üzenetek

hozzászólások


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

No igy mar masabb:)


nullpoint
(senior tag)

Ez a bővítmény van firefoxra is, de ott valamiért csak 1080p/60-ig engedi a felbontást, 4k-t már nem.


Hieronymus
(senior tag)
Blog

Az SD felbontás fölött, a fullhd-ig, az AVC (h.264) tömörítés használatos. Fölötte, talán 8K-ig, a HEVC (h.265) tömörítés használatos. Ezért ér véget 1080p-nél a plugin támogatás.
Függetlenül attól, hogy át szokták lépni az AVC felbontás határát, nem kell támogatni a HD feletti felbontásokat.


nullpoint
(senior tag)

Végre értem :D


szegedilaci
(tag)

Nem csak a proci de a 4Gb ram is szerintem manapság kevés, egy chrome-on megnyitsz 5 oldalt és fossa össze magát.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Mivel ssd van benne a pagefile azert gyorsabb, persze.keves a 4gb, de ilyen kijelzovel ennyiert minden nem johet ossze
Ha jol remlik ezek a cpu-k ennyit esznek, nem is lehetne tobb a gepben
Az is remlik a kinaiak valamelyiket meghackeltek:) de lehet csak 2 vs 4 upgrade volt


pengwin
(PH! addikt)
Blog

2-ről 4-re és 4-ről 8-ra is "hekkeltek" a kínaiak ilyen Atomokat/Pentiumokat.

Szerintem 4GB nagyon sok mindenre elég, főleg, hogy egy ilyen gépet nem főgépnek vesz az ember, és az eleve korlátozott felhasználáshoz mondjuk bőven elég egy linux is. MS Office Online van, Chrome/Firefox van, TS, Spotify, Skype, Slack van, Skype for Business (Lync) megoldható, médialejátszók vannak, és valami alap fejlesztőeszköz is felrakható rá. És a linux többnyire beéri ~500MB RAM-mal.. azért a mellett marad elég felahsználható RAM. Én még olyat nem láttam, hogy a Chrome 5 lappal megenne akár csak 1GB RAM-ot


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

En lattam olyat ( : oldaltol fugg
Ez ennyiert ennyit ad, es ennyiert korrekt, vilagot megvaltani "kicsit" dragabb gep kell, es ott is lesznek hianyossagok


Hadeska22
(fanatikus tag)

Amire vettétek szerintem jó lesz, bár annak ellenére, hogy nem vagyok híve a használt üzletiknek, ebben az esetben inkább vásároltam volna azt. Persze böngészésre, némi tartalomfogyasztásra elvileg elég, bár a gyenge CPU, a RAM bővíthetőség hiánya számomra nem teszi vonzóvá a gépet dacára az IPS, FULLHD kijelzőnek meg az SSD-nek.

Annyit hozzátennék, mint aki ismeri a Lengyel piacot, hogy ezt a márkát még a Lengyelek sem veszik előszeretettel, mert annyira gagyi minőségűek és gyakran Ő maguk (Kiano) sincsenek tisztában, hogy mi a pontos specifikációja az adott eszköznek. Itt az ugyancsak "Lengyel" Krüger & Matz a nyerő, ami relatíve olcsón kínál jó minőséget, és a terméktámogatás (főleg mobil eszközökre) is rendben van.

Az itteni Mediamarktban, RTV-ben meg lehet tapicskolni a Kiano eszközöket (főleg Windowsos tabokat meg néhány laptopot) de a gagyi műanyag borítástól egészen a benyomódó kijelzőig minden előfordul.Legutóbb három tabletet árultak azonos áron úgy jelölve, hogy HD, HD+ és FHD. Mint utólag kiderült a gyártó ezt a termékspecifikációt küldte a fekete, szürke és "fehér" jelölésére (bár ők a terméklapon a kijelző felbontását jelölték). Ez persze nem azt jelenti, hogy a Te általad vásárolt gép rossz, bár ugye a terméktámogatás az mindig kétes (ugyanez igaz a Krüger & Matz-ra is) és sokszor a minőség is kifogásolható.

[ Szerkesztve ]


Secretknight
(fanatikus tag)

Az enyém 3450 procis, 6gb RAM és a letöltött 4K filmeket gond nélkül viszi a 2,7 K ips kijelzőn.Sőt ,hálózatban a laptopról küldöm át az 5gHz-s wifijén az oled tévémre és így nézem.Én kínából rendeltem kb. ugyanennyi volt.
Nem bántam meg ,és nem is kellene másik.Persze lehet mondani hogy hol a gari,meg gagyi stb. ,ugyan már.8 hónapja hibátlanul megy kb. 6-7 óra akkuidővel.Ha kinyiffan rendelek másikat,még olcsóbban.Itthon nem találtam olyan gépet ami nekem megfelelt volna - szempont: IPS nagy felbontású kijelző,teljes fémburkolat legalább 4gb ram, ssd, előretelepített windows, ac-s 5gHz wifi. Nos,ez mindezt tudja 70-ért.
Jó ez a gép amit vettél ,használd egészséggel,a 2 év gari bónusz :)


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

én nem vettem ilyet :N


Secretknight
(fanatikus tag)

bocsi,rossz helyre címeztem,ne haragudj :)


Polllen
(PH! nagyúr)
Blog

Az x230 egy 12,5"-s hd kijelzős noti. Az ips panel sem túl acélos, ahogy másik is említették.
Ez meg 14", fullhd. A további összehasonlítás felesleges is. Ha 12"-s gépet akart volna, olyat vesz.

Illetve 35k-ból nem veszel ips paneles x230-t ssd-vel.


MineFox54
(őstag)
Blog

Igazad van, az SSD pluszban volt a 36-hoz :P

Csak azért X230-at említettem, mert azt konkrétan vásároltam most (36+SSD, és ráadásul T verzió...) Írhattam volna 430-at, de nem szeretek ismeretlen dolgokkal példálózni :)


Polllen
(PH! nagyúr)
Blog

430-hoz szerintem nincs IPS.
Nekem is volt x230, jó gép, de ettől még nem lesz nagyobb és az IPS sem túl acélos.
Nyilván ha 2-t egymás melle teszel, akkor már igen, de úgy nem az igazi.

[ Szerkesztve ]


Tim82
(PH! nagyúr)
Blog

430-hoz szerintem nincs IPS.

Gyárilag nincs, megfelelő adapter boarddal van.


pengwin
(PH! addikt)
Blog

Az meg már nagyon nem az a kategória, hogy lyúzer bemegy boltba, megveszi és öröm bódottá'!

Szóval nem igazán lehet a laikusnak ajánlani: rohangáljon adapterért, 3rd party panelért, vagy rendelje meg, természetesen a jó ár érdekében külföldről, várjon rá (legalább) 1-1,5 hónapot, és aztán még laikusként álljon is neki panelt cserélni, vagy egy megbízható szakit vadászni hozzá.

Remélem érzitek, hogy rohadtul nem ugyanannyi vesződség a két gép beszerzése és beüzemelése.

Ja, és az TP akkor is csak 12"-es lesz, garancia nélkül, lehet szétbarmolva, az akksiideje nem lesz ennyi, nehezebb lesz, és a plusz hardveres erőforrásokat is csak ugyanarra fogja használni a lyúzer, mint ezt a Kianót.

Jó dolog a használt üzleti gép, de abba kéne hagyni a téritést minden topikban, főleg, hogy a mostani üzleti modellek már a vicc kategóriába tartoznak, és a ténylegesen ajánlható darabok már kezdenek nagyon túlkorosak lenni.

Van most egy használt Precision 7510-em, de édesanyám Latitude E6440-e sokkal minőségibb darabnak tűnik, az E6440 billentyűzete klasszisokkal jobb, és az építési minőség is ugyanolyan jó, ha nem jobb, pedig a Precision egy elvileg jóval magasabb kategóriába tartozó gép.

[ Szerkesztve ]


Polllen
(PH! nagyúr)
Blog

A 430 14”-s.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

430 mar 14", de laikusnak ilyen moka nem valo, sokat latott is lukra futhat, eleve talalni kell egy ertelmes, hibatlan panelt, mar en se szorakoznek ilyennel


Tim82
(PH! nagyúr)
Blog

Kérlek, mutass rá arra, hogy hol írtam bármi olyasmit, amit most nagy vehemenciával egyrészt a számba akarsz adni, másrészt cáfolni.

Tényt közöltem, tájékoztatásul, plusz infónak. Téríteni sem szokásom, szóval lehet visszavenni.


forgonati
(őstag)

Nekem volt 430, és bár szerettem, a panel katasztrófa volt. Űbergagyi TN, a legkissebb fejmozdításra torzult, azonkívül fakó volt és bárhogy állítottam, nem tudott hozni olyan szintet amire azt mondtam volna higy együtt tudok élni vele. A mostani FHD IPS panelekkel szemben sehol nincs. Pedig amúgy szerettem.


Polllen
(PH! nagyúr)
Blog

Én anno ezért vettem x230-t, de végül a 14”-s céges mellett nem használtam.


Sanya
(PH! nagyúr)
Blog

A tulajtól kérdezem, hogy sikerült-e erre a gépre 32 bites windows10-et installálni? (ugye az kevesebb ramot használ, ergó akár gyorsabb lehet a gép böngészésre, amit arra, mit a gép tud futtatni.


Zsoleszhun
(őstag)
Blog

Nem próbálkoztam vele.


Noukoum
(senior tag)

Sziasztok!
Ezt a gépet meg lehet még vásárolni valahol Magyarországon?


Zsoleszhun
(őstag)
Blog

Van 1db újracsomagolt 64900Ft-ért.


Noukoum
(senior tag)

Köszi, jónak tűnik:)

üzenetek