Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nem tudom, a villogó fények igazából kicsit sem hoznak lázba, legtöbbször még a billentyűzeten is lekapcsolom őket. Persze nem azt mondom, hogy nem lehet ízléses RGB kompozíciókat létrehozni (egy, maximum két színnel), és tényleg van, ami egész csecsén mutat a pislákolással, de az efféle funkciók nulla befolyással vannak a vásárlásaimra (egérnél meg inkább negatívumnként tartom számon, mert csak a tömeget növeli, és ugye nem csupán a LED-ekével, ráadásul az idő nagy részében nem is látom, mert takarja a kezem).

Szinte még nem volt nálam olyan Corsair eszköz, amivel ne lett volna valami problémája annak a szoftvernek csúfolt bloatware-nek. Amikor használni kell, mindig félve teszem, és csakis a legszükségesebb ideig van megnyitva. A legjobb például az volt, mikor konkrétan téglázta a vadi új, 20 rongyos egeret egy firmware frissítéssel, miközben levágta az alaplapom egész USB interfészét (de az utóbbit egy portra vonatkozóan később is csinálta, kb. minden második polling rate váltásnál). Ha nem tudtam volna közvetlenül a gyártótól kérni egy firmware fájlt, amit aztán manuálisan kellett rámásolni a patkányra (szervízfuratba dróttal bepiszkál, kapcsolót nyomva tart, és újbóli csatlakoztatáskor a gép külső meghajtóként látja az eszközt, Ctrl + C/Ctrl + V), mehetett volna a cucc a kukába.

A hardvereik általában korrektek (bár perifériákban, főleg egerekben azért még bőven van hová fejlődniük), de a szoftverek írása annyira nem az erősségük. Szerencsére a legtöbb motyójukhoz nem kifejezetten szükséges driver.

So PnP 4 lyfe, vagy legalábbis addig, amíg csak lehet. Az igazán jó ketyeréknek nem kell meghajtóprogram, vagy ha valamiért igen, akkor beérik egy pár MB-os célszoftverrel, amiben csak a valóban legszükségesebb, hardveresen nem állítható dolgok vannak, és virtuális memóriából sem eszik többet, mint amennyit a háttértárolón elfoglal. A kevesebb néha több.

[ Szerkesztve ]

üzenetek