üzenetek

hozzászólások


hcl
(félisten)
Blog

Szép sztori :) :R
És mekkora ötlet ezekbe a cuccokba egyedi hardvert gyártani...
https://hackaday.com/2022/06/27/hackaday-prize-2022-a-cm4-upgade-for-your-old-ipad/

Azóta nézelődök is, hogy mekkora lenne már egy Raspberry Pi Zero W bepakolása egy olyan tabletbe, aminek dokumentált a kijelzője... :D

[ Szerkesztve ]


Grenki
(csendes tag)

Egy kis utána járással, egész használható kütyüket lehet csinálni ezekből a régi vasakból :DD :R


Oldman2
(veterán)
Blog

Köszi!


AxBattler
(félisten)

Riszpekt, jó sztori! :C


hunluki
(senior tag)

Jó sztori :) Nekem iPhone 4S-em van iOS 6-on tartva nosztalgia célból.

Én is sokkal jobban kedveltem a régi desingt, valahogy ez a flat akármi teljesen személytelen és steril. Persze, lehet használni, használom is sokadik éve, de mindig jólesik elővenni néha és nyomkodni egy picit a régit.

Szokták mondani hogy minden divat visszajön egyszer, remélem még megérem ennek is a reneszánszát :)

[ Szerkesztve ]


hszilard666
(veterán)
Blog

Ez egy kiváló cikk, öröm volt olvasni! Köszönöm!

Nekem is jó emlékeim vannak az ipad mini vel. Anno 2015-6 fele sikerült 20K HUF ért vennem egy alap wifis kiépítést fekete színben, kiválóan passzolt az akkori iphone 5 ömhöz! Imádtam, kiváló társ volt az érettségimhez, azon az eszközön raktam össze életem első önéletrajzát! :C Sokat fórumoztam és yt oztam rajta!

Aztán 2017 ben lecseréltem egy 12.9 es Pro ra. Rajzoláshoz vettem, de aztán nem rajzoltam rajta sokat. Viszont kiváló társam volt fotózáshoz, szuper volt rajta nyers képeket editálni az affinity photo segítségével. Aztán a fotózás is héttérbe szorult, valamint az ipad is, inkább a macbookomat nyúztam akkoriban, így ment is tovább a 13" es tábla.

Ezek után több évig nem volt ipadem, mert nem tudtam beilleszteni a mindennapjaimba, ha nem asztalnál voltam a telefonomat használtam, ha volt asztalom akkor meg a macbookot.

Egy bő évvel ezelőtt viszont igényem lett az olvasásra, és törtem a fejem hogy milyen device kéne ehhez, és hatalmas mákkal találtam egy mini 2-t a piacon 18K HUF ért :D Space 32 wifi. Le is csaptam rá, ennyiért még akkor is megéri ha picit hibás, annyi baja volt hogy a hátlap picit karcos, de így is tuti dealnek érzem. :D

Olvasok rajta, redditezek 1080p filmet nézek VLC vel, kiválóan kezeli az airpodsomat, és akksiban is szuper. Több napot elmegy egy feltöltéssel, és meg kell mondanom hogy pokoli boldog vagyok vele. iOS 12.5 ön van és nem azt mondom hogy villámgyors, hanem hogy használható. Konkrétan annyira hogy amikor kijött a mini 6 és elmentem a boltba a zsebemben a vételárral, nem igazán tudtam meggyőzni magam hogy azonnal megvegyem az újat. Minden nap használom ezt a koros kis táblát, de abszolút boldog vagyok! :K


kenand
(veterán)
Blog

Használom ai iPAD minit, de az utolsó 9.3-as IOS-sel ami rá megy, tényleg csiga lassú, de végül is csak ebookot olvasok rajta, google driveból tolom fel rá, így erre használható.


Mustaros
(aktív tag)

A cikk kiváló, de ettől még mindig van egy eladó Ipad mini 1-em ;]


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Jó a sztori, de be kell látni, hibázik.

"...a másik tábor szerint pedig az iPad 10 col alatt nem is iPad..."

2017-ben adták ki az első 10,2 hüvelykes tabletet, addig 9,7 hüvelyk volt az összes iPad.
Én egyébként csípem a mini-t, 6. generációsat megvettem mikor kiadták, vártam nagyon. Egy-két kellemetlenség társul hozzá, amit a teszterek sem firtatnak, de megszokható. Alapvetően rajzoláshoz használom, kezdetben csak utazásokhoz, aztán megtetszett annyira, hogy eladtam a 21,5 hüvelykes Wacom monitoromat, mert kiváltotta.

[ Szerkesztve ]


Oldman2
(veterán)
Blog

Az archive.org -os konkrét linket légyszi megosztani velünk...

Rákeresve van ott sok minden, kimondottan a bőség zavara van.


varadibc
(újonc)
Blog

Sajnos azt a gyűjteményt amit a cikk írásakor használtam archive.org-on, már letörölték :(


PDA_FAN
(tag)
Blog

A cikkből pont a lényeg hiányzik: hogyan lehet rootolni és utána oprendszert telepíteni?


hentes555
(aktív tag)

Szia!

Messengernek van valami kompatibilis verziója?


totron
(őstag)

Van, a faszabuck nem megy, a Messenger igen, nem értem, hogy a cikkben miért volt fordítva írva. Az sem világos, hogy az ismertetett varázslat mely appokat tesz használhatóvá ezen a vason. Mert van pár olyan, aminél felajánlja varázslat nélkül is az eszközre alkalmas verziót. A többségi app persze nem megy alapból. Ugyanakkor össze lehet rakni egy használható csokrot az ellehetetlenítő környezet ellenére is, néhány kompromisszummal. Mennyit segít az elavultság tényén egy jailbreak? Nekem ez a kérdésem.

(#12) PDA_FAN, olyat itt tilt a szabályzat, ezért hiányzik gondolom.


kovy79
(őstag)

Fel tudnád tenni valahova?
Én is pont pár hete gondolkoztam egy első generációs Minin és szerintem be is szerzek egyet.
Köszi a leírást, majd lehet kereslek priviben.


kovy79
(őstag)

?

üzenetek