üzenetek

hozzászólások


Fehér Farkas
(őstag)
Blog

Jó olvasni, hogy van olyan turista aki érzékeli, hogy romlik a környék a túltelítettségtől. Errefelé mindig is voltak nyaralósok és turisták, tökéletesen be tudtak illeszkedni és harmóniában élni a helyiekkel.
Sajnos ez az utóbbi 10 évben eléggé megváltozott, felkapott lett minden, 4-5x mennyiségre nőtt a forgalom rövid idő alatt, gyakorlatilag eltapossák a kis 300 fős falvakat és mivel minden ehhez igazodik a helyiek minden lehetősége megszűnik létezni, az árak és vendéglátó egységek nagy része Buda 2.0, bár a turizmusból él a környék, de tökéletesen megvoltak a korábbi menyiséggel is, ez viszont már káros. Rossz nézni az átalakulást, elveszti minden értékét ami volt.


gilfoyle
(őstag)
Blog

Mééééér most jelent meg ez a cikk??? :W
Tegnap jártunk arra, főleg a kőtengert néztük a gyerekek miatt és a 77-esen jöttünk vissza. A velős pirítósról nem tudtam, pedig tuti megálltam volna :O
Amúgy tényeg nagyon szép vidék.

[ Szerkesztve ]


-vitya-
(senior tag)
Blog

Errefelé toltunk egy jó kis kerékpár túrát:
Balaton-felvidék kör

És hát egy dologba tudok csak belekötni ebben a posztban... ami a romantikus vonzódás a 77-es úthoz:
az út szörnyű. Senki sem figyel a biciklisekre. Más, kerékpározásra használható út nincs, sehol.
A motorosok 180km/h alatt nem ismerik a haladás fogalmát.

Halálfélelmem volt rajta párszor. Ez 1 szörnyű út.

(a 77-es kivételével minden más mesés, és szuper volt!)


kenand
(veterán)
Blog

Köszönjük az írást.
Tapolcai medence egyik legjobb helye a Viszló patak volt: a bauxit bányászat során kiszivattyúzott vizet engedték be, így nagy sodrású "hegyi patak" vált belőle. Szuper pisztrángos patak volt. Sajnos a bauxit bányászat végével a pataknak és a pisztrángoknak is végük lett.
A környező szép hegyek a Tapolcai medencében (Zalahaláp kivételével) - megmaradtak : Szentgyörgy, Csobánc, Badacsony stb. jókat lehet kirándulni.
Ott nőttem fel, szép emlékeim vannak...


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát bringával tényleg horror lehet, mindössze a Veszprém-Nemesvámos és a Diszel-Tapolca szalaszon van bringaút, ez gyakorlatilag majdnem nulla. Az út szűk, kanyargós és forgalmas, jelentős kamionforgalommal, szóval igen, bicóval nem ajánlott.


S0227
(újonc)

Szia Bog!

Sajnos el kell keserítselek, az űrtávközlési állomásra nem fogsz tudni bejutni, jó pár éve (talán 10) a honvédség irányítása alákerült, hogy mire használják az számunkra, helyieknek is rejtély, a létesítmény működése titkosított státuszban van, hogy szépen fogalmazzak.


Tetsuo
(aktív tag)

Pedig az minden jó étteremben finom. ;)


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Azt hittem, hogy 1db őr van ott és slussz. Használják bármire a cuccot egyáltalán?


Geri Bátyó
(őstag)
Blog

Pula egy dologról híres, az alginitről. Egész nagy bányát nyitottak miatta a falu határában (ha jól tudom, már nem művelik). Hogy ez miért érdekes? Mert tele van ősmaradványokkal: levelek, rovarok, halak, de még egy orrszarvút is találtak benne. Érdemes kicsit kapirgálni.


benfolds
(őstag)

veszprémből nemesvámoson keresztül tótvázsonyig megy a 77-essel párhuzamosan egy bicikliút (a nemesvámos utáni rész végül is egy aszfatos mezőgazdasági út, szinte 0 forgalommal), de tótvázsony után, kis kerülővel barnagon és vöröstón át nagyvázsonyig el lehet jutni a 77-esnél sokkal kevésbé forgalmas és szebb útvonalon. a 77-es életveszélyes biciklivel, senkinek nem ajánlom.


-vitya-
(senior tag)
Blog

azt a bicikli utat ismertem, épp nekünk csak az volt a baj, hogy Tapolcától kellett volna Nagyvázsonyig - ott meg semmi sincs. Csak 77-es :(


sheep
(addikt)
Blog

Köszi a cikket, jól ismerem a terepet, bakonyi gyerek vagyok és sokat járok arrafelé. A káli-medence a szívem csücske, nagyon szeretem azt a tájat, ha tehetném biztosan ott vennék a környéken egy házat.
Ha valaki kikapcsolódásra vágyik mindig a környéket ajánlom mert viszonylag nyugalom van, és annyi látnivaló hogy egy hétbe sem férne bele mindet megnézni.
Jó volt olvasni :)

[ Szerkesztve ]


Tetsuo
(aktív tag)

Nekem is tetszik, de csak átutazóban. Egy kies "kősivatagban" nem laknék, akkor inkább a Balaton-felvidéki Nemezti Park szomszédságában vagy más erdőségben, esetleg a Balatonparton.


S0227
(újonc)

Igen, de hogy mire az titkos, persze vannak elméletek, katonai telekommunikáció, lehallgatás, kapcsolattartás idegen civilizációkkal, stb stb. Akik ott dolgoznak semmit nem mondhatnak az ott folyó munkákról, titoktartási szerződés köti őket.


gybazsi
(senior tag)

Bár az egész távra vetítve nem nagy segítség, de Petendtől fel lehet menni Nagyvázsonyba a szerpentin fele, egész kicsi forgalom mellett.


benfolds
(őstag)

nekem egyébként az a kedvenc részem környékén. tekersz fel a szerpentinen, visszanézel az öcsi medencére, a hegyek mögött meg megy le a nap. :)

[ Szerkesztve ]


hdman
(őstag)
Blog

Mi most éppen Borgátán nyaralunk :)


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Jó kis bemutató lett. :R Pont azért szeretem a Bakony200 kerékpáros teljesítmény túrát mert errefelé halad az útvonala. :)


BiP
(nagyúr)

Épp elkerültük egymást akkor, mert mi előtte héten voltunk Borgátán :)

Ritkán járok a 77-esen, de másfél éve pont októberben mentem Keszthelyről Veszprémbe, és csak ámultam, annyira szép volt az őszi táj. No meg vezetni is jó élmény volt a kacskaringós utakon.

Amúgy igaz lehet ez a túltelítődik dolog. A Művészetek Völgye már rég nem olyan, mint az elején volt, az a kis batyus falusi fesztivál, ma már komoly biznisz, így olyan városi népeket is vonz, akik csak hobbialterosok, és nem tudnak beolvadni. Bár amikor ennyi ember van ennyi helyen, kb. mindegy is.
A gazdagok meg mindent felvásárolnak, ami szép, mindegy, mi a hatása.
De ezen kívül is, manapság a csapból is a Káli medence folyik, meg még a levendulások nagyon trendi. Asszem itt is van egy.

[ Szerkesztve ]


Metal213
(tag)

Csak nem egy mudi? :)


hdman
(őstag)
Blog

Sokat járunk oda, van hétvégi ház :)


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

nicu71
(addikt)

utolsó kép mit ábrázol hol van ez a szép patak?


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Az Monostorapáti, a patak (Eger-víz) végigfut a falun, azoknak a telkeknek a végén ilyen a látvány, amelyek patakpartiak.


nicu71
(addikt)

Mesés. :R


BiP
(nagyúr)

Jaaa, úgy könnyű :)


marositech
(senior tag)
Blog

Múlthéten voltam, hála a cikknek, pedig nagyvárosbanjáró vagyok.
A vasárnaponként (WTF???) nyitva tartó Liliomkert piacra is bementünk, cuki "eltévedős" helynek találom. Köveskálnál érdemes belátogatni a második számú étterembe enni árban drágák, de ízben dicsérni való.
Hegyestű pipa.
Amit én észrevettem és rettenetesen sajnálatos, hogy a városon kívüli utakon egyesek úgy mennek, mint a vadbarmok, kész életveszély! A másik pedig a 20-30 fős egybefüggő kerékpárkonvoj mellett elhaladni képtelenség.
A medence pedig...csodálatos!


Segal
(veterán)

Jó cikk lett. Köszi szépen :R

üzenetek