Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Meggyi001
(veterán)
Blog

Ez?


Victoryus
(addikt)
Blog

Elolvastam újra. Most kicsit döccent nálam a sztori. Tehát töröltek mindent az ufók, de végül csak sikerült visszaállni fejlettebb szintre, mint azelőtt voltunk? 9 év alatt? Robotokat gyártunk, majd a robotok gyártják a robotokat. De se op.rendszer se semmi nem maradt meg a múltból? Akkor a driverek is mentek a levesbe... tehát bios sincs a megmaradt alaplapokon?
Se az automaták programnyelve stb.? Vagy ezeket azok írták újra, akik kijöttek az atombunkerekből? Mi a helyzet az infrastruktúrával? Pl: áramellátás, atomerőművek menthetőek voltak? Egy se olvadt le, robbant fel? Ott is szoftverek irányítanak elég sok mindent.

[ Szerkesztve ]


Meggyi001
(veterán)
Blog

De ügyeseket kérdezel. Gratula. :C Mentségemre legyen mondva, szinte egy film sem tér ki ilyen részletekre, (pl atomerőmű ) ahol az emberiség kicsit eltűnik vagy gondba kerül. Példának mondanék kettőt, Legenda vagyok, Walking Dead, de még sok van, ott is évekre magukra maradnak a gépek. Szóval ügyes vagy na. Ötven évük volt ismét faxán lábra állni, az ifjú tudósok segítettek mindenben, meg utána 30-40 évet a robotok is, azok sokat löktek a fejlődésen...... és igen sztem a bunkerből kijött tudós unokáknál voltak a windows telepítő lemezek :D :D .

Tételezzük fel, hogy a atomreaktorok túlélték valahogy. Csak a történet kedvéért. Hm.

Amúgy ez érdekes kérdés. Most hogy átgondolom, ahol épp háború van most is, mert ugye mindig van valahol, ott mi a helyzet az árammal, a vízzel, ha esetleg van arra atomerőmű, akkor azzal? Valahogy csak megoldja az ember mindig nem? :F

Szóval, mivel az egyik leghűbb olvasóm vagy, ezért lécci írd le, hogy átgondoltad, és tévedtél!! ;] :P

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

igen, ez kicsit bukfences, van más is, de összességében jó

no elkezdem én is, ha teccik' a népnek írok egy sajátot is, aztán meggyivel írunk egy közöset, úgy meggazdulunk mind a ketten, h máig is élünk ha meg nem halunk ((( :


Meggyi001
(veterán)
Blog

Lehet, hogy ebben a könyvbe írnak róla, hogy mi lesz a reaktorral, mert pont az az egy ember aki megmarad a földön, épp egy atomerőműben van. Tök jó kis könyv és magyar természetesen.

Bogáti Péter - Az ​utolsó ember


haxiboy
(addikt)
Blog

:K De persze sokkal komolyabban is tud rajzolni/festeni.

[ Szerkesztve ]


Victoryus
(addikt)
Blog

Fear the walking dead-ben leolvadt az egyik az utolsó évadban. De ott volt még vezérlés. Na jó, nem kötözködök, tetszik, várom a folytatást. Szerintem a doki hibázott, kamu a történelmi összefoglaló is :)
Kíváncsi vagyok, a dokik valósak-e egyáltalán, vagy szimuláció az is... Tesztelik a főhőst, milyen taktikát folytatna ellenük.

A Pár másodperccel később is jó olvasmány(ok), ott emp támadás éri az amcsikat, gyakorlatilag visszazuhannak a középkorba, éheznek stb. Remélem valamennyire védettek vagyunk mi is emp ellen. Bár nem hiszem... Igaz, az öreg Ikaruszok túlélik azt is :)
Már gondolkodtam párszor, mi lenne ha az emberiség nagy része kipusztulna, hány év kellene a mostani technológiai szinthez. Volt is valami tanulmány, hogy mennyi a kritikus népességi szint. Nyilván hamarabb menne, mint anno a középkortól, de biztos évtizedekig tartana. Eleve csak az elektromos hálózatot újraindítani, vagy a távközlést... Gondolom végigjárnánk újra kb.az eddigi utat.


e-newsee
(őstag)
Blog

Ha már ajánlgatunk. Ezt olvassátok el! Nagyon rövid, egy mini miniregény, de én egy csomót röhögtem rajta. A vége pedig elgondolkodtat.
g6h6

[ Szerkesztve ]


Meggyi001
(veterán)
Blog

Tuti, hogy itt mi magyarok nem vagyunk védettek az emp ellen. A nagy országokban vagy a nagy országok nagyvárosaiban már nem vagyok biztos.


Chaser
(titán)

van egy sorozat ami arról szól h megszűnik az elektromosság, régen néztem, eleinte jó volt aztán elmarhult mint a legtöbb, back to the fuckin' középkor kb, kis túlzással

el kezdtem írni a saját folytatásomat, úgy döntöttem menet közben alakítok rajta, szóval nem csak annak lesz meglepi aki olvassa, hanem nekem is (((( :


Meggyi001
(veterán)
Blog

:D

Másnak is: jó, hogy ilyenekről is beszélgetünk, érdekes téma. A G6H6-ot is meglesem. A 12 majom sorozatot láttátok, vagy a continuum-ot?


Chaser
(titán)

a filmet láttam, hatalmas, 12 majom ( : kb olyan kategória nálam mint az imposztor, amit korábban mondtam


Barthezz2
(MODERÁTOR)
Blog

Continuum az jó volt :K


e-newsee
(őstag)
Blog

Én is már jól haladok. Az enyém egyelőre nem is igazi folytatás, inkább egy kis kiegészítés. Amolyan ismertetés a világról, és az első 5 rész eseményeiről. Apróbb módosításokkal, ami nem csorbítja az eredeti történetet, csak más nézőpontba helyezi, és egy kis bepillantást enged az idegenek elleni harcokba. Azokba, amik a színfalak mögött zajlanának, ha két intelligens létforma csapna össze.
Már én is várom, hova lyukadok ki vele. :B

Amúgy moly.hu-n fent van innen valaki?

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

lehet írok olyat is később, első körben egy alternatív folytatás készül
ahogy írom esnek be ötletek
szerintem valamikor voltam fenn, írtam is egy-két szösszenetet, csak kicsit arrogánsnak éreztem az ott levőket és menesztettem magam ( :


Victoryus
(addikt)
Blog

Tudom, Revolution. Nano robotokkal blokkolják, a végén sikerült rájönniük ha jól emlékszem. A sztori nem lett volna rossz, csak valahogy nem dolgozták ki normálisan. Azért az Abrams/Leopard tank abban is működött, pedig tele van elektronikával. :D
Continuumot nem néztem még, de ha már felmerült, letöltöm. Elég időzsarus a sztori.


Barthezz2
(MODERÁTOR)
Blog

Lehet nekem is a tiéd kellett volna folytatni, akkor gyorsabban haladnék :)

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

igen az, ellaposodott, pedig az alapötlet jó

Barthezz2
ezt miből teccik' gondolni?
egy új irományt összehozni sokkal könnyebb, mint egy meglevőnek alternatív folytatást találni, adott már a szitu és a karakterek, egy nyelvezet, no nem mintha nehézséget okozna ( : de így klíma nagytakarítás után éhesen nem jön valahogy az ihlet :d


Barthezz2
(MODERÁTOR)
Blog

De itt legalább adott a sztori, nem menet közben kell kitaláni, ok-okozatokra figyelni.

Bár aztán fene tudja, mindegyiknek megvan a nehézsége.


Victoryus
(addikt)
Blog

Az alternatív verziók hol lesznek fent? Mikor? :D

üzenetek