Dolce Gusto - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


tariattila
(veterán)

tényleg nem értem, hogy miért kellene szétszedni és kotyeszban lefőzni...
egy kotyeszban frissendarált kávé is nagyságrendekkel jobb NEKEM

bodrik11:
nos attól tényleg jobb lehet.. az instant a halálom!
bááár sajna a kapszulát közelebb húznám az instanthoz mint a valódi kávéhoz :/

a Kávé topikban ezek is ki lettek tárgyalva...
és nagyon egyhangú véleményeket olvasok
sokan gondoljuk ezt egyformán
tehát legolcsóbban a legjobbat talán egy kotyogóval, egy kézidarálóval, 0-4 hónapos pörkölésű, minőségi(bb) alapanyagból lehet elérni!
sőt vannak nagyon olcsó alternatív eszközök... filter, aeropress stb...
igaz az ökölszabály szinte mindenhol a frissen őrlés...
a kotyesz ebben is toleránsabb mert az megeszi jószívvel a bolti 'téglákat' is
viszont a kávé minősége érződni fog

gombnyomásig leegyszerűsített gépek a POD és automata gépek (pl egy saeco vagy quick mill) itt is frissen történik a darálás és a kávék minőségét is mi döntjük el (fontos, hogy minél drágább kávét rakunk bele, annál több pénzt dobunk ki a zaccal -DDD.. a kioldódás nem túl hatékony a nem megfelelő őrleményfinomság és a tamperelés miatt...

ebben a ligában indul ugye a kapszulás is..

s végül a karosgépek külön minőségibb darálóval... (eszpresszó esetén)

[ Szerkesztve ]

üzenetek