig papírtörlővel nyitom az ajtót kifele.. :)


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát ebben nem értünk egyet... a körte sem lesz jó, mert nem tudod megenni. A lámpára mindig is azt mondtuk, hogy "ég", pedig hát sosem égett a szó szoros értelmében. És a székeden is karfa van, de gondolom pont nem fából... A gázpedál helyett menetpedált mondani is irtó idétlen, ahogyan a képernyő is már rég nem egy ernyő. Ez már csak ilyen, csak azért, mert a mögöttes technológia megváltozik, a köznevesült, az élő nyelvbe mélyen beépült szavak és kifejezések nem fognak megváltozni.


janeszgol
(nagyúr)

Micsoda hányinger emberek vannak. A gyerekéhez meg olyan kézzel nyúl?
Én megtisztelem azzal a kutyám, hogy tiszta kézzel nyúlok hozzá. Ő sem mocskos mondjuk. Tehát megjövök az utcáról, kezet mosok. Átöltözöm, kezet mosok, és csak utána simogatom meg. Meg úgy egyáltalán senkihez nem érek koszos kézzel.
Ezek meg pöcsös kezükkel mászkálnak? Amúgy az egyetemen, ahova jártam sem volt divat a fiúknál a kézmosás.

üzenetek