üzenetek

hozzászólások


t72killer
(titán)
Blog

Gyönyörű:R. Lassan nyélbe kéne már ütni azt a 10éve esedékes Erdélyi kirándulást, nagyon régen jártam...


_ocsisajt
(őstag)

Nagyon szép!!! :B

Én még nem voltam Erdélyben sajnos, de már érik nekem is egy kiruccanás oda. :)


fateless
(veterán)
Blog

Tudom, én leszek a túl kritikus a véleményemmel, de ez szánomra a 12 egy tucat tó és környéke. A Dunántúlon sok ilyen és hasonló, inkább szebb hely van ennél, ha pedig számba veszem az ausztiai hegyek közt megbúvó tavakat, vagy továbbmenve az angliai Lake district-et, akkor már inkább megmosolyogtató ez a kis tavacska a látványvilágával és a benne rejlő potenciálocskával. Szóval nem csúnya a hely, csak nincs benne az, ami kiemelkedővé tenné.


fateless
(veterán)
Blog

Erdélyi kiránduláshoz nagyon tudom ajánlani a Hargitha hegyet s környékét a csúcsokkal, barlangokkal, a lent kanyargó folyóval, lélegzetelállító. A közelben ott a Kia-Hagymás és Nagy-Hagymás, meg persze a "bejáratott helyek" is, ha már ott vagy. Udvarhely maga egy kis csoda (bár 15 éve nem voltam ott, de előtte minden évben hosszú időn át). Aztán ott van még a környéken autóval - ha már arra jártok - a Transzfogarasi és a Transzkárpátia is. Nyugatabbra az én egyik nagy kedvencem a Bihari hegységben a Padis és az ottani Csodavár, a zsombolyok, sziklák, patakok és barlangok, mesés az a környék is. Délebbre menve ott a Fogarasi havasok magashegyi túrázáshoz - bár erre szerintem a környéken a legideálisabb még mindig inkább a Magas-Tátra, az utolérhetetlen e téren.
(Mióta van két picur - 3,5 és 2 éves - azóta ezek a fajta túrák kimaradnak, inkább a fenti tóhoz hasonló helyek környékére megyünk szállodába, de korábban muszáj volt a fenti és hasonló helyeket végigjárni)


t72killer
(titán)
Blog

Jegyeztem:R


Victoryus
(addikt)
Blog

Ha kiépítik, akkor meg túlzsúfolt lesz. A Gyilkos-tónál is mindig rengetegen vannak, szemetes. Vagy kicsit távolabbi példa: Plitvice, Krka... Jobb meghagyni eredeti formájában, a lustábbak legalább elkerülik.
Nekem a Megyer-hegyi tengerszem okozott csalódást, fotókon agyon effektezve, a legelőnyösebb szögekből sokkal jobban néz ki, mint élőben, hiszen egy barna vizű, büdös pocsolya fogadott... Elhiszem, hogy van amikor kék ott is a víz...


Silenzio
(addikt)
Blog

A Kék lagúna mozifilm, nem tévéfilm. Amúgy fasza cikk és csodálatos hely. Nemsoká megnézem személyesen.


fateless
(veterán)
Blog

Ezért sokkal jobb a Magas-Tátra az osztrák hegyeknél. A szlovákok nem engedik beépíteni boltokkal, utakkal, vezetékekkel, így serpák viszik fel a menedékházakhoz is az ételt, egyebet, túrázni sem indulnak neki a kényelmesek. Ha elmész akár csak a Schneeberghez, a "szalamandristák" megszállják a csúcsot. Jövő héten megyünk pár napra az osztrákokhoz, de beljebb, ahol 1650-en lesz a szállásunk, onnan megyünk minden nap fel. De akkor sem olyan szép, mint a Magas-Tátra. Viszont legalább nincs úgy kiépítve, alig találkozni bárkivel is (de azért nem rossz)

[ Szerkesztve ]


Fecogame
(veterán)
Blog

Nem vagy egyedül ezzel :)


macilaci78
(Korrektor)

Clickbait ;]


HELLAFLUSH
(senior tag)

ez valami gyönyörű, de tényleg! :) szivesen bejárnám ha tehetném :)


TESCO-Zsömle
(félisten)
Blog

Kövezzetek meg, de akárhonnan nézem, ez a "kék lagúna" nekem ZÖLD...


fateless
(veterán)
Blog

Mert még piros :D


gzbotii
(veterán)
Blog

Ha valaki szeretne kirándulni Erdélybe, de bizonytalan, esetleg infó kellene (útvonal, látnivalók, pár alap infó, etc), írjon nekem nyugodtan és segítek amiben tudok. :R


GSP
(tag)

Szép, szép...


Narxis
(nagyúr)
Blog

Kövezlek, optikai csalódás.

üzenetek