üzenetek

hozzászólások


moha21
(addikt)
Blog

Semmi, bocsi összekevertelek valakivel, aki szintén :> használt smiley-nak.


EclipseGT
(addikt)

Talán 2 éve kukáztam a Core 2 Quad gépet (jó sokáig bírta :D ), de ma már tuti nem foglalkoznék vele. Nagyon elszállt felette az idő. A Skylake i7-em egy magon tud annyit, mint a C2Quad négy magon.
Egy megváltás volt, amikor lecseréltem. Volt mellette 8GB DDR3 Ram, meg egy 750Ti.
Szó szerint duplázódott minden játéknál az FPS, amikor procit cseréltem. Pedig húzva is volt, amíg a lap engedte.
Ha mindenképp budget konfig a cél, akkor valami Sandy i5, i7. Ezek alatt már csak öntökönlövés.
Max ha esetleg CS:GO, meg LoL-ra kell gép. Arra még jó.

[ Szerkesztve ]


bossbob
(csendes tag)
Blog

Én is egyet kell értsek a korrábi kommentekkel. SSD ebben az esetben már mondhatni kötelező. A memóriát feltornázhatod 8GB-ra. A 2 GB -os 800 Mhz-es modulok egészen olcsók. Ha a procit akarod húzni akkor egy jobb hűtés esetleg elférhet és persze videókártya csere...

DE, mivel nem játékra kell, ezért talán csak az SSD az igazán fontos, ugyanis egy GTX570 és 4GB memória bőven elég netezésre, filmezésre egy átlagos felhasználónak.


toronyhaz
(tag)

Procihűtőm szerencsére lett anno.Egy Cooler Master Hyper TX3 EVO Volt mikor 3,2 GHz-en ment vagy 3 évig.De így hogy nem játszom PC-n,így alapban ketyeg újra pár éve. Viszont most szerintem megrántom 3,5-re,vagy amennyit még tud...de szerintem 3,5 lehet a plafon.
Nem vagyok nagy tuning spíler. BIOS-ban a szorzót feltolom valamennyire és kiad egy órajelet és vagy megy vagy nem :DDD

[ Szerkesztve ]


NightGT
(aktív tag)

Tavaly nyárig egy 3.3ra húzott Q6600at hajtottam (cpu ment volna jóval feljebb is, csak addig engedett a tré lap), 1066 2x4 dual ddr2+3 vegyesen társaságában...

Ami azt illeti, még az x265 kódolású videók is elmentek rajta erőből :) Single playert nem sokat toltam, de Fallout4 medium-highon pl. egész szépen futott egy R7 260x mellett. Single core igényes multiplayer MMO ment, becsülettel helyt állt 3-4 klienssel is egyszerre - ahhoz képest hogy ugyanabból a retekből van olyan szerver és map, ahol még az i5 8400 is majdnem szaggat, pláne.

Viszont azzal a nemtudom honnét eredő gondolattal, hogy netre, irodába ennél, vagy pláne C2D-nél erősebb gép nem kell, hát őőőőő ... büntetésből szívesen beültetem elé az ezt vallókat. Csak simán netezni egy hétig, a Q6600 alapórajelen, ssd-vel, de minősített esetben 800ra állított single slot 4 giga rammal...pláne a mostani cuccok után :D


Ciccuka
(addikt)
Blog

CPU-Z benchmark

Az milyen verziójú?

7-zip és Winrar teszt is jöhetne és Cinebench R20 is.

[ Szerkesztve ]


gidalight
(tag)

Egy élmény lehetett. Én 7870-el is min közelben játszottam h tényleg folyamatos legyen.

@envagyok "3.6GHz felett már inkább egy i5-2400-hoz hasonlítható" -dehogy , mellesleg 400MHz-et a megfelelő lappal az i5 2400-ra is rá lehet pakolni.

[ Szerkesztve ]


bossbob
(csendes tag)
Blog

A CPU-Z benchmark régi verziójával készültek a tesztek. Pontosan nem tudom a verzió számot de nem az újabbal, amelyiket 2017-ben vezették be.


NightGT
(aktív tag)

Tény, nem toltam sokáig, a játék sűrűbb helyein nem jártam vele...amiről már olvastam, hogy komolyabb igénybevétellel jár :)

Nyilván minimum és low FPS értékeken, illetve ilyen-olyan ugrásszerű terheléseken nagyon elvéreznek már ezek a cuccok...


andy19770128
(aktív tag)

Hogy mi? sandy i3 elveri a q9500 ast??? hahaha NEM. esetleg az sandy i5. de nem egy szutyok i3


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Több szálon valóban nem.


gbors
(nagyúr)
Blog

Játékban, alapórajelen még a 9770-et is üti az i3-2100. Óriási a különbség a két architektúra között.


lemusz
(addikt)

Nem szerencsés 2 magost a 4 magossal összevetni, de ha már ennyire akarjátok hangyafasznyival erősebb az i3, ugyanakkor a C2Q meg jobban húzható, amivel gondolom képes is kiegyenlíteni a lemaradását. Mindenesetre otthoni mindennapi használatra én se mennék már sandy i5 alá.


Fred23
(veterán)

Azt nem értem mondjuk, miért a Sandy-t kell felhozni, simán lehet sokkal modernebbre is váltani olcsón. 20-ért van i3-7100, ami meg kicsivel erősebb. Hozzá alaplapot lehet lőni 13-15-ért is, DDR4-et is lehet kapni sokszor olcsón, ha nem megyünk 2400-as fölé...

18k a G4600 is. Mintha egyesek direkt szopatni akarnák magukat.

[ Szerkesztve ]


eldiablo
(addikt)
Blog

Jobban húzható? :DDD
Ezt sima játék vízzel.
Arról nem is beszélve, hogy az OS-t, progikat sokkal gyorsabban pörgeti mint egy vagy két C2Q. 4.5Ghz meg 7/24 megy léggel fika fesszel (~1.2V).

Fred23: #15
Mindenki abban hisz amiben akar. Aki végigpróbálta ezeket, meg tudja, mi mit tud.

[ Szerkesztve ]


lemusz
(addikt)

Hát nem tudom Skylake-nél hogy megy ez, de bennem mint ex-Ivy Bridge tulajban az volt meg, hogy non-K procikból még megfelelő lappal is csak párszáz extra Mhz-et lehet kisajtolni. Lehet benéztem akkor, my bad.

Fred23: Sokan váltottak vagy váltanak mostanában Sandy&Ivy rendszerről modernebb platformokra. Érdekes mód bár szinte tök ugyan az a teljesítményük, a sandynek mégis sokkal jobb a piaci ára. Ezért ajánlhatják sokan. Pl. egy i5 2500 DDR3-as ramokkal jobb lehet és olcsóbb is az általad felvázold verzióknál, multis játékoknál meg már kb minimum követelmény a 4 mag.


Fred23
(veterán)

"Érdekes mód bár szinte tök ugyan az a teljesítményük, a sandynek mégis sokkal jobb a piaci ára."

Igen, azóta rákerestem én is, és valóban lehet spórolni vele még néhány ezrest, és egy Sandy i5 / i7 tényleg elég lehet ezekbe az olcsó gamer konfigokba. Ettől függetlenül én a kicsit drágább változatot és a DDR4-et választanám kevés pénzből is.

A saját i5-6500-am több hónapja 34-ért vagy 36-ért vettem, már nem emlékszem pontosan, de 36-nál tuti nem volt több. EZ szerintem kamu, de 30-ért már néha van normális, valós eladótól is.


Ciccuka
(addikt)
Blog

Nem értem, hogy miért nem a legfrissebb tesztprogrammal teszteltek (miért nem írjátok ki a verziót).
Cinebench-ből például van R20-as.


NightGT
(aktív tag)

Nyilván, mert nem tudjuk a releváns különbségeket...vagy, mert az azt kifejtő hírt nem olvastuk el, hanem inkább kommenteltük a legújabb rgb házakat

:)


klambi
(addikt)

i valahol van is ilyen procim, elő is keresem a lappal együtt :)


sb
(veterán)

Egy i5-2500 körüli proci meg 10k.
És sok különbség nincs köztük.
Jobb a 6500 nyilván és kevesebbet eszik de 3x különbség nincs.

Mondom ezt úgy, hogy én is így váltottam 2500-ról 6500-re és utóbbi tényleg jóval "kényelmesebb" platform szinten is már régóta.


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Sajnos nem így dönt a használt piac sose :D A haswell I7-ekkel is ez a téma sokszor,de még az ivy I7-ek is vannak nagyon elszállt árakon.Sandy I7 sztem a best buy vétel használtan,és ha relatív költséghatékony gamer gép a cél.


sb
(veterán)

Nem is értem az áraikat.
De ahogy korábban írtam, igazából minden igényre van több jó megoldás attól függően mire van szükség teljesítményben, évjáratban, fogyasztásban, árban... És ez nem rossz egyébként.


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Persze, akiknek gėpet segítek összedobni is az alap kėrdės a mire kell ės mennyid van rá kėrdės :) Alap sablon vasakat simán lehet összehozni árkategória szerint na meg teljesítményben.


Cingáriusz
(őstag)

Két C2Q gépem is van építve eladás céljából.
1. C2Q 6600, 8GB DDR2 800, 120GB SSD, GT630 2GB
2. C2Q 9550, 8GB DDR3 1333, 120GB SSD, int. vga

Egyiket sem tudom másfél 2hónapja eladni, pedig szerintem nem adom drágán. Tökéletes kis netezős, filmezős, dolgozós gépek, de a GT630-as vga-vel szerelt, az elviszi a régebbi játékokat is.


gidalight
(tag)

Az a baj, h ár\értékben sajnos nem jók ezek a quadok mára. 25K körül már i5-ös brand gép is van, amit ha kiegészítenek egy ssd-vel meg még 4gb rammal, akkorsem lesz sokkal több mint az általad árult konfigok (sőt 33-ért kompletten is kapható -fél év garival- i5-2400, 8gb ram, 120gb ssd brand sff gép -oké annak minden hátrányával). Én senkinek sem ajánlanám ma, hogy nulláról c2q-ban gondolkodjon (meglévő bővítése oké).

[ Szerkesztve ]


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Nulláról nem is szabad, max ha nem számít a pénz ėn van másik gėped :) 775-be ugyanott vagy szinte anyagilag mint egy I5 Sandy al, viszont teljesítményben azért nem ėpp.


fpeter84
(aktív tag)

Egy X5460-at húztam valamivel 4GHz fölé 8GB DDR3 társaságában egy 775-ös lapban, és bár elég fickósnak éreztem, volt alkalmam kipróbálni GTX1060-3GB és RX470-4GB kártyákkal is és végül a gyengébb nV maradt mellette, mert bár a max fps-ek számottevően magasabbak voltak az AMD-vel, de a húzósabb jelenetekben az fps beszakadások sokkal zavaróbbak voltak, az nV sokkal kiegyensúlyozottabban hozta amit tudott zavaró akadozások nélkül... Talán az AMD drivere itt ott jobban támaszkodik a proci nyers erejére, ami azért már csak elmarad egy közepesen újabb i5 / i7-től, amit igazából érdemelnek a fenti kártyák...

üzenetek