üzenetek

hozzászólások


kenguru99
(aktív tag)

A napokban elkezdett erősen merülni a telefon. Készenlétben egy éjszaka -25%. Új szoftver nem volt, új app sem. Gondolom beragadhatott valami. Hogyan lehetne kideríteni, hogy mi okozza?


olivera88
(veterán)

Járt már valaki úgy h eltűntek beállítási lehetőség kamaránál? Csak vaku és időzítő jelenik meg fent a sávban. Újraindítottam telót és semmi. Kamera adatokat is töröltem, és hiába.
Time lapse mód is eltűnt.


voyager4.4
(senior tag)
Blog

Nálam most másodjára csinálja, hogy 50% körül 1xcsak kikapcsol (lemerül), úgy, hogy folyamatosan usb-n van, tehát valamennyi delejt is kap... :U


kenguru99
(aktív tag)

Nálam nem kapcsol ki. Közben kissé javult a helyzet, de azért most is van 15% merülés egy éjszaka, amit sokallok kissé.


voyager4.4
(senior tag)
Blog

Update: nálam már nem is kapcsol be, gép se látja usb-n. :( Kár, szerettem ezt a telót.


RetepNyaraB
(veterán)

Usb aljzat halott lehet, de akár retkes is.
Menj neki alkohollal, fúvasd ki levegős szprével. Aljzatot meg sztem bármelyik telós cserél neked benne.


voyager4.4
(senior tag)
Blog

Az még oké és igaz is, viszont 50%ról hal meg mindig. Illetve az volt nálam is, mint, amit itt fentebb is írtak, hogy egy nap után töltőre téve 0%ról feléledt, tehát nem kikapcsol, hanem egyszerűen nem reagál semmire, majd ha lemerült magától, akkor ismét indítható.


RetepNyaraB
(veterán)

S ha újra indítható, akkor se látja a PC?
Amennyiben igen, le lehet gyaulni és teljesen újrahúzni (LGUp). Hátha összeakadt már benne minden.


voyager4.4
(senior tag)
Blog

Amit fentebb írtatok azt megcsinálom, de én már nem fogom pc-ről húzni, az már nálam egy telefon vége, ez is kiszolgálta a maga idejét ennyi.


RetepNyaraB
(veterán)

Nálam ezt az évet még biztos kihúzza, ha el nem pusztul közben. De igazából negyedik év után is szépen fut. Persze sok minden lehetne jobb (legalább a kamerája). Ha épp a gugli nem cseszi el a peccseket, az üzemideje is teljesen rendben van.


Shinjike87
(aktív tag)

Most pár napja én is azt vettem észre, hogy nem annyit bír, mint szokott. Átlagban másfél napot kibírt eddig, néhány napja pedig 24 óra alatt merül, pedig ugyanannyit használom. Azt még nem figyeltem meg, ez éjszaka hogy alakul... Mindegy, LG-vel is utoljára vannak problémáink, majd lesz valami Samsung fos. :D


Degeczi
(nagyúr)

Én is Samsung fosra váltottam végül, és miután minden átkerült, nyomtam egy factory resetet a Velvetnek, úgy tűnik így egészen elfogadható, stabilan megy az ujjlenyomat feloldás is, ami a végefelé már okozott pár ősz hajszálat. De a nyamvadt Vodafone nagyon szűken méri a VoWifi támogatást (Samun is csak a decemberi Android 14-es frissítéssel jött meg), az nincs, és már kritikus feature lett nálam, olyan rossz errefelé a térerő
Mindenesetre mindenképp érdemes megpróbálni egy ilyen alaphelyzetből újrakezdést, hátha csak vmi szoftveres nyűg meríti.


Shinjike87
(aktív tag)

Ki tudja, nekem nincs kedvem fél napot telepítgetni rá mindent. Kb. egy számítógépes tárház van rajta, az égvilágon mindenre kell... :D


l.kiss
(tag)

Szervusztok LG tulajok!

Velvet 4g android 12-vel kapcsolatban szeretnélek kérdezni titeket.
Hogyan lehet a telefont kényszeríteni, hogy a wifi hálózaton csak a 2.4Ghz-et használja?


RetepNyaraB
(veterán)

Kiikszeled az adott 5ghz hálózat beállításainál az automatikus csatlakozást. Mást nem tudok.
Csak az értelmét nem látom, mert az 5ghz sávszélessége jól érezhetően nagyobb. Már ahol van jelerősség, de szinte egyformán érzékeli a teló a kettőt.

[ Szerkesztve ]


l.kiss
(tag)

Egy Xiaomi ax3000 router szolgáltatja a wifit a lakásban (dual band). Sajnos vannak helyek, ahol az LG kb 2/3 erősségű 5Ghz jelet mutat, de a weboldalakat mégsem, vagy szakadozva tudja betölteni. Ugyanitt más telefon (Pixel 7, Iphone 13) tökéletesen működik.
A régi routerrel (csak 2.4Ghz) jól működött.
Tehát a gond az, hogy a gyenge 5Ghz-et nem váltja át automatikusan 2.4Ghz-re.
Persze adott a megoldás, hogy a Xiaomin külön állítsam be az 5Ghz és külön a 2.4Ghz hálózatot. De elegánsabb lenne, ha csak az LG- t módosítanám, hiszen minden egyéb eszköz (laptopok, telefonok, tv-k) remekül működik.


RetepNyaraB
(veterán)

Mondom, telón tiltsd az 5Ghz hálózatod automata csataljozását. Kiválasztod a hálózatokban, nyomva tartod ujjad, felugró menüben advanced és kiveszed a pipát az automata csatiról. Innen csak 2.4-re megy fel a saját routereden.


l.kiss
(tag)

Köszönöm a segítséget, működik!


kenguru99
(aktív tag)

Van infó arról, hogy kapunk -e még biztonsági frissítést?


Starann
(csendes tag)

Szvsz nem lesz már semmi.

üzenetek