Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


I_Am
(veterán)
Blog

Csak azért kérdeztem, mert unokatesóm 9.5 év után visszaesett, méghozzá a jelenlegi helyzet szerint nem is kicsit. És kapta valahonnan az infot, hogy van egy ilyen lehetőség és találkozott olyan emberekkel, akik mutatták a zárójelentéseiket és hónapok alatt szembetűnő volt a változás. Most Ő is erre gyűjt, mert a jó kis TB nem támogatja, hiszen a gyógyszergyártók ugye elintézik ezt.
A lényeg, hogy 3 hónap alatt olyan mértékű javulást ér el a dolog, hogy már a próba kedvéért megéri szerintem belevágni.

Nem rábeszélni szeretnélek, csak hátha ez olyan ''bogyó'' (vagy nem is tudom pontosan milyen kiszerelésben van) amiről eddig még nem informálódtál. ;)


Sensei
(tag)

''Az első 1-2 évben nem tudták megmondani...''

Azért ez elég durva. :(
Nem találtak az egész országban működő mikroszkópot, vagy mi? :F


Ra3
(őstag)

köszi a bíztatást, azért izgulok :R


nyávogi
(tag)

a kötelező nőgyógy szűrésre járok rendesen, meg általában a vérvételeknél egy évben egyszer, kérek tumor-faktor vizsgálatot. Mivel elég világos bőrű vagyok, sok kis barna ''pöttyel'', leginkább a melanóma veszély áll fent esetemben. De figyelgetem néha, mennyire és hogyan nőnek... eddig még nem volt semmi gond. (kopp-kopp-kopp)

alternatív gyógymódokhoz: megértem az érveidet, miért nem szimpatikus neked, én sem szeretem amikor valaki bajából üzletet csinálnak, de ez még nem jelenti automatikusan, hogy mindegyik sarlatánság. az avemart pl. egy kemos doki javasolta és láthatóan bevált, legalább is anyukámnál.

szerk:
I'am: nem tudod a csodaszer nevét?

[Szerkesztve]


Batman
(őstag)
Blog

Helyesbítek, senki sem merte kijelenteni ,hogy igen ez ez és ez, tudták, hogy rák és rosszindulatú , de nem merték felválalni a döntés felelőséget, mert akkor annak fügvényében kellet volna kezelni, így ha téved akkor bukta van...
Legalábbis nekem , mint betegnek ez szűrődött le az evekig tartó huzavonából.

Nem minden rák típusa állapítható meg egyszerűen, ami nekem volt , a legujabb statisztikák szerint az összes rákmegbetegedés kevesebb mint 5%-át adja.


I_Am
(veterán)
Blog

Ha tudnám leírtam volna, de megkérdezem és írom is egyből. ;)


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

''Amiért az emberek, ha meghallják a rák szót egyből egy beteg kisfiúra gondolnak , a sok tv reklám, ezt sem szeretem , nem mindenki van a végstádiumban, nem velük kellene azonosítani ezt a betegséget. Persze egy nagyon elterjedt és halálos betegség, de inkább meg kell ismerni mint sztereotípiákkal azonosítani.''

De hiszen beteg vagy. A tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan. Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy jól vagy, és kívánom, hogy ez mindig is így legyen. De ez nem változtat a tényeken.


Racecam
(MODERÁTOR)
Blog

Az első hozzászólás, így ebben a formájában is, nyugodtan kimehetett volna a Logoutra.
Nem azért mondom ezt, mert az az én ''területem'', hanem azért, mert így sokkal többen olvasták volna.
És ezt sokaknak el kellene olvasni!!
Harcolni, küzdeni kell, bátran, vidáman. Sohasem feladni. Nagyon jó példája minderre a Te eseted, bizonyára sokaknak, akik hasonló cipőben járnak, bátorítást nyújthat, erőt meríthetnek a történetedből.
Én pedig személy szerint, nagyon sok boldog, ''gyógyultrákos'' évet kívánaok Neked!!
És köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk!!


Batman
(őstag)
Blog

Ha kiteszem az első postot logoutra meg lehet oldani ,hogy a topicja erre mutasson?


Racecam
(MODERÁTOR)
Blog

Mindent megoldunk!! :D
Még nem tudom hogyan, de megoldjuk! :)


Batman
(őstag)
Blog

Igen beteg vagyok, de az emberek mikor rámnéznek ne egy haldoklót lássanak, hanem engem!
Általában ez akkor szokott bekövetkezni aki még nem ismer és szembesül a helyzetemmel, ekkor a viselkedése rögtön megváltozik. Akik már ismernek tudják, hogyan kell kezelni. :)


dokar
(addikt)
Blog

A 23 éves menyasszonyomnak a bal szeme mögül vettek ki egy dió méretű rosszindulatú daganatot 2007.01.31-én az Idegsebészeten. Utána majd 2 hétig bent feküdt, majd 4-5 hét otthoni lét. Begyógyult a seb, aztán kezdődött a sugárkezelés + kemoterápia az Onkológián. Sugarat minden hétköznap kap, kemot pedig 2 hetente. Szerencsére a haja nem hullott ki. Ma is sugárkezelésen van Bp-en, vonattal jár be Veszprémből, napi ~3500 HUF a jegy. Nem olcsó, de a bent fekvés az kegyetlen számára. Állítólag holnap fogja kapni az utolsó sugarat. Hétfőn pedig az utolsó nagy kemot és ezzel véget is fog érni a kezelés. Utána következik a fenntartó kúra, azaz 1-2 havonta kemo. Az orvosok azt mondták a műtét utáni vizsgálatok után, hogy nem találták nyomát további rákos sejteknek, a kezelés megelőző jellegű, mert nem lehetett megfelelő méretű biztonsági zónát kivágni.

Jobbulást neked is!


Batman
(őstag)
Blog

És a kedvesed, hogy viseli a dolgot, nagyon le van törve vagy megbékélt a helyzettel?


lesaux
(veterán)

A helyi korház ortopédiai osztályára mentünk, ahol egy doki megvizsgált megütögette ami nem volt valami kellemes érzés, kicsit meg tanakodott ,majd úgy döntött biztos csak beütöttem , borogassam attól majd jobb lesz.
Hát gratulálok, f@sz üsse ki a szemét az ilyennek. Nem mentél vissza hozzá szépen megköszönni a pontos diagnózist és az alapos vizsgálatot?
Van egy ismerősöm, neki a lába fájt, elment a dokihoz, azt mondta, pihentesse. Pár hét múlva, amikor nem javult, megint azt mondta, pihentesse. Aztán le kellett vágni. Na többek között az ilyenekért utálom nagyon az orvosokat. Felmarkolni a nagy lét meg a bélelt borítékot, az megy, de gondolkodni, dolgozni, emberszámba venni a másikat már luxus. Lehet, hogy írok én is egyet a Logoutra, van még pár ilyen sztori.


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Azt hiszem kezdem érteni amit írtál.

És én is értékelem a pozitív hozzáállásod.


dokar
(addikt)
Blog

teljesen száraz a bőre, szinte repedezik és néhol vérzik is, be van gyulladva a szeme, továbbá ragyák jönnek ki a bőrén. de nagyon jól viseli.
az első hetet bent töltötte, anyja beszélte rá. aztán pénteken felmentem Bp-re, megláttam milyenek a körülmények és milyen állapotban van és se szó se beszéd hoztam haza hozzám vissza Veszprémbe. így naponta 2 óra vonatozás oda és szintén 2 óra a vissza út. reggel 8-kor kiviszem az állomásra és már 14-kor megyek is érte.
azt megfigyeltem, hogy törődni kell vele, de a túl sok törődés már azért nem jó, mert akkor elhagyja magát.


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Azért ne általánosíts. Az orvosok is emberek. Van aki becsületes, van aki nem.


lesaux
(veterán)

Igaz, nekem is van egy nagyon aranyos doktornő ismerősöm. Igaz, ő nem praktizál. ;]


Batman
(őstag)
Blog

Édesapám összefutott vele és a nevembe is megköszönte, mivel ha időben észreveszik nem kell kivenni a fél mellkasom. (nem volt tetlegesség semmi szal nem kell hívni a rendőröket :) )


Batman
(őstag)
Blog

Én is a szomszéd városba jártam, sugárra, kb 30-40 perc volt az út, édesapám vitt kocsival, de ha jól emlékszem az utat kifizették, mármint lehetett kérni pappírt amivel igazoltad, hogy igen te innét ide jársz kezelésra és fizették a benzinköltséget mivel autóval jártunk, ha busszal mentem volna elvileg akkor azt fizették volna.

De nem tudom, hogy van ez mostanság.És pontosan a részletekre se emlékszem erről, de majd megkérdezem, hogy is volt.

üzenetek