üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

"nem arról van szó mostanában, hogy a kívülről bevitt koleszterin nem emeli meg a szervezetben lévő szintjét? Így akkor nagyon, csökkenteni se tudja "

Akkor.:
A kívülről bevitt koleszterinszint befolyásolja a teljes koleszterin szintet.
A ketóban ez komoly gond lehet.
A halak közül sem mindegyik képes a koleszterinszintet befolyásolni. A mélytengeri illetve hideg vízi halak képesek pozítív irányba tolni a koleszterin szintet. A bennük lévő anyagok, például az omega három segítségével.

Azt gondolom hogy a koleszterin probléma anyagcsere zavar. Az anyagcserezavarok általában szabályzási zavarok. Ezen zavarokban fontos szerepe van a táplálkozásnak, de a teljes felelősség nem a táplálkozásé.

A németek egy nagyon hihető érvet hoztak fel az katogen étrend ellen.
A hasfalban termelődik egy hormon ami egy bizonyos mennyiségű zsír/olaj fogyasztása után kezd termelődni. Az agy megfelelő részébe jutva szünteti meg az éhségérzetet. A zsiradék bevitel növekedése okán a hormon termelése is alkalmazkodik a változáshoz. Ezért a növekvő zsírbevitel csökkenő jóllakottságot okoz. Ez még nem is lenne nagy baj, de a növekvő energia bevitel megállítja a fogyást. Később a folyamat kontraproduktívvá válhat. Újra indul az elhízás.

üzenetek