üzenetek

hozzászólások


feliks
(senior tag)
Blog

A kijelző minősége (vagyis hogy melyik jobb) alatt eszembe nem jutott, hogy a méretére gondolsz, filmnézés közben. - de akkor ha jól értem, te nem is erre gondoltál, bár (nekem) egy kijelző attól jobb, ha jobb a színhűsége, vagy élessége, betekintési szöge, max fényereje, min fényereje, szemre káros hatása, minimum fényereje, az elhasználódási ideje, sérülékenysége, stbstb.

De igen, ha innen nézed, akkor van igazság abban amit írsz, a 8 Plus-on fektetett nézetben, a fotózott képernyőaránnyal nagyobb képet ad - Monjduk más képernyőaránnyal ez már nem igaz (pl 18:9-es tartalmak egyre sűrűbben jelennek meg youtubeon, stb), de összességében én nem a fektetett képernyő melletti tartalomfogyasztás mérete alapján ítélem meg a képernyő minőségét, hanem (mivel jellemzően levelezek, levelezést/cikkeket olvasok, fotózok, zenát hallgatok, böngészek, navigálok, ügyintézek) a jellemző felhasználás során a képminőséget, élességet és általános használhatóságot - ami a képernyő arányától teljesen független.

Példakép 18:9-es arányú videó esetében (sajnos hagyományos képarányt nem tudok mutatni, mert olyanom már nincs.):

Ha gondolod, ebből van a képernyőkép, összehasonlítható, hogy mennyiven adhat többet az XR-nél a 8 Plus :)

[ Szerkesztve ]


feliks
(senior tag)
Blog

Igen, mintha ezt még a cikkben én is megemlítettem volna, ez megoldást jelent bizonyos mértékben.. Viszont ez csak 50%-os fényerő fölött megoldás. Nade este, sötétebb szobában, utcán már félhomályban, este egy bárban, otthon lekapcsolt lámpával a tv mellett, télen amikor sötétben indulsz és sötétben érsz haza? Akkor sajnos ez nem megoldás, mert kb 20-30%-os fényerő az optimális.


CsabaZz
(tag)

Nekem tetszett az írás, érdekes más szemével látni a dolgokat. Jelenleg egy i8-at használok, de amióta kijött a Pie az S8-ra, csábulok vissza. Nekem az i8 kijelzője baromira bántja a szememet, szúrós. Most már bajos a kicsi kijelző is, eleinte a többéves Note mánia után abszolút előny volt, akárcsak az iOS a béna Samsung soft mellett... de ez a One UI gyors, mint amilyen a Samsung Experience volt a Note 7-en. Elő is rendeltem az S10+-t, azt hiszem azzal boldog leszek... egy időre. :)


Chaser
(titán)
Blog

mondjuk annak, aki hányik a pwm-es sz@roktól - már elnézést -, ingyen se kellene ha azzal a feltételleladnáh h használnom kell, ha eladhatom akkor persze elfogadnám ( :


hunluki
(aktív tag)

+sok.

Én is inkább kiadok érte többet, de akkor tudjam le 4-5 évre. Valahogy ez a szaladós évente új széria szerintem csak agyonüti a fejlesztést, ma már lehet jobb lenne ha feleznék a tempót és 2 vagy akár több évente adnának ki egy olyan telefont ami tényleg előrelépés és nem csak a tavalyi reszelése.

De ahogy fentebb is írták vannak akik évente cserélnek mert nekik meg ez fekszik. Amúgy 5S méret nálam is lélektani, viszont 5S méretű mindenféle jósággal (dupla kamera, A12, teljes kijelző, faceID, sztereó hangszóró és barátai) megkent SE-t szívesen vennék. Talán mire legyártják már meg is érik a csere a jelenlegi SE-ről :)

Az hogy lcd vagy amoled... Mivel sokat használok waze-t ezért para hogy beégne az amoled, illetve én is félnék hogy 4-5 év alatt előjönnek a bajai míg egy LCD kényelmesen menne akkor is. Filmet/videót nem nagyon nézek telefonon szóval a mély feketék ilyen szempontból nem nyomnak annyira sokat nálam.


Chaser
(titán)
Blog

annyira azért nem ritka, és már bocs, ilyen kategóriában viccnek is rossz, h nem tudják pwm mentesen megoldani
még x év, és nem csak a philips fogja ezt taglalni


#84694144
(újonc)

+1


Silenzio
(addikt)
Blog

Dicséretes, hogy a cikk alapvető vállalása az volt, hogy józanabb, kevésbé a hype-ra és az érzelmekre támaszkodó megállapításokat tegyen.

Mégsem sikerült szerintem maradéktalanul. Az ilyen mondatoknak még a cikk inerciarendszerén belül sincs sok értelme:
"Vettem egy nagy levegőt..és egy XS-t. Ha az Apple bele meri a telefonjába tenni az AMOLED-et, biztos jobb, mint amikkel eddig találkoztam." Mi az, hogy "bele meri tenni"? Az AMOLED technológiához eddig nem voltak elég jók az Apple telefonok? Az AMOLED valami csodafegyver, amire még nem érett meg teljesen a világ? A technológia már majd' 10 éve jelen van pl. a Samsungnál, nem rocket science, nem mérföldkő, nem megugrandó cél... Nem is értem ezt a felvetést.
"biztos jobb, mint amikkel eddig találkoztam" - Mi jobb, minél? Miben? Mit mihez viszonyítunk ebben a mondatban? A 4S pl. a maga idejében valószínűleg minőségibb, fluidabb érzés volt, mint egy felső kategóriás droidos telefon. Volt egy exkluzivitás faktora, amit az Apple idő közben elveszített.

A lineup-ot sem értem. Az emberek az év lineup-ját nem a cég üzleti évéhez igazítják. Az iPhone XS és XR szerintem a felhasználók szemében a 2018-as lineup.


Noukoum
(senior tag)

Nem ismered azt a mondást hogy azelőtt azért nem volt amoled az iphoneokban mert nem volt elég jó a technológia, DE mostmár az apple megalkotta a messiásként várt tökéletes oledet, szóval vége a sötét korszaknak. :))


domos
(senior tag)
Blog

Az írása csak az érzelmekre alapozott. Az XS (Max) és XR viszont tényleg a 2018-as lineup.


EclipseGT
(addikt)

Azért kellhet egyfajta márkahűség ahhoz, hogy valaki megvegyen egy Xr-t.
Épp néztem Telenornál, az M-es csomagomban annyiba kerül a 64GB-os, mint egy Note 9.
Csak abban dupla tárhely, dupla ram, dupla kamera, ~dupla felbontás, +1000mAh, meg egy jack csati is van, és még bővíthető is. :D


INGJOKE
(őstag)

Ehhez is kell egy elkötelezettség, hogy ennyi pénzért samut vegyél...:D

A cikk szerintem jó, mikor én tavaly azon gondolkoztam, mire cseréljem le a I6-t, akkor jó lett volna. Bár a telefon árából, most van egy telefon meg egy lapi és tökéletesen elégedett vagyok. :D Sokáig én is hű voltam az almához, de "szerencsére" felnőttem és nem érdekel már a márka, csak a termék.

Egyébként is: Orange is the new black, Xiaomi is the new apple. :DDD

[ Szerkesztve ]


Silenzio
(addikt)
Blog

Egyedül a dupla kamera releváns, no meg a dupla tárhely. A felbontás hasznossága erősen véleményes, ha zabálja az aksit, az iOS takarékosabb az akkuval és a RAM-mal is, igaz, máshogy számolja a kijelzőidőt. A jack és a bővíthetőség mindenképp jó pont, de Androidnál folyamatos lehetőség a varia miatti szopásfaktor. A Samsung pl. kivette az Pie főverzióból a manuális videózás lehetőségét a telómnál és Note 9-nél is, ami nekem perdöntő volt a vásárlásnál. Gyakorlatilag értelmetlenné vált a 270 ezerért vett telefonom, mert egyéb igényeimet egy 50 ezres vas is kielégíti. 3rd party app persze még mindig alkalmas rá, de a droid tiltja a második kamera használatát, ellentétben az iOS-szel. Szóval a fentebb felsorolt érveid a platform kiszámíthatósága miatt szvsz mégis az alma felé billentik a mérleg nyelvét, pedig 4 éve nem volt Apple telefonom. (Ugyanitt S9+ eladó :W .)

A lényeg: hiába kínál jobb képminőséget számos gyártó, még mindig az iPhone a videósok mekkája, mert a többi gyártó valahogy mindig aládb@sz egy nagyot, még ha olykor nem is akarattal.

[ Szerkesztve ]


EclipseGT
(addikt)

Kétlem, hogy így fog maradni a videózás Pie alatt. Azért kicsit meredek lenne a max. 1080p videó egy mostani flagship telónál. :D
Mondjuk én sem értem, mi lehet ennek az oka...


Silenzio
(addikt)
Blog

Nem csak az a baj, hogy 1080p, hanem hogy csak automatikus lehet a fehéregyensúly, ISO, kontraszt, expozíció, és még a fókusz is. Alternatíva bőven van, de akkor meg egyre csökken a hátlapi kamerák száma. A szoftver fordítása arra utal, hogy véletlen, a szövegezésben ugyanis épp csak manuális fotózásról nem írnak, csak videózásról. :D Ami igaz, az igaz, a Pie-jal máskülönben elégedett vagyok.

[ Szerkesztve ]


EclipseGT
(addikt)

Ja hogy ennyire gáz lett. Nekem csak a 1080p felbontás tűnt fel. Páromnak van Note 9, de nem igazán szoktam bújni a telóját. Az S8+-omon meg még Oreo van.
De szerintem jön majd erre frissítés. Érdekes lenne, ha így lebutítanák a kamerát.


Silenzio
(addikt)
Blog

A felbontásváltás benne van, csak elég jól elrejtették. :P

Amúgy viccen kívül, ha ez a malőr tartós lesz, jó eséllyel visszamegyek iOS-re, és az XR egyelőre elég szimpatikusnak tűnik. Vagy a sima X.


pomorski
(őstag)

Köszi a hasznos írást!


feliks
(senior tag)
Blog

Mi az, hogy "bele meri tenni"? Az AMOLED technológiához eddig nem voltak elég jók az Apple telefonok? Az AMOLED valami csodafegyver, amire még nem érett meg teljesen a világ? A technológia már majd' 10 éve jelen van pl. a Samsungnál, nem rocket science, nem mérföldkő, nem megugrandó cél... Nem is értem ezt a felvetést.

Azért fogalmaztam így, mert bár sok éve létezik, mégis az apple eddig konzekvensen kitartott az IPS mellett, amit megtört az X-zel. Másrészt van valami halvány olyan emlékem, hogy korábban az Amoled valamelyik tulajdonságára tettek volna negatív megjegyzést (talán a beégésre), így nekem az jött le, hogy az Apple nem kifejezetten szívlelte az amoled paneleket az X előtt, ezért feltételeztem, hogy mostanra valami változott, amitől megváltozott a panel megítélése náluk.

Nem az üzleti évhez gondoltam viszonyítani, amikor "idei lineup"-ként hivatkoztam rájuk, egyszerűen ezek a modellek lesznek megvásárolhatóak az év nagyobbik felében, így inkább érzem ideinek, mint tavalyinak.


feliks
(senior tag)
Blog

Ez nem márkahűség kérdése, egyszerűen az eddigi tapasztalataim alapján ha droidot használok, jellemzően évente ingerenciám támad lecserélni a friss darabokra, iPhoneoknál viszont 2-3 évig nem érzem a késztetést, hogy váltsak, ezért egyszerűen racionálisabb döntés az én lelkivilágommal iPhonet használni.
Nomeg az iOS-t is jobban szeretem, a kötöttségei pedig nem zavarnak.

A felsorolás nem áll meg, csak részben.
- A ram mérete akkor számít, ha annak hiánya használatbeli gondot okoz. Az iOS úgy kezeli a ramot, hogy elég legyen amennyi van, így ezen felül fölösleges foglalkozni azzal, hogy mennyi az annyi, ami elég. (a processzormag is kevesebb, mégsem lesz ettől gyengébb a vas)
- Az akkumulátor szintén nem mérvadó. Egy nyomógombos Nokia kis túlzással 1000mAh-val is évekig elvan, a Note9 és az XR pedig teljesen más hw, más-más fogyasztással.(Egy rakat teszt szerint az XR húzza tovább, de akár így van, akár nem, a puszta mAh különbség az égadta világon semmit nem számít egymagában.)
- És még bővíthető is: Ez nem tudom, mennyire érték a 64-128-256gb-s telefonok világában. A kártyák sokkal lassabbak a belső tárolóknál, akinek igénye van, az felárért vehet nagyobbat (szvsz én androidon sem voltam híve a bővítésnek, csak ha recovery mentést akartam csinálni)
- A felbontás szerintem parasztvakítás, ez is, az is éles, szép, így nem látom be, mi pluszt kapok a felbontáskülönbséggel :)

Ami valóban áll és a Note 9 előnye, az a dupla kamera (bár nekem ritkán hiányzik, de belátom, hogy ez hiányosság), illetve rohadjon meg aki leszedte a jacket a jack csatlakozó valóban egy fájó hiányosság.

De ha a +1 kamera és a jack meglétét állítom szembe a saját preferenciáimmal (iOS, nem amoled stbstb), akkor nem kell márkahűség, ahhoz, hogy ezeket feláldozzam. (persze a jackért ejtek egy könnycseppet, de az AirPods elég jó gyógyír a dologra)

üzenetek