üzenetek

hozzászólások


Madwe
(nagyúr)

A low-carb olyan cukorbetegnek lehet optimális, akinek nincs gondja koleszterinnel, érelmeszesedéssel.
Aki normális, egészséges ételeket fogyaszt low carb vagy keto alatt, annak se lesz gondja érelmeszesedéssel, koleszterinnel. Nyilván aki bacont kolbásszal és sajttal eszik keto címszó alatt, annak gondja lesz, de aki figyel az egészséges étrendre, hdl/ldl szintre, inflamationre, annak nem kéne h problémát okozzon, sőt, valószínű miután addig túlsúlyos volt s minden szart összeevett, még javul is a helyzet, ha TUDATOSAN étkezik

Túlsúlyos embernek fogynia kéne, amihez csak kalóriadeficiten keresztül vezet az út. A különféle makrotápanyag arányoknak csekély jelentősége van fogyás szempontjából, ezt kutatások is igazolják.
Ez vitathatatlan. Ettől függetlenül, ami mellett nem szabad elmenni szó nélkül, ami miatt sokkal hatásosabb tud lenni sokaknál a keto pl, az az éhségérzet, telítettségérzet, ingadozó inzulin s vércukorszint miatti "éhségérzet" ami nem is éhség csak leeső vércukorszint okozta "drogelvonási tünet", amik miatt bizony egy keto étrend alatt sokkal könnyebb elérni a deficitet, sokkal kevesebb a kísértés, vágyakozás hosszabb távon (nyilván elején átállni szar)

Akkor már csak az van hátra, hogy az ideális testsúlyon lévő emberekre is igazoljuk a dolgot
Még hátra van... De miért neked kellene igazolni? Miből gondolod, hogy te közelebb jutsz az igazsághoz, mint a WHO, USDA, EFSA, stb

Azért az elmúlt 50 év rohamosan terjedő túlsúly s cukorbetegség problémái miatt feltételezhető, hogy az eddigi ajánlásaik nem szentírások, s lehet hogy nem mindig kell betűről betüre követni őket (na nem mintha mindenki az alapján evett volna, de pl a 0.1% zsírtatalmú cukorral telenyomott szarok az ajánlásaiknak köszönhetőek pl?)

Alacsony kalóriáknál én is főleg a szénhidrátot venném vissza, de pl nekik szerintem 60% fölötti CH lenne optimális, ha fogyni akartak volna.
Extrém hidegben/magasságon valóban a carb loading a jellemző a hideg miatt keletkezett elképesztő mennyiségű kcal igény miatt, azonban van jópár ismerősöm, aki rendszeres mászó és keto is egyben, nem zárja ki magát a kettő :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek