üzenetek

hozzászólások


EclipseGT
(addikt)

Miért ferdítek?
Ha jól rémlik, akkor Magyarországon élünk.
Itt meg a Xr 300, az S10e meg ~250. Az S10 meg kb. 310.
Az meg kb. pont a "kutyát nem érdekli" kategória, hogy a világ másik felén mennyiért adják.


Remusz911
(veterán)
Blog

Hát azért nézz körül itt az aprókban 205 ezer Ft-tól indulnak.

Az a coral színű egész mutatós darab. De tartom magam, méretben nagy lenne ez nekem. Meg a többi dolgot már kibeszéltük hogy miért nem.

Különben ha az XR kisebb lenne, XS méretű, és Full HD kijelzője lenne, az elmaradhatatlan noccsal akár, na akkor azt mondom komoly ajánlat nekem.

Nem értem hogy lehet az hogy a drágább XS a kisebb és az olcsóbb XR a nagyobb, fordítva kellett volna lenni.

[ Szerkesztve ]


nkmedve
(senior tag)
Blog

Írtam, hogy mennyi a hivatalos ár, és azt is, hogy Magyarországon iPon-ban 270 az XR, és ez volt a legelső találat, szóval valószínűleg olcsóbban is létezik (ugyan ott S10e 260 körül). De nem, jössz megint és leírod ugyan azt a hülyeséget, miszerint az Xr hivatalosan az S10-el versenyzik és nem az S10e-vel. Nem kéne ezt tovább eröltetni...

Amúgy nem élek Magyarországon, úgyhogy én a magyar árakkal vagyok úgy, ahogy fogalmaztál a világ másik feléről.

[ Szerkesztve ]


EclipseGT
(addikt)

Milyen hülyeséget? Nézd már meg az Apple.hu-t.
299 a hivatalos induló ára.
A telenornál annyiba kerül előfizuval, mint a Note 9.
Sőt, drágább a Xr 64GB, mint a sima S10.
Mellesleg iponnál is van 303 ezerért 64GB-os. :D

Szóval mivel kint élsz, így nem érdekelnek az itthoni árak. Egy magyar fórumon a végén még elnézést kell kérni, amiért nem USA árakat nézek. Rendben. :D


ruarua
(tag)

Engem kevésbé zavar, hogy eur-be vagy usd-be számolunk, mint a te trollkodásodat olvasni. Eddig ezt a fórumot csak a nevetséges rosszindulatú hozzászólásaiddal szemetelted. Írj egy blogot, hogy mennyire utálod az apple-t, és ott éld ki magad. Ez a fórum a két modell közti különbségekről szól, és ad tanácsot a döntésben. Nem android meg xioami betyárokról. Meg popcorn phone forma 1... és hasló.


EclipseGT
(addikt)

1. Nem utálom az Apple-t. Jelenleg is MacBook-ot használok.
2. Igen, a két modellről volt szó. Én meg csak a Xr-t fikáztam, nem az egész palettát. A Xs egy tök jó telefon lett.
Annyit írtam, hogy kell egyfajta márkahűség ahhoz, hogy valaki egy ilyen telót megvegyen 300-ért. A Note 9 csak egy példa volt, ami tök jól mutatja ennek az "izének" az ár/érték arányát.
Szerinted az iPhone X-et miért vezették ki 1 év után? Előtte ilyet soha nem csinált az Apple.
Azért, mert annak most csökkenteni kellett volna az árát, a Xr-t meg a kutya nem vette volna ennyiért.
Ezt sokkal olcsóbb előállítani, így több a haszon.
Nincs itt semmi trollkodás. Ezek kb. tények.


nkmedve
(senior tag)
Blog

Mondtam, hogy boltból 270-ért megkapod (érdekes módon USD-ről átszámolva és ÁFÁ-t rárakva is ennyi jön ki), és nem sufni GSM-ből. Innentől kezdve miért kéne érdekeljen hogy van drágábban is? Az apple.hu-s ár mindig is fel volt pumpálva más boltokhoz képest, nem is hiszem, hogy bárki is onnan venné a telefonját (bennem legalábbis fel sem merülne ilyesmi).

Amúgy igen, ahogy a kolléga írta ez egy Xr vs XS topik, itt nem fogsz senkit meggyőzni arról, hogy ezek helyett Note 9-et vagy S10-et vegyen, nem is értem miért kerültek be ezek a diskurzusba. Ha ilyen áron nézelődök telefonok között és elsődlegesen iPhone érdekelne, akkor számomra egyáltalán nem informatív az, hogy mennyibe kerül egy Galaxy (mielőtt megvádolnál, Samsung tabletem van, semmi bajom a márkával azon kívül, hogy nagyon megbízhatatlan a supportjuk, azt viszont alacsonyabb áron el tudom nézni). Ha 50-100-150k körül nézelődnék akkor nyilván csak Android (és valószínűleg Samsung) jönne szóba, ezen a 200+-os árszinten viszont nálam már csak az iPhone játszik mivel ilyen magasságokban már elvárom a jó supportot és a talán egy kicsit kevésbé mainstream és jobb app-támogatással rendelkező OS-t (az Android lehet jó mostanában de az appok minősége még mindig bőven elmarad az iOS-hez képest). Ezen nem változtat az sem, hogy a Samsungban több RAM és PPI van, vagy hogy minden oldalára raktak 3 kamerát, mivel az ilyen marketing-számok nekem érdektelenek, amire én használom a telefont ott nem sok hasznuk van.


EclipseGT
(addikt)

"Mondtam, hogy boltból 270-ért megkapod"

Ahogy 220-ért is. De ha kicsit jobban megnézed az ipon árgrafikont, folyamatosan ingázik 270-300 között ott is.
Mint ahogy kb. minden telefoné náluk. Az S9+ pl. 100 ezreket ugrált napok alatt oda-vissza.
A sárga Xr volt már 255 is, most 303.

"(érdekes módon USD-ről átszámolva és ÁFÁ-t rárakva is ennyi jön ki)"

Az Apple nem ezt az árfolyamot követi mostanság. Szerinted miért van az, hogy az 1000$-os random telefon itthon hivatalosan ~330, a szintén 1000$-os alma meg 380 volt.

Mellesleg akkor nézzük a hivatalos partnerek árait:

Apple.hu - 300
iStyle - 300
iCentre - 300
Telekom - 300
Telenor - 300

Gondolom mindenhol csak fel van pumpálva az ár.

"Innentől kezdve miért kéne érdekeljen hogy van drágábban is?"

Ja, hát ennyi erővel a Note 9 is megvehető már 200-ért boltból, akkor miért foglalkozzak vele, hogy 300 a hivatalos ára? :DDD


Noukoum
(senior tag)

Ki az aki note 9 helyett xr-t venne? :DDD :C :D


lugosi
(nagyúr)
Blog

Bárki akinek nem opció az android.


nkmedve
(senior tag)
Blog

"Note 9 is megvehető már 200-ért boltból"
Ahogy mondtam, nem sufni/szürke-árakról beszélünk (attól, hogy boltban veszed ennyiért és nem HA-n attól még ugyan úgy sufni ár).

De rendben, legyen igazad, ez a 10%-nyi magyar kiskeres áringadozás/különbség nem érdemel több karaktert. Ahogy látom errefele a Samsung-okat hagyományosan valamivel MSRP alatt adják, gondolom iPhone árban nem sok találna gazdára belőlük.

(#229) Noukoum Akinek mondjuk nem kell Android, vagy Samsung :))
(#232) Noukoum Ezek az autós hasonlatok annyira ostobák, le kéne állni velük. :D

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(senior tag)

Így van, annak is csak a mercedes opció , aki nem akar mást vezetni mint mercedest. :)


Noukoum
(senior tag)

Tehát aki alma logót szeretne a telefonja hátuljára annak is csak az iphone az opció
Így megfelel?


EclipseGT
(addikt)

Egyrészt igen, valószínűleg nem vinnék iPhone árban, mert itt kicsit erősebb a konkurencia, másrészt meg az Apple minden váltásnál rászámol valamennyi árfolyamkockázatot is. Ezért ilyen betegek pl. a magyar árak.


nkmedve
(senior tag)
Blog

Ha neked a márka a lényeg akkor fogalmazhatsz így. Én inkább úgy mondanám, hogy akinek iOS kell annak nem opció egyik Android-os gyártó terméke sem (legyen az Samu vagy sem).


morgyi
(veterán)
Blog

Szerintem az XR a nagytesók miatt bukott. Árban nem volt sokkal olcsóbb de elterjedt róla a "butított iphone" érzés. Régebben nem volt ilyen drasztikus különbség generáción belül. Jobb lett volna egy ips-es 8 és 8plus utód (XS és XS Max méret ips-el az XR hardverével) és egy X utód az XR méretében


lmno
(senior tag)

Azt nem értem, hogy a telefonoknál miért az AMOLED-ek a PWM-esek? A tv-knél pont fordítva van, ott általában a nem-OLED-ek villognak.


Lidl Jacob
(addikt)

Ez az amit én se értek, pedig sokat foglalkozom a pwm témával.

Talán a beégés ellen, de az áruházakban kiállított pwm-esek is legalább olyan szépen be vannak égve, mint amikor még nem pwm-esek voltak (sgs1, galaxy note, stb)


Halkow.
(senior tag)

Egyetértek a cikk írójával, Xr egy qrva eltalált telefon én nem sokkal butább és melesleg az a -100.000Ft megérte volna nekem. Ha nem sikerült volna jó áron i8-at szereznem akkor, most Xr tulajként mondanám, hogy nekem megérte.

A kijelzőt a konkurencia fikázta fel annyira de 10/8 azt se tudja mi az a Fullhd, csak azt hogy kell de mire azt ö se tudja :DDD


nkmedve
(senior tag)
Blog

Nem tudom ha a beégést lehet így csökkenteni vagy sem, de úgy tűnik leginkább a jobb homogenitás miatt használják, másképp alacsony fényerőn "zajos" lenne a kép ahogy itt a példán szemléltetik: [link]

Ilyen zajosodást szoktam látni a 8"-os Galaxy Tab S2-mön is bizonyos körülmények között, ennél nincs olyan durva PWM mint egyes telefonoknál (állítólag már a Tab S2 10"-os változata is sokkal rosszabb ilyen szempontból, sokan panaszkodtak a PWM miatt rá). Én nem bánom ha a PWM-es vibrálás helyett kicsit zajos a kép, bár tény hogy így a panellel kapcsolatos minőségérzet valamennyit romlik.


lmno
(senior tag)

Viszont a többszázezres meg milliós OLED tv-ken mégsincs PWM, ott valahogy meg tudják oldani.


nkmedve
(senior tag)
Blog

Azt teljesen más technológia, többnyire WOLED szokott lenni nem AMOLED, lehet ott egyszerűbben tudják kezelni a zajosodást, vagy a pixelek sokkal szélesebb feszültségtartományban tudnak működnik a specifikációknak megfelelően. Már csak abból adódóan is gondolom ezt, hogy WOLED-nél nincsenek különböző színű OLED szubpixelek (ellentétben az AMOLED-del), hanem csak egy színű van és abból csinálnak RGB-t színszűrőkkel.

Más téma:
Ma volt lehetőségem Xr-t és Galaxy S10-et egymás mellett nyomogatni. Nem mondanám, hogy az S10 kijelzője látványosan jobb lett volna. Ha nagyon közelről néztem (úgy ahogy normális használat közben soha) akkor látszott hogy több a részlet, talán kicsit szaturáltabb volt (de az Xr színei is nagyon jók) és persze a kontraszt jobb, de az a fényesebb környezet miatt nem igazán jött ki. Összhatásban nem beszélnék "földbedöngélésről", egyszerűen az Xr jó, az S10 pedig még jobb (talán fölöslegesen is), számomra mindkettő kijelzője bőven megfelelő, sokkal inkább egyéb dolgok döntenének ha egyiket vagy másikat akarnám megvenni.
Még arra is rájöttem, hogy az S10 dizájnja nem jön be, az előlap annyira asszimmetrikus (alsó káva nagyobb mint a felső és a kameralyuk is csak egyik oldalt van), hogy az Xr szerintem jobban néz ki, még a nagyobb kávával együtt is. Egyébként egészen szimpatikus lenne az S10, csak a dizájn furcsa nekem kicsit, megjegyzem, az S9 sokkal inkább bejött ilyen szempontból.

[ Szerkesztve ]


kibergx
(csendes tag)

Akkor azt a vaktesztet a kijelzőről technikai analfabétàkkal végezték mert igenis van különbség és pont. Amit a kedves apple hívő cikkírò nem ért az az hogy nem véletlenül pàrtolnak el mind mobil mint mac vonalròl a konkurencia termékeire. És itt nem csak pistikékről hanem koràbban apple bolondokròl beszélünk és màr közülük is rengetegen àttértek. Nem is igazàn az a probléma hogy annyira borzalmas lenne az az ppi. A probléma az hogy van egy cég a vilàgon ami a hype-ra épit és megteheti azt hogy nem csinàl semmit, akàr 5+ éves kijelzőt (bizonyors paraméterek szerint) is adhat. Mert egy a lényeg minél olcsòbban lehessen gyàrtani és minél dràgàbban adjuk el. Ez az apple. Ezt kellene a kedves cikkírònak megérteni. Ez az amire még az iq nuki embereknek is kezd felnyílni a szeme. Kérlek ne írj olyat mégegyszer hogy: ez biztos jò mert az apple letette mellé a voksàg. Ne nevetess, arròl a cégről beszélünk ami képes kiadni egy méregdrága mac gépet, csúcs procival. Ja csak azt a procit az életben nem tudod kihasznàlni mert túl vékony hàz miatt egyből throttingol a proci. Ez szànalom. Ez az apple hype és marketing mögötte meg bàrmi amit az emberek még megvesznem. Persze màs cég sem angyal, de olcsòbb és sok esetben jobb. Az apple sok esetben elképesztően dràga mégis hulladék termék. Xs 4-5 òra kijelző idő. Mivan? Ez komoly? És van aki megveszi? Meg ugye ott vannak a telefonok szàndékos belassítàsa, utàna meg kamu dumàv magyaràzzàk miért csinàltàk. Persze. De legalàbb màr kezd felnyílni az emberem szeme. A teljesitményről nem làttam semmit a cikkben de úgy tudom az is elég gyenge a konkurenciàhoz képest (pl app elindulàsi idő).


Matthu
(aktív tag)

Érdekesnek találtam az írást, mert piszkálja a fantáziámat az XR. Nekem iPhone X van és kijelenthetem, hogy ilyen jó telefonom még nem volt. Én zsigerből gyűlölöm az amoledet, de ez az első olyan telefon aminél nem tűnik fel olyan durván, hogy az. Viszont azt utálom benne ha szögben kicsit forgatok rajta, változik a színe a kijelzőnek. A fényereje nappal szuper. Egyébként semmi előnyt nem tudok felhozni. Nekem az ips sokkal jobban tetszik, színhűbb. Érdekes ez a pwm, erről még nem hallottam, pont azt vettem észre, hogy kevésbé fáj a szemem az X nézegetése után mint anno az i7 után, ez lehet a méret miatt van? Az akksi és a kijelző miatt eljátszottam a gondolattal, hogy váltok Xr-re, de tényleg nagyon szeretem az X-et. Érdekelne, hogy miért kell az oledet erőltetni, én a feketèt sem látom annyival rosszabbnak ips-en. Egy szó mint száz, az Xr egy tök jó telefon, amit feleslegesen lehúznak. Félig off lett, bocs.


nkmedve
(senior tag)
Blog

Tudsz valami értékelhetőt is hozzátenni, vagy csak az elvakult Apple fika megy? Már csak azért mert ezzel nem a telefont vagy a céget járatod le hanem saját magad.

" A teljesitményről nem làttam semmit a cikkben de úgy tudom az is elég gyenge a konkurenciàhoz képest (pl app elindulàsi idő)."

Ez :)) , az XS/Xr-ben van a legerősebb hardver a piacon jelenleg (igen még az Android csúcs, sokkal újabb Samu S10-nél is erősebb), arról nem beszélve, hogy az iOS 12 is sokat dobott az OS sebességén. Így az appok megnyitási sebessége az abszolut top-ban van. Fogalmam sincs honnan szerzed az információidat, de talán máshonnan kéne tájékozódni, vagy esetleg kipróbálni egy ilyen telefont élőben és utána nyilatkozni.


Remusz911
(veterán)
Blog

Ezért vannak a valós sebességtesztek, hiába nyer mindenhol az iPhone benchmarkokban, ha a valós életben nem az a leggyorsabb: [link]


feliks
(senior tag)
Blog

"Akkor azt a vaktesztet a kijelzőről technikai analfabétàkkal végezték mert igenis van különbség és pont"
Különbség az van más telefonok, és az XR közt csak nem a PPI-t hanem a technológiát illetően. Az aki nem olvasott az XR kijelzőjéről, hanem látta is, nem fog a felbontáson rugózni, mert nincs rá oka.. Kivéve ha Apple hater, és szerinte egy 3310 kijelzője is köröket ver színhelyességben is az XR-re.. Node az meg nem a terméket, hanem a személyt minősíti. :D

"Amit a kedves apple hívő cikkírò nem ért az az hogy nem véletlenül pàrtolnak el mind mobil mint mac vonalròl a konkurencia termékeire. És itt nem csak pistikékről hanem koràbban apple bolondokròl beszélünk és màr közülük is rengetegen àttértek. "
Nem vagyok Apple hívő, ne személyeskedjünk, ez nem az a hely. A korábbi Apple bolondokat N+1 ok mozgatja az áttérésre, (Pl iOS 11 kritikán aluli minősége, árnövekedések, innovációhiány, az MBP-k nem pro-sága, sorolhatnám napestig, mert van mint, csak ennek semmi köze az XR-hez.).

"A probléma az hogy van egy cég a vilàgon ami a hype-ra épit és megteheti azt hogy nem csinàl semmit, akàr 5+ éves kijelzőt (bizonyors paraméterek szerint) is adhat. Ezt kellene a kedves cikkírònak megérteni. Ez az amire még az iq nuki embereknek is kezd felnyílni a szeme."
Szóval ha egy adott PPI eddig mindenkinek jó volt (6-7-8..) akkor IQnuku embernek számít az, akinek továbbra is megfelel, és nem gyógyul rá a 4k felbontásra egy eszközön (csak azért, mert a piacon egyes szereplők ezt tolják), dacára annak, hogy -valljuk be- nem sok értelme van az adottnál nagyobb felbontásnak, de többletköltség, és a telefon jobban merül majd tőle? :DD :DDD :W T
De ha a kedves cikkírót, (vagyis engem) emlegetünk, mint értetlent, akkor megfordítom: a kedves posztolónak kéne megérteni, hogy sokan az eddigi eszözminőséget keresik, aminek a fújfúj elavult kijelző nemcsak megfelel, de alkalmanként jobban megfelel mint pl az alternatív lehetőség, az XS (erről szólt a cikk tecciktudni).

" A teljesitményről nem làttam semmit a cikkben de úgy tudom az is elég gyenge a konkurenciàhoz képest (pl app elindulàsi idő)."
Ne nevettesd már ki magad kérlek. A teljesítmény hülyéreveri a teljes 2018as konkurenciát, de az ideiekkel (2019) is összemérhető, 99%-ban ott sem mondható gyengébbnek, inkább erősebbnek.

A posztodat elolvasva annyit kérek: ha csak egy termék/brand iránti utálatot akarod leírni (mert ezt nem lehet másként értelmezni) akkor erre biztos van valami dühöngő, de nem ez. Ezt a cikk arra szolgálna, hogy régi iPhoneról újra váltóknak nyújtson segítséget. Én is tudnám sorolni, hogy a Samu, a Huawei, vagy akár az Apple milyen bakikat követett el az elmúlt években - csak ennek itt, ezalatt a cikk alatt semmi relevanciája nincs, hiszen ez arrol szól, hogy mit éri meg venni, XR-t, vagy XS-t? (nem arról, hogy fúj Apple, vagy a konkurencia milyen, de még csak nem is arról, hogy a Macek milyenek lettek) .


ruarua
(tag)

Egyébként én megerősítem a cikked, XS-ről váltva (szemem védelmében) XR nagyon hálás telefon. Stabilabb gyorsabb a rendszer, és nem féltem annyira. Semmi nem hiányzik az XS-ből, és a gyakorlat meggyőzőbb az itteni fikázásoknál. Csak ajánlani tudom, ne féljetek tőle. Nagyon megbízható.


nkmedve
(senior tag)
Blog

Nem mondtam, hogy az XS/Xr elsöprően gyorsabb a konkurenciánál, hanem hogy a topban van. Ezt a videód is alátámasztja, hol ez, hol az jobb, sok helyen kb. másodperc töredék része a különbség. Az viszont egyáltalán nem igaz amit a kolléga írt, hogy "gyenge lenne a konkurenciához képest", főleg nem az Xr aminél ugyan az a hardver még kissebb felbontást is kell meghajtson így fürgébb tud lenni mint a nagytesók.

[ Szerkesztve ]


huntenseN
(tag)

Az XS, Az XR... Tehát az tíz s, az tíz r. Ti így beszéltek? Nem iksz, hanem tíz. Ten. Tanuljátok már meg.


Ádám16
(őstag)

Ott az S10e. Teszteken mindenki írta, hogy felül van a gomb, de menj be, nézd meg, nekem tökéletesen kezre áll.
Sík kijelző, S6 méret. Nagyon rendben van szerintem.

A teszthez: amíg kapható X, én kindenképp azt venném. A XR-től meglátásom szerint tudásban jobb, a Xs pedig sokak szerint nem éri meg a X felárát, és visszamentek az elődre. :)
Bár az a piros Xr nagyon szép. :)

[ Szerkesztve ]


lopezka11
(újonc)

Ezzel csak az a baj véleményem szerint,hogy egyáltalán nem hardcore körülmény a több órás navigáció használat akár naponta is. De X-XS esetében elvárná szerintem az ember ,hogy ne kelljen a beégés miatt aggódnia.


ruarua
(tag)

Azóta volt pár post :))

üzenetek