[Re:] [Littoral:] Kommunikáció - Samsung mobil - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


GreatL
(senior tag)

Xiaomi után nekem is ezek a kérdéseim voltak. De az ébresztés hanyagolható mert vannak benne rutinok, többféle is. Az antenna nekem annyira nem volt problémás hogy ne bírjam ki. Összességében jó telefon és jobb mint eddig bármi amit használtam (Xiaomi).

[ Szerkesztve ]


PSti
(tag)
Blog

Xiaomi után lett nekem is samsung. Ugyanez volt itt is, nem tud kikapcsolni, bekapcsolni időre, kikapcsoltan ébreszteni. Én úgy hidaltam át, hogy beraktam egy bixby rutint, hogy X órakkor este menjen repülő üzemmódba, és reggel meg Y órakkor kapcsolja ki a repülő üzemmódot. Így nem fogyaszt sokat a telefon, és ha kell ébreszt reggel.

Viszont a vicc az, hogy amióta megkapta 13-as androidot, az ébresztés sehogy se működik, úgyhogy előhúztam a 6 éves redmi 4a-mat, ami kikapcsol, bekapcsol, ébreszt, stb varázslatokat csinál, a samsungot meg arra nem is használom, csak minden másra.


icemad
(nagyúr)
Blog

A problémák nagy része amiatt van, mert előtte mtk vagy valamilyen más kínai procis xiaomit használtál. Azokban van benne ez, ami számomra totál érthetetlen. Mi a francnak kapcsolná ki az ember a mobilt amikor a telefonon akár automatikusan bekapcsolhat a ne zavarjanak mód vagy az alvás profil? A51-et nem ismerem, az valamilyen belépő szintű cucc lehet, ha nincsenek benne Bixby rutinok vagy egy minimális automatizálás.


Victoryus
(addikt)
Blog

Az ezer éves Nokia E51 is tudta az időzített ki-be kapcsolást, meg ébresztést... vicc. A Samsung ugyanazt a hardvert, ami egy Note 11-ben van jóval drágábban adja, és amoled helyett tft...
Én megadtam nekik az esélyt, de nagyon túl van árazva, pedig már szívesen kipróbálnék valamit a Xiaomi helyett.
Ha Snapdragon van a Samsungban is, akkor van-e rá custom rom, amiben működik az időzített ki-be kapcsolás? Persze az A51-ben pont Exynos 9611 van.
De erre is van Lineage, meg Elementary stb.. rom. Utána kell nézni, melyik tudja amit hiányolsz.


icemad
(nagyúr)
Blog

De miért annyira fontos ez a funkció?


ZS3NI
(őstag)
Blog

Nekem is ez a moslék A51 van. Cégesként kaptam, ajándék munkaprofillal. Hihetetlen lassú a rendszer, pedig már párszor reseteltem. :W Eddig mindig ráfáztam a Samsung telókkal, ennél egy ótvar redmi is jobb lehet.


icemad
(nagyúr)
Blog

Megnéztem ezt az A51-et, tényleg belépő kategória. Gyereknek, esetleg idős embereknek oké lehet. Cégnél hogy adhatnak ilyet neked, az rejtély.


belashx
(senior tag)

Ha jól rémlik, ennek hardveres követelménye van, nem fog rajta segíteni semmilyen custom rom. Ahogy már írták, régen az MTK chipsetes telók tudták ezt a ki-bekapcsolást.

Lehet szidni a samut, de nem véletlenül vannak ott, ahol. A saját szoftvereik elég jól össze vannak rakva, sok funkcióval, ott a knox, a jó kijelző, jó kamera.


Victoryus
(addikt)
Blog

Addig "pihen" a gép. Nem megy feleslegesen a proci, gpu. Másik nézőpontból meg tök mindegy, hiszen ezeket 1-2 éves életciklussal gyártják. Ha így nézem, tényleg felesleges funckió.


Somatom
(addikt)
Blog

Ez nem igaz. Csak ne vegyük egy kalap alá a flagshipet és a belépő kategóriát! Pl. a Note 9 négy éves teló és a topikja még mindíg aktív, sokan használják elégedetten. Többnyire az akku lesz problémás, ami sztem bármelyik négy éves telónál előfordulhat.


Littoral
(aktív tag)
Blog

Szóval, nekem elsőre visszalépésnek tűnt a Samsung a Xiaomi után a bejegyzésben írtak miatt, de határozottan van a Samsungban valami, ami miatt "kedvelteti magát", tehát a bejegyzés felhangját pozitívnak szántam.
Nekem a telefonálás-üzenetküldés-online_menedzsment-podcast_rádió_stb-hallgatás céljára kell a telefon, amire teljesen megfelel, így az, hogy belépő szintű vagy nem, sokat nem zavar be. Egy csúcskategóriás készülékkel is pont' ezeket csinálnám, és ez a tudás jelenleg kielégít. Arról már nem beszélve, hogy "véletlenül" fogtam bele a készülék próbájába, hirtelen nem volt más kéznél, és ezt laktam be. Valójában nem bántam meg.
Rutinok beállítása - repülő üzemmód, ettől nem lesz aktív a készülék: ezzel az erővel a kikapcsolást is beletehették volna, úgy sem aktív, logikátlan, hogy nem képes erre.


Somatom
(addikt)
Blog

Jó, de akkor ne Samsungot írj, hanem konkrét típust! Egy belépő szinttől nem lehett ugyanaz az elvárás, mint egy felső kategóriás készüléktől.
Konkrétan nem próbáltam, de az automatizációs lehetőségeket ismerve az időzített kikapcsolás sztem megoldható. A bekapcsolás feature viszont felvet kérdéseket. Amit egy program időzítetten be tud kapcsolni, az valójában ki van kapcsolva? Valaminek futnia kell ahhoz, hogy elindítsa a fő OS -t.

[ Szerkesztve ]


GreatL
(senior tag)

Ez a kikapcsolásos dolog a többinél sem igaz, egyébként Qualcommos Xiaomik is simán tudják. Inkább valamiféle mélyalvás, teljesen nem kapcsol le az okosság.


Littoral
(aktív tag)
Blog

A konkrét típus meg van jelölve a bejegyzésben. Melyik felső kategóriás Samsung tudja ezeket az üzemmódokat? Ha nem a hajlítható, már veszem is meg. Plusz még írom azt is, hogy kollégák új Samsungjait vizsgálgatom ebből a szempontból, de semmi változás nincs ezen a téren, A, M, S Galaxy-k ezek. Rajta vagyok a kikapcsoláson, ha valaki felfedezi és beírja ide a módszert, azt megköszönöm.


GreatL
(senior tag)

Nem kell kikapcsolni a Samsung telefont. Egy rutinnal le lehet lőni elég rendesen, más kérdés hogy nekem egy frissítés összekuszálta és a telefon hajnali ötkor nekiállt ébreszteni, azt hittem kivágom a francba akkor.


Littoral
(aktív tag)
Blog

Lehet, hogy most meggyőztök erről.


Somatom
(addikt)
Blog

Rákérdeztem a Macrodroid topikban. Topikgazdánk kipróbálta egy régi Samun az automatizált kikapcsolást és működött. Este megnézi 13 -as Androidon is. Mondjuk tény, hogy gyárilag nem lenne kunszt, hiszen egy ecccerű, "svc power shutdown" shellparancsról van szó. Egyébként sztem sem kell azt kikapcsolgatni. Repülőmódban nem csak a hálózati kapcsolatok szűnnek meg, hanem a kacsolódó funkciók is. Pl. nem akar a teló szinkronizálni. Szépen lemegy DS -be, oszt csá.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(nagyúr)

Ez nem ember, hanem gép. Nem kell pihennie, viszont heti/kétheti újra indítás az kell.
Én sosem kapcsolom ki a mobilom, csak újra indítom bizonyos időközönként.


Somatom
(addikt)
Blog

Samsung automatikusan megteszi, ha engedjük neki.


janeszgol
(nagyúr)

Én azt letiltottam.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(addikt)
Blog

Én is. :)


CounterBoci
(senior tag)
Blog

"Aztán: az antenna vétele jelentősen gyengébb, mint például a Xiaomi vagy Iphone készülékeken, ezeket lehet kapni a családban."

Aztán ezt én is tapasztaltam, de nem voltam rest megkérdezni egy telekom szervizes ismerősömet alkalom adtán. Azt mondta ők mérték az antennákat és azért van olyan jó vétele a szaláminak, mert kisüti az agyad. Egyébként én nem emiatt nem veszek soha többet szalámit, hanem rohamot kaptam a logikátlan menüktől, ahol még reklámot is tol az arcomba. Érted? Reklámot. Egy random beállítás menüben akár. Hát azért a lóf@sznak is van vége. Egy poco x3 volt az elkövető.


Littoral
(aktív tag)
Blog

Én egy rendszerfrissítés után szembesültem ezzel a vérlázító, reklámos nyomulással. Viszont a jelenség kikapcsolható.


Littoral
(aktív tag)
Blog

Rámentem a rutinokra, rendkívül jól lehet ezt-azt beállítgatni valóban. Kicsit nehézkesnek tűnik a Xiaomi után, de ha ráérez az ember az ízére, tényleg nincs megállás.
Igaz, kikapcsoltatni még így sem tudom, de ehelyett a végletekig minimalizáltam az energiafelhasználást.
Miért fontos nekem ez az üzemmód?
Egy példa: hamarább alszok el, ha valamit hallgatok közben. Jó későn szoktam lefeküdni, van, hogy a lendület még visz, és küzdök az elalvással. Ha berakom a fülhallgatót, két percen belül már alszok, ezt követően viszont tök' felesleges, hogy bármilyen szinten működjön a készülék, innen jön a(z automatikus) kikapcsolási megszokás. Itt most ezt még nem tudtam elérni, így adott időpontra _if_ fülhallgató csatlakoztatva _then_ repülő üzemmód, böngésző bezárása, energiatakarékosság.
Az ébresztés emiatt már simán megoldódott, de erre is állítottam rutint úgy, hogy adott időpontban a repülő üzemmód ki, energiatakarékosság ki, jelzések bekapcsolása (->Ébresztő hétköznapokra).


Somatom
(addikt)
Blog

Nézz be a Macrodroid topikba! Ott a lehetséges megoldás, csak nem volt érkezésem kipróbálni. De, ha kikapcsolod, akkor biztos, hogy nem fog ébreszteni.
Amúgy meg én mindíg töltőre dugva hagyom éjszakára. A 85% -os módot is lehet aktiválni. Okoskonnektorral az is megoldható, hogy ébresztőre töltse fel 100% -ra. Bár, sztem kényelmesebb egy házilag cserélhető akkus telót venni, mint évekig babusgatni az akkut. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek