Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Vesa
(addikt)

A régi térkő erősen kivitelezési hibás. Jó, hogy cserélted!
Egyébként én már főleg azért csinálok magam sokmindent, mert nagyon rossz tapasztalataim vannak szakemberek kapcsán. Van egy gázszerelőm és egy régivágású villanyszerelőm, ők kiváló munkát végeznek, de mindenki más aki itt járt, gányolt. Kőművesekből 3 társaságot fogyasztottam el, és a végén így is utánuk kellett dolgoznom mert nem voltam elégedett. Nem beszélve a mérhetetlen linkeskedésről. Megígéri, hogy jön, de nem jön...és nem pár napig, hanem heteket, hónapokat képesek hülyíteni. Úgyhogy internet, és megcsinálom magam.

Térkő gyom-mentesítésére kiváló megoldást találtam. Forró víz+ecet keverékét kell belocsolni a résekbe, lehetőleg nyáron, napsütéses, száraz időben. Eleinte többször el kell végezni (havonta egyszer), később már elég csak kétszer egy évben. 4éve alkalmazom, azóta gyakorlatilag semmi nem marad meg a fugákban. Korábban nálam is a mohától kezdve minden jött kifelé. Az eredeti recept szerint só is kell bele, úgy még hatékonyabb, de ezt én csak a kertben alkalmazom, ahol a térkő alatt nincs beton, csak kavicságy és homok. Ha beton is van alatta, akkor megreked a só és sókivirágzást okozhat a térkő felületén.

Egyébként ha nem söpröd be homokkal, az idővel rosszabb lesz, mert a helyére por (vagyis föld) fpg kerülni, viszi a szél, de söprögetésnél is belemegy. Ezt nem lehet elkerülni. Illetve lehet kapni horror áron olyan anyagot, amit besöprést követően be kell locsolni. Szépen megköt, így vízzáról fugákat eredményez.

[ Szerkesztve ]

üzenetek