Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Reverend
(csendes tag)

Nagyon vicces olvasni, hogy az emberek a saját ízlésüket abszolút igazságokká formálják. El sem tudják képzelni, hogy valakinek egy új technológia mondjuk pont nem jön be. Sőt vicces olvasni az új technológia, tehát jobb érveket is. Most egy csomó ellenérvet tudnék írni, de már elég öreg és tapasztalt vagyok ahhoz, hogy ne próbáljak meg győzködni fixa idea-s embereket :-D. Inkább leírom az én történetem, aminek, bár nem pont azonos szempontok alapján, de ugyanígy Xr lett a vége.

Nekem Xr-em van, 8 plus-ról váltottam. Amikor megjelent az Xs nem tetszett (már az X sem). Nekem hiányzik a plus telefonok elfordíthatósága, mert rosszul látok, és fektetve sokszor kényelmesebb olvasni. Ott van ellenben az Xs Max, ami viszont akár lehetett volna befutó is. Sokáig ott lebegett a sorsa valóban, de gondoltam, megvárom az Xr-t, megnézzük milyen. És amikor megejent, tudtam, hogy ez az enyém, igen.
#1 nekem szebb kijelző. Most itt ragozhatnám napestig, hogy pentile meg amoled meg mindenféle érv, de nem akarok érvelni. Ez egy egyszerű szubjektív érzet. Amikor nézegettem a X széria kijelzőjét, valahogy sose tetszett igazán. Mellé tettem a 8 plus-t akkor meg még annyira sem tetszett. Nem tudom miért, leszarom a mögöttes technológiát, egyszerűen nem volt jó nézni. Az Xr-rel nem volt ez a negatív érzetem.
#2 felbontás. Ha valaki nem érti az iOS azon tulajdonságát, hogy PPI osztályok vannak (x2, x3), akkor azzal nem lehet mit tenni. A lényeg, hogy ha nem ekkora a felbontás, akkor másfélszer ekkora kellene. Nem jó a fullhd, mert új PPI osztályt igényelne! Az, hogy miért nem lett másfélszer ekkora nem tudom, talán az IPS-nek már sok lett volna a szubpixel. De ahogy említettem, nem túl jó a szemem, ergo pont nem láttam a felbontás beli különbséget az Xs javára.
#3 kamera. 8 plus tulajként 1 évig volt dupla kamerás iOS telefonom. Két esetet tudtam felidézni, amikor a zoom kamerát használtam, és egy esetet amikor a portré módot. (Ide most a próbálkozások és a játék az új cuccal nem tartozik bele). Ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy érv legyen.
#4 ram. Sosem volt bajom a 3 GB-al (8 plusban is annyi van). Egy dolog érdekel, hogy a RAM miatt ne legyen idő előtt kukázva a készülék a támogatásból. Mivel a sima X is 3 GB-os, úgy gondolom, hogy még sokáig lesz támogatott.
#5 káva. És most fura lesz, de nekem ez az ultimate érv az Xr mellett. Nem vagyok ügyetlen fickó, de olykor vannak kétbalkezes napjaim, és akkor mindent leejtek, eltörök, tönkre teszek. Én emiatt armor tokkal használok minden telefont (és nem érdekel, hogy Te nem). Nos, amikor az X és Xs szériát néztem, kiderült, hogy armor tokok mellett (olyannál amit én használok) nagyon kényelmetlen lehúzni a sarokból a vezérlőközpontot. Azt pedig gyakran használom, ezért is nagyon ódzkodtam az X/Xs-től. Az Xr vastagabb kávája kapóra jött.

Szóval igen, sokfélék vagyunk, sok érvünk lehet valami mellett vagy ellenében. Szubjektív érvekkel meg csak húlyék vitatkoznak.

(Még mielőtt..: az ár nem volt motiváló tényező)

Szerk: typo

[ Szerkesztve ]

üzenetek