üzenetek

hozzászólások


y@g4n
(tag)
Blog

Olyannal ki találkozott, használt esetleg hogy egy community által gsi-re ráhúzott os-t használ?
redmi note 10-en vagyok, official lineage os támogatás még nincs rá, nekem nincs kapacitásom berhelni, de nem tudom mennyire biztonságos, előnyös, funkcionális ha így használnám. amit minimum el szeretnék érni az a googlementesség

ezt találtam: [link]

githubja az úrnak: [link]

xda-n: [link]


mrnobody
(tag)
Blog

Köszönöm! :)
Látom van hozzá LineageOS módosított verzióban, ahol működik a signature spoofing. :D


mrnobody
(tag)
Blog

Még soha nem csináltam GSI-ből készülékhez rom-ot, de biztos, hogy nem egyszerű. Kell hozzá a készülékhez szükséges forráskódok, hogy tudjon működni minden hardver.
Én anno, mikor megjelentek az első HDMI stick-ek, akkor próbáltam egyre Debian-t felrakni. Azon véreztem el, hogy a Mali driver-t nem tudtam beforgatni a kernelbe.
Valamennyi időt lehet beleölni, de ha nem megy, akkor érdemes elengedni.

Esetleg ez nem lehet jó? crDroid
Elvileg Gapps mentes rom és ha jól emlékszem a LineageOS az alapja.

[ Szerkesztve ]


mrnobody
(tag)
Blog

Esetleg néz ez van: Havoc
Remélem jó készülékre kerestem rá.

[ Szerkesztve ]


y@g4n
(tag)
Blog

Király, ránézek majd köszönöm, redmi note 4re is van, és pont rá is kerestem valamit

Okosórákat nézegettem még, vannak kínai varázslatok android 9et és felette futtatnak, azokra akarok még nézni valami hasonlót, bár gyanítom ezekre a gsi-t customizálni még nagyobb szívás.
pl: [link]


mrnobody
(tag)
Blog

Egy dologra figyelj majd. A Sunny a globál/India verzió, a Mojito a kínai verzió. Nem tudom mi lehet a különbség, de régebben a partíciók nem egyeztek. (Pl. Lenovo S650-nél pont ez volt az eltérés)
Aztán lehet nem lesz különbség custom rom esetén. :)

[ Szerkesztve ]


BestofJAVA
(tag)

Esetleg régebbi mobilon kipróbálnám az OS-t. Mire számítsak, mi nem fog működni?


BestofJAVA
(tag)

A LineageOS honlapján nem szerepel a készülékem a támogatott modellek listáján. Ezek szerint nem tudok rá LineageOS-t sütni, vagy van valamilyen használható általános verzió?
Még egy kérdés: A telefon boldogan működjön vagy bootloop tetejére is gond nélkül tehető?

[ Szerkesztve ]


mrnobody
(tag)
Blog

Régi készülékhez is lehet találni rom-ot. Ha nincs, akkor az XDA-n érdemed körülnézni. Gyakran az unofficial verziók is jól működnek. Van elég sok rom készítő, így van esély. Például a Motorola One Fusion Plus-hoz jött ki Android 12, ha vártam volna, akkor nem biztos, hogy eladom.
Bootloop-os telefonnál nem tudom mi történik, ha rákerül egy másik rom. Lehet helyrehozza, de lehet hogy nem. Érdemes elötte megnézni fórumon mit írnak. Lehet a gyári rom felrakása helyre hozza. De néha komolyabb beavatkozás kell. Már jártam úgy, hogy bootloop-ból úgy hoztam vissza egy készüléket, hogy a forgalmazonál volt kapcsolatom és kaptam spéci alkalmazást. (Természetesen meg kellett igérnem, hogy használat után azonnal törlöm és meg se forduljon a fejemben, hogy terjesztem.)


himpike
(tag)

Nekem is másik ROM-mal megy, talán a 9T szoftvere megy rajta, soha nem frissítem de mennek az Erstes dolgok meg a Google Pay. Poco X3 Pro.


BestofJAVA
(tag)

Csak bizonyos modellekhez elérhető a LineageOS. A többi telefonon egyáltalán nem futtatható.

Gyakran a telefon megjelenése után fél-egy évvel adják ki rá a LineageOS-t. Így jelentősen frissebb Android verzió felrakására sem alkalmas.


mrnobody
(tag)
Blog

A LOS elsődlegesen nem arra lett kitalálva, hogy egy új telefonra legyen felrakva. Inkább a régi telefonoknak ad egy újabb esélyt, hogy még néhány évig valakit kiszolgáljon és ne kerüljön az amúgy is rengeteg elektronikai hulladékok közé.
Mivel elég nagy népszerűségnek örvend, így vannak unofficial build-ek, így olyan telefonra is lehet találni, ami soha sem volt a támogatott készülékek közt. (Nagyon sok Orosz és Indiai fejlesztő készít ilyeneket. Ha tudsz oroszul, akkor a 4pda.to, ha angolul tudsz, akkor az xda fórum nagy segítség lehet.)


crok
(nagyúr)
Blog

@mrnobody @cikk:
GApps mellett SafetyNet fail Magisk && Zygisk && USNF && DenyList && Enforce DenyList nélküli megoldására próbáld ki az ih8sn-t (I Hate SafetyNet), az egyik régi, kiugrott Lineage fejlesztő csinálja lukl337 @GitHub @Twitter Nekem működött (Xiaomi Redmi Note 4X mido, gyak. bármelyik LineageOS főverzión).


mrnobody
(tag)
Blog

Köszönöm! :) Korábban az Xda-n olvastam erről. Eddig amiatt nem próbáltam ki, mert a Bitgapps megoldotta, mostanra pedig átálltam Gapps mentes életre. (Átmenetileg kell csak egy gyári rom a munkám miatt, de remélem hamarosan megszabadulok tőle.) Ettől függetlenül, ha lesz időm kipróbálom, csak tapasztalat szerzés véget.


mrnobody
(tag)
Blog

Tegnap jelent meg az unofficial LineageOS 20 a Moto X4-hez. :D
Nagyon rápörögtek a fejlesztők az Android 13-ra. :)

üzenetek