[Re:] [Kalandor:] Nagy tál finom leves egy ezresért - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


adlersson
(aktív tag)
Blog

Ilyet én is szoktam "főzni" néha, mikor lusta vagyok. :DDD Van egy jóféle, szingapúri instant laksa, majdnem 1400 forint egy zacskó (tudom, ennyi pénzért miért nem veszek normális kaját?), de ez olyan, hogy önmagában is élvezetes, és viszonylag autentikus is. Na, ebbe szoktam még beletolni egy-két lágytojást, meg az itthon lévő zöldségekből valamennyit.


Freiherr
(őstag)
Blog

Ezt a tojásos trükköt nem ismertem, ki fogom próbálni.


fatpingvin
(őstag)
Blog

hibátlan. sokan fújolnak ezekre az instant ramenekre, aláírom magában leginkább csak a fájdalmas másnap esetén vonzóak, ellenben kiváló levesalap. egy bajom van csak velük, hogy rendkívül sósak, pont emiatt a fűszertasaknak általában csak a felét szoktam felhasználni, az olajat meg egyáltalán nem.


joghurt
(addikt)
Blog

+1.

Jobb kínaisoknál (vagy az Ázsia Centerben) öccáé van a 130-150 g-os csomag. Már csak a csípősség miatt sem szoktam a felénél többet belerakni a porból.

Az autentikusból a koleszos irányba elmenve egy fél pohár tejföl is sokat lágyít rajta.


pusszycat
(nagyúr)
Blog

Nem vagyok szákács, de a tojásnak nem sütötted meg mindkét oldalát. :)

Bár mikor a Rokyt néztem ahogy a nyers tojást megissza futás előtt, én is kipróbáltam eleinte rossz volt de megszoktam.

[ Szerkesztve ]


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

De rég volt Kalandor blogbejegyzés

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(addikt)
Blog

"Nem vagyok szákács, de a tojásnak nem sütötted meg mindkét oldalát."

A szakács nem süti meg a tojás minkét oldalát.

A tükörtojást, ami tyúktojásból készül, egy oldalról sütik. A sütés célja a fehérje megszilárdulása, a sárgája folyékonyan tartása. Az ízeket javítja, ha a tyúktojás sütése közben alulról kap egy hősokkot és egy kicsit megpörkölődik a fehérje. Extra aromát kap a tükörtojás.
Más szárnyasok esetében a fehérje pörkölődése kerülendő, mivel a kellemetlen ízt ad a tükörtojásnak.

A kétoldalas sütés csak elvesz a tükörtojás sárgájának zamatából.
A mesterszakácsok szoktak trükközni a tojás készítésével. A céljuk az, hogy a tojás sárgájának folyékony tartása mellett, a fehérje kicsapódjon, ám maradjon nagyon lágy a textúrája.


pusszycat
(nagyúr)
Blog

Mikor katona voltam, egy pincér mellé kerültem a konyhán, az mutatta, h úgy is lehet.

[ Szerkesztve ]


Freiherr
(őstag)
Blog

Szó sem volt sütésről. Beleönti a nyers tojást, és az szépen megfő a levesben.


kenwood3
(őstag)
Blog

Nuncs az a penz amiert megennem ugy, hogy nincs megsutve rendesen mind a 2 oldalan.....mar a nyers sargaja gondolattol is hanyingerem van

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(addikt)
Blog

Magyar specialitás.
A tésztát agyon szoktuk főzni. A húsokat keményre sütni. Kulináris katasztrófa a magyar konyha. :DD


UnA
(Korrektor)
Blog

Bezzeg a német! ;)


Somatom
(veterán)
Blog

Ez komoly? Imádom, amikor a tükörtojás sárgája ráfolyik a sült sonkára. Kenyérrel is tunkolom.

UNA:
Na, az ultragáz. A rántotthúst leöntik barnamártással. Nemááá... Alig várom, hogy hazamenjek rendes kaját enni.

[ Szerkesztve ]


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

Én se szerettem sokáig, de csak mert így lettem szocializálva. Aztán megszerettem, mert tényleg finom a folyós. Ebbe a levesbe különösen jó a folyós, mert besűríti a levet és tompítja a csípősséget is.


ergoGnomik
(tag)

Ha nincs kedvem főzni

Sütsz, pirítasz, forralsz, főzöl, pihentetsz, tálaláshoz előkészítesz. Én ezt főzésnek nevezném...


ergoGnomik
(tag)

Folyékonyról beszélt, nem nyersről. Lágytojásról nem hallottál még?

Ha rosszindulatú lennék megkérdezném: Elosztotta valaki az eszedet egy egynél nagyobb egésszel? De nem vagyok, így a felmerült gondolatért is bocsánatot kérek! Sorry. :(


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez csak egy készétel némi extrával, ez nem főzés :)


Flashback
(addikt)
Blog

Huh hol lehet ilyet beszerezni? :)

Kalandor: Samyang tésztákkal hogy állsz? A light pl még ehetö fél adag szósszal és zöldségekkel.

[ Szerkesztve ]


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

Van mindenféle :)


Geri Bátyó
(őstag)
Blog

Én is szoktam hasonlót, csak teljesen házi készítésűt. Amikor húslevest, vagy nagy adag zöldséglevest főzök, mindig fagyasztok le a levéből 1-2 litert és azt használom ilyen célra. Gyömbér, fokhagyma, fűszerek, esetleg szójaszósz. Valami alkalmas tészta mindig van itthon, aztán megnézem, hogy mi van a hűtőben és azt beleteszem. Csináltam már borjúmájjal is, amit pont aznap vettem a hentesnél későbbi felhasználásra. Így is kész van 15 perc alatt.


Flashback
(addikt)
Blog

Ismerem kb a felét, de ezek lightosak :D


fatpingvin
(őstag)
Blog

unironikusan egyetértek. a magyar kispolgári konyhánál (mondjuk úgy az elmúlt 30-40 évből) egyszerűen alig tudok unalmasabb és felejthetőbbet elképzelni. ennél már majdhogynem a brit konyha is jobb, pedig az már tényleg egy sértés.


KISDUCK
(addikt)
Blog

Én azon voltam kiégve hogy a zsömlébe négercsókot raktak, mondták hogy kóstoljam meg de inkább passzoltam.


pusszycat
(nagyúr)
Blog

Ej hát kiveszed a zsömléből a négercsókot. :D


KISDUCK
(addikt)
Blog

Az úgy bele volt paszérozva hogy ott minden csoki meg hab volt. :)


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Nem tetszik elég ínyenc lenni . :DDD


KISDUCK
(addikt)
Blog

Ettem már babgulyást lekváros buktával, de azért mindennek van határa. :DDD


kenwood3
(őstag)
Blog

De hallottam, csak nem eszem meg...


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Most hogy írod a lekváros buktát, hűű de ennék most. :D


Hieronymus
(addikt)
Blog

"Bezzeg a német!"

A németek étkezési szokásait nem lehet általánosítani teljesen. A keleti tartományok sokkal elzártabbak voltak mint a többi tartomány. Ez az étkezési szokásokban is nyomot hagyott.
A többi német tartomány megtartotta a saját hagyományait, de átvette a más országok finomabb ételeit. Illetve a nemzetközi konyha is teret nyert. Az olasz tésztaételek nagyon közkedveltek.

A magyar - osztrák - bajor vonalon van közös konyha hagyomány. Sajnos Magyarországon ez elsorvadt. Tafelspitz, bécsi szelet, sült csülök,.... Ami a másik oldalról jött. Pörkölt és gulyás, amit mi küldtünk nyugatabbra.

De vissza térve a kiindulóponthoz.
Wikitól vettem kölcsön a képet. A tükörtojás így néz ki az egész világon.


Somatom
(veterán)
Blog

Csak egyetlen echte német étel van, amit ott országszerte lehet kapni és fínom. A döner. :DDD


Hieronymus
(addikt)
Blog

Jelen formájában tipikus német étel.
Törökországban nem ennyire közkedvelt és nem is ezt a változatot készítik.
Néhány éve korlátozták a sütési hőmérsékletét. Illetve minden ételét, amit a vendéglátásban felszolgálnak. Ezért kevesebb pörzsölődött ízanyagot tartalmaz. :(( A görögök sertéshúsból készítik, ezért a görög a legkevésbé egészséges változat. (Magasabb a zsírtartalma.)
Ha jól emlékszem fagylalt formájában is bepróbálták, ám nem hozott átütő sikert a döner fagylalt. :DDD


adlersson
(aktív tag)
Blog

Tavaly pl. itt találkoztam vele, de azóta nem jártam arra.


aero.
(veterán)
Blog

Engem most kicsit sokkolt, hogy emberek mindkét oldalát megsütik a tojásnak.


Somatom
(veterán)
Blog

Nekem is fura. Még sosem láttam ilyet.

[ Szerkesztve ]


UnA
(Korrektor)
Blog

Ez ilyen családi hagyomány lehet. Ezekkel akkor lehet találkozni igazán élesben, ha összeköltözöl valakivel és rácsodálkozol, hogy ez meg az másképp is működhet... :)


Somatom
(veterán)
Blog

Ebben van valami. Régen, egyik barátnőmmel megbeszéltük, hogy felváltva főzünk. Én addig a Theo Papából főztem, de kiderült, hogy lehet másképp is, mert ő meg a Pizzaparadicsomból főzött. :DDD


FLATRONW
(őstag)
Blog

Én is tisztában vagyok vele, hogy klasszikus értelemben a tükörtojás félig van átsütve.

Azonban én is teljesen átsütve szeretem, ezek szerint vagyunk jó páran, akik szeretik, ha az étel nem taknyos. :)

üzenetek