Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


tomcsa44
(tag)

Beázott az iPhone-om, mit tehetek? Máskor figyelek, hogy ne ázzon be.


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Veszek egy másikat és nem sírok, ha ilyen bal....sz voltam... Ennyi. Aki meg csak presztizsként veszi meg és így jár, ott a nokia 5210... ;]


DaveJr
(őstag)
Blog

"....az első dolog az akkumulátor eltávolítása...."

Ezt azért vicces olvasni egy iPhone esetében. Megnézném, hogy ügyetlenkezű, laikus felhasználó mennyire fog neki állni otthon szétszedni a telefont. Plusz az említett speciális szerszámok sincsenek mindenkinek a fiókjában.


shteer
(félisten)
Blog

Tovabb nem is olvastad a cikket? :)


Garada
(őstag)
Blog

Hát azért elég komoly szinten kell óvatlannak lenni, hogy ilyen szinten eredménye is legyen a dolognak.


QwErTy42
(addikt)

A cikk kezdődhetne úgy is, hogy mindenképp és mihamarabb vigye az illető az adott készüléket szervizbe, mert csak ott tudnak rajta segíteni.
Aki meg mégis kíváncsi arra, hogy mit csinálnak a telefonnal, az tovább olvasgat.

Lehet ezt a cikket általánosítani a többi telefonra is. Velük is ugyanez a teendő.


balazs1022
(őstag)
Blog

Vagy majd egy szoft. frissitessel megoldjak! ;]


Paul119
(addikt)
Blog

L9et nekem is sikerült retyoba ejteni enyhen illuminalt allapotban :D az ördög nem alszik :D


GSPLR
(senior tag)

"Mit csinál egy szerviz ilyenkor?"

Vajon mit? Garanciát von... :DDD


nemlehet
(őstag)
Blog

Mondjuk a rizses módszert azzal egészíteném ki, hogy érdemes lefóliázni, hogy a levegőből ne szívja be a párát. Nekem amúgy remekül működött, bár én azzal a ki szintetikus páraszívóval is kiegészítettem amiket pl cipőkhöz meg ilyesmihez adnak. Több WC-be/medencébe ejtett telefont is sikerült így megmenteni amik utána évekig működtek. Mondjuk mindegyiknek azonnal ki tudtuk venni az aksiját szóval nem biztos, hogy ez iphone-ál is működik, de Galaxy Ace-en, S3-on, Xperia L-en és 3310-en is bevált.


mikej95
(aktív tag)

Én már fürdettem meg Nokia 3310-et és SonyEricsson W200i-t azok jobban bírták mint a mai telefonok, pedig csurgott belőlük a víz, mondjuk ott is az volt az első, hogy reflexből kivettem az aksit. Mindkét telefon a mai napig rendesen működik. :DDD
Amúgy nem tudom, ki az a zseni aki víz közelébe viszi az okostelefonját (érintőkijelző az esőt se szereti, ráadásul drága holmik ezek) vagy bent hagy egy tepsifont a farzsebében.


Csaber
(senior tag)

Nekem a Sony Ericsson K510i-be egy télen elhagyás következtében sikerült belefagyasztani a vizet :D Simán túlélte , még úgy is működött miközben folyt belőle a víz ... egy vagy két évre cseréltem le lehalt benne a " joy "

[ Szerkesztve ]


Mustanggt
(csendes tag)

Nem kell nagy tehetség megúsztatni egy telefont, nem kell ahoz iphone.Nekem 2 telefonnal is sikerült:
- Nokia n97-em (még amikor az számított okos telefonnak) habfürdőt kapott gólyatáborban.
A másik meg hát Moto Defy... Tudnám mennyit úszott, korsó sörben volt és úgy ittam le róla, csak mert részeg voltam, az meg bírta... Azóta se volt annyira szerethető telefonom (nexus4 is csak majdnem annyira)


Cannabis7
(aktív tag)

azért azt senkin em gonta komolyan, hogy izzadt tenyértől a magas pára miatt is beázik, ugye?

ahhoz ezért elég jellentős izzadtság mennyiség kellhet :D, vagy jó nagy péklapát tenyér, amivel szinte légmentesen lezárod a telefont .

Hihetetlen, egy szakmai cikbben ilyen túlzásokat olvasni...


Garada
(őstag)
Blog

Valóban elég érdekes ilyet leírni. :U


Bobó_20
(aktív tag)

rosszul izzadsz ;]

egyébként ezt az esetet én is túlzásnak tartom, talán még a fürdőszobát is, de ugye ők a szervizesek :U


nemlehet
(őstag)
Blog

Meg azért a hidegből bevisszük és ezért lecsapódik rajta a pára amitől beázik dolog is finom kijelentés :D Én elhiszem, hogy volt már erre példa, vagy valóban létezik a jelenség de nah, hogy ettől tönkremenjen a telefon...

Mondjuk vagy 10 éve volt ez nagy mottó a GSM szervizekben, hogy nem javítják gariba mert beázott. Visszatér ez a jelenség? :D


blackrulz
(veterán)
Blog

a rizses módszer azért hatékony mert este odavonzza a kínaiakat, akik megjavítják. :K


flashpointer
(senior tag)
Blog

Azt vicces lehet előadni hogy "bocs sajnos nem tudtuk már megmenteni de megtettünk mindent itt a harmincezres számla meg egy szar telefon :D"

[ Szerkesztve ]


Ed3r_X_
(veterán)
Blog

Első bekezdés, második szó hibás. Kimaradt egy e betű. :R

Olv. tovább :)


hallador
(addikt)

Ha valaki eláztatja a telefonját, akkor meg is érdemli. Ha meg izzad, és azért ázik be akkor is balf*sz. Legközelebb meggondolja. Lekopogom, nekem 22 év alatt egy telefont sem sikerült eláztatni.


v-paci
(aktív tag)

Nem szokás ilyenkor X-et tenni a cikk végére? Amúgy nekem egy akksi csere és a többi alkatrész fürdetése isopropyl alcohol-ban "meggyógyította" a medencében úsztatott i4-emet.


tomcsa44
(tag)

Ez azért nem hülyeség, mert a mai telefonok szellősek. Nézd meg. Árkategóriától függetlenül ennyi hézagos, rossz illesztésű telefont gyártani...


Quasi_modo
(nagyúr)

A hűtés miatt van az egész... :D


haddent
(addikt)
Blog

Nem. Inkább úgy, hogy azonnal egy konkrét szervízbe


Touch-ko
(őstag)

Tobb megoldas is letezik, ime nehany:

1, koss boztositast a telefonodra igy elkerulheted a nagyobb anyagi kart.(ajanlott)

2, azas eseten kapcsold ki, vidd el szervizbe! (Ajanlott)

3,kapcsold ki es tedd be egy zacsko rizsbe, vagy paraelszivo tasakokat hasznalva kb 24 orara eltenni. Paraelszivo tasakokat sok termekhez adnak, parat erdemes eltenni kesobbre. (Ajanlott)

4, (ez egy kicsit komplikaltabb) a vizes telefont hajszaritoval 10-15 percig fujni! Fontos, hogy ezt bekapcsolt allapotban tedd! Ezutan betekerni alufoliaba es 1-2 percre betenni mikroba. A kijelzonek lathatonak kell lennie, mert ha tulmelegszik akkor mutatja a kis felkialtojel, hogy le kell huteni. Ekkor gyorsan kivenni a mikrobol.
Ha szikrazik es fustol akkor tul lett melegitve, ez esetben hideg vizbe kell tenni es a folyamatot elolrol kezdeni. Addig ismetelni amig meg nem szarad, vagy a mikro nem megy tonkre.
(Kevesbe ajanlott)

Utobbi csak vicc, ne probaljatok ki!

[ Szerkesztve ]


mano42
(tag)

Rendszeresen javítunk ilyen telefonokat magánszervizben, gyakori a példa, hogy a kuncsaft minusz 10 fokban beszél fél órát, oszt bemegy a meleg házba, és a kicsapódó pára tényleg tud károkat okozni, főleg ha a készülék áram alatt marad. A másik jellegzetes példa a zuhanyzóba bevitt, vagy gőzös konyhában használt telefon ami elöbb-utóbb hozzánk kerűl (vagy kukába). A beáztatott telefonokról meg annyit, hogy (tisztelet a kivételnek, és van ilyen, pl az amoled kijelzők), a kijelzők általában foltosak maradnak a rétegek közé bekerült víztől, és cserére szorul ami pedig nem olcsó, bár vannak kínai utángyártott kijelzők amelyek utolérik az eredeti minőségét valamivel olcsóbban. Aminek nem tesz jót az ultrahangos mosás (mármint az alkohol), az a mikrofon, ájfonnál ezek mind szalagon vannak, nem az alaplapon, de sok készülék esetében cserélni kell őket.
A röhely az, hogy sok csepp (víz) állónak kikiáltott telefon kerül hozzánk (természetesen nem az IP67-es xperia Z-ről beszélek, hanem az ilyen xcover féle viccekről, ) mivel a tulaj meg van győzödve róla, hogy ha nem veri oda fél óránként és nem fürdeti meg minden alkalommal a készülék elromlik :D
Volt még pár vicces dolog is, például az illető behozta a beáztatott telefonját amire azelött lyukat fúrt (kijelző, alaplap, akku, kaszni, szóval fel lehetett akasztani egy szegre), hogy jobban száradjon. Vagy a múltkor valaki meg volt győzödve, hogy az ötös gomb alá víz került azért nem reagál a nyomásra. Egy Iphone 3gs-ről beszélek. :Y Tizen évvel ezelött láttam olyan nokia 5110-est ami sósó tóba volt ejtve, (akkor még nem használtunk ultrahangot hanem a klasszikus isopropil alkoholba merített fogkefével tisztítottuk) a fogkefét ahogy végighúztam, mintha spatulát használnék, az alkatrészeket lesepertem, szóval a sósvíz csodákra képes.

Én mindenkinek azt ajánlom ilyen esetekben, hogy ha módja van akkut kivenni, lehetőségek szerint száraz helyen tartani (a rizs is jobb mint semmi) és futás az első komoly szervízbe. Ha az akku nem kivehető, és az alaplap áram alatt marad, az oxidáció folyamata sokkal gyorsabb, kivéve, ha az akkut is sikeresen lezárlatoltuk, ami viszont egyébb veszélyeket rejt.

[ Szerkesztve ]


KaiotEch
(veterán)
Blog

Már az első szót sikerült is elcseszni: "A beázott telefonokkal"

Megoldás: Vízálló telefont vásárolunk :)

[ Szerkesztve ]


mano42
(tag)

De, a négyes pont igenis ajánlott, főleg ios 8-al, közben még tölteni is lehet. Én mióta feltettem az iOS 8-t a Htc Oneomra, csak így töltőm, bár lehet visszatérek a klasszikus megoldáshoz, a telefon töltője jobban elfért a táskámban mint a mikró. Nah, megyek sérvet műteni.

A cikkre visszatérve, tényleg nem csak iphonokat lehet így tisztítani, de ha ez egy saját tapasztalat beszámolója volt, akkor sajnálom. (vagy mégsem, hissz ebből élek :C )

[ Szerkesztve ]


Simi87
(senior tag)
Blog

Dobd ki, vegyél egy újat. Soha nem lesz már az igazi. Az a szerelő, aki azt mondja h 100%-ra meg tudja csinálni, hazudik. Lehúzás lvl 1000


madd dogg
(senior tag)

Azért az gáz, hogy kézben tartott izzadtságra is érzékeny. Pont emiatt üdvözlendő, és már elvárt is lenne az IP védettség.


Touch-ko
(őstag)

Upgradelt 8.1-re. Azzal mar nemcsak mikroban tudod vezetekkel tolteni de megy a vezetek nelkuli toltes viz alatt it. Az meg a handoff funkcional is hasznosabb lehet!


mano42
(tag)

feletettem a 8.1-t de windows verzióban, most meg beépült a fürdőszoba csempéi közé, francba. :W


TheSaurus62
(tag)

Nálam a rizses módszer jött be. Befőttesüveg, rizs, telefon, lezárás (hogy a külső pára tényleg ne játsszon).
Egy hónapos volt a telefon, mikor beázott, aztán három évig ment gond nélkül. Akkor ellopták. :((


btz
(addikt)
Blog

Beázott az iPhonod? Dobd ki a kukába és vegyél újat


nemlehet
(őstag)
Blog

Igen, mert a béta szoftvert raktad fel. Ugye az alfában a konyhacsempékbe épült be. De amúgy frissíted az ATI drivert és közben tekergeted Bodri kutya fülét akkor általában megjavul ha éppen zongoráznak a kecskék.


Touch-ko
(őstag)

Meg mindig jobb, mint valami jovobeli 8.1-es android :)

A Windows sem rossz valasztas, bar az nem tamogatja a mikroban valo vezeteknelkuli toltest.. Viszont a furdoszobai csempe olyan erzest ad, hogy vizallo lesz. Ergo ez a cikk a telefonodra nem is vonatkozik :) Nem tud beazni..


mano42
(tag)

Igen, így tényleg vízálló, sőt taszítja a vizet, minden kiszáradt, a mozgó háttérképemből eltűnt a víz, oszt a halacskák mind kiszáradtak és ott bűzlenek beszélgetés közben. Váltottam egy szép mozgó háttérképre amin zöldelő fű kéne legyen, de csak a homokot köpi ki a kamerán a szél. A télapós háttérképnél a télapó tépdesi a szakállát mert nincs hó amin szánkozna. A krampuszok meg röhögnek, éjjel nem tudok aludni. Rudolf szomjan döglött. Sőt azóta egy sört nem tudok meginni, amint a számhoz emelem, már üres és forró a pohár. :(( :( :W Felteszek egy dost.


Touch-ko
(őstag)

Szerintem ott user error lehet. Nezted mar mas forumban, hatha tapasztalt valaki ilyet a telefonjaval rajtad kivul? Egyebkent annak is megvan a killer feature-e. Nem kell ruhat szaritani, vasalni, telen futeni, az autod mosas utan a telefonod kozelebe helyezni, pikk-pakk, megszarad, ha tul sokaid tartod oda megolvad... Raadasul energiat is termel, mert a vizbu kivonnya a zoxigent siman! Szoval van egy kis hoeromuved.

Raadasul jobban mukodik mint a Find My iPhone. `Rezmuves- Lakatos Aladar` egesi seruleseket szenved, ha mgprobalja ellopni toled.. Meginkabb fustos lesz tole.. Szoval igy vissza lehetne szoritani a telefon lopasokat. Te mar megtetted az elso lepest :)

Vegre valaki akivel normalisan meg lehet beszelni a komoly dolgokat!!!

PS:Erre is reagalnek:
` telefon töltője jobban elfért a táskámban mint a mikró. Nah, megyek sérvet műteni.`
Szoval, ha viszed a mikrot, hogy toltsd a telefont, akkor meg aram sem kell hozza, mert amint fentebb is irtam, kis hoeromukent szolgal, aminek az energiajat vissza tudod forgatni, hogy toltsd a mikrot, amivel tolteni tudod a telefont.

[ Szerkesztve ]


zsero
(tag)

Sziasztok, egy barátom Motorola Moto G-je vízkáros lett, a következőt
produkálja: bekapcsol, lejátssza az animációt, betölt az Android majd
magától újraindul (ha töltőre van dúgva). Ha nincs töltöre dúgva akkor
betöltés után kikapcsol.
Leszedtem az akkucsatit, visszadugtam, ugyanazt csinálja.

Szerintetek ezt megéri megnézni? / Meg lehet csinálni? Ultrahangos mosást megérné megnézni?


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Valahol zárlatos lehet. Szervíz és megmondják, hogy meg lehet-e csinálni.


balbekk12
(tag)

Tegnap este vízbe esett a telefonom (5 hónapos, szóval még garanciás)... talán 2 sec-et volt víz alatt... kivettem, kis hajszárítózás (tudom megoszlanak erről a vélemények)... kis sem kapcsoltam... tökéletesen működik!

Ettől függetlenül érdemes elvinni szervizbe, hogy szedjék szét tisztítsák meg?

A garanciát buktam így is?

üzenetek