üzenetek

hozzászólások


Hatvan9
(senior tag)

Úristen, azt hittem elírás, hatalmas nosztalgia!


futo001
(senior tag)
Blog

Pont a napokban jutottam arra, hogy regen egyszeruen jobbak/erdekesebbek voltak a billentyuzetek. Csomot agyaltam mit vegyek, de jot es erdekeset nem talaltam, eleg unalmasak. Pl el tudnek kepzelni egy Logitech MX Keys Minit egy OLED erintokijelzovel dinamikus tartalommal, tok sokat adna hozza. De meg csak hasonlot sem talaltam a piacon.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Akkor azért túlságosan nem mélyedtél el a billencsek világában, ha effélékre jutottál. Legvégső esetben meg kb. azt építesz, amit csak akarsz. :))


futo001
(senior tag)
Blog

Valóban nem. :) Gondoltam felmegyek a Logi oldalára és mint gyerekkoromban ott lesznek a csilivili példányok és megveszem amelyik tetszik. Elég hamar lankadt az érdeklődésem meglátva a felhozatalt. Aztán már csak egy picit néztem körül máshol de mivel melóra kell, nagyon sok időt nem töltöttem vele, végül az MX Keys Minit rendeltem. Logit akartam eleve mivel a kedvenc egerem is egy MX Masters, de mintha már nem tennének annyi fantáziát a billentyűzetekbe mint régen.
Komolyan az is eszembe jutott, hogy szerzek egy használt G15-öt vagy G19-et már csak a nosztalgia miatt is.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ja, hát a Logi billentyűzetektől én is hamar lelankadnék. :DDD A G915 (TKL) patika cucc, de ennyi pénzért még ABS...ehh. Nem tudom hirtelen eldönteni, hogy a fillérszexuálás vagy az igénytelenség, esetleg a kettő kombinációja-e a kiváltó ok.

Készre szerelt konzumer szinten ezeket érdemes nézni imo: Ducky, Varmilo, Keychron, Filco, Akko.

Ha nem jó az US ANSI, akkor DE ISO-t vagy UK ISO-t célszerű venni, mert a HU ISO-khoz 99 százalékban lézerrel gravírozott ABS kupakok járnak a kettős fröccsöntésű/mártott PBT helyett, ami azért nem mindegy. Asszem' a Keychronnak már van magyar PBT-je, de fehér holló kategória, és túl nagy differencia sincs a némethez/brithez képest.

[ Szerkesztve ]


futo001
(senior tag)
Blog

Úgy látom elég otthonosan mozogsz a témában.
Nem hallottam még ezekról a márkákról de eléggé felkeltették az érdeklődésem. A UK kiosztás nekem tökéletes, programozok meg SW-ben rajzolok.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Inkább csak a felszínt karcolgatom, de a készen vehetőekkel nagyjából képben vagyok.

Hardveraprón vannak mostanság igen jó ajánlatok Ducky témában, fél- és harmadárakon (20-30k közt), jellemzően DE ISO-val. olcsohardvertől már többet is vettem, oipunk sem téglát küldött, de nyilván a 300+ értékeléses tagnak sem ennyit ér a becsülete. Melóra valószínűleg jobban jársz valami taktilis kapcsolóval (MX Brown, MX Blue, MX Clear, esetleg a lineáris, kicsit "mushy", gumidómosra emlékeztető MX Silent Red), de persze van, aki gépelni is jobb szeret lineárison – preferencia kérdése.

[ Szerkesztve ]


csibe1
(addikt)

Anno szép árban volt, amikor még az élvonalat képviselte a Logitech.

"Viszont már nincs akkora létjogosultsága, mint mondjuk a megjelenésekor, de ez csak az én véleményem. Például az Afterburnert ki lehet íratni a monitorra is, és nem kell le-fel pillantgatni."

Azért nem mindig, mert pl. az MW2019-ben most az Afterburner csak az órát írja ki, és annyi.
Előtte is szórakoztak ezzel, és fél évig nem írt ki semmit az Afterburner, most megint elkezdték tiltani.
A legújabb CoD részben meg működik, mert láttam róla screenshotot.
Szóval érdekes. Nem tudom miért nem futhat, mert a játékbeli monitorozó rész elég sovány.

"Természetesen kíváncsi voltam, hogy mit tud egyidőben lenyomható gombok terén (Anti Ghosting). Az eredmény: 7 karaktert tud egyidőben kezelni a billentyűzet, itt egy kép melyik 7 gombot próbáltam:"

Akárhogy is számolom, nekem 8 jött ki. :D ;)

[ Szerkesztve ]


icemad
(nagyúr)
Blog

Sziasztok. Nekem is volt ilyen, mai napig működik még, sógorom használja. Jelenleg nekem ennek a kistestvére van, a g13. Játékhoz nekem kényelmesebb, mert jó nagy kezem van. A cikkben láttam, hogy vannak még letölthető appletek, amik működnek is. Sikerült is letölteni, viszont onnan hogyan tovább? Hova kell másolni ezeket Windows 10-nél?
/gondolom totál amatőr kérdés, nézzétek el nekem. PC-n (is) amatőr vagyok. :B

[ Szerkesztve ]


ricsi99
(addikt)
Blog

A billenytűzetre nem kell telepíteni semmit, hanem az adott programnak kell támogatnia az lcd-t..... Pl az msi afterbner... és csak átváltom a billentyűzeten arra... (nagy kerek gombal váltogatsz)

[ Szerkesztve ]


icemad
(nagyúr)
Blog

Hát nagyon nem így működik. Az appleteket bekell másolni valahova, és akkor programtól függetlenül is képes információkat megjeleníteni a billentyűzet. Pl a cikkben is szereplő rss olvasó.


ricsi99
(addikt)
Blog

Ha te mondod akkor biztos úgy van.... :R


icemad
(nagyúr)
Blog

Ha a program támogatja, akkor persze, hogy működik. A cikkben szereplő g15.zip fájlt nézted már? Én arra lennék kíváncsi.

üzenetek