üzenetek

hozzászólások


Tonyk
(veterán)
Blog

A tm beállításokban a portforward elől kivetted a pipát ugye? Melyik verziójú tm?

[ Szerkesztve ]


gduck
(addikt)

Most akkor már működik, eléred, csak nem tölt lefelé?!


DaDa
(senior tag)

Most úgy néz ki minden működik. Igen a pipa bent volt, kivettem. El is érem és le is töltötte. Nem is emlékszem végül melyik Tm van fent, viszont valahol olvastam, hogy nem mindegy melyik lib event megy mellette. Downgradeltem ami fent volt és utána elindult a töltés is. Bár ha jól látom a feltőltés még nem megy. Bár lehet, hogy senki nem tölti tőlem amin teszteltem.

[ Szerkesztve ]


spiky03
(veterán)

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Volt egy modem cserém a Vodafonenal, mert 500as netről váltottam 1000re.

Átállítotttam a Vodanal a kapott routert modem üzemmódba és a rádugott routeremről megy a net minden eszköz felé, mint a korábbi modemnél.
Viszont valamiért a TM passzív és a port ellenőrzésnél azt írja, hogy zárva és ellenőrizzem a tűzfalat. Így kintről nem érem el.

Tudtok esetleg segíteni, hogy mit kéne beállítanom még?

A routerben (ASUS RT-N18) a a DDNS címre azt írja, hogy nem létező IP cím.
A modem csere előtt még működött. Gondolom ott lehet a probléma, mert egy ilyet ír ki a DDNS beállításnál: A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ.
Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben.

Köszönöm! :R


balinton
(csendes tag)

Sziasztok!Nsa 325v2 helyett szeretnék valami gyorsabbat, mi lehetne jobb?torrent, média és fájl serverként kellene.Köszönöm


DaDa
(senior tag)

Írni/hívni kell Vodafone - nak, hogy vegyék le a NAT-oltást.

[ Szerkesztve ]


[w]
(őstag)

nagy örömömre ma délutánra elszállt a routerem, benne az összes beállítás a portforwardokkal együtt... (utolsó backup-om kényelmes távolságban 2018-ból van, muhaha)

most áll a transmission és egyszerűen nem tudok rájönni, hogyan kell beállítani a portot a kliensben és a routerben is :((( nyilván UPNP működik, de hát na... :N

mi az alap szervízport? :W a 9091 vagy az csak a remote kliensnek van? TCP, UDP vagy mindent kell nyitni neki?

[ Szerkesztve ]


[w]
(őstag)

sikerült, többszöri újraindítás után a TM valahogy észhez tért és tölt le-fel, mint a kisangyal...


Dorian
(félisten)

Sziasztok,
Tegnap volt egy kis gond: Gyerek egyik rajzfilmje lefagyott. Nézem a NAS-t, pirosan világít a HDD1 az elején. Ilyent még sosem láttam, jól megijedtem, hogy kuka lett a winyó. Újraindítottam, már nem piros. Ugyanaz a rajzfilm újra lefagy. Újraindítottam, akkor már ránéztem a smart adatokra, az jó állapotot, sebességet, hőmérsékletet jelzett. Utána pedig órákig filmeztem, problémamentesen.
Mi lehetett a gond?
Elég valószínűtlennek gondolom, de ha hibás pont az a video-fájl, az okozhat ilyesmit? Logikusan az max csak a lejátszó-PC-t fagyaszthatná le, nem?


arty
(veterán)
Blog

hdsentinel fentvan a nason? ha igen: mit mond?

én pécében is végigellenőrizném azt a hdd-t, piros led szerintem hw hiba... és talán pont azon részen bad sectoros a hdd, ahol a rajzfilm volt (közben lehet átmappelte a hibás sectorokat a hdd). fontos: a pécében NE inicializáld a hdd-t, mert akkor az adataid kukázódnak! simán csak hdsentinel alól nyomj rá read tesztet a teljes felületre, pl!)


Dorian
(félisten)

Nem ismerem ezt a programot.
Az úgy jó, ha a NAS-ból kiveszem a HDD-t és a PC-be nem beszerelem, hanem egy USB-s dokkolóra dugom?
És ha hibát állapít meg, akkor ezeket a bad sectorokat tudja zárolni vagy ilyesmi, h oda többet ne írjon?

[ Szerkesztve ]


arty
(veterán)
Blog

talán jó lesz az usb dokkoló is

amikor a hdsentinel program felület-tesztje olvas és nem sikerül az olvasás, a hdd elvben észreveszi, hogy az ott hibás sector és megjelöli/nem használja többé... ez az ELV legalábbis :)

és még1x: PC/windows alatt semmiképp NE inicializáld a hdd-t !!! a windows fel fogja ajánlani, hogy ő akkor ezt az ismeretlen hdd-t most használatba venné :) NE ENGEDD vagy az adataidnak annyi!


Dorian
(félisten)

Ok, köszi, este kipróbálom. :R


Dorian
(félisten)

A rövid teszt is megfelelő, vagy mindenképp a részletes kell? Mert a trial verzión utóbbi nem érhető el.


Dorian
(félisten)

A rövid teszt annyit írt, h 2 gyenge szektor található, de nincs szükség beavatkozásra, javasolja, h időnként figyelgessem.


bolvar
(senior tag)

Üdv
Kezembe kaptam egy 325-ös nas-t amit iskolai backup-nak szánok, jelenleg NSA325_4.80(AAAJ.0) fw van szerelve, de az istenért se találok legalább utalást mi az utolsó amit fel lehet tenni hozzá(zyxel oldala már nem listázza mert eol).
Csak mentésre lenne, szóval nagyon nem akarom modolni, de szoftveresen szeretek mindent az elérhető fw tartani :D
Előre is köszi a választ!
bolvar


vlevi
(nagyúr)

325, vagy 325v2?
Mert az NSA325 v2-höz a legfrissebb fw V4.81(AALS.1), de már az is több éve jelent meg, és nincs újabb.


bolvar
(senior tag)

Sima 325 a cimke szerint.
Letöltöm akkor és rádobom köszi.
bolvar


Zaji
(őstag)

Sziasztok,

Eddig egy Mi AC2350 router vezetékes hálózatához volt csatlakoztatva a TV és a NAS is. A NAS-t vezetéken és WiFi-n is el tudtam érni. Aztán a TV UTP kábelét csatlakoztattam egy TP Link Deco E4-hez azt pedig a TV-hez. A Mi routeren kikapcsoltam a WiFi-t és a TP Link vezeték nélküli hálózatát használom. Azóta a TV-n nem érem el a NAS-t, de a WiFi-n csatlakozott laptopon is csak a böngészőbe beírt IP címmel tudom elérni a fájlkezelőben nem. Mobilra telepített zCloud-ban elérem a NAS-t.
A TP linket nem routerként használom csupán "WiFi antenna".
Valakinek ehhez ötlete, merre keressem a hibát? Esetleg valamelyik hálózattal foglalkozó topikban kérjek segítséget?
Köszönöm.

[ Szerkesztve ]


arty
(veterán)
Blog

jelenleg két hálózatod van: a MI vezetékese és a TPLINK vezetéknélkülije
a NAS-odat eddig netbios protokoll segítségével találtad meg, ami szórta az ő saját(!) hálózatába az infót, hogy ki ő és hogy hivják - az MI hálózatában feltehetően ez továbbra is történik, ám más hálózatba nem kerül át az info a NAS-ról

- pécén adminként felveheted a nas-t (ip és név) ebbe a fájlba: C:\Windows\System32\drivers\etc\lmhosts.sam és akkor a pécé eléri a nas-t (félmegoldás)
- netbios protokollt routolod a tplink hálózatába (nem tudom hogyan :D )
- el kell érni valahogy, hogy a tplinkre kötött eszközöknek is az MI osszon IP-t és kvázi egy hálóba kerüljenek az eszközök ... és akkor itt mondanám, hogy igen, egy hálózatos topikban kellene érdeklődni, esetleg ha a tplinknek van sajátja, abban.....

üzenetek