Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Az architektúra többet jelent :)


bossbob
(lelkes újonc)
Blog

Ezer köszi a kommentet, ezek alapján javítottam a cikket! ;)


bossbob
(lelkes újonc)
Blog

Igen, ezzel abszolút egyet kell hogy értsek.
Egyébként a gépet valószínűleg olcsóbban is össze tudtam volna hozni, de inkább biztosra mentem és jobb minőségű alkatrészeket vettem, illetve keregélni sem akartam sokáig...

Egyébként azóta megkapta a Retró gépet párom unokaöccse, ahol Fortnite, CS:GO, Minecraft és hasonló játékokra van használva.


bossbob
(lelkes újonc)
Blog

Jó meglátás, lehet kipróbálom majd egyes játékokban.
A GTA V-tel viszont (ha jól rémlik) az a probléma, hogy ha 2 GB a VRAM akkor mindegy mit húzok lentebb, a textúrák minőségét akkor sem engedi fentebb állítani.


prolad
(őstag)

Úgy emlékszem megoldható GTA V-nél 2GB VRAMon a High textúra, de az tény, hogy legózni kell a többi beállítással és akkor is csak pont beleférsz.


Hopkins95
(őstag)

Kíváncsi lettem volna, hogy az új Battlefieldekkel hogyan birkózik meg. Vagy pl. Metro Exodus. Értem azt, hogy képes lenne -e produkálni 30-40 FPS-t.

Amúgy ennyi pénzért egy AMD Ryzen APU mindenképp jobb választás lehet szerintem, mert az még a legújabb játékokat is képes közel 60 FPS-sel futtatni.

De köszi a tesztet amúgy, érdekes ilyen régi vasakat még tesztelve látni. :)

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(senior tag)

A Battlefield-ek eléggé cpu gyilkosak, minimum képkocka számban biztosan játszaható szint alatt teljesítene. (relatív)

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Az AC: Origins pedig el se indulna, mert a Q9500 nem támogatja az SSE4.2-t.


eldiablo
(PH! addikt)
Blog

12Mb L2 ami igazából 2x 6Mb, mert 2x2 magos a processzor, nem pedig natív 4 magos. Ha pl a #0 mag át akar adni processzt a #3-as magnak, akkor azt csak az FSB-n keresztül tudja megtenni. Ez félelmetesen lassú folyamat.
A Pentium egy lényegesen újabb architektúra, lényegesen gyorsabb belső busszal és 3Mb L3 cache-el.
De, random kinéztem CPU-t apróról, említhetünk kb bármilyen 14nm-terest.
Haswell-től nem estem anno hanyatt, de Skylake alapú i3-am van kettő, ezeknek a tempója teljesen rendben van.
i3 6100 + 780Ti fhd-ban elég szépen megy, bár nem sokat játszom ezen a konfigon, révén van Ryzen 5 2600 és 9900K is.


Hopkins95
(őstag)

Igen, pontosan ezért néztem volna meg, hogyan teljesít pl. egy 2 mag 4 szálas laptop i5-6200U/i5-7200U ellen. Azt tudom, hogy még az otthoni i5-3300 alatt is folyton 60 FPS alá esett be, mikor kipróbáltam rajta a Battlefield 1-et.


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Egy Quad nem Bf 1 vagy 5 alá való, legalábbis ha multi is van. Bf1-Ben még a legtöbb I5 is szenved, pedig azok más kategória. Kezeljük helyėn azért a dolgokat. Aki multizni akár, nyúljon a zsebėbe, ennyi.


Spéth Attila
(újonc)

Jó iromány volt tetszett, csak így tovább!! :)


Hopkins95
(őstag)

Én láttam szénné húzott Core 2 Quadot Battlefield 1-et közel 60 FPS-sel futtatni. Itt egy példa: Battlefield 1 - Core 2 Quad with GTX 1050 4GB 60 FPS

Aprón meg is találtam a videóban szereplő Core 2 Quad Q9550-et, 11 ezer forint az ára.

[ Szerkesztve ]


tibaimp
(őstag)

Nagyon jó teszt így elsőre! :C
Nekem q9550-es volt, de évekkel korábban eladtam, nem is gondoltam, hogy ma ilyenre is képes. Utána kellett néznem, hogy mi is ez a q9500-as CPU, mert elsőre azt hittem, hogy elírtad!

Mondjuk kíváncsi lettem volna "modernebb" játékokra, hogy azokkal hogyan fut, gondolok itt például a Tomb Raider sorozatra, Witcher 3, stb.


Zsébernardo
(őstag)
Blog

Egy jó kis gépet szereztem játékra és multimédiás tartalomfogyasztásra (filmnézés és a TV kártyáról a kábeltévézés). Core i5 680 proci, a DDR3 2x8GB 1600MHz RAM, a 500W-os tápegység és a Fujitsu alaplap. 500GB-os még mindig hibátlan HDD és egy DVD optikai meghajtó volt már a gépben, meg egy TV kártyát kapott tőlem az elfekvő készletekből. Ez eddig olyan 50ezer forintomban volt... :) HD 6770 1GB GDDR5 videókártyát egy ismerősőn keresztűl szereztem meg. Vadonatúj hűtés volt rá felszerelve, mert megadta magát rajta a venti. Legalább a rossz ventivel már nem nekem kellett bajlodni. VGA hűtés nem volt olcsó, de azért a korrekt árat megadtam érte. Igy 70ezer forint alatt került hozzám egy alkalmi játékos gép. Anyának jó lesz alapon, még talán egy picit főlé is lőttem... Viszont a nyugalom megfizethetettlen, mert azóta legalább nem az én gépemen nyomja az PvsZ és a Zuma játékokat. :)

[ Szerkesztve ]


Zsébernardo
(őstag)
Blog

Core 2 Quad és a Phenom II X4 BE jó 5-6éven át hozták a formát. Viszont a HD7850 2GB videókártya teljesitményét meghaladva, ezeknek a prociknak is lassan leáldozott. R9 380 4GB és az új gyorsabb videókártyákhoz az RX 580-ig már legalább egy komolyabb i3 és az i5 proci kellett. Itt még a korai i7-ek teljesitményével sem volt gond. Multi játék és a magas képfrissitések elérése miatt még a legjobb i5 procikat is magas órajeleken kell hajtani. Mostanra viszont inkább az i7-ekre kell már hagyatkozni, ha a GTX 1070 Ti és az ettől gyorsabb videókártyákon szeretnénk folyamatosan magas képfrissitéssel játszani.

[ Szerkesztve ]


Zsébernardo
(őstag)
Blog

Egyébként jó, hogy nem poliroztattad fel teljesen fényesre a Core 2 Quad procit. CPU hűtéseknél megfigyelhető, hogy egyre gyakoribb az elnagyoltabb megmunkálásos hőátadó felület. Ezt a jobb hőátadással vagy a hűtőpaszta szétterülésével magyarázták. Nekem a Xigmatek direct pipe hőcsőves, és az is kevésbé van fényesre megmunkálva. Azt gondoltam, hogy az a Arctic Freezer 7 Pro hűtés majd a tuningolt Core 2 Quad procit majd nem hűti le 60fokra és jól melegedni fog. Netalán az Arctic Freezer 7 Pro hűtőnél is csiszoltál a felületén? Most ez a 60-62fok elég jó egy tuningolt Core 2 Quad procihoz.

[ Szerkesztve ]


johnny.crunc
(újonc)

Mielőtt még más is úgy járna mint én: a 2009 előtti processzorok, (a fent említett core duo-k) legfeljebb az sse3 instruction setet tudják.
Az apex rögtön indításkor kivág mint a taknyot, mert vizsgálja hogy tud-e a proci legalább sse4-et. A 2008 utániakkal már nincs gond, tehát a W jelű xeonoktól kezdve.


mdraco
(őstag)

Kedvet kaptam valamit kezdeni a régi gépemmel, amit alig használok.
Szerintetek milyen vga-t bírna el ez a konfig?
Következőkből áll jelenleg a gép, azt hiszem a proci teljesítménye Q9500 körül van ha nem tévedek.
MSI 880GM-E41, AMD ATHLON II X4 B45, 4X2GB DDR3, SAPPHIRE R7 240 1GB GDDR5, SAMSUNG F3 500 GB & INTEL 520 120GB, FSP400-60APN


robogos10
(senior tag)

jó teszt lett :)
Kölök gépébe C2D E8400 van
gtx 260 oc (2 hete sűtőbe kellett raknom :D )
2x2gb ddr2 800mhz
Majd meglesem ebből is mit lehetne kihajtani!

üzenetek