Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


BiP
(veterán)

Itthon T420 van, 8Gigára bővítve, meg a HDD 128-as SSD-re cserélve, teljesen jól használható. (10 helyett inkább 8.1-et tettem rá, az gyorsabb rajta.)
Érlelődik a csere gondolata, de nehéz racionális érvet felhozni, miért is lenne szükséges.


rodrigez
(senior tag)

Jelen hozzászólást egy T430s-ről írom ami a könnyített 430-as. :) 3 éve párom kérdezte, hogy megveheti a céges gépét ha gondolja és, hogy szerintem megéri-e? Kérdem tőle, melyiket? A T430s-t? Igen, azt. 40 ezerért. Nézek rá. AZONNAL!!! Azóta használom és neki odaadtam az akkor egy éves középkategóriás 15.6"-os Lenovomat. :) 8gb ddr3 és samsung SSD-vel adták, valami nVidia alap Quadro is van benne diszkrét VGA-nak és természetesen belekódolt windows 8 pro licenc van hozzá, amit a cég win10-re frissített. Úgyhogy csak feldobtam rá microsoft oldaláról leszedett Win10Pro telepítőt és aktiválta is magát. :) Életem legjobb ár/érték arányú vétele volt szerintem. :)

A cikk pedig nagyon jó! :)

[ Szerkesztve ]


pszihopata85
(tag)

Nálunk is kettő T430s van a családban és mindegyik nagyon megérte.
Van már mellettük egy T440 és egy T450s is.
Egyedül a T440-nek van valami nyűgje, ha lehúzod a töltőről átvált proxy-ra az interneteléréssel, de nem lehet kikapcsolni. Ez szerintem valami "tört ;] " Windowsnak lehet a következménye.
Mindegyiken Win10 van SSD-re telepítve.


szegedilaci
(tag)

Sokszor kérdezik tőlem, vannak ilyen 80-90 ezres új gépek cerkával,melyiket vegye, és olyankor javaslok egy 80-90 ezres használt üzletit ssd-vel amit öröm használni, szemben az új de halálosan lassú ipari hulladékkal.


ДарСтав
(aktív tag)
Blog

Nálam most épp egy X230T van szolgálatban, így csak megerősíteni tudom azt, hogy még ma is megállják a helyüket nagyon sok esetben. Sőt, családon belül még van napi használós T61, T61p, és T500 is, SSD-vel hasonlóan jól használhatóak. Egyetlen gond van velük, az akkumulátor. Ugyebár eredetit már nem igazán kapsz, csak használtan, az utángyártottakkal meg alaposan meg lehet szívni.


Silεncε
(őstag)
Blog

95k-ért vettem fullos T450s-t. Összehasonlíthatatlan egy 90k-s cerkás tejfölösdoboz-műanyag notival.


UnA
(Korrektor)
Blog

Az enyémet (T420) csak akkor használnám Windows-zal, ha bottal kergetnének :)

Addig is a spéci feladatokhoz van rajta egy virtuálisan, amit havonta kb. egy-két alkalommal egy régi fordításhoz kell még használni.

Mostanában persze már megérett a cserére, de inkább arra várok, hogy mikor lesz itthon is kapható a T485 vagy T495.


davenport
(aktív tag)

Szintén két T430s van otthon, napi normál gépezésre (netezés, irodai feladatok stb.) több mint tökéletes. Mindkettő kapott egy-egy msata SSD-t a 8 GB ram mellé.


mdav88
(tag)

T530, munkaallomaskent uzemeltetve, napi kb 8-10 oraban.
Bajban is lennek ha ujat kene venni....(innen felfele eleg hitvanyak lettek, a billentyuzet mar ezen sem a regi...)


C0R0
(csendes tag)

Köszi a cikket! Nekem T420 van otthon és még mindenre elég.
A ThinkLight viszont szerintem hasznosabb mint a világítós bill, papírt is lehet alatta olvasni. :)


BiP
(veterán)

:)
Pont 100e alatti 450s-eket nézegetek a mostani T420 utódjául. Bár a méreten kívül nagy kényszer nincs a cserére.


Tim82
(nagyúr)
Blog

Teljesen biztos vagy abban, hogy a T430-ban USB 3.1 csatlakozó és PCMCIA foglalat van?

(A helyes válasz az USB 3.0 és az Express Card foglalat amúgy. A PCMCIA bazi régi szabvány, már a 2000-es évek legelején is az újabb, azzal valamennyire visszafelé kompatibilis CardBus szorította ki a helyéről.)

Egyébként nem rossz kedvcsináló/bemutató írás. Bár szerintem a T430-nál régebbi generációs Thinkpad-ek is teljesen használhatóak 2019-ben (a 2007-es R61-em csak most fog visszavonulni "harmadgépnek", egy i5-ös X220 és egy quad-core i7-es T520 mellett). Csak legyen melléjük 4+ GB RAM és SSD. :B

[ Szerkesztve ]


aronocs
(tag)

Talán egy éve váltottam T450s-re, előtte is csak ThinkPad volt, közvetlenül előtte épp egy régebbi X201t, de még mindig nem tudtam megszokni a billentyűzetkiosztást, konkrétan a szerkesztő hatos (Ins,Del,Home, stb) elhagyását, átvariálását. Ezt mindenképp vedd figyelembe.

Ha melóra használnám, már összetörtem volna :) Így viszont otthonra kifejezetten szeretem, az árát nagyon megéri.


UnA
(Korrektor)
Blog

Azt csak azt jelenti, hogy nem gépeltél rajta eleget. Ha tényleg sokat kell használni, akkor mindent meg lehet szokni. ;)


BiP
(veterán)

Itthon Thinkpad vonalon a T61, T420 után jönne a 450s, munkában T470-est használok. (persze volt közben más márka is) Nekem nem gond az Ins-del, stb. furcsasága, azt valahogy megszoktam. Ellenben azt, hogy nem a Ctrl van a szélén, hanem az Fn-t tették oda, és mindig azt nyomom Control helyett, azt soha nem fogom :)

[ Szerkesztve ]


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Az előző céges gépem egy T430 volt amit meg is vettem, jó lesz majd a gyereknek címszóval. Most egy T470-es használok melóra korábban meg volt egy saját T400-asom pár évig. Azt azért meg kell jegyeznem hogy nekem a T400 billentyűzete toronymagasan verte a T430/470-esekét. A mai napig nem tudok ezzel a szigetes kialakítással megbékélni. :B


Ceree
(senior tag)
Blog

Nekem áprilisban cserélték le a jó öreg T430-am a cégnél, 6 éves volt, de még 4 órát simán ment aksiról, feladataimra elég volt. A képeken szereplőhöz képest marhajó állapotban volt amúgy, egyedül a tapipad fóliája csúfoskodott rajta. Sajnáltam is nagyon, a W7 vállalati környezetben nagyobb rugalmasságot adott, mint most a W10-es T480s, de sajnos az operációban ezek a kisebb felbontású eszközök ideálisabbak, így vándorol le minden mohikán lassacskán.


bambano
(titán)
Blog

hogy a t430-as jó-e 2019-ben?
ha azt nézed, hogy egy t430, akkor jó.
ha azt, hogy az első thinkpad, amiben ócska klavi van, akkor nem :)


TunerJoe
(aktív tag)
Blog

De, nagyon is 3.1, ugyanis már másodszor nevezték át. Jelenleg a hivatalos neve USB 3.1 Gen 1.


Tim82
(nagyúr)
Blog

És erről tájékoztattad a Lenovót is, hogy ők is legyenek szívesek átnevezni a T430-ról szóló hivatalos specifikációkról és doksikban az USB 3.0 csatlakozókat?

Azt most hagyjuk, hogy mennyire jó dolog a marketing bullshitnek bedőlni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek