Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


maczika
(csendes tag)

Az én tudomásom szerint a mélypont a Krími félsziget orosz megszállásakor következett be és azóta tart, illetve csúszik tovább lefele.

Csak érintőlgesen mert messzire nyúlik az előzmény: Ukrajna 1700as évektől oroszország része volt, és pont. A 2010es Harkovban köttetett szerződés felmondásának belengetéséig vezető út volt a provokáció már meggyújtott kanóca, ami egy mesterségesen előállított helyzet. Hogy miről szólt a történet az gyorsan kiderülhetett a témakörben kevésbé járatosak számára is.
A történések demokratikus jelleget öltöttek a sikeres népszavazással, de mivel ez nem illett bele a tervekbe ezért ezt nem ismerte el a mainstream véleményvonat.
Tehát óvatosan a megfogalmazással.

Csak éppen nulla példát és valós tényt látok.

Egy elnöki bejelentés (különösen ha az amerikai) nem igényel példát és tények igazolását(háborúk megindításához ez különösen igaz). Bejelenti és kész.
Az elkészült technikákkal már kereskednek, ez támasztja alá, hogy alapvetően nem lehet többletköltsége a gyártási folyamatoknak.

Elmagyarázom, hogy miért írtam azt, hogy messze a legátlóhatóbb a működése az amerikai katonai programoknak
...írtam, hogy az ilyen hangulatkeltő (pénzelt?) oldalak azok, amelyek egyirányúan gondolkodnak. Ha csak ilyenből tájékozódsz, akkor sose lesz a világképed teljes.

És úgy érzed ez sikerült? Van egy rossz hírem: ha ebben a témakörben leírják/elmondják s te fenntartások nélkül, visszapillantás, történelmi események felelevenítése nélkül elhiszed: "sose lesz a világképed teljes".
Ha a valódi események értelmezésének láncolatát kihagyod ebből a képletből, akkor erősen csalóka s a valóságtól eltérő végeerdményt kapsz. Ha ajánlhatom, próbálj több forrásból informálódni, hogy "teljesebb legyen a világképed".

Nem, az elnök nem ezt jelentette be, hiszen szó se volt arról, hogy esetleg emelnék az űrparancsnokság avagy a Űrerőkre szánt költségvetési pénzt. Arról pedig a cikkben olvashattál, hogy e téren egy elnöki bejelentés miért nem mérvadó önmagában. Majd ha a költségvetés átmegy a Kongresszuson és az Elnök is jóváhagyja, abban pedig jelentősen nagyobb összegek lesznek, akkor esetleg lehet erről beszélni.

Ne legyenek illúzióid afelől, hogy ha egy újabb pénzszivattyút lehet rákötni a költésgvetésre xy magyarázattal (melyek rendre egy jól körülhatárolható érdekcsoportnak tetszőek)az ne menne át a döntéshozatali szerveken gond nélkül.
Eddig nem volt arra példa, hogy a pénzügyi rendszer(lásd bankárok), gyógyszeripar, fegyveripar vagy az egykori dohányipar ne tudta volna befolyásolni ezeket a döntési folyamtokat.

Az általam korábban vázoltak miatt beszoritott helyzetben van, gesztusokat probál tenni folyamatosan. A többi mellett ez a bejelentés is ebbe illeszkedik.

üzenetek