üzenetek

hozzászólások


lúzer
(veterán)
Blog

36.900,00 HUF - jó vicc

egyébként a pulykamell tényleg jó, a hal mellett az egyik legjobb


adalbert1
(addikt)
Blog

Szerintem a csirkemell se rossz... Kb. ezt a kettőt eszek legtöbbet, persze azért néha egy jól befűszerezett tarja.... :)
Amúgy egyik kollégám is elkezdett diétázni (hogy melyiket csinálja azt nem tudom), de nem igazán tudja betartani... Neki is inkább azt tanácsoltam hogy próbáljon meg egy normális étrendet beállítani és ahhoz tartani magát + mozogjon ha tud... Ugyanis az nem nagy cucc ha lefogy 20 kilót és egyből vissza is szedi, sőt szvsz csak feleslegesen terheli vele a szervezetét...


lúzer
(veterán)
Blog

tulképpen a csirkemellben kevesebb a kalória, a pulyka viszont egészségesebb - azt mondják legalábbis.
nincs tele még annyira mindenféle vacakkal

egyébként csirkecomb a legjobb talán a húsok között :)
amiben kevés is a kalória


Csemike
(csendes tag)
Blog

Én nordic-walkingolni kezdtem, igazán ínyemre való sport. :) Azonkívül meg semmi extra. Nem eszem finomított kristálycukrot és ha lehet, akkor barna kenyeret tolok a képembe. :)


Csemike
(csendes tag)
Blog

Tök jó a csirke, meg minden, csak az a baj, hogy amit a boltban veszel azt hormonokkal kezelik, hogy puha legyen a húsa. :(

Egy városinak furcsa is a tanyasi csirke, mert igencsak szálkás, erős a húsa.


lúzer
(veterán)
Blog

Ja, azért veszek ha tudok inkább pulykahúst.
bár a boltban is van "tanyasi" csirke, de ki tudja mit hamisítanak manapság. :U


Csemike
(csendes tag)
Blog

Ha egyszer kertes házam lesz vidéken, biztos tartani fogok tyúkokat. :) Hülye leszek majd 40 forintért tojást venni, meg ki tudja mivel etetett csirkét.
Egyébként nem vagyok róla meggyőződve, hogy a pulykát nem vetik hormonkezelés alá. Jamie Olivernek volt egy műsora a spektrumon, ahol azt mutatták be, hogy a nagyüzemben tartott csirkék milyen embertelen körülmények között nevelkednek. Sokuk a nagy dózisban adagolt növekedési hormontól talpra sem tudnak állni, egy 5 négyzetméteres területen átlagosan közel 200 csirkét tartanak, egymás piszkában fetrengenek, szóval elszomorító. :(
És ezeket azért, hogy a népesség mennyiségi igényeit el tudják látni. Sajnos ma már nem úgy van, mint szüleink, de főleg nagyszüleink korában, hogy a háziasszony kora reggel elment a piacra, és megvette az élő csirkét, tyúkot, kacsát a tanyasiaktól, és délre már leves lett belőle.
Rohanunk az élettel, nincs időnk semmire, mindenki reggeltől estig dolgozik, csak aztán ennek mind az egészségünk látja kárát.

[ Szerkesztve ]


lúzer
(veterán)
Blog

Kíváncsi vagyok, bejön-e amit jósolnk, hogy 30 év múlva muszáj lesz visszatérni a természetes táplálkozásra, mert akkora lesz a meddőség (a férfiak körében) hogy ki fog halni az emberiség.
Aztán lehet hogy ez vicc.


Rolly
(addikt)
Blog

ha belépsz a webstarba (Laura), akkor 26900,00 HUF, ha meghívod 5 barátodat (azaz 5 e-mailre elküldöd a meghívót), akkor kapsz 6000 HUF utalványt, amit 15%-ig beszámítanak a webstaron keresztüli vásárlásnál. Így 26900 * (100-15) / 100 azaz 22865 Ft 2 hónapnyi adag :)

amikor kipróbáltam egy zsírégetőt abból fél havi adag volt 6000 tehát cirka ugyanannyi :)
[OFF]
Amúgy én a csirke mellről tudom azt, hogy a legjobb hús, de mint ti már említettétek, egyik tálálékunk se jó sajnos. Én ott lepődtem meg, hogy a mai ipari termelésű zöldségekben kb 85 %-kal kevesebb vitamin van mint 15-20 éve, így pár éven belül mindenkinek táplálékkiegészítőket lesz ajánlott ennie, vagyis már ajánlott lenne...

mióta én eszek táplálékkiegészítőt (algás cuccot), azóta nem fárad annyira a szemem (máskor fél nap után fájt a fejem szemüveg nélkül, most meg 5-6 nap után sem), hangulatom jobb lett, nem fáradok el úgy nap végére, és ha fel is húzom magam valami hülye ügyfélen, hamarabb lenyugszok (amolyan leszarom tablettás feeling :D )

Amúgy tény, hogy drága, de kiszámoltam, hogy havi 20.000 ft körül spórolok, mert energiaitalt nem iszok, ásványvizet nem iszok, nem vagyok éhes annyira így kevesebb kaja is elég, nem kell vitaminokat szednem, ja és napi 5-10 szállról minden nehézség nélkül heti 1-2 szálra csökkent a dohányzásom.
[/OFF]


Rive
(addikt)
Blog

...a mai ipari termelésű zöldségekben kb 85 %-kal kevesebb vitamin van mint 15-20 éve...
Ez a dolog konkrétan az egyik táplálékkiegészitő agressziv és félrevezető reklámkampányának a terméke.

Ebben a formában sülthülyeség.


Rolly
(addikt)
Blog

érdekes sok kutató foglalkozik ezzel :$, de biztos hülyeség :)


Rive
(addikt)
Blog

Sok légy meg sz@rt eszik :vállvonás:

A dolog hazai apostola szerint egy daganat nem lehet se jó, se rosszindulatú. De vallásszabadság van, ez is belefér.


lúzer
(veterán)
Blog

Miért, simán elképzelhető!

Csak belegondolok, hogy gyerekkoromban milyen paradicsomok, dinnyék voltak.
Ami most van, az csak jelenthet neki, vízízű sz.r mindegyik.

A legtöbb gyümölcsöt éretlenül szedik le, és gyorsérlelő szerekkel szórják tele amíg több ezer km-ert utaztatják mert ez a buli nem a termelés.
Persze megszórva még gombaölő meg rohadásgátó szerekkel, de ez más tészta.


Rive
(addikt)
Blog

Mer' lemérték.


Rolly
(addikt)
Blog

Amit én mondok azt is lemérték:

[L:/dl/upc/2009-06/15177_negyedik.jpg][L:/dl/upc/2009-06/15177_otodik.jpg][/L][/L]


Rive
(addikt)
Blog

Bocs, de ez nem mérés hanem marketing.

Az ábrákon láthatónál jóval nagyobb szórás van fajta, termelési környezet és vegetációs időszak alapján szortirozva.

Az utolsó kép meg pláne LOL :C Aggódjon, aki földet eszik.


Rive
(addikt)
Blog

Bevezető arról az oldalról, ahonnan a képek vannak:

Zöldségek, gyümölcsök teremnek ugyan, de többé-kevésbé még zölden szüretelik le. Lefagyasztott állapotban jobban elviselik a hosszú szállításokat, majd a felolvasztás után, a kereslet meghatározását figyelembe véve gázzal érlelik meg őket, és így jut el az asztalunkra. Ezek között számtalan a génkezelt termények száma, ami köztudomású, hogy nem jó a szervezetnek. Itt meg sem említjük azt a viasz réteget, pl., ami oly csillogóvá és kívánatossá teszi őket a szupermarketekben. Ezt a réteget el sem tudjuk távolítani hámozás nélkül.

Nomost. A növények vitamintartalmára az, hogy mikor szüretelik le, jóval kisebb hatással van, mint a többi fent emlitett tényező. Lefagyasztani csak a mirelitet tudják, azaz azt, amit fagyasztva is árusitanak - a többit 2-7 fok között hűtve tárolják és szállitják, ahogy régen is szokták volt pincében, jégverem előterében, estébé. A gázos érlelés speciel néhány esetben igaz: ugyanazt a növényi hormont használják, ami a növényekben természetes módon összehangolja az érést. A génkezeltség kamu, alig néhány faj dicsekedhet a 'génkezelt' jelzővel, és ezek között is ritka a zöldség/gyümölcs. A viasz pedig természetes bevonata egy rakás gyümölcsnek: vastagsága néhány kivételes esettől eltekintve a szállithatóságra (is) nemesitett fajtáknál fajtatulajdonság. Amúgy meg régen a viaszolás természetes tartósitási módszer volt.

Bocs, de ilyen az egész oldal :DDD


Rolly
(addikt)
Blog

honnan származnak a képek? :)

a föld ph értéke meg azért kerül szóba, mert savasabb közegben savasabb állagú lesz a növény is amit termelnek ... :B

de ha már ennyire minden szép és jó a mai ember táplálkozásában, akkor ezeket magyarázd meg: tapasztalatok


Rive
(addikt)
Blog

Konkrétan egy meglehetősen vitatott tudósembertől és egy, az emlegetett termékek népszerűségétől függő cégtől. De talán véleményezhetnéd a bevezetőjüket is ha már vettem a fáradtságot szétszedni.

ezeket magyarázd meg
Se a legyek, se az 'aszondják' kategóriát nem kell magyarázni, bocs. Ismertem egy öreg bácsit, valami kilencven éves vitális csóka volt. A pálinkára és a bagóra esküdött, mint a hosszú élet titkára - igaza lehetett, mer' olyan bőre volt, mint a bakancsnak, szóval tényleg jó tartósitószer lehet a nikotin...

avasabb közegben savasabb állagú lesz a növény is amit termelnek
Jáááááj. Hápersze. Egyik körben még messziről szállitják a cuccot, másikban meg már minden az adott megyéből jön, hogy savasodhasson a jó helyi földben :DDD Mondd, mindent ennyire könnyen beveszel :F


Csemike
(csendes tag)
Blog

Aztán lehet, hogy tényleg nem vicc. :(
A nők tömik magukba a hormonális fogamzásgátlót (én soha nem szedtem, és köszönöm, de nem is kérek belőle), ami megjelenik a vizeletükben, az élet meg ugye a körforgásról szól, tehát ez valahol, valamilyen formában vissza is jut az emberhez. Ugyanez van az antidepresszánsokkal. A csirkéket ösztrogénnel (női nemi hormon) kezelik a húsuk puhaságáért, amit megesznek a férfiak is. Szóval tényleg ne csodálkozzunk, hogy a mai férfiak spermiumszáma 60 év alatt átlag a felére esett.

üzenetek