Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


NoMagix
(addikt)

Csodás kivitelezés és nagyon szép az összhang! :R
Gratulálok a munkádhoz és a kitartáshoz! :C :C


somogyib
(őstag)
Blog

Én egész életemben kertes házban éltem, el nem tudnám képzelni, hogy ne legyen kert.

Persze munka van vele, de nem gebed bele az ember - a "nincs rá időm" általában csak lustaságot jelent. Ezt magamról tudom, mert én is sokáig húzok-halasztok egyes dolgokat a ház körül. :D
De ilyenbe, mint kenand nem vágnék bele én se egyedül. :)

[ Szerkesztve ]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Én se tudtam, hogy van ilyen úgyhogy rákerestem: [link]


somogyib
(őstag)
Blog

Besz@rás, hogy mik vannak, nem is hallottam még ilyenről. Kösz a linket. :R
de azt hiszem inkább maradok a hagyományosnál :)


kenand
(veterán)
Blog

husqvarna az egyik vezető gyártó, tényleg nagyon szépen teszi a dolgát, én is először traktorban gondolkodtam, de ez sokkal jobban megérte, időt spórol nekem.
Telefonról be tudom állítani mikor induljon, mikor menjen, látom ha megy vagy parkol stb..
Feleségem főnöke eladta az övét, vett egy újabbat, nagyobbat, nekünk meg kapóra jött.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(addikt)

A régi térkő erősen kivitelezési hibás. Jó, hogy cserélted!
Egyébként én már főleg azért csinálok magam sokmindent, mert nagyon rossz tapasztalataim vannak szakemberek kapcsán. Van egy gázszerelőm és egy régivágású villanyszerelőm, ők kiváló munkát végeznek, de mindenki más aki itt járt, gányolt. Kőművesekből 3 társaságot fogyasztottam el, és a végén így is utánuk kellett dolgoznom mert nem voltam elégedett. Nem beszélve a mérhetetlen linkeskedésről. Megígéri, hogy jön, de nem jön...és nem pár napig, hanem heteket, hónapokat képesek hülyíteni. Úgyhogy internet, és megcsinálom magam.

Térkő gyom-mentesítésére kiváló megoldást találtam. Forró víz+ecet keverékét kell belocsolni a résekbe, lehetőleg nyáron, napsütéses, száraz időben. Eleinte többször el kell végezni (havonta egyszer), később már elég csak kétszer egy évben. 4éve alkalmazom, azóta gyakorlatilag semmi nem marad meg a fugákban. Korábban nálam is a mohától kezdve minden jött kifelé. Az eredeti recept szerint só is kell bele, úgy még hatékonyabb, de ezt én csak a kertben alkalmazom, ahol a térkő alatt nincs beton, csak kavicságy és homok. Ha beton is van alatta, akkor megreked a só és sókivirágzást okozhat a térkő felületén.

Egyébként ha nem söpröd be homokkal, az idővel rosszabb lesz, mert a helyére por (vagyis föld) fpg kerülni, viszi a szél, de söprögetésnél is belemegy. Ezt nem lehet elkerülni. Illetve lehet kapni horror áron olyan anyagot, amit besöprést követően be kell locsolni. Szépen megköt, így vízzáról fugákat eredményez.

[ Szerkesztve ]


kenand
(veterán)
Blog

Köszönöm a tippet.
Én is majdnem mindent megcsinálok a rossz tapasztalat miatt,


somogyib
(őstag)
Blog

"mindenki más aki itt járt, gányolt...Megígéri, hogy jön, de nem jön"

Ez ismerős. Amikor még 2005-ben építkeztem voltak helyben régi (érts: nyugdíjas, 60 év feletti) szakmukik, akik időre jöttek, jól dolgoztak - látszott, hogy egész életükben ezt csinálták.
Ma már nem találok ilyet (legalábbis helyben nem). Pedig 2005 nem olyan régen volt.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(addikt)

A legrosszabb az, hogy bevállalja, megígéri, és nem jön. Ha korrekt módon előre szólna, hogy bocs, de tele vagyok munkával, 3 hónap múlva tudok jönni, akkor szavam nem lenne. Ezzel lehetne tervezni, de a linkeskedés nagyon felidegesít. Sajnos céget sem bízhatok meg mint anno az építkezésnél, ott volt szerződés, kötbér, garanciális feltételek és minden. Kisebb munkákat el sem vállalnak, de nem is életszerű szerződni. Marad a szaki, akivel csak a küzdelem van. Vagy megcsinálom magam és nyugodt vagyok, ráadásul haladok és nem malmozok a szakemberre várva.

[ Szerkesztve ]


Cddd
(csendes tag)

Gratulálok, nagyon tetszett. :C


Ted_Beneky
(senior tag)

"Ez ismerős."

Sajnos több annál, ez ma az általános. Házfelújításban vagyunk két éve és olyan szakival még nem találkoztunk, aki ne így viselkedett volna.


Chibass
(tag)

Hihetetlen szép lett, minden elismerésem. Nekem csak kicsi kertem van kb 270 m2, de én is szeretném feldobni egy sütögető kiépítésével, a magas ágyáson is elgondolkodtam és a kerti csapot is szeretném ilyen gabion kövekből körülölelni, ha lehet ilyet egyáltalán.


kenand
(veterán)
Blog

Lehet, csak a fantáza szab határt mit tudsz gabionból körbevenni.
Írd be pinterest gabion...


a2d2
(őstag)
Blog

Gondolom te is úgy vagy vele hogy családiház mellett nem kell edzőtermet is fizetni. Gratulálok!
Én is mindig kitalálok valamit, gyakorlatilag folyamatos az elfoglaltság - pince, kis halastó, pincetetőn söröző, drótkötélpálya, akácos erdő (hogy legyen alapanyag a projektekhez), kalóz vár. Most épp egy kisház készül gyerekeknek amiből tároló lesz ha megunják (reciprok zöldtetővel, tapasztott fallal, ...).

[ Szerkesztve ]


kenand
(veterán)
Blog

Így van, nekem is folyamatosan jár az agyam, de a kedvesemnek is vannak ötletei :) (persze nem is gondolja mennyi munkával jár...)


copass
(veterán)
Blog

nem semmi. gratu. gondolom te se mered összeírni a végén hogy mennyi az annyi!:D


sztanozs
(addikt)
Blog

Azta, mi kicsit kisebbnek állunk neki és segítséggel... Ez nagyon durva - és nagyon pöpec.


kenand
(veterán)
Blog

Hát csak a nagyokat tudnám.....de lassan ráköltöttem annyit (telek árával együtt), mint amennyiért eredetileg vettem a házat, de pedig már az elején is voltak olyanok amik lehúzásra kerültek pl. ablakcsere).... fűtés szerelők engem is nagyon lehúztak majd egy évig voltunk 500E-1M közötti folyószámla hitelben......

De mindennel együtt (munkámat nem számítva) kb egy 50-55m2 VIII-IX ker új lakás ára....

ablak eredeti állapotában

lecsiszolva, átfestve


Polllen
(nagyúr)
Blog

Nagyon szép lett! Le a kalappal.


Babetta-X
(senior tag)

Nagyon durva, legmélyebb gratulációm, hogy ezt mind saját kézzel csináltad. Tőlem sem áll távol a háztáji építkezés és kertészkedés, de én már a negyedének sem álltam volna neki, őrület milyen szép lett le a kalappal. :R :R

üzenetek