üzenetek

hozzászólások


Arpee78
(senior tag)
Blog

Ugye a keto vs WHO, stb ajánlások összehasonlítása a téma.

Aki normális, egészséges ételeket fogyaszt low carb vagy keto alatt, annak se lesz gondja érelmeszesedéssel, koleszterinnel. De lesz, legalábbis sokkal valószínűbb.

ami miatt sokkal hatásosabb tud lenni sokaknál a keto pl, az az éhségérzet, Tényleg sokkal? Szerintem alacsonyabb kalóriadeficitnél, rostban gazdag kajával és ~40% összetett szénhidráttal nem olyan elviselhetetlen az éhségérzet. Sokaknál hatásosabb, de nem mindenkinél, talán nem is a többségnél.

There was no significant difference in 12-month weight loss between the HLF and HLC diets Bár csak low-carb nem keto.

De a fogyókúrás (időleges) ketózással nincs igazán bajom.

Azért az elmúlt 50 év rohamosan terjedő túlsúly s cukorbetegség problémái miatt feltételezhető, hogy az eddigi ajánlásaik nem szentírások. Nem létezik szentírás táplálkozástudományban, köztük a keto sem. És igen, tévedhetnek a WHO és társai, csak kevésbé valószínű.

Az elmúlt 50 év rohamosan terjedő túlsúly s cukorbetegség problémái miatt a kalóriatöbblet és a mozgásszegény életmód okolható. Ha a 7 milliárd ember az ajánlásoknak megfelelő kalóriát enné és mozogna is, akkor sokkal-sokkal kevesebb lenne a túlsúlyos és cukorbeteg. Ha ez a 7 milliárd ember ketózna, csak minimálisan kevesebb cukorbeteg lenne, de sokkal több szív-érrendszeri beteg. Ez támasztja alá ez a tavalyi kutatás.

Both high and low percentages of carbohydrate diets were associated with increased mortality, with minimal risk observed at 50–55% carbohydrate intake.

de pl a 0.1% zsírtatalmú cukorral telenyomott szarok az ajánlásaiknak köszönhetőek pl? Nem, nem az ajánlásoknak köszönhető, hanem a keresletnek. Max 3-10% hozzáadott cukor még elfogadható, de az ideális a 0%, ezt mondják az ajánlások.

üzenetek