Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


celeron
(senior tag)
Blog

Diéta....phujjjj
A francokat. Eddig tök erős volt a szervezetem meg minden, fizikailag toppon voltam. Most meg. Gyenge vagyok mint egy légy. Inkább megtömöm a gyomrom mindenféle földi jóval, és élvezem az életet.
Meeek beverek estére egy nagy pizzát. Shit :DDD :(

Éppen mult héten dicsekedtem, hogy én már 1,5 éve nem voltam beteg..erre meg. Tegnap beütött. Láz, fejfájás..minden.

[ Szerkesztve ]


celeron
(senior tag)
Blog

Nem értem a vegákat.
Távol álljon tőlem hoyg bárkit megbántsak, meg semmi bajom velük. De miért lessz valaki vega? Hús nélkül élni... világosíts fel.
De peace ;)


Vandit.
(addikt)
Blog

Jaja. Én is szívesen meghallgatnám.


Crystalheart
(senior tag)
Blog

"Az első nap reggelire 2 narancs, ebédre roston csirke salátával, vacsorára sonka tojással.
Ma pedig reggelire ismét 2 narancs, ebédre krumplifőzelék, utána répa, vacsira sárgaborsófőzelék lesz."

Szentég, ebbe mi belerokkannánk anyagilag :DDD (Megjegyzem, örülünk, ha tudunk borsós árpát enni - barnarizst már nem találunk sehol a környéken. :| Mindenesetre édesanyám így is küzd a kilókkal, alig bírja magát 50-55-höz közelíteni.)


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Egyet tisztázzunk, a húst nem evők közt is van vegán és vegetáriánus. Előbbiek többsége hitből az, én úgy vettem észre, és semmiféle állati erdetű dolgot nem esznek, és csak bio zöldséget-gyümölcsöt hajlandóak megenni, míg utóbbiak csak húst nem, és a többi ételből meg próbálják az egészségesebbik változatot fogyasztani. (Pl. teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér.) Ezek nem feltétlenül rosszabb ízűek (pl errefele asszem Gödöllőn készíti a Galgafarm a kenyerét, hmm de finom), csak többnyire bazi drágák.

Én és a családom vegetáriánusok vagyunk. Édesanyámnak van egy olyan tulajdonsága, hogy elolvas egy ezoterikus vagy reformélelmiszeres könyvet, akkor általában totál elhisz mindent, ami benne van. Így vannak különféle időszakai, mikor milyen könyvet olvasott. Mindenesetre ~1 éves korától fogva vegetáriánus, hol jobban, hol kevésbé elcsúszva a vegánság felé. Hálistennek mára már felhagyott a sógyűlölettel, élesztőgyűlölettel meg hasonlókkal, és a tehéntejtermékgyűlölete is mérséklődött. (Huhh, nagyon rossz tud lenni egy bableves totál sótlanul - engem akkor azzal vádoltak, hogy "már tönkrementek az ízlelőbimbóim".)
Mindenesetre a kiesett állati eredetű táplálékot pótolni kell, ezért tejhasznú kecskéket tartunk (egyelőre még csak ~10 liter tej naponta, de még fejlesztjük az állományt, csak néhány fejősünk van), és jövőre veszünk 60 erdélyi kopasznyakú tyúkot is (az várhatóan kb. évi 60×160 tojás lesz, ~10000 db).

Annyit elmondok, hogy ha valaki születésétől fogva vegetáriánus, az már soha az életben nem lesz magától nem az. Egyszerűen a hús szaga és íze is elviselhetetlen a számunkra. (Ez orvosilag bizonyítottan általában így alakul ki ebben az esetben, talán nem véletlenül, nem tudom...) Ha kellő mennyiségű tojást és tejterméket eszünk, akkor nincs semmiféle tápanyaghiány-következménye a dolognak, ám párválasztásnál igencsak leszűkülnek a lehetőségek :DDD

[ Szerkesztve ]


celeron
(senior tag)
Blog

Köszönöm a felvilágosítást. :)
Bár számomra mai napig nem tiszta a biogyümölcs/zöldség fogalma...
Valami oylasmit jelenthet, amit nem permeteznek agyon ? Vagy valami ilyesmi?
Ilyen erővel akkor amit én itthon megtermelek az is bio ugye?

Az utolsó mondatra reagálva: HÁT IGEN :DDD


Crystalheart
(senior tag)
Blog

A bio dolgok, amikhez nem használnak műtrágyát és nem permetezik biokultúrákban nem engedélyezett vegyszerrel. Ha te otthon permetezés nélkül tudsz akármit is termeszteni hosszabb távon, akkor gratulálok, mert elég, ha csak a negyedik szomszédnak van egy beteg gyümölcsfája, és máris beteg a tied, vagy egy peronoszpórás kruplija (amire azt hiszi, hogy annak akkor úgy el kell száradnia), és az összes paradicsomodnak annyi. Biogazdaságok többnyire tanya-szerűen működnek, más termésektől távol, igen jó földdel és bonyolult termesztési módszerrel (mit mi mellé ültetünk, hogy a rovarokat megtévesszük vele). És még így is nagy eséllyel többnyire kicsi, rossz termés lesz, tele kukaccal, stb. (Pl kései cseresznye 100%, hogy bekukacosodik, ha nem permetezünk cseresznyelégy elen.) Meg lehet csinálni, csak szerintem bazira nem érdemes. Kimegyek a faluban a főútra, veszek háromszor levegőt, és több káros anyag került belém, mint egy havi permetes (élelmezés-egészségügyi várakozási idő letelte utáni) termés után.

A biokertészetnek is megvan az az ága, ami szinte hitből csinálja, hogy "jaj, csak ne ártsak a természetnek". (A háza fölépítésével 100-szor többet árt az ember, mint a rovarölő idegméreg kiborításával...) Az én véleményem, hogy csak biztosítani kell szerves trágyával a kivett tápanyagokat és serkenteni a talajéletet, úgy nem is lehet gond, nem merül ki a föld, sőt, jobb lesz és élhetőbb a talajlakó organizmusok számára is. Ha elég szerves trágya van, akkor a permet nem okoz kárt.

Huh, bocs, kitört belőlem a gazdaembör. :DDD Egyébként utálom csinálni, de kell.


celeron
(senior tag)
Blog

Huhh na így mát tiszta a kép :DDD
Vagy mégsem... :) De igen. :D


tkazmer
(addikt)
Blog

a biogazdaság több annál, hogy nem használnak vegyszereket. Valóban nagyon bonyolult rendszere van annak, hogy mit mi mellé ültetnek, illetve mindenféle preparátumokat használnak pl hogy a trágya jobb állagú legyen (gyógyfüveket vagy miket tesznek bele naptárban előre meghatározott időben, akármilyen csillagállás alatt, stb).
Volt szerencsém (vagy kevésbé szerencsém, tapasztalatnak mindenesetre jó volt) 2 hetet eltölteni egy nagyon régi biogazdaságban németországban ([link], tudni kell róla, hogy pl lóval és faekével szántanak.
Az ottani koszton nem nagyon lehetett elhízni sem, révén nagyrészt növényevők az ottaniak, gyökeret, szárat, virágot, mindent megesznek. 2 hét alatt kétszer volt húsos étel összesen.
Azokra akikre gondolsz, mint 'hitből' kertészkedők, inkább az jellemző, hogy más ízlésük van, finomabbnak tartanak egy kukacos esetleg kicsi rohadt, de bio almát egy nem kukacosnál, amit viszont 2 lepermeteztek.
A dolog egyébként meglehetősen jó üzlet is, révén simán eladnak egy 6-7cm hosszúsima vajas croissant-t 1 euróért. A vásárlóközönségük is többnyire mercedessel és volvoval érkezett.


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Bizony több, én csak az előírásokról beszéltem épp abban a mondatomban, aztán a többiről említést tettem. Egyébként vicces ez, mert a permetezéstől nem lesz íztelenebb, sem tápanyagszegényebb, vagy egyáltalán más ízű a zöldség-gyümölcs, az csak a túlműtrágyázástól lehet, ami meg a vegyszerekkel termesztők szerint sem egy túl jó dolog. (Én pl. nem is használok műtrágyát, csak lombtrágyát - mondjuk nem tudom, mit csinálnék, ha nem volnának kecskéink, akiknek szerintem számomra a legnagyobb haszna az általuk megtermelt trágya...) Mondjuk az lehet, hogy egy jó szaftos kukacos (bocs, szilva esetében hernyós, cseresznyénél nyüves) termés, tele rovarürülékkel, kicsit más ízű - hát ha nekik az ízlik, lelkük rajta... ;]


hjozsef1
(újonc)

Nagyon sokféle fogyókúrás módszer létezik, ezek többé-kevésbé használnak is a kúra ideje alatt. A gond csupán akkor kezdődik, ha abbahaggyuk a fogyókúrát, mert azt gondoljuk, leadtuk a súlytöbbletet. Ezért szokott előfordulni, hogy nagyon sokan visszahíznak. A nehezen leadott kilókat újból felszedjük. Mit lehet tenni? Nem akarom megvádolni a fogyókúrás termékeket gyártó cégeket, de bizony van aki (tisztelet a kivételnek) rászoktatja a fogyasztókat a saját termékeikre és ezeket folyamatosan kell fogyasztani, különben visszahízik. Vannak ilyenek is, de józanul belegondolva, ki hiszi el, hogy amit esetleg 5-10 év alatt felhalmoztunk, attól majd pár hónap alatt megszabadulunk? Ilyen nincs, vagy legalábbis anélkül, hogy a szervezetünk ezért ne büntetne meg. Mert előbb-utóbb megérezzük a fogyókúrák hatását: tápanyaghiány stb. Engem Tóth Gábor független előadásai (nonprofit cégnél dolgozik, így nem befolyásolják) győztek meg, hogy az egészséges táplálkozás és mozgás a legfontosabb. Vannak akik öröklik az elhízásra
hajlamosságot, de akinek nincs ilyen problémája, az biztosan le fog tudni fogyni, ha odafigyel a testmozgásra és táplálkozásra. Az előadások meghallgathatóak itt: http://www.vitaminbank.hu/index/toth_gabor.php A rendszerességet emelném még ki, mert csak akkor lehet maradandó és hosszútávú eredményt elérni, ha kitartóan és rendszeresen étkezünk, mozgunk. Eleinte nehéz, mert nem szoktunk hozzá, de a későbbiekben ez az életvitel általánossá és megszokottá válik. Sőt, talán rosszul fog esni, ha kimarad egy-egy edzés, vagy nehéz, zsíros ételt kell megenni.


Rolly
(addikt)
Blog

Részben egyetértek, mert nem fogyókúrázni és diétázni kell, hanem életmódot váltani. Erre például már nagyon modern eszközök is vannak (mármint amik segítenek kontrolálni, ösztönözni a mozgásra) például már van 3D-s virtuális személyi edző mely táplálkozási és fitness tanácsokat ad, s minden nap "számon kéri" az elvégzett edzést és táplálkozást...

Ennek a kontrolnak köszönhetően végre tudtam életmódomon változtatni, s már fogytam 10-11 kilót.

Ja és teljesen ingyenes: személyi edző oldala


Borify Péter
(aktív tag)
Blog

a barátnőm több mint 30 kilót fogyott tőle
azóta csak azt tartja,hogy gyümölcsöt eszik reggelire..és tartja a súlyát
eccer én is nekiálltam..két napig bírtam
megőrülök,ha egy nap nem ehetek csokit:DD


Rolly
(addikt)
Blog

én úgy fogyok heti fél - 1 kilót, hogy közben 1-1 csoki is becsúszik, próbálok arra vigyázni hogy ne vacsora után, de általában akkor sikerül :( :)


Borify Péter
(aktív tag)
Blog

hát...én meg csak úgy tudok fogyni,hogy szó szerint éhezem..és halálra sportolom magam
:(


tildy
(nagyúr)
Blog

Nem hinném. 400Ft egy kiló alma. Ez nagyon durva.

Amúgy én magamamon azt vettem észre, hogy nem szeretek rosszízű kajákat enni.Ha ilyen kerül elém, akkor inkább otthagyom, és nem eszem meg.
Ráadásula zöldségek igen nagy része számomra rossz izű , így a 90 napos diéta szinte kapásból kiesik.
Amit én észrevettem: Ülőmunkát végzek, ezért figyelnem kell mennyi kalóriát viszek be. Annyit kell bevinnem amit felhasználok.Ezért elkezdtem csökkenteni a mennyiséget, nem koplalok, de kevesebbet eszem.
3 kiló 3 hét alatt.


Rolly
(addikt)
Blog

ilyenkor mindenképpen vigyél be szervezetedbe sok-sok fehérjét, akár csirke mellet ehetsz, vagy a valamelyest olcsóbb pulykamellett , tojás fehérje, vagy valami táplálékkiegészítőt ami tartalmaz fehérjét (vagyis inkább azt tartalmaz). Most lassan egy hete nem mozgok (mivel készülök az államvizsgára, de cirka esélytelen), s így is napi 10-20 dkg-ot fogyok ettől a táplálékkiegészítőtől: Viewty LC, nem olcsó, de én napi 1 zacsit eszek vacsorára, vagy vacsora után (esti nasi helyett), így 2 hónapnyi adag nekem. Vacsorára már nem eszek szénhidrátot, napközben nem zabálom magam tele, csak normálisan (még csoki is bele bele fér, mikor megkívánom).


Rolly
(addikt)
Blog

én az elmúlt 1 hónapban 10-12 kg-ot fogytam :), persze mozgás heti 4x benne van a programomba. Kardio fél óra, negyed óra kis izom átmozgatás...


Rolly
(addikt)
Blog

és ami fontos az anyagcserém nem lassult le...

üzenetek