üzenetek

hozzászólások


Arpee78
(senior tag)
Blog

A low-carb előnyös és hátrányos a cukorbetegek, mivel minden makrotápanyagnak megvan a maga negatív hatása. Különböző cukorbetegeknek különböző étrend lehet optimális választás, az ADA PDF-ben is szó van valami ilyesmiről, ami újdonság benn, hogy a low-carbot sem zárják ki. A low-carb olyan cukorbetegnek lehet optimális, akinek nincs gondja koleszterinnel, érelmeszesedéssel.

...bárkinek aki túlsúlyos, előnyös a low-carb étrend Én ebben nem lennék annyira biztos, egy mérsékelt low-carb még lehet jó, de ketós-zerocarbos szélsőséget nem gondolnám optimálisnak.
(Optimális étrend = legegészségesebb = legkevésbé egészségtelen = legkisebb a halálozás kockázata = legkisebb a betegségek(súlyosbodásának) kockázata)

Túlsúlyos embernek fogynia kéne, amihez csak kalóriadeficiten keresztül vezet az út. A különféle makrotápanyag arányoknak csekély jelentősége van fogyás szempontjából, ezt kutatások is igazolják. Alacsony kalóriáknál én is főleg a szénhidrátot venném vissza, de pl nekik szerintem 60% fölötti CH lenne optimális, ha fogyni akartak volna.

Akkor már csak az van hátra, hogy az ideális testsúlyon lévő emberekre is igazoljuk a dolgot
Még hátra van... De miért neked kellene igazolni? Miből gondolod, hogy te közelebb jutsz az igazsághoz, mint a WHO, USDA, EFSA, stb

üzenetek