Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

"Diabétes kialakulásához leginkább a túlzott mértékű cukorfogyasztás és az egyszerű szénhidrátok fogyasztása járulhat hozzá, mint pl a fehér lisztből készült ételek."
Igazából nagyon úgyfest, hogy diabétes kialakulását pont annyira elősegítik az összetett szénhidrátok is :( Nyilván annyiból jobb a helyzet azoknál, hogy sokkal nehezebb akkora mennyiséget megenni belőlük, mint az egyszerűekből. De ha megvan a mennyiség, akkor mindegy, hogy egyszerű vagy nem, végeredményben a szervezet ugyanazzá az anyaggá bontja le őket.

"Csirkemell filé, barna rizs, illetve zöldségek (brokkoli, paradicsom, cékla, karfiol, paprika, uborka eddig) Meg persze a tejsavófehérje por formájában, mint táplálék kiegészítők. Reggelire mindig zab. Továbbá vitaminok, lenmagolaj, illetve, amiben sütöm a húst, az nem más, mint a kókusz zsír, amitől nem igazán van jobb ilyen célra. Csak szuperlatívuszokban beszélhetek, milyen döbbenetesen javult az emésztésem, számomra felér egy csodával :C"
Igazából ha mindenféle feldolgozott meg adalékanyagos élelmiszerekről átáll normális alapanyagokból előállított étrendre, az mindenképp sokat javít az egészségen :R

"Nem véletlenül van ennyi cukorbeteg a világon, illetve nagyon sokan vannak, akik még nem tudják, de nemsokára azok lesznek "
USA az az ország ahonnan elindult a "zsírfóbia" és ahol emiatt leginkább tolták is a zsírszegény cuccokat. Amik hogy fogyaszthatóak legyenek tele vannak nyomva adalékanyagokkal meg cukorral. Eredmény? USA lakosságának több, mint 30%-a cukorbeteg :(

"Nem tudom egészség szempontjából mennyire jó ez. Én inkább a többször evés híve vagyok, hogy ne ugrándozzon a vércukorszintem. Diabétes kialakulásának szempontjából ez nagyon nem mindegy."
Diabetes szempontjából ez a legnagyobb előnye a ketonak :) Teljesen mindegy mikor és hányszor eszel, a vércukorszinted állandó lesz, mivel nem azt használja a szervezet energiaforrásnak.

Fred23
Igen, ezért fontos a 20g szénhidrátos korlát, mert itt jönnek ki igazán az étrend előnyei. Amúgy az édesítőszerekről való lemondás szerintem csak addig probléma, amíg 4-6 hetet el nem tölt az ember nélkülük. Utána már nem fogja kívánni.

Woodslave
"Egy normális testalkatot simán el lehet érni úgy is ha eszel mindent. Ha az kell valakinek hogy ilyen megszorításokkal éljen, akkor hajrá, de tanulmányok se támasztják alá, hogy metabolikus előnye lenne egy sima alacsonyabb (40%-os hogy ez miért alacsony azt nem tudom) szénhidrátos diétához képest."
Jól tudod, metabolikus előnye nincsen. Viszont az az előnye meg van, hogy nem leszel éhes (mivel állandó a vércukorszint), és így sokkal kevesebb akaraterő szükséges ahhoz, hogy kalóriadeficitet tarts. Átlagembernek ez hatalmas előny (ha jól rémlik más topicból te azért messze vagy az átlagtól :) ).

Auratech
"Fontos a magas víztartalmú rostos, szénhidrátszegény "gazok" társítása, hogy a gyomorsav, bélnedvek nagyobb felületen dolgozhassanak. A friss gomba, retek is jó. Káposzta, savanyú káposzta, spenót..."
A rost attól rost, hogy nem tudja feldolgozni a szervezet. Innentől kezdve a gyomorsav és bélnedvek hatásfoka csak annál rosszabb lesz, mint több rostot eszel. Ráadásul a felszívódást is gátolják (pont ezért "jók" az összetett szénhidrátok, mert magas rosttartalommal párosulnak és lassabban szívódnak fel, ezért nem lövik ki annyira az inzulint). Szóval jó dolog a rost ha sok "szemetet" eszel, mert megakadályozza a felszívódást. De ha csak egészséges dolgokat eszel, akkor semmit se segítenek.
Ahogy én látom rost terén az az ideális ha nagyjából annyit eszik az ember, mint korábban, mert ellenkező esetben borulhat az emésztés (legalábbis az átállási időszakra). De ha hirtelen hatalmas mennyiségű rostot kezd el fogyasztani az illető, annak csak egy fájdalmas székrekedés lesz az eredménye.

koxx
Jelenleg 87 kiló vagyok. 1800 kalória az a 15%-os deficithez tartozó érték. Illetve igazából nem vagyok éhes, sőt ha még ennem kéne most, csak küszködnék vele. Emellett mint írtam biciklivel járok dolgozni, nem vagyok sem álmos, sem fáradt. Akkor miért kéne többet ennem? :)

üzenetek