Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


LÁZ
(őstag)
Blog

:C


Freddy76
(PH! addikt)

Én nagyon tudok lelkesedni ezért a készletért, sokszor leírtam, hogy nálam abszolút kedvenc, a modularok, más UCS-ek, Technic Flagship-ek csak a második helyen lehetnek. Örülök, hogy a te tetszésedet is elnyerte.

Azt hiszem, előveszem a dobozból, hogy összerakjam újra - bár én ömlesztve raktam el, emlékeim szerint három számozott zacskóba, így nagyobb lesz a kihívás.


LÁZ
(őstag)
Blog

no igen, nekem is nagy kedvenc, nagyon eltalálták mindenét, remélem a májusi snowspeeder is ilyen baba lesz :K

ps.hajrá hajrá, ömlesztettből a legjobb pakolgatni :K

[ Szerkesztve ]


thesound
(őstag)
Blog

Erről a májusi snowspeederről mit tudi?


LÁZ
(őstag)
Blog

egyelőre annyit, hogy elég megalapozott a gyanú némi belsős infóra hivatkozva, hogy ez lesz az erő napi/may the 4th be with you ucs készlet, annál is inkább, hogy 40éves évforduló lesz.

persze be kell jelenteni, meg minden, de én most 60% esélyt látok rá, hogy jönni fog :K


Bad Pritt
(PH! kedvence)
Blog

Kicsit off, de honnan érdemes/szoktad venni a készleteket? Már ha persze te is földi halandó módjára szerzed be. :)


stm_
(tag)

Picit furán áll Boba "hátizsákja", eláll a törzstől.

Szép szett, épp a napokban raktam össze, nagyon mutatós az állványával!


LÁZ
(őstag)
Blog

változó, egyrészt folyamatosan túrom az ebay-t, ha régebbi készletet szeretnék, vagy jó az 1x összerakott is, másrészt a lego hivatalos shopjából, lego.com.

Sajnos hivatalos bolt legközelebb Bécsben van csak. Nekem hosszútávon jobban megéri a shop/sztem a legos törzsvásárlói rendszere jobb, mint amik itthon vannak/, még ha általában drágább is, mintha itthon túrnám a kockaáruház-mindörökkéjáték-kockarakó-kockavilág stb helyeket, mert a vásárlás után járó pontokkal 1-1 komolyabb készletet bőven az itthoni legolcsóbb árak alatt meg tudok oldani.

persze van akinek az a kényelmes, ha itthon megtalálja ugyanazt a készletet 5-8ezerrel olcsóbban, én inkább fizetek többet, de így egy Batman Thumbler pl megvan 35-40ből, annyiért itthon sose lesz boltban, de még kéz alatt sem sztem :)

Illetve rengeteg kisebb/nagyobb ajándék készlet is van, amit adott esetben itthon csak kp-re adnak legtöbb helyen...


hoffman_
(PH! nagyúr)
Blog

ezzel a plusz glitch-el együtt óriási :)


vilmose33
(senior tag)

Köszi a tesztet, nagyon jól néz ki. Ez a 3D nyomtatás,zseniális ötlet. :C


LÁZ
(őstag)
Blog

illetve 18.án nyújork játék kiállítás, biztos lesz vmi szivárgás ;]

@vilmose33: igen, próbálok kreativ lenni ajándék ügyben, már régóta nézegettem őket, vagy mikor előkerült a cég, biztos volt, hogy rendelek majd :D

[ Szerkesztve ]


AxBattler
(PH! félisten)

Grats, nagyon szép készlet! A pilótafülkében figyelő LÁZ pedig mindent visz! :C


SamWarrick
(újonc)

Lepin FTW

[link]


Vesa
(őstag)

Jók ezek a készletek.
Magam részéről elsősorban Technic-es és NXT-s vagyok, de SW-ből is bevásároltam rengeteg készeltet, bár ez pont nincs közötte sajnos. Még lehet, beszerzem, nem lett rossz darab.


LÁZ
(őstag)
Blog

hát, ha vkinek az kell :))

@Vesa: azért a teknikben is vannak pofás készletek, hogy a modell team sorozatot ne is említsem :K


Freddy76
(PH! addikt)

Inkább nem vennék semmit, mintsem hogy ezt a Lepint...


Vesa
(őstag)

Micsoda pofátlan copy ez. Még a Logo és az egész design (doboz) is pont olyan, mint a Lego-é. Csak gondolom a minőség a közelébe nem ér. Vannak Lego-im a 80-as évek elejéről, ma is pont olyan stabilan tartanak mintha most jöttek volna le a gyártósorról. A kínainál nem fizetnék be rá, hogy akár csak pár éven belül nem hullik darabjaira az egész, a gyatra minőség miatt.


Freddy76
(PH! addikt)

Engem inkább a műanyag minősége zavar. A Lego biztos, hogy minden lehetséges módon ellenőrizte a termékét, és olyan játékot fog a gyerekem a kezébe (vagy én az enyémbe), amelyik biztonságos. Nem hiszem, hogy Lepinéknél különösebb problémát csinálnának abból, hogy mondjuk a sárga festék radioaktív, vagy a piros mérgező, ha éppen az a legolcsóbb...


LÁZ
(őstag)
Blog

na igen, számtalan videó van róla, hogy mennyire 'ugyanaz', de struktúrálisan meg nyeklik-nyaklik, éppen csak a szél nem fújja el, az esetleges káros festéről meg ne is beszéljünk, személy szerint remélem, hogy a Lego odacsap ezügyben, bár valszeg nem pikkpakk fog ez lezajlani, az is biztos...


Vesa
(őstag)

Nem tud odacsapni, ilyen kínai copy termékek már évtizedek óta jelen vannak. Eddig sem történt semmi, de szerencsére úgy tűnik, hogy az eladásokat ez érdemben nem befolyásolja, legalábbis, a világ fejlettebb részein.


LÁZ
(őstag)
Blog

na igen, ilyesmit gondolok én is, amíg jönnek a számok, addig mind1 is nekik, és ugye azok meg biztos, hogy jönnek :D


Vesa
(őstag)

2004 körül azért kicsit meg voltunk rémülve, mert nagyon rosszul teljesítettek. Le is mondott a tulajdonos család aktuális feje aki akkoriban vezette a céget, és átadta az irányítást egy menedzsernek, aki 2 éven belül megint aranybányát csinált a cégből. Szerencsénkre...

[ Szerkesztve ]


Geffry
(fanatikus tag)
Blog

Tudom, hogy senkinek sem hiányzik ide az ellenérv, pláne ha olyantól jön aki még a star wars-t is útálja, de szerintem az új Lego készletek valahogy nem az igaziak.

Ez persze csak az én két krajcárom, mindenki azt szeret amit akar, de nekem az volt az "igazi Lego" amikor abból építkeztek amilyük volt és abból adtak nekünk is modelleket. Most ha eszükbe jut valami azt legyártják és kész, nem kötik magukat a kockák és lemezek korlátaihoz. Speciális egyedi alkatrészek tömkelegét nyomják a 90es évek vége óta, amiket igazán semmi másra nem tud az ember használni csak arra amire kitalálták.
Ez egyesek szerint jó dolog, szerintem kiöli a fantáziát mert mindent készen kap az ember. (Láttátok már manapság mi van egy kinder tojásban? Még egy 5 éves is sértésnek veszi szerintem... )

De ez csak én voltam. Ettől függetlenül jó szórakozást kívánok hozzá.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(őstag)

Ezzel nem teljesen értek egyet. Igazad van abban ,hogy a korai készletekhez képest sokkal több egyedi alkatrész van, de tulajdonképpen a kezdetektől tapasztalható volt ez a tendencia (kvázi fejlődés), csak a mértéke volt lényegesen kisebb. Annak idején is voltak speciális alkatrészek (pl. a Space szériában elég sok volt, pedig az nagyon nem mai széria), de már a sima ősöreg "pilótafülke" elem is speciálisnak nevezhető.
Valójában a kreativitást inkább elősegíti ez a folyamat, mintsem gátolná! Ha megnézed milyen MOC-ok készülnek a modern alkatrészekre épülve, akkor láthatod, hogy a kreativitásnak éppen, hogy óriási löketet adott a sokféle alkatrész. A másik előny, hogy az új elemeknek köszönhetően jelentősen kibővültek a különböző építési technikák is. A kezdetekkor jóformán csak egymásra lehetett helyezni a kockákat, de oldalirányban még nem volt lehetséges az építkezés. Később a speciális alkatrészeknek köszönhetően ez már a 70-es években lehetségessé vált, a Technic alkatrészeknek hála pedig gyakorlatilag bármiilyen irányban és módon lehet már építeni, ami soha nem látott lehetőségeket ad a kreatív építők kezébe (értsd: akik nem a gyári készleteket rakosgatják össze, hanem saját kútfőből építenek).

A nagyobb darab speciális elemekre pedig sajnos azért van szükség, mert a mai gyerekeknek a megjelenés, a külsőségek mindennél fontosabbak. Mivel a Lego is profitorientált cég, ezt nem hagyhatja figyelmen kívül, különben jelentősen csökkennének az eladások. Ez egy generációs folyamat, pont mint a PC játékoknál is látható. De a Lego-ban éppen az a csodás, hogy mindenki azt és úgy építhet, ahogy és amit csak akar. Sokan preferálják még ma is a régi építési módokat, ők vesznek tonnányi hagyományos kockát és abból építenek kvázi retro kreálmányokat. Van, aki meg már Lego robotokat programoz. :K


LÁZ
(őstag)
Blog

részben igazad van, de a másik oldala viszont az /sztem/, hogy ha valakinél már vannak puják, akkor persze összerakják a cuccot közösen, tök jó, de utána sanszos, hogy megy az ömlesztettbe, vagy esetleg van is külön pár kg ömlesztett. Aztán abból lehet fantáziálni, ha kiborítanának elém egy vödör lego-t, biztos vmit kihoznék belőle, sztem a fantázia mindig benne lesz, csak most ennek egy részét rábízzák a vásárlóra.

Ők kikobakolnak pl egy Thumblert vagy Maersk EEE-t, vagy akárcsak egy kisebb creator készletet, és összerakhatod, ami tök jó, de ezekből az elemekből simán összerakhatsz bármit, ha vagy annyira kreativ /lásd 'ideas' vonal/. A speckó elemek sajnos, nem sajnos már a technológia fejlődés részei, benne van a pakliban, és sztem jó is, hogy változatosabb formákat/íveket tudnak kihozni a cuccból. A készletek nagy része egyszerűbb elem, ami már megvolt 5-10 éve is, csak más minőségben/színben, persze minden készletben vannak speckó elemek, legalábbis nagy részükben, de pl egy 300 elemes valaminek max az 5-10%a egyedi, vagy talán még kevesebb.

a kinder valóban vicces manapság, kb össze se kell rakni, vagy max 2-3 elem, ami még hagyján lenne, de ott aztán tényleg lassan nulla fantázia lesz bennük, a figurák oké, de a többi nagyon konvergál a nulla felé :(


Geffry
(fanatikus tag)
Blog

Teljesen igazatok van, nem voltam elég részrehajló. Valóban igaz, hogy mindigis voltak speciális alkatrészek, de egy pilótafülkét azért nem olyan nehéz beintegrálni bármibe. Ha kell egy csőszkunyhóba is el tudom képzelni.
A Legoban az a szép hogy minden pénztárcára gondolnak és akiknek nincs pénzük a 200+ darabos készletekre, azok is kapnak valamit ami közel olyan szórakoztató (ha nem jobb) mint a nagyobb szett, viszont ez a réteg sajnos nem feltétlen bővelkedik extra alkatrészekben.
Bátyámmal közösen kaptuk az original Blacktron szériából az Alienator-t és legyen bármilyen szánalmas, ez volt a legnagyobb készletünk. Ehhez járt ez, amivel úgy kb soha semmit se tudtam csinálni mert egy traktor és egy lovagszekér bekombinálása még nem adott olyan sok lehetőséget. (persze azért volt még pár készletünk de most az egyszerűség kedvéért...)

Tehát igen, igaz, hogy már régen is voltak ilyen egzotikus darabok, de most így még késői gyerekkoromból eszembejut az UFO és az Insectoids széria példának. Előbbiből mondjuk csak a katalógusokra csorgattam a nyálam, de azt már úgy is láttam hogy pl a csészealjak teste nem sok lehetőséget ad, hacsak nincs minimum egy kiló extra alkatrészem hozzá. Az Insectoids végképp egy zsákutca volt a szememben. A szárnyak, lábak és villogó fullánk viszonylag egysíkúvá tette nekem. (mindkét széria nagyon menő volt ettől függetlenül)
Lehet most erre azt mondani hogy szimplán nem vagyok kreatív, de az Aquanauts és Western minikészleteket hibátlanul tudtam kombinálni. Egy szekér kereke is lehet hajócsavar...

Namost hamar elkanyarodtam a gyerekkori traumák világába a konkrét témától. Talán még annyit fűznék a dologhoz hogy az én szememnek nem hiányoznak az ívek. Sosem zavart ha egy-két szöglet kibújt, mindig csak a további lehetőséget láttam benne, inkább csak hozzáadott a kreativitáshoz / fantáziához az, hogy kicsit tökéletlenebb volt a forma, mert kockából építettünk gömböt. A készregyártott csatlakozásmentes óriáselem nekem kb olyan mintha a zöld műanyagkatonák fele húzna a dolog.

Ettől függetlenül nem nézek le senkit akinek ezek az újabb dolgok tetszenek. Ez csak az én véleményem.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(őstag)

Pedig az Insectoids alkatrészek nagyszerűen használhatók pl. scifi jellegű kreálmányokhoz. Inkább azt gondolom, hogy bizonyos témakörökben nem vagy/voltál otthon, így elképzelni is nehéz, mire lehetne használni az oda passzoló cuccokat. Én elsősorban Technic-ben, NXT-ben (ami mondjuk nem tartozik ide valóban) és scifi jellegű készletekben "utazom", ennek megfelelően pl. az összes általad említett kalózos/westernes, kingdomos stb. készlettel nehezen boldogulnék, mivel nem igazán vonz a műfaj, nem is indul be rá a fantáziám.
Legtöbb esetben minden embernek vannak kedvenc műfajai, nyilván egyéni beállítottság alapján, és igazából ezeken belül kreatív. És ez így teljesen természetes!


Geffry
(fanatikus tag)
Blog

Ez igaz amikor saját keresettel rendelkező gyűjtő vagy. De gyerekként ki vagy szolgáltatva. Amikor a karácsonyi ajándék meglepetésként érkezik és nem választhatod meg amit kapsz...


Freddy76
(PH! addikt)

Ez így van. Nekem is szeretett volna az öt éves kislányom Lego Friends és Frozen szetteket, de Technic darut kapott, az anyja úristenit!

Azazhogy nem. Nem tudom, van-e gyereked, de vannak mindenféle szülői praktikák annak kiderítésére, hogy mit szeretne kapni a gyerek. Pl. meghallgatod, mert általában magától mondja, mondjuk pár tucat alkalommal. Szóval olyan nagy kiszolgáltatottságot nem érzek. Megkötve sincs, megépített mindent egyszer, aztán mennek az elemek a nagy dobozba, és onnan épít azt, amit akar. Én pedig építem az általad sokra nem tartott készleteket, mind pl. ezt a 75060-at is (immár másodszor, a cikk miatt kaptam kedvet újra hozzá). És élvezem. Ahogy élvezem a nagyobb Technic készleteket is (útmutató alapján), vagy éppen a Modular és Creator készleteket.


Vesa
(őstag)

Na jó, de arról nem a Lego tehet, ha a szülők nem foglalkoznak azzal, milyen téma érdekli a gyereket, csak vesznek valamit aztán jó lesz az. Innentől meg az sem a Lego hibája, ha a gyerek nem robban szét a kreativitástól egy olyan témájú készletnél, ami tkp. nem is érdekli.
Egyébként a speciális, egybe nagy alkatrészek minimális részét képezik egy készletnek. Pl. a Technic-nél is divatva jöttek a borítások (kvázi karosszéria elemek), melyektől lényegesen szebb lesz a cucc. De ez úgy néz ki, hogy mondjuk egy 1600db-os készletből van 8-10dab ilyen elem, alatta ugyanúgy normál technic alkatrészek tömege van, mint korábban. Azért ez messze nem Playmobil szint még így sem. Rengeteg készletem van, régiek, újak egyaránt de nem érzem ezt a jelenséget problémának. Ha az arány eltolódna, akkor már engem is zavarna, de erre eleddig nagyon ügyelnek és szerintem egy megfelelő középutat sikerült találniuk a vizuális és építési élmény arányait illetően.


Geffry
(fanatikus tag)
Blog

Ezen a ponton elnézést kérnék a cikk írójától. Próbáltam több ízben kihangsúlyozni hogy egy magánvéleményről van szó. Nem állt szándékomban meggyőzni senkit az igazamról, de sikerült becsalnom pár hozzászólót akik pontosan ezt eröltetik.

Továbbra is azt mondom hogy jó szórakozást a készlethez! (de nekem akkoris szebbek a klasszikusok)


LÁZ
(őstag)
Blog

sztem nincs ezzel semmi baj, szép is lenne,ha mindenkinek ugyanaz lenne a véleménye :D , lánykoromban nekem a pirates/city vonal adta, ebből is volt a legtöbb készletem.

[ Szerkesztve ]


Geffry
(fanatikus tag)
Blog

Én majdnem mindenevő voltam, csak Lego legyen. A Space téma volt az abszolút nyerő (még ha most úgy is tűnt hogy kritizálom) de nem csak szülei vannak az embernek, hanem egyéb rokonok is akik nem hallják hogy miután sóvárog a kölök.

:R

[ Szerkesztve ]


h3lios
(PH! addikt)
Blog

Én idén kezdtem építgetni a saját kis kollekciómat:

[link]

A Snow Speeder-ről már van fent a youtube-on végleges kép, igazából 1 update-elt verziója lesz az eredetinek. Amire viszont én várok, az az elvileg év végén megjelenő UCS Falcon. A deathstar újra kiadásának dobozán is van hint róla, valamint ugyan úgy pletykálták, mint a speedert, ami meg is valósult.

A nyári szettekből én 2-t tuti megveszek a speeder bike-os Scout troopert (eszméletlen jól néz ki a technic bike), valamint a DV trasnformation szettet a figurák miatt.

A Falcon-ban nagyon bízom, hogy a 40. évfordulóra valóban kiadják. Az edeteti 10. évfordulója is egyben, szóval aktuális lenne a dolog. 200k körüli áron fog forgalomba kerülni, ha valóban jön, úgyhogy sajnos a slave 1 nekem már nem fér bele mellé.

Amit kegyetlenül sajnálok, hogy a Super stardestroyer már nincs forgalomban... :O

[ Szerkesztve ]


LÁZ
(őstag)
Blog

irány a lejtőn lefelé, a speeder bike nálam is must have, sanszos, hogy snowspeeder is, az eredeti már horror áron van, kb mint a falcon, úgyhogy vagy most, vagy soha.

ami a falcont illeti, igen, egyre nagyobb az esély rá, és kb a fél világ arra vár, mivel ugye abból is az eredeti 500k alatt max bricklinkes, 400 környékén meg mák kell hozzá, hogy megcsípjen az ember egyet, úgyhogy az is a most vagy soha kategória lesz. Sztem rekordidőn belül ki fogják szórni, abban bízom, hogy a VIP-eknek lesz vmi elővásárlás rá, így be tudok magamnak biztosítani 1et.

valszeg abból 2-3 lesz a limit/fő. várom szeretettel ;]

ps. ssd, itthon még bele lehet futni 1-2 helyen, de a bontatlanban már az is 200-250 között megy, mindig is mondtam, hogy a lego a legjobb befektetés :K


h3lios
(PH! addikt)
Blog

Ezért tervezem megvenni a Falcon-t bújni fogom a Lego oldalát a hírekért és ahogy kijön repül is az előrendelés. UCS Falcon-on bukni nem fogok, mert ahogy kivonják a forgalomból gyakorlatilag már bontott állapotban is visszahozta az árát. :D

Nyilván összerakom majd, nem bírnám ki, hogy ott álljon a dobozban. Pedig a bontatlan 5000 $-os Ebay-es árak szem csúnyák... :)
A Snowspeedert szerintem kihagyom, mert valszeg 80k környéke lesz, de majd meglássuk mit hoznak ki belőle. Ha 50-60-ért hozzá lehet jutni, lehet, hogy benevezek rá.

A Stardestroyerért röhögve fizetném ki az eredeti 250$-os árat. 250 ezret már nem fogok érte adni. A másik szívfájdalmam a UCS Imperial Shuttle... Eszméletlen kecses és rohat nagy szett, ami a terjedelmét illeti.

Amit igazán sajnálok, hogy az eredeti Stardestroyer már nem lesz kiadva UCS -ként, mert a mágneses megoldáson kívül nincs más lehetőség azokat a szögeket legyártani. Egyszerűen lego mértékkel lehetetlen megoldani, és a mostani építési normáknak nagyon nem felelne meg az az opció, mert kb. a lehető leginstabilabb szett a piacon. Kb. egy erősebb tüsszentésnél szakad darabjaira a polcon...

Kockashop-ról még tudnék slave 1-et rendelni, de most spórolás van a következő nagy hullámra, nem akarom azért az összes pénzem lego-ra elverni.. :D
Jelenleg most megelégszem a mostani darabokkal, próbáltam igényesen összeválogatni őket. Egyértelmű kedvenc az Imperial Shuttle, ráadásul kiárusításon 25k-ért a hülyének is megérte. A többit sajnos helyi boltból jó drágán sikerült beszerezni...

A legnagyobb meglepetést Krennik hajója okozta, mert nem igazán tetszett a formája, főleg a minifig-ek miatt vettem meg, de aztán nyitott szárnyakkal valami kegyetlen menő a cucc. Szerencsére régi kalózhajó árbocból tökéletes állvány lett neki.. :)

Szerk.: Küldtem privátot.

[ Szerkesztve ]


Freddy76
(PH! addikt)

A Falcont én is várom, de azért nem hiszem, hogy elkapkodnának egy 200k-s cuccot...


LÁZ
(őstag)
Blog

igen, igazad lehet , de az kb 700 dolcsi/650 ojró, azért a világ jobban működő részein, még ha csak európát nézem, nem egy nagy tétel, persze nekem qrva sok pénz, de egy osztráknak már nem annyira, szóval sztem hamar kipörög, ha nem is pár napon belül.

elég ha megnézed az ebay-en a mostani falconra licitálók számát, ugye ott is csak 1 nyerhet, de a maradék meg simán megveszi, ha kijön, de egyelőre legyen belőle vmi :D

ps. ha lesz vip early access, én ott leszek ;]


Freddy76
(PH! addikt)

Már én is VIP vagyok. Szóval én is ott leszek.

Készülj ;]

üzenetek