üzenetek

hozzászólások


zaskar
(senior tag)

Köszönöm az írást, pont egy ilyen összehasonlításra, ill. megerősítésre volt szükségem, mert én is gondolkodom egy ideje, hogy a jelenlegi i7-nek mi legyen az utódja. Engem az XR esetében csak egy dolog aggaszt: a súly. Minimum 50 grammal lesz nehezebb, mint az i7, de talán meg tudom majd szokni, ha mellette döntök. Vágyom a nagyobb kijelzőre, viszont vannak félelmeim a hordozhatóságot illetően. A többi, ellene felhozott "vád" (nem full HD, stb.) nem különösebben érdekel. Az ára is viszonylag kedvező, és tárhelyben is nagyobb a választék, mint a többi modell esetében. Számomra a 128 gigás az ideális, jelenleg is ilyenem van.


domos
(senior tag)
Blog

- AMOLED (ha ez valakinek előny (?)) Ez kinek nem előny?
- alumínium keret jobb tapintása, fogása, tapadása Az acél sokkal kevésbé csúszós.

Az írás szerintem azért értelmetlen, mert ez pont az a két telefon amit csak spec sheet alapján is tökéletesen össze lehet hasonlítani, mivel a szoftver és a belső hardver ugyan az. Ahol pedig van különbség (kijelző, készülékház, kamera) ott az XS nyer. Ha meg szimplán nagyobb telefon kell, akkor ott az XS Max.


tuki2200
(senior tag)

Érdekes amúgy, mert elég egyszerű kérdés: Aki elégedett az iPhone 5-6-7-8-as készülékével csak nagyobb teljesitményt, gyorsabb telefont akar--->Xr. Aki jobb kijelzőt és kamera lehetőségeket is szeretne a teljesitménynövelés mellé--->Xs. Ha mind a 2-t drágállod: iPhone X. Ennek ellenére valamiért az Xr tulajok rendre meg akarnak győzni mindenkit, hogy az általánosságban jobb telefon mint az Xs.. nevetséges.
Mondjuk elhiszem, hogy akik nem használti tárgyként tekintenek a telefonjukra, azoknál okozhat némi personality disordert, hogy elég drágán megvették az uj iPhonet, de mégsincs csúcskészülékük..

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(senior tag)

Az xr azért jobb mert amire a telefont veszik bőven megfelel, és legalább csak egy androidos flagship árába kerül, nem apple szerinti flagship árba.


domos
(senior tag)
Blog

Nekem az a meglátásom, hogy amíg kapni X-et, addig az XR-nek semmi értelme. Nekem van X és XS Max is, sebességben pont nulla az érezhető különbség, főleg hogy az iOS12 elég sokat dobott az amúgy sem lassú X-en is.

Noukoum: Nem kötelező Apple telefont venni, ha nincs rá lóvé, de szinte minden szolgáltatónál kapni részletre, Vodafone példa:

iPhone XS 64GB: Kamatmentes részlet: 21 x 18 490 Ft/hó
iPhone XR 128GB: Kamatmentes részlet: 21 x 14 790 Ft/hó

Ez szinte nulla különbség havi szinten, ahol meg 4000 Ft számít ott nem kell iPhone.

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(senior tag)

"ha nincs rá lóvé"
Mert aki s10-et vesz annak biztos nincs pénze xr-re.:)

[ Szerkesztve ]


Griff55
(senior tag)

viszont a 64Gb különbség nem mindegy


Syl
(nagyúr)

Megmosolyogtató írás. A bevezető után borítékolható volt a konklúzió. Leszólod az elfogult cikkeket/videókat, ám te végig hangoztatod az Amoled ellenességedet. És látszólag te sem érted az XR felbontása körüli cirkuszt. Nem az a bajuk az embereknek, hogy látják-e a pixeleket, mennyire észrevehető másik készülék mellett az alacsonyabb részletesség - hanem hogy ennyi pénzért igazán beleférhetett volna a magasabb részletességű kijelző, úgy méltó utóda lehetett volna a 8 Plus-nak.


domos
(senior tag)
Blog

Látom nem sikerült megérteni amit leírtam. Az XR és az XS között nincs árban akkor különbség, hogy az egyikre jut, a másikra viszont már nem. Az S10 pedig hogy jön ide? Ez egy XR vs XS írás.

Griff55: Igen, de ezek voltak a vodánál. Csak egy egyszerű példa akart lenni.

[ Szerkesztve ]


Kaiku
(senior tag)

Köszi a cikket, nekem nagyon jól jött. Esetleg ha van rá mód, ki tudnád egészíteni egy 8 Plus-szal is? Főleg a kamera és kijelző érdekelne az XR ellenében.

(#3) tuki2200

Miért ne lehetne igazuk? Ez kb olyan mint mikor az 5C-t húzták le az 5 ellenében, holott a rádió része sokkal jobb lett, több frekvenciát tudott! 5-öt is "mindenki" bunker tokba rakta, tehát el is vaszett a külsőség. Egyébbként az aluminum tényleg sokkal kevésbé csúszós, mivel nincs annyira felpolírozva!


domos
(senior tag)
Blog

Az 5 és az 5C nem egy generáció volt. Az 5C vs 5S lenne a helyes párhuzam. 8 Plus-ról szvsz kár váltani XR-re, nekem a mai napig hiányzik a 8 Plus, brutál jó akkuideje volt.

"Egyébbként az aluminum tényleg sokkal kevésbé csúszós, mivel nincs annyira felpolírozva!" Nálad nem volt még se X, se XS.

[ Szerkesztve ]


d@vee
(aktív tag)
Blog

Köszi az írást, reggelihez jó volt :R
Vicces, hogy az elején írod, mennyi tech(vagy magát annak hivő) oldal hozott le bőven elfogult teszteket a két telóról. Ezek után megteszed ugyanezt te is. Hát oké. "Szerinted" módra írtad le, ez pedig mi, ha nem elfogult? Ha nem jön be személy szerint neked az AMOlED, az megint csak valami miatt elfogultság.
Sok oldal azért húzta le az "olcsóbb" szifont, mert azért az árért CSAK annyi fért bele. Egyáltalán nem azért, mert lassú, sz@r, stb...
Én egyik telefont sem húztam le magamban, miután kijöttek az adatok róluk. Azóta fogtam is kézben őket, továbbra sem jött meg az én Iphone-om, és kész.


Fred23
(veterán)

Számomra az XR legnagyobb bajával nem lehet mit tenni, vagy mégis megszokja valahogy az ember, vagy mást választ: túl széles. Szóval nem a nagy kávával van bajom, hanem azzal, hogy a készülék 75,7 mm széles. No meg persze számomra már nagyon drága, meg kéne feszülnöm érte anyagilag, hogy valahogy kigazdálkodjam. (Saját hülyeség, de kápéban szeretek vásárolni egyben, nem szeretem a részletfizetést.)

Az X vagy az XS mérete sokkal ideálisabb számomra. Vagy ott van az S10e...


feliks
(senior tag)
Blog

(#2) domos: Pont ezért késztítettem ezt az az írást, mert nagyon nagy tévedés azt hinni, hogy a kettő specsheet alapján összehasonlítható. (ezért maximum neked értelmetlen az írás, másoknak elképzelhető, hogy nem az). Nyilvánvaló, hogy te nem használtad mindkettőt, így én a tapasztalataimat pont azért írtam le, hogy annak segítség legyen, aki nem tudja használat nélkül, hogy milyen használva a két telefon (még szó is esett a jelenségről a cikkben :DDD ), de érdeklik a valós életben tapasztaltak. (egy iStyle megtaperolás nem ugyanaz, mint a használat a mindennapok során)
- Arra, hogy az acél sokkal kevésbé csúszós, csak annyit tudok mondani, hogy téves - az XS acél kerete a legcsúszósabb a valaha volt összes iPhone közül - és nem csak szerintem. Ettől függetlenül az XR-énél egyértelműen jobban csúszik.
- Arra, hogy " Ahol pedig van különbség (kijelző, készülékház, kamera) ott az XS nyer." csak annyit tudok mondani, hogy olvasd el a cikket, mert pont erről szól, hogy egyáltalán nem egyértelmű. :)

(#3) tuki2200: "Ennek ellenére valamiért az Xr tulajok rendre meg akarnak győzni mindenkit, hogy az általánosságban jobb telefon mint az Xs.. nevetséges."
Ez nem nevetséges,hanem üdvözlendő, hiszen lehet azok a tapasztalatok egy jobb döntés meghozatalában segíthetnek. A következő van (szerintem) emögött: Több ismerős váltott tavaly X-ről 8+-ra, mert nem vált be nekik. Idén vannak páran, akik X-ről (jellemzően nem XS-ről mint én) XR-re váltottak. Ennek az az oka, hogy az X/XS sokaknak tetszik (nekem is), de használni nem igazán jó. Az XR-t használni viszont jó. Ezért aki azt hsasznál, elmondja másnak, hiszen miért ne tenné - csak gyakran süket fülekre talál. (lásd #2, #3). Ez nem personality disorder, hanem egy bizonyos szemszögből drágán rosszabb / olcsón jobb dolog. Ha personality disorder lenne a dolog mögött, meg tudod magyarázni,miért árulom az XS-em (hiszen nekem az is van, így nem is áll meg a dolog), és tartom meg az XR-em? :U

(#5) domos:
"Nekem az a meglátásom, hogy amíg kapni X-et, addig az XR-nek semmi értelme."
XR kontra X: +1 év support, +nem hibásodó kijelző, +jobb hangzás hangszórón +erősebb cpu +esim (mondjuk ez szar, de szempont ez is), + sokkal jobb főkamera + stereo videofelvétel + sokkal jobb akku + nincs PWM + gyorsabb FaceID :C
X kontra XR: + másodlagos gyengébb szenzorral rendelkező kamera, +amoled, ha valaki szereti (és igen, van aki nem szereti, hiába gondolod egyértelműnek a helyzetet :) )

"Nem kötelező Apple telefont venni, ha nincs rá lóvé" - Tedd már le ezt a tévedést, hogy ez pénzkérdés. Nekem mindkettő van, mégis az XR-re voksolok. Ez innen hogy lenne pénzkérdés?

(#8) Syl: "Megmosolyogtató írás. A bevezető után borítékolható volt a konklúzió. Leszólod az elfogult cikkeket/videókat, ám te végig hangoztatod az Amoled ellenességedet"
Igen, szándékosan hangoztattam, hogy egyértelmű legyen, hogy ez nálam egy szempont. Azért gondolom szükségesnek kiemelni, mert akik venni akarnak XS/XR-t azok mind IPS-es iPhoneokról jönnek feltehetően(tekintve hogy az X/XS pároson kívül mind az), így ahogy én is azt hittem, hogy ha az Apple is kiad amoled kijelzős telefont bizztos jó lesz (hiszen eddig minden telefonjukkal meg voltam elégedve), úgy ők is beleszaladhatnak ebbe.

(#11) domos : "Nálad nem volt még se X, se XS." Hidd el, más is lehet egy ember véleménye, mint a tied. :) Nálam volt X, és XSés XR is. Most épp ezek közül kettő is. Mégis szerintem is az XS csúszósabb.. Most akkor nálam sem volt X/XS? :DD


feliks
(senior tag)
Blog

Igen, ez jogos, teljesen a vélemény beletétele nélkül nehéz cikket írni.
Az én esetem (legalábbis remélem, hogy annyiban más), hogy nem a puszta "fúj ez nem hullhd" okozta felindulás az alapja (ami még csak nem is tapasztalat, hanem egyszerű hiszti.) , hanem az amoled valóban létező, csak nem mindenkit bántó problémáit emelem ki.

Az amoled egyébként nem "nem jön be", csak úgy gondolom,hogy nem kiforrott technológia, mint az IPS. Ha nem lenne PWM, és nem lenne éles a fehérje (az S10 kapcsán a sokkal kevesebb kékfény kibocsátást ki is emelték, lehet ez az, ami nekem fáj) mondjuk úgy, hogy jelen állapotában még nem godnolom, hogy a használhatósága versenyképes az IPS-sel (bár igen, ez tény, hogy a látváányossága valóban kiemelkedő)

Emiatt az amoled ellenességemet nem teljesen érzem "véleménynek", inkább egy problémának, ami nem mindenkit érint.


feliks
(senior tag)
Blog

Igen, ezt aláírom, és teljesen egyetértek vele. Ami a gond, hogy én pl az XS-t tokkal hordtam, mert csúszik mint a fene (hiába van, aki szerint ez nincs így és kész, mégis csúszik :DDD ) Így viszont már az is elég széles ahhoz,hogy kellemetlen legyen.


domos
(senior tag)
Blog

Nyilvánvaló hogy a pénzkérdés nem neked szólt, hiszen neked van mindkettő, de látom nem tűnt fel hogy azok válaszol voltak másoknak. Nálam az alu iPhone-ok mindig csúszósabbnak tűnnek, de biztos az én kezemmel van a baj.

az X/XS sokaknak tetszik (nekem is), de használni nem igazán jó. Az XR-t használni viszont jó. Erre már komolyan nem tudok mit mondani, de biztos valami érzelmi kötődés van a háttérben.


tuki2200
(senior tag)

Amúgy remélem tisztában vagytok vele, hogy ezzel az "amoled fuuujj"-jal minden topicba, az iPhone userek pont ugyan azt csinálják, mint a TV-s topicocban a néhány "hardcore" arc, akik szerint Plazmát kell venni 2019-ben is, mert a tobbi nem kiforrott és sz*r... :D nem akarlak megsérteni, csak vicces, hogy egy regebbi, kevesbe jo technologia feature lett :DDD

Az meg, hogy az Xs-t nem jó használni, de az Xr-t igen, hogy lehet? Nem ugyan az az iOS mindketton?! Nekem ez egy furcsa önigazolási problémának tűnik, megvetted az Xr-t (is), megirtad a cikket, hogy szerinted ez miert jobb mint az Xs és várod, hogy mások igazat adjanak és alátámasszák a döntésed helyességét.

[ Szerkesztve ]


feliks
(senior tag)
Blog

Tudom, hogy másnak szólt - azért válaszoltam rá, mert bár lehet pénzkérdés is mögötte, mégsem szükségszerűen az, így példaként magamat tudtam hozni :)

"Erre már komolyan nem tudok mit mondani, de biztos valami érzelmi kötődés van a háttérben."
Meglehet, hogy igazad van, bár ilyen szemszögből nem gondoltam rá - főleg arra, hogy mi lehet az oka.
Ha nagyon sarkítani akarnék, akkor az XS olyan, mintha egy teljesen másik termékvonal lenne a 6-7-8 után (ami nekem nem tetszik, de ez nyilván véleményes), viszont az XR olyan, mintha a 7-8 után egy folytatása lenne ugyanannak a termékvonalnak (amivel eddig is elégedett voltam)


domos
(senior tag)
Blog

Igen, mondhatni hogy az X(S) egy új termékvonal a "sima" 6-7-8 után, de az XR-t sem érzem hogy a régi folytatása lenne, inkább az új direkt lebutítása.

üzenetek