[Re:] [lezso6:] A húsvásárlás az esetek többségében az emberkínzás támogatása - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hannibhál
(őstag)
Blog

ott is szerintem az első 20-30 esetben jajj szegény csirkék, utána meg már fel se venné az egységnyi sugarú vásárló, aki meg ezzel alapból törődik (pl te) az meg enélkül is utána néz, mint látszik is:)


arnyekxxx
(veterán)

Zavar, hogy a macska büdöset pisál, ezért kiherélem.

Én pl azért herélem ki a macskát, hogy ne dögöljön meg 2-3 éves korára ( amig van töke nagyon kemény legény mind de legtöbbször nem keményebb valamelyik kutyánál a környéken) és azért műttetjük meg a nöstényt, hogy ne csináljon évi tucat könyköt akiket elajándékozni nem lehet, kicsinálni meg tilos hiszen állatvédelem helyben agyönlövéssel büntetve viszont szükség sincs egy exponenciálisan növekvő macskatenyészetre minden udvaron.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez így teljesen jogos érv, és egyet is kell értenem.


arnyekxxx
(veterán)

Az iPhone az egy prémium termék, amit egy ember legfeljebb egyszer vesz évente.

A minőségi hús is prémiumtermék amire évente simán elkötöd az iphone árát

De ha tudnak csinálni eleget és verseny van, akkor meg lejjebb

iphoneból ha akarnának tudnának csinálni 2x annyit is gyakorlatilag gombnyomásra (költői tulzás de talán érthető mire gondoltam)

alpesi tehénből nem lehet jövöhétre 2x annyit előállítani mert eleve több éves ciklus a termelése, nem elég egy ujabb gyártósor vagy egy hajnali műszakot beinditani hozzá.

[Megtörti a száját miután épp befejezte a szomszéd vasárnap vágott mangalicájából készült hurka elfogyasztását friss kenyérrel és céklasalátával]

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

A minőségi hús nem kerül 6x annyiba. A húsok ájfonja pedig a lazac, bélszín, stb.

Amíg eladási rekordokat dönt az iPhone-t rohadt drágán is, addig persze, hogy nem csökkentik az árát. Teljesen más kategória, mint a kaja, amint nap mint nap megeszik mindenki, létszükség. Az iPhone nem az.


arnyekxxx
(veterán)

Lehet kevesebben vennenek olcso parizert, ha az alapanyagkent szolgalo termekkört jelenitene meg a csomagolas kep/pontosabb leiras altal.

Ez max ilyen város finnyásnépekre lehet hatással akik szerint a hamburger az ültetvényben nő és szüretelik.

Én pl tudom mi az a "csontokról mechanikusal lefejtett hus" de nem érdekel, semmivel nem gusztustalanabb az a takony mint bármi más fehérje ami egy döglött állat belsejéből kijön. Ráadásul pacalpörkölt forever.


arnyekxxx
(veterán)

miért pont 6x? És milyen lazac? A farmon haltáppal nevelt élelmiszerszinezékszínű?

Teljesen más kategória, mint a kaja, amint nap mint nap megeszik mindenki, létszükség.

A prémiumhúsból a prémiumrész nem létszükség. Eleve maga a hús sem feltétlen létszükség bár nem tudom azokat megérteni akik nem eszik de toleráns vagyok amig velem nem akar senki árpafasirtot etetni.

[ Szerkesztve ]


Kasya
(nagyúr)
Blog

Tobbnyire a varosi nep az erzekenyebb, szvsz. A szegenyebb ember raadasul ugyis a penztarca alapjan vasarol, nem csomagolas alapjan.

Inkabb csak lehetseges megoldasokat probaltam felsorolni lezso-nak, hogy hogyan lehetne a dragabb termek fele terelni az embereket.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Csak írtam, hogy 6x. Lazacot az átlagember nnem eszik nap mint nap.

Még mindig nem arról van szó, hogy mindenkinek prémium húst kéne enni.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Szerintem hanyagolni kéne ezt az iPhone-os vonalat, mert totál félreviszi a topicot, ráadásul szvsz nem is jó analógia.

"A húsok ájfonja pedig a lazac, bélszín, stb."
Ennek meg főleg nincs értelme. Bélszín nálunk drága, vannak kultúrák ahol meg a kutyának adják, ember max. akkor eszi meg ha tényleg nincs más. Lazac ázsiában ehetetlennek volt minősítve (az ottani mondjuk az is) egészen addig amíg a Norvégok úgy nem gondolták, hogy milyen jó export piac lehetne az ázsiai és el nem kezdték nyomni. Megjegyzem nyugat európában is "kommersz" halnak számít a lazac, magyar piacon gondolják csak valamiért prémiumnak (nem az, ára is mutatja, össze lehet hasonlítani mondjuk egy vörös tonhallal).


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Én is ezt mondom, hogy nagyon hülye analógia, de azért is megpróbáltam, FAIL. :D


arnyekxxx
(veterán)

Lazacot az átlagember nnem eszik nap mint nap.

pontyot se

Még mindig nem arról van szó, hogy mindenkinek prémium húst kéne enni.

de ez az elméleted, ha mindenki rákívánna és vinnék mint a cukrot akkor elkezdene lemenni az ára mert ez más mint az ifon amire mindenki rákiván ésviszik mint a cukrot így egyre feljebb megy az ára.

Miközben ott állsz a bnyitott kaput döngetve, hiszen ma is mindenki előtt ott a lehetőség, hogy ne a teszkópultból vegye az akciós iparikarajt hanem 30-40%-al többért a felelőstartású minőségit diszcsomagolásban


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nem tudok veled mit kezdeni, ha teljesen másról beszélsz, mint amit írtam. :(


elithun
(őstag)

És ezek jól is vannak így. Itt most annyi lenne a változtatási igény, hogy legyen a prémium meg az olcsó húson is rajta, hogy amúgy milyen tartásban volt az állat. És mondjuk két azonos árú, de eltérő származású hús esetén lehetne ez egy plusz döntési alap. Vagy esetleg egy döntési faktor a prémium, jobb tartású állatból származó húsra váltás kapcsán.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Na, ennyi, neked sikerült megérteni a lényeget. :)


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Ezzel egyet tudok érteni. Nem kell feltétlen képek, de mindenre legyen ráírva. Igazából általában jó lenne, ha a gyártástechnológiát fel kéne tüntetni a csomagoláson. Pl. koffeinmentes kávénál nagyon nem mindegy hogyan érik el a koffeinmentességet, viszont ez szinte sosincs feltüntetve.
Kb. olyasmira gondolok, mint hogy már egyértelműen jelezni kell ha csak gyorspác és/vagy füstaroma segítségével készülnek sonkák, felvágottak. Nyilván alapanyagoknál a termelés módját kéne feltüntetni.

[ Szerkesztve ]


Kasya
(nagyúr)
Blog

Nem ertek hozza, de pl. a kofeinmentes kavenal a pontos eljarast a ceg nem kezeli "titok"-ként?

[ Szerkesztve ]


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Vannak eljárások, amelyeknek a részletei titkosak. De az eljárás nevét akkor is fel lehet tüntetni.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Nem titok az. 3 féle eljárás van.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Az ötlet ugye az, hogy bizonyos területet, mondjuk 20%-ot el kéne foglalnia a csomagoláson ennek az adatnak. Lehet kép illusztráció is, hogy mi takar mondjuk a csarnokos tartási módszer.

Ahogy fentebb is írtam, alap probléma az, hogy az emberek jó része megrökönyödik azon, ha látja élőben vagy néz egy erről szóló dokumentumfilmet. Azon hogy gusztustalan, nyomorult, stb. De amikor vásárol, akkor ez már egyáltalán nincs tudatban. Ha viszont a vásárlás pillanatában látja, hogy melyik hogyan készült, akkor dönthet a szimpatikusabb módon megtermelt kajaalapanyag mellett.

[ Szerkesztve ]

üzenetek